EBEL

Teško do bodova

E G99 Med161201 3Mlada momčad Medveščaka došla je do svoje treće pobjede u gostima. U dvoboju protiv Graza "medvjedi" nisu propustili uzeti sva tri boda protiv najslabije momčadi u ligi. Domaći su u prvih dvadeset minuta bili nešto aktivniji no mreže su ostale mirovati. Zagrepčani su u nastavku zaigrali bolje pa su za šest minuta postigli dva pogotka čime su usmjerili utakmicu u svoju korist. Gosti su održali stečenu prednost sve do završetka trećine, a isti odnos snaga prenio se i u posljednju trećinu. Graz je sredinom trećine uhvatio priključak pa je idućih nekoliko minuta ishod dvoboja postao neizvjestan. U samoj završnici Medveščak još jednom pogađa mrežu domaćih čime je osigurao planirane bodove.

Graz - Medveščak 1:3 (0:0, 0:2, 1:1)

Graz, Merkur Eisstadion, 1.12.2016.
Gledatelja: 20
Suci: Kummer, Gerner i Kainberger

Strijelci:

0:1 MED Fičur (Poljak) 22'
0:2 MED Čizmadija (Paulović, Bublić) 26'
1:2 G99 Stradner 52'
1:3 MED Jarčov 57'

Udarci na gol:
Graz 25
Medveščak 35

Isključenja:
Graz 20 min
Medveščak 10 min

Graz: Troha, Jeromel - Egger
, Jell, Voglsinger, Pichler, Stradner - Brozovsky, Nikolic, Färber, Mitsch, Pirker - Atzl, Meixner, Hnatkovič, Atamančuk, Kaltenegger - Faltejsek. Trener: Losch

Medveščak: Nikolić - Trstenjak, Kramarić, Jarčov, Miličić, Stubičar - Poljak, Joja, Šutevski, Jović, Fičur - Stančić P., Crnec,
Paulović, Čizmadija, Bublić. Trener: Kolombo

Nakon mjesec i pol dana od prvog gostovanja Grazu, Zagrepčani su ponovo isklizali na led dvorane Merkur u glavnom gradu Štajerske. Između dva dvoboja s najgorom momčadi u ligi, Medveščak je odigrao šest utakmica od kojih je dobio samo jednu i to u produžetku na gostovanju kod Slavije. Osnovno obilježje navedenih utakmica je loša igra u obrani uslijed koje je momčad primila čak 33 pogotka odnosno pet i pol po susretu. Medveščak je pred dvoboj s Grazom držao 13. mjesto u ligi s velikih 11 bodova manjka u odnosu na osmouvrštene Orle iz Znojma. "Medvjedi" su na utakmicu otputovali bez Smoleca, Keglja, Pleška, Kopričanca, Babića, Vrbančića, Krikšića, Vuglača, Tadića, a vratar Nikolić po tko zna koji put nije imao pričuvu. Od starijih igrača nastupili su Miličić i Jarčov od kojih se očekivalo da ponesu glavni teret, a uz bok su im trebali biti i Fičur i Čizmadija.

U istom razdoblju u kojem se Medveščak jedva sastao s pobjedom, beznadno slaba momčad Graza ubilježila je svoju prvu i za sada jedinu pobjedu u prvenstvu. "Žrtva" je bila momčad Budapesta koju su Štajerci svladali sa 6:1 i time upisali prve bodove. Neposredno pred dolazak Zagrepčana, Graz je gostovao u Linzu gdje je izgubio s 4:2. Od svih vratara koji su do sada stajali između vratnica Graza najviše je utakmica branio nekadašnji "medvjed", Troha kome je konkurenciju najčešće pravio Pölzl koji ima i nešto bolji postotak obrana. Graz nije postigao puno pogodaka pa se malo tko imao prilike istaknuti kao prijetnja no ako bismo naveli nekoliko imena onda su to Pirker, branič Brozovsky i Atamančuk. Od standardnijih igrača nedostajali su napadači Hirschberger i Lennkh te braniči Krammer, Winkler i De pauli.

Nakon početnog ispitivanja snaga u kojem su oba vratara imala priliku intervenirati, Bublić je početkom četvrte minute napravio prekršaj. Domaći su u iduće dvije minute samo jednom zaposlili Nikolića tako da prave prijetnje vratima "bijelih" nije ni bilo.    Graz je bio nešto aktivniji tek kad su gosti zaigrali u punom sastavu. Vratar Medveščaka je u par navrata morao braniti svoja vrata no opasnijih prijetnji ipak nije bilo. Kad su "medvjedi" napokon zaigrali bliže protivničkom golu, prekršaj Brozovskog je u osmoj minuti ostavio Zagrepčane s igračem više.

Zagrepčani su Trohu pokušavali iznenaditi udarcima iz daljine, ali bez uspjeha. Prekršaj Jarčova na protivničkoj plavoj liniji oduzeo im je brojčanu prednost poslije nešto više od minute s igračem više. "Medvjedi" su bili nešto aktivniji u kratkom razdoblju kojeg su odigrali s četvoricom protiv četvorice, a kad su domaći zaigrali s igraćem više, Zagrepčani nisu dopustili nikakvu prijetnju svojim vratima. Uslijedilo je razdoblje podjednako loše igre s obje strane koje je prekinulo isključenje Crneca u 16. minuti.

Medveščak je odlično odigrao s igračem manje jer je u potpunosti onemogućio protvničke pokušaje da organizira napadačku akciju. "Bijeli" su čak prenijeli igru u protivničku trećinu te natjerali Atzla da napravi prekršaj koji je tri minute prije kraja trećine izjednačio snage na ledu. "Medvjedi" su pričekali da zaigraju s punom postavom, a onda su imali minutu i pol da s igračem više dođu do prednosti u završnici trećine. Međutim, Zagrepčani su odigrali izrazito slabo pa Troha nijednom nije morao intervenirati.

U posljednjoj minuti se ništa nije dogodilo pa je tako u zaborav otišla jedna izuzetno loša trećina koju su Graz i Medveščak odigrali na razini nedostojnoj EBYSL-a, bez ijedne ozbiljnije prilike za pogodak u dvadeset minuta "igre". Graz je u nastavak susreta ušao napadački i neko je vrijeme držao pak u trećini Medveščaka no onda se Fičur izborio za njega uz ogradu na desnoj strani. Napadač "bijelih" nogom je ispucao pak do Jarčova u srednjoj trećini koji je ušao u protivničku trećinu no tu je izgubio pak. Pločicu ponovo osvaja Fičur, obilazi Nikolica te iz neposredne blizine šalje pak pod prečku.

"Bijeli" su poslije vodećeg pogotka zadržali inicijativu te su u idućih nekoliko minuta stvorili par prilika za pogodak. Bolja igra Medveščaka dovela je u 26. minuti do povećanja vodstva gostiju. Čizmadija je prihvatio pak iza gola i predao ga nadesno do Bublića. Napadač "bijelih" prošao je po desnom krilu do iza gola gdje je na sebe navukao dvojicu "crnih". Bublić potom daje pak za Paulovića koji ga vraća pred gol odakle Čizmadija udarcem iz prve pogađa mrežu.

Medveščak je nastavio s igrom koja mu je donijela dva pogotka prednosti no ona se ograničila na posjed paka u napadačkoj trećini bez pokušaja da se poveća razlika. Takav odnos snaga potrajao je sve do 29. minute kad je na klupu za kažnjene morao otklizati Stradner. "Medvjedi" su ovog puta bili nešto poduzetniji s igračem više pa su stvorili nekoliko prilika. Najizgledniju je imao Šutevski kad ga je Kramarić uposlio samog pred golom no njegov udarac nije svladao Trohu.

Nakon izjednačenja snaga na ledu igra se donekle otvorila. Suparnici su se rasklizali te su u idućih nekoliko minuta stvorali prilike na obje strane. Najbolju je imao Crnec kad je presjekao dodavanje u protivničkoj trećini i udarcem iz sredine pogodio stativu. Malo kasnije na isti je način udarcem s plave linije odgovorio Voglsinger. Prekršaj Färbera u 33. minuti dokinuo je ovo zanimljivo razdoblje igre.

Gosti su igru s brojčanom prednosti započeli stativom Jarčova s plave linije, a potom su dio vremena utrošili na izbacivanje "crnih" iz svoje trećine. Troha je u par navrata morao braniti dalekometne udarce Zagrepčana, a onda su se u 35. minuti pograbili Atzl i Jović. Kad su ih suci konačno razdvojili, Austrijanac je dobio četiri, a naš igrač dvije minute kazne. Graz je iduće dvije sekunde imao dvojicu igrača manje, ali je osvojio buli u svojoj trećini i prenio igru na protivničku stranu.

Kad su "medvjedi" konačno ušli u napadačku trećinu nije dugo prošlo do prekršaja Jella. Medveščak je sada mogao računati na više od minute s dvojicom igrača više. Uzevši u obzir dotad prikazano, jedan pogodak bio bi dovoljan za riješiti pitanje pobjednika. Međutim, kombinacija soliranja, predugog zadržavanja paka i neozbiljnog pristupa dovela je do toga da su Zagrepčani imali samo jednu pravu prigodu za pogodak kad je Miličić iz sredine pucao ravno u Trohu. Čim se prvi Austrijanac vratio u igru domaći su natjerali Nikolića na intervenciju.

Medveščak nije stigao ništa uraditi u preostalih tridesetak sekundi s igračem više, a kad su se snage izjednačile domaći su bili poduzetniji. Nakon što je obranio udarac Atamančuka iz sredine u 39. minuti Nikolić je u još par navrata morao spašavati svoja vrata jer su "medvjedi" u mislima već bili u svlačionici. Graz ipak nije uspio zatresti mrežu pa se na drugi odmor otišlo s dva gola razlike u korist Zagrepčana.

Početak posljednje trećine obilježila je slaba igra obje momčadi. Klizalo se u laganom tempu, bez prekida, ali i bez bilo kakvih prijetnji prema vratima. Takva igra odgovarala je "bijelima" pod uvjetom da ne dopuste da domaći dođu do kakvog pogotka koji bi vratio neizvjesnost. Nakon nekog vremena "crni" su shvatili da tako neće doći do preokreta. U kratkom razmaku stvorili su par prigoda. Prvo je Färber izašao pred Nikolića i pucao pokraj gola, a malo kasnije Mitsch pokušava "varaždincem", ali bez uspjeha.

Medveščak je odgovorio udarcem Čizmadije pa se činilo da ćemo ipak vidjeti nešto od igre u zadnjoj trećini. Obje momčadi su se rasklizale, a prilike smo uglavnom viđali pred Trohinim vratima. Miličić je pucao u par navrata, ali nije uspio povećati prednost gostiju. Prekršaj Eggera u 50. minuti olakšao je zadaću "medvjeda" u zadnjoj trećini. Zagrepčani nisu imali poteškoća s držanjem paka u napadačkoj trećini, ali su teško dolazili u položaj za udarac.

Međutim, stvari su se
gostima iznenada zakomplicirale. Premda je izgubio buli, Pichler je uspio doći do paka i ispucati ga iz trećine. Stradner je do paka stigao prije protivničkog braniča nakon čega je obišao vratara i udarcem iskosa s lijeve strane smanjio zaostatak domaćih. U preostalom vremenu do povratka Eggera u igru obje su momčadi imale po prigodu za pogodak no u zadnjih osam minuta treće dionice susreta ušlo se s minimalnom prednošću Medveščaka.

Zagrepčani nisu dopustili protivniku da se razmaše nego su preuzeli inicijativu i neko vrijeme "kampirali" u trećini Graza. Jedinu izglednu prigodu u tom razdoblju imao je Miličić kad je pucao slijeva, ali nije uspio "probiti" Trohu. Malo po malo, domaći uspostavljaju ravnotežu i počinju prenositi igru u trećinu Medveščaka. U 57. minuti je Brozovsky s plave linije upucao pak iza Medveščakovih vrata no pločicu je na drugoj strani prihvatio Jarčov i odjurio u protunapad. Nitko od "crnih" ga nije uspio stići pa je napadač gostiju obišao Trohu i iz neposredne blizine ubacio pak u mrežu.

Tek što se igra nastavila prekršaj je napravio Fičur pa su domaći dobili tračak nade u povratak u utakmicu. Graz je na brzinu pokušao nešto napraviti no čim su izgubili pak "crni" su napravili prekršaj u napadu. Na klupu za kažnjene morao je sjesti Mitsch, a u tom trenutku postalo je jasno da će bodovi otklizati u Zagreb. Gosti su bili opasniji u igri četvorice protiv četvorice no kad su zaigrali s igračem više, vratila im se neučinkovitost pa su "crni" čak uspjeli prenijeti igru u napad. Tu su napravili i prekršaj pa je na klupu za kažnjene otklizao i Kaltenegger.

U posljednjih dvadeset sekundi Medveščak nije postigao pogodak no prethodna tri bila su mu dovoljna za nova tri boda. Zagrepčani su se sada izjednačili po bodovima s Vasasem koji ima dvije utakmice manje. Zaostatak za osmouvrštenim Znojmom iznosi osam bodova što se još uvijek da stići. Međutim, problem Medveščaka je što općenito gledajući njegovi igrači nisu u osobitoj formi. Starijim igračima EBYSL više ne predstavlja izazov i igraju ga iz osjećaja obaveze, a kandidati za reprezentaciju se nisu uspjeli nametnuti.Korištenjem naše stranice pristajete na uporabu kolačića. Blokiranjem kolačića i dalje možete pregledavati stranicu, no neke funkcionalnosti Vam neće biti dostupne." Learn more".

EU Cookie Directive Module Information