EBEL

Pokazati zube u "Narodnom vrtu"

RB golmanZbog Junadi smo dovoljno žuči prosuli po našem i stranim forumima, a pisali su se i mailovi klubu, ali sve to nizašto pa idemo radije vidjeti malu analizu. U ova dva kola imali su susret „titana“ obzirom je s druge strane stajala Vienna, pojačana Buckom. U prvoj tekmi u Salzburgu prvaci su poveli preko Pollastronea nakon čega je Harris stresao vratnicu, a poravnava s lijevog bulija Generous kojem je to zanimljivo bio prvi pogodak još tamo od rujna. Vienna je vratila prednost nakon što je Rotter opako „zavuzlao“ Raymonda iza gola i poslužio Bucka dok pobjedu potvrđuje svojim drugim pogotkom Pollastrone no svakako treba istaknuti vrhunsku izvedbu Lamoreuxa koji je domaćinu zaustavio 38 udaraca.


Osveta je stigla dva dana kasnije u Beču gdje je prvo Raymond dalekometnom projektilčinom s lijeve strane skinuo kacigu s glave Lamoreuxu koji je srećom ostao neozlijeđen da bi Štajnoch par napada kasnije s gotovo iste pozicije pogodio u bliži kut za vodstvo. Početkom 2/3 prednost podiže Schremp snažnim udarcem s desnog bulija pod prečku, ali domaćin ubrzo odgovara pogocima Bucka i Vausea unutar samo 40 sekundi te su poravnati ušli u posljednju dionicu. Tamo istekom 1. minute Mueller sprema lijepi „one timer“, a kako Vienna unatoč svim pokušajima nije uspijevala doći do novog izjednačenja povukli su Lamoreuxa s gola što je međutim ubrzo kaznio Duncan te postavio konačan rezultat.
 
Obzirom da se opet ozlijedio Rauchenwald (zabio nam za izjednačenje u „Ledenoj“) na njegovo mjesto je uletio Schiechl kojeg je pak u 4. zamijenio Baltram pa su na led Albert ShultzEishalle isklizali:

1. Mueller-Schremp-Harris
2. Herburger-Duncan-Hughes
3. Latusa-Schiechl-Huber
4. Baltram-Winkler-Hochkofler

Pet pogodaka djelo je dakle petorice različitih strijelaca od kojih je Schremp dodao i 2 asistencije. Starkbaumu su pak „Žuti“ ukupno uvalili također 5 pogodaka, ali je zadržao solidnih 91,7% obrana. Starkbaum se i inače ustalio na vratima dok je kod nas do onih obračuna s KAC-om išla Bradleyeva najavljena raspodjela minutaže nakon čega je vratima samo Carr. Do tog trenutka Vilim je u dvije tekme prosječno primio 2 pogotka uz 91% obrana, a Carr prosječno 4 pogotka uz 87% obrana dok je ukupno u četiri tekme također na prosječno 4 pogotka, ali uz nešto bolji postotak obrana, odnosno 87,9%. Što se sastava još tiče, najavljen je povratak Raffla dok je uz spomenutog Rauchenwalda ozlijeđen i Cijan, a upitan je kapetan Trattnig.

Salzburg je u međuvremenu gotovo sustigao Viennu te ima samo bod zaostatka uz identičnu (26:17) gol razliku dok smo mi pali na posljednje mjesto s 15 bodova manje i tri uzastopna poraza. Omjeri su nam u međurundi dijametralno suprotni gdje oni drže 6-5-1, a mi 6-1-5 dok nam ni povijesni omjeri u Salzburgu ne daju nadu u nekakvo iznenađenje sutra. Moram priznati da me posebno „zabavila“ formulacija u njihovoj službenoj najavi tekme:

„Medvjedi će se sigurno htjeti revanširati obzirom su prema svojem viđenju NESRETNO izgubili u Zagrebu“. 

Pa nadam se onda ipak da bumo u Volksgartenu barem malo zube pokazali i da nam ne bude scenarij kao iz ovog filma „Dan poslije sutra“.

Foto: Sanja Berend

 

Korištenjem naše stranice pristajete na uporabu kolačića. Blokiranjem kolačića i dalje možete pregledavati stranicu, no neke funkcionalnosti Vam neće biti dostupne." Learn more".

EU Cookie Directive Module Information