EBEL

Isprati gorki okus

VSV MEDPremijeru smo zaključili i svakako nije prošla ni blizu kako smo je zamišljali ali kaj sad? Prvi Villachi se u vodu bacaju a za 24 sata čekaju nas novi izazovi... „Ledenjaču“ otvaramo protiv Fehérvára  kojeg smo nedavno poprilično izdominirali s pet komada na IX Gábor Ocskay memorijalu. Uz njih mi se recimo upečatljivo veže Foxova „Lacrosse scoop“ golčina u Ledenoj (nažalost tekmu smo zgubili), pa Lixovo metodično razvaljivanje palice u gostujućoj tekmi 2009. nakon kaj je primio odlučujući gol u produžetku (na kraju 6:5) ili pak frustracija dvije godine kasnije kada smo gubili doma 2:0 i nikak nismo mogli zabiti do zadnjih 7 minuta te ekstaza kada su ih nafilali Banham (2), Truhno i Naglich. Sjećam se da me frend pridržaval da ne zletim 3-4 reda dole...„Off the ice“ pamtim onog njihovog  lika s bubnjevima kaj ima glasinu da se uvijek pred Pointom sve treslo.


U 22 utakmice ostvarili smo izbalansirani omjer od 11 pobjeda i 11 poraza, od čega doma imamo 7-4.

Zanimljiva je i progresija po sezonama. U prvoj su nam se najviše napili krvi te smo izvojevali tek jednu (4:1) pobjedu a iduće ulovili 2/6 te ostvarili do danas najveću pobjedu (6:0). Slijedila je sezona s omjerom 3/6  da bi ih potpuno deklasirali u odjavnoj, uz perfektnih 4/4 i usput gol razliku 15:7. Najveći poraz nam je 6:2 iz 2009., po dva puta smo si uvaljivali „petarde“ a najviše tekmi  je završavalo rezultatom 4:3 (5) i 3:2 (4).

U pripremama su prvo tijesno (4:3) poraženi od Poprada, dvostruki strijelac bio je Kóger a jedan je dodao Kocsis. Istim rezultatom svladale su ih i Nove Zamky ali ovog puta su pali u produžetku dok su strijelci bili Szabo, Gilbert i Stipsicz. Iako su tri dana kasnije poraženi i od Nitre progresija je bila uzlazna te su poklekli tek nakon kaznenih udaraca a jedini strijelac bio je Luttinen. Sve račune napokon su sveli  Žilini a do uvjerljive pobjede vodili su ih Gilbert (2), Latendresse, Luttinen i Vidmar. Na otvaranju „Gábora“ dobili su lausitzerske „Lisice“ 3:2 (Uottila 2, Gilbert) pa popili spomenutu „petardu“ protiv raspoloženih Medvjeda (Krošelja su svladali LoVecchio i Harty) a predsezonsku priču zatvorili trpanjem Nove Zamky (Luttinen 2, Kóger, Latendresse, Vincze).

A onda je stigla i sezona na čijem otvaranju su doživjeli epski potop od aktualnog prvaka! Vienna je bombardirala sa svih strana (51 udarac po golu) a trpali su i s jednakim brojem igrača, s igračem više, uvalili i kazneni udarac, pa malo kroz noge a za kraj spremili i lijepog „šortija“ dok je počasni pogodak za domaćina djelo Sárpátkija. Harty je snažno pucao s desne strane a Sárpátki dobro reagirao u gužvi i u tom trenutku je domaćin čak imao i poravnat rezultat. Ovime su ujedno „nadmašili“ i svoje najveće dosadašnje poraze, 9:2 od  Salzburga 2012. te po 8:1 od KAC-a 2013. i Villacha 2015.

Početne napadačke postave bile su:

1. LoVecchio – Latendresse – Luttinen
2. Vincze – Kóger – Erdély
3. Szita – Mušič – Gilbert 
4. Sárpátki – Reisz – Szabo (ta mlada domaća navala bila je nekako i najagilnija i davala najviše naznaka života).

Od top 10 igrača iz prošle sezone prijetiti će nam Kóger (15+20) i Erdély (11+13), ostali su se raspršili na „sto strana“. Rajna je prošle sezone u prosjeku primao 3,31 pogodak uz 90,4% obrana dok je pridošlica Visentin za  Cincinnati ostvario 2,94 prosječno primljenih pogodaka i 89,3% obrana. Laporte je još onako „vruć“ pored leda u mikrofon sasuo lavinu kritika na disciplinu svojih igrača uz često korištenje termina „stupid 2 minutes“  a u svlačionici su vjerojatno i „Rolexi“ letjeli…

Svakako će gosti htjeti isprati ovaj gorak okus ali bome imamo i mi kaj za ispirati. Sad mi se naglo probudila i želja za ispiranjem grla jednim hladnim pifkanom.

 

Foto: www.facebook.com/KHLMedvescakZagreb

 

Korištenjem naše stranice pristajete na uporabu kolačića. Blokiranjem kolačića i dalje možete pregledavati stranicu, no neke funkcionalnosti Vam neće biti dostupne." Learn more".

EU Cookie Directive Module Information