EBEL

Capitalsi kližu po Hrvatskoj

vienna capitals Sisak je nažalost na kraju nadahnuo “Buldoge”, a mi se već moramo okrenuti opasnoj Vienni iako se još uvijek ljuljamo kao Povetkin. A “Žuti” su još u travnju riješili ostanak daleko najboljeg strijelca i asistenta Rottera, pouzdanih Kanađana Holzapfela i Tessiera te domaćeg kontigenta Nodl, Peter, Bauer,Romig, Fischer, Hackl i Schneider. Kroz svibanj i nadalje listu su produžili Hartl, Nissner, Vause,Wukovits i Lakos. Što se novih lica na ledu tiče, iz Dornbirna je došao Arniel, prvacima su maznuli prvog strijelca DeSousu i braniča Clarka, a obranu dodatno popunili Dorionom (Linz), Davisom (Krefeld) i Wallom (Frisk Asker). I na klupi je bilo “prometa” pa ih tako od ove sezone vodi Dave Cameron, inače glavni trener Sensa u sezonama 14/15 i 15/16 i posljednje dvije sezone pomoćni trener Flamesa kojem će pak asistirati naš poznanik Dylan Beston.

Svakako nije nezanemariva ni ekipa koja je napustila živopisnu metropolu (Buck, Brocklehurst, Fraser, Pollastrone i McKiernan), ali to, sudeći prema startu sezone “Capse” baš i ne žulja previše, s obzirom da drže vrh ljestvice s 8 bodova i 15:6 gol razlikom ispred identičnog Dornbirna te Bolzana (8 bodova, gol razlika 9:5). Priču su započeli teškim gostovanjem u Linzu koji je rano poveo preko Leblera. Vienna je preokrenula pogocima Hartla i Holzapfela a na kraju je sve otišlo na penale gdje pobjedu donosi DeSousa. Prvi gost bio im je više nego solidni Fehervar, ali riješili su to pogocima Nissnera, Vause, Nodla i Holzapfela dok su za goste precizni bili Luttinen i Phillips.

Idući su stigli protivnici im iz doigravanja, “Morski psi” i gadno na.. stradali. Nakon prvih dvadeset minuta sve je bilo manje više pod kontrolom uz minimalni zaostatak, a onda istekom 1. minute nastavka kreće trećina iz noćne more gdje su ih redom bušili Tessier, Davis, Schneider, Arniel, Hartl i DeSousa. “Savršena oluja” jenjala je u posljednjoj trećini koju su gosti čak uspjeli dobiti 2:1 no ništa nije moglo pomutiti veselje goropadne Vienne dok su se ošamućeni gosti nakon 8 komada vjerojatno osjećali kao da su sišli s onog divovskog kotača na Prateru.

Cameron nema potrebe mijenjati pobjedničke navale:

1. Tessier- Holzapfel-Arniel
2. Nodl-Vause- Rotter
3. DeSousa-Nissner-Schneider
4. Romig-Wukovits-Hartl

Impresivna je i širina strijelaca kod kojih su s po 2 pogotka malo iskočili Hartl, Nodl, Tessier i Holzapfel dok su po jedan dodali Davis, Schneider, Arniel, DeSousa, Nissner i Vause. Lamoureux prima u prosjeku 2 pogotka uz 89,7% obrana, a prosjek mu je (ironično) narušila upravo tekma protiv Innsbrucka gdje je od (čak) 12 šuteva po golu popio 2. Prošlog listopada smo se “prikrpali” iza Villacha koji im je prekinuo monstruozni niz od 25 pobjeda, a koji se protezao iz prethodne sezone te smo ih onako iznenađene nafilali 4:1. To ih je naljutilo pa smo ostatak sezone gubili 2:0, 2:1, 6:2, 5:0 i za kraj opet 2:1 nakon penala.

Umjesto nekakve prognoze istaknuti ću kuriozitet da su “Žuti” jedina momčad koju smo “prošetali” ledovima Doma sportova, Šalate, zagrebačke i pulske Arene a sada ćemo i “Zibela”. Ostaje vidjeti tko bu koga rezultatski prošetal večeras...

Korištenjem naše stranice pristajete na uporabu kolačića. Blokiranjem kolačića i dalje možete pregledavati stranicu, no neke funkcionalnosti Vam neće biti dostupne." Learn more".

EU Cookie Directive Module Information