SLOHOKEJ

Pokvarili dojam na kraju

bled mladostHokejaši Mladosti porazom su zaključili sezonu u slovenskom prvenstvu. U zaostaloj utakmici 17. kola Bled je u Domu sportova uzvratio "mamutima" za poraz pretrpljen dan ranije na Bledu. Tijekom prvih dvadeset minuta susreta gledali smo nešto bolju igru domaćih no jedini su pogodak, devet sekundi prije kraja trećine, postigli "labudovi". Zagrepčani su početkom druge trećine izjednačili nakon čega gosti preuzimaju igru u svoje ruke. Mreže su mirovale sve do šest minuta prije kraja trećine kad Bleđani ponovo prelaze u vodstvo. "Mamuti" su u zadnjoj minuti trećine izjednačili pa se u treću dionicu susreta ušlo u rezultatskoj ravnoteži. Bled je u prvoj minuti trećine ponovo stvorio prednost, a otpor Mladosti slomljen je sredinom trećine kad gosti postižu još dva pogotka. Mladostaši su tri minute prije kraja smanjili zaostatak no gosti su s još dva pogotka osigurali uvjerljivih 7:3 u svoju korist.

Mladost - Bled 3:7 (0:1, 2:1, 1:5)

Zagreb, Dom sportova, 12.3.2017.
Gledatelja: 50
Suci: Krčelić, Grozaj i Polašek

Strijelci:

0:1 BLE Jakopič (Vodnjov) 20'
1:1 MLA Martinić (Večerina, Trstenjak P.) 26'
1:2 BLE Jakopič 35' PP1
2:2 MLA Novak M. (Čunko, Šimunović) 40'
2:3 BLE Jakopič (Bassanese) 41'
2:4 BLE Burazin Ta. (Jakopič) 49'
2:5 BLE Burazin Te. (Pazlar, Pogačnik) 54'
3:5 MLA Šimunović (Trstenjak P.) 57'
3:6 BLE Vodnjov 59'
3:7 BLE Jakopič (Burazin Ta., Novak A.) 60'

Udarci na gol:
Mladost 29
Bled 37

Isključenja:
Mladost 2 min
Bled 4 min

Mladost: Štimac-Rojtinić - Ljubić, Plahutar, Čunko, Novak M., Šimunović - Ivšac, Trstenjak N., Mirić, Trstenjak P., Grahovar - Martinić, Večerina. Trener: Franjković

Bled: Picelj, Šebjanič - Bassanese, Konc, Vodnjov, Jakopič, Burazin Ta. - Novak A., Pretnar S., Pogačnik, Pazlar, Burazin Te. - Pančur, Borse, Pretnar A., Stan. Trener: Jakopič

Neočekivani poraz od Mladosti zadržao je Bleđane na petom mjestu u poretku s dva boda manjka u odnosu na Medveščak. "Labudovi" su imali još dvije prilike za popravak. Prvu već idućeg dana u Zagrebu protiv Mladosti. Trener Jakopič na raspolaganju je imao gotovo isti sastav koji je izgubio od "mamuta". Nedostajao mu je jedino branič Rakovič pa su Bleđani doputovali sa samo petoricom braniča. Napadačke trojke se nisu mijenjale što znači da su na led Doma sportova isklizali i mlađi juniori. I dalje u sastavu nije bilo braniča Svetea i napadača Židana, a najbolji strijelci momčadi bili su skoncentrirani u prvoj navali.

Mladost je nastupila u oslabljenom sastavu koji se pritom izmijenio u odnosu na pobjedničku postavu iz Bleda. Budući da se istog dana igralo i polufinale doigravanja juniorskog prvenstva, izostali su Kramarić i Šutevski iz bledskog sastava, a nisu mogli nastupiti ni Fičur niti Tomo Trstenjak. Trener Franjković nije mogao računati ni na Dretara, Delića, Matošića, Smerdelja niti Cerovečkog. U sastav su se ipak vratili Novak, Petar Trstenjak i Grahovar pa su "mamuti" imali barem dvije postave. Plahutar i Ivšac prekomandirani su u obranu, Čunko i Šimunović na centru su dobili Novaka, dok su Petar Trstenjak i Grahovar preuzeli Mirića. Martinić i Večerina činili su nepotpunu treću navalu. Štimac-Rojtinić je bio između vratnica s 85,3% obrana, a strijelce su predvodili Mirić s 31, Nikša Trstenjak s 27 te Čunko s 23 boda.

Početno zatišje potrajalo je više od tri minute. Suparnici se nisu imali što upoznavati jer su posljednju međusobnu utakmicu odigrali samo dan ranije. Prvu akciju bilježimo tek u četvrtoj minuti kad je Bassanese opalio iz sredine, a Štimac-Rojtinić obranio udarac. Prošlo je još dvije minute prije nego što je Mladost uzvratila udarcem Martinića iz sredine. Malo kasnije gosti su ostali s igračem manje uslijed isključenja Pazlara. Mladostaši su pritisnuli "bijele" i tijekom iduće dvije minute stvorili par prilika za prelazak u vodstvo.

Mario Novak je u sedmoj minuti udarcem izbliza pogodio stativu, a minutu kasnije Petar Trstenjak izvodi slalom kroz postavu Bleda no njegov udarac iz blizine brani Picelj. "Mamuti" su zadržali napadački zamah i poslije izjednačenja snaga na ledu. Vratar Bleda imao je pune ruke posla zaustavljajući niz pakova koje su Zagrepčani uputili prema njegovim vratima. Nadmoć "crnih" potrajala je sve do sredine prve trećine i pravo je čudo kako su Bleđani izdržali netaknute mreže tijekom prvih desetak minuta igre.

Gosti su ulaskom u drugi dio trećine uspostavili ravnotežu u igri, ali po cijenu usporavanja tempa igre. Prilike su se prorijedile što je obrani Bleda dalo vremena da predahne. U 13. minuti prekršaj Pogačnika vraća igru u trećinu "labudova". Ovog puta su Bleđani bili daleko učinkovitiji u obrani svojih vrata. Mladost nije uspjela zaprijetiti protivniku pa Picelj nije imao nikakvog posla do izjednačenja snaga na ledu. Ubrzo se razvila ravnopravna borba u kojoj su obje momčadi stvarale prilike za pogodak.

Mladost je u 17. minuti napala s dvojicom protiv jednoga. Grahovar je tukao s lijeve strane, a Picelj odličnom obranom sačuvao mrežu. Gosti su odgovorili protunapadom Tadeja Burazina, ali i Štimac-Rojtinić je bio na visini zadatka. Minutu kasnije Šimunović udarcem slijeva pogađa prečku. Akcije su se smjenjivale na obe strane sve do devet sekundi prije kraja trećine. Vodnjov je tada s plave linije dijagonalom pronašao Jakopiča na desnoj strani koji udarcem iz prve pogađa mrežu. Za mladostaše je ovo bio hladan tuš no do kraja utakmice bilo je dovoljno vremena za preokret.

Početak druge trećine donio je nadmoć Bleda. Gosti su tijekom prvih nekoliko minuta izrešetali vrata Mladosti no Štimac-Rojtinić je bio na visini zadatka. Zaustavio je niz teških udaraca "bijelih". U jeku naleta gostiju, Mario Novak je u 25. minuti pohitao sam prema golu no pucao je preko vrata pa je ova prilika za Zagrepčane propala. Minutu kasnije, "mamuti" su izjednačili. Petar Trstenjak je s desne strane ubacio pak pred vrata "bijelih". U nastaloj gužvi Dretar je uspio pogurnuti pak do Martinića koji iz neposredne blizine ubacuje pak u mrežu.

Mladost je još neko vrijeme pritiskala prema protivničkim vratima, a onda je Bled uzvratio. Štimac-Rojtinić je u 28. minuti obranio nekoliko uzastopnih udaraca gostiju pri čemu se posebno istaknuo kod dva pokušaja Tadeja Burazina iz neposredne blizine. Obje strane su igrale otvoreno sa željom za postizanjem pogotka. Klizalo se brzo i igralo odlučno. Vratari su bili raspoloženi, a Picelj se istaknuo obranom Martinićevog udarca bekhendom u 32. minuti. Kako je vrijeme odmicalo tako su gosti preuzimali igru u svoje ruke.

Pritisak Bleda doveo je do prekršaja Martinića u 34. minuti. "Labudovima" je bilo dovoljno pola minute da brojčanu prednost pretvore u rezultatsku. Jakopič je izveo slalom kroz postavu "crnih" i pucao iz neposredne blizine. Štimac-Rojtinić odbija pak koji ostaje na crti gola odakle je Vodnjov pogurnuo u mrežu. Mladostaši se nisu dali obeshrabriti. Čim se igra nastavila Zagrepčani su preuzeli inicijativu. Stvorili su nekoliko prigoda za pogodak od kojih je najveća bila udarac Mirića u 40. minuti koji je pogodio stativu.

Kad se već činilo da će se i na drugi odmor poći s minimalnim vodstvom Bleda, Mladost je opet poravnala. Šimunović je uposlio Čunka koji se našao iza gola te pronašao Marija Novaka pred vratima. Borbeni centar "crnih" uspio je nekako ugurati pločicu preko crte gola. U preostalih 47 sekundi nije se imalo što dogoditi pa su suparnici otklizali na zasluženi odmor.

Tek što je zadnja trećina počela, Bled se vratio u vodstvo. Tadej Burazin je opalio s lijeve strane i pogodio prečku. Pak se odbio pred gol odakle ga je Jakopič pospremio u mrežu. Bleđani su uživali punu premoć tijekom uvodnih minuta trećine. Mladostaši su potpuno izgubili konce igre i nikako se nisu uspijevali suprostaviti naletima "bijelih". Samo je raspoloženi Štimac-Rojtinić održavao "mamute" u utakmici. Vratar "crnih" istaknuo se i u 47. minuti kad je obranio udarac Tevža Burazina poslije jednog protunapada gostiju.

Dvije minute kasnije "labudovi" su po prvi puta otišli na dva gola razlike. Bled je izveo protunapad u kojem je Jakopič s desne strane uposlio Tadeja Burazina u sredini koji udarcem iz prve pogađa mrežu. Ulaskom u drugi dio trećine "mamuti" se bude iz učmalosti. Nakon nekoliko prilika za smanjenje zaostatka u 51. minuti je Mario Novak pokušao pogoditi "varaždincem" no Picelj je bio na mjestu. Minutu kasnije vratar Bleda odlično je zaustavio udarac Ljubića s desne strane.

Mario Novak je u 53. minuti imao još jedan samostalni izlazak pred gol, ali Picelj je i iz ovog dvoboja izašao kao pobjednik. Kazna za sve ove promašaje domaće je stigla minutu kasnije. Pogačnik je s plave linije spustio pločicu do Pazlara pred golom koji prebacuje pak prema Tevžu Burazinu koji iz neposredne blizine podiže razliku na tri gola. Mladost se, bez obzira na nepovoljni razvoj događaja, nije predavala. Zagrepčani su i dalje napadali i stvarali prilike. Tračak nade u konačni uspjeh pojavio se tri minute prije kraja susreta.

Petar Trstenjak je izveo slalom kroz postavu "bijelih" te je s desne strane ubacio pak u sredinu odakle Šimunović udarcem iz prve pogađa mrežu. Minutu kasnije "mamuti" po četvrti put na utakmici pogađaju okvir gola. Grahovar je udarcem iz sredine pogodio stativu. Stotinjak sekundi prije kraja susreta trener Franjković zove pola minute predaha i nastavlja igru sa šestoricom igrača. Deset sekundi kasnije svemu je bio kraj. Ljubić je s plave linije tukao u blok, a Vodnjov je sam pošao prema praznom golu i zatresao mrežu.

Mladostaši su u preostalom vremenu pokušali ublažiti poraz. Uputili su nekoliko udaraca prema vratima no pred sam završetak susreta Bleđani su još jednom zatresli mrežu. Tadej Burazin je s desne strane dijagonalom uposlio Jakopiča koji udarcem iskosa s lijeve strane pogađa mrežu. Bleđani su na kraju uvjerljivo svladali Zagrepčane premda se veći dio utakmice vodila ravnopravna borba. "Labudovi" su tom pobjedom preklizali Medveščaka te su na kraju zauzeli četvrto mjesto u poretku.

Mladost je i prije ovog susreta protiv "labudova" znala da ne može ni gore niti dolje sa šestog mjesta. "Mamuti" su tijekom sezone prikazali dobre igre u više susreta protiv vodećih slovenskih momčadi, ali su samo jednu, protiv Slavije, riješili u svoju korist. U svim ostalim slučajevima uvijek je nešto nedostajalo da bi se ostvario sportski uspjeh. Nekada nije bilo dovoljno igrača, nekad sportske sreće, a gotovo uvijek je nedostajalo energije. Za "mamute" vrijedi isto što i za "medvjede", a to je da kao klub nisu na vrijeme dovoljno ozbiljno shvatili ovo natjecanje pa se momčad popunjavala usput. Pred kraj sezone došlo je i do potresa u svlačionici koji je doveo do promjene trenera. Za novu sezonu, trebat će se bolje pripremiti i organizacijski i igrački i materijalno ako se želi ostvariti bolji rezultat.

 

Foto: www.facebook.com/HKMKBled / Urša Rener

 

Korištenjem naše stranice pristajete na uporabu kolačića. Blokiranjem kolačića i dalje možete pregledavati stranicu, no neke funkcionalnosti Vam neće biti dostupne." Learn more".

EU Cookie Directive Module Information