SLOHOKEJ

Raspad u drugoj

S Ble Mla 170925Hokejaši Mladosti pretrpjeli su i treći poraz u Internacionalnoj ligi. Nakon Medveščaka i Triglava, od "mamuta" su uspješniji bili i Bleđani koji su u svojoj prvoj utakmici nadjačali Zagrepčane sa 7:3. Mladostaši su odlično započeli utakmicu na Bledu postigavši vodeći pogodak već u petoj minuti. Domaći su ubrzo izjednačili, ali je Mladost za par minuta ponovo bila u prednosti. "Labudovi" su do kraja trećine opet poravnali pa se u nastavak susreta ušlo u rezultatskoj ravnoteži. Bled je preokrenuo omjer na samom početku druge trećine koja je u potpunosti protekla u znaku Gorenjaca. Domaći su potpuno nadigrali "mamute" kojima su u dvadeset minuta čak četiri puta zatresli mrežu. Zagrepčani su desetak minuta prije završetka dvoboja smanjili zaostatak, ali Bled je odmah potom vratio razliku na četiri gola koja se zadržala do samog kraja.

Bled - Mladost 7:3 (2:2, 4:0, 1:1)

Bled, gradsko klizalište, 25.9.2017.
Gledatelja: 50
Suci: Bajt, Markizeti i Bohinc

Strijelci:

0:1 MLA Novak (Delić) 5' SH1
1:1 BLE Rekar (Pazlar, Burazin Te.) 7'
1:2 MLA Matošić (Smerdelj, Novak) 9'
2:2 BLE Koržilecki (Vodnjov, Srpčić) 16'
3:2 BLE Burazin Ta. (Vodnjov) 21'
4:2 BLE Jeklič 31'
5:2 BLE Burazin Te. (Tarman, Rakovič) 35' PP1
6:2 BLE Jeklič (Burazin Ta., Vodnjov) 40'
6:3 MLA Martinić (Matošić) 51'
7:3 BLE Burazin Te. (Rekar) 51' SH1

Udarci na gol:
Bled 53
Mladost 30

Isključenja:
Bled 8 min
Mladost 12 + 10 (Cerovečki R.)

Bled: Vilman, Oblak - Pančur, Srpčić, Vodnjov, Burazin Ta., Koržilecki - Tarman, Rakovič, Rekar, Pazlar, Burazin Te. - Jeklič, Pretnar, Pogačnik, Jeglič, Zajšek. Trener: Jakopič

Mladost: Štimac Rojtinić, Goršić - Borić, Matošić, Pleština, Cerovečki R., Večerina - Delić, Kramarić, Šutevski, Martinić, Dobrić - Cerovečki N., Ivšac, Novak, Smerdelj M. Trener: Franjković

Premda su s treninzima počeli još u kolovozu, mladostašima je početak sezone u rujnu ipak došao prerano. "Mamuti" su i u trećoj prvenstvenoj utakmici nastupili bez više vrsnih pojedinaca s kojima bi u dvoboju protiv Bleda bili daleko jači. Nedostajali su braniči Ljubić i Tomo Trstenjak te napadači Nikša i Petar Trstenjak, Grahovar, Čunko, Božić i Filip Smerdelj. Od članova šampionske juniorske momčadi svoj prvi ovosezonski nastup u seniorskom sastavu još uvijek čekaju vratari Rastovski i Tomić, branič Grgurev Rumbak te napadači Krnić, Kozina, Kuzmanović i Grgurić. Prvi puta ove sezone dres Mladosti su navukli napadači Novak i Miro Smerdelj.

Mladost je bila prvi protivnik Bleda u IHL-u no Bleđani su ovu sezonu započeli utakmicom slovenskog prvenstva protiv Olimpije. "Labudovi" su poprilično namučili favoriziranog protivnika izgubivši sa samo 3:2. Od igrača koji su se suprostavili "zmajčekima", trener Jakopič protiv Mladosti nije postavio vratara Picelja, braniče Bassanesea i Novaka te napadače Jakopiča i Mašiča. Na njihovim mjestima zaigrali su vratar Vilman, braniči Rakovič i Pretnar te napadač Zajšek. Iz prošlosezonskog sastava koji je zauzeo četvrto mjesto u prvom dijelu slovenskog prvenstva otišao je samo branič Svete u KAC II koji se natječe u Alpskoj ligi. Bled se u prijelaznom roku pojačao nekolicinom Jeseničana koji trenutno nisu u prvom planu za nastup u Alpskoj ligi.

Domaći sastav je od prve minute krenuo napadački u utakmicu. Bleđani su u uvodnom dijelu susreta zasuli Štimca Rojtinića nizom udaraca no vratar "žutih" je spremno ušao u utakmicu. Kanonada "plavih" dosegnula je vrhunac u trećoj minuti kad je Rakovič opalio s plave linije i pogodio stativu. Pritisak Bleda naposljetku je doveo i do prekršaja Dobrića u četvrtoj minuti. Mladostaši su se oduprli prvom naletu "labudova" pa kad su domaći otklizali na zamjenu, Štimac Rojtinić je uposlio Delića koji prolazi po desnom krilu i daje pak za Novaka. Napadač "žutih" približio se vratima dok je Martinić pred golom blokirao protivničkog braniča. Precizan udarac Novaka poslao je pak u rašlje i doveo Mladost u vodstvo.

Bleđani do kraja igre s igračem više nisu uspjeli ozbiljnije zaprijetiti vratima gostiju. Mladost je po izjednačenju snaga na ledu nastojala uspostaviti ravnotežu. Međutim, već u idućoj minuti "plavi" su izjednačili. Pazlar se našao iza gola, a kad ga je branič "žutih" pritisnuo uz ogradu dao je pak pred gol do Tevža Burazina koji pod pritiskom prebacuje pak nadesno odakle usamljeni Rekar iz neposredne blizine ubacuje pločicu u mrežu. Bleđani su brzim dodavanjem "prebrojali" goste sve dok netko nije ostao bez čuvara u položaju za udarac.

Zagrepčani nisu dopustili domaćima da preuzmu inicijativu poslije izjednačujućeg pogotka. Nekoliko minuta je prošlo u ravnopravnoj igri, a onda je Nikola Cerovečki "iskopao" pak u kutu svoje trećine i pogurnuo ga niz ogradu do Ivšca. Iskusni napadač dugim je dodavanjem "izbacio" trojicu Bleđana iz igre. Pak je uzeo Novak i prošao po desnom krilu. Borbeni centar "žutih"  okretom u mjestu izbacuje svog čuvara iz igre i predaje pak Smerdelju koji ga prebacuje nalijevo do Matošića. Branič gostiju udarcem iz prve pogađa nebranjeni dio mreže. Bila je to odlična protunavala u kojoj je sudjelovala cijela petorka "mamuta".

Nije prošla ni puna minuta otkako se Mladost vratila u vodstvo kad je pogreška "žutih" pri letećoj izmjeni dovela Bled u položaj s igračem više. Domaćima je malo toga polazilo za rukom, a u 11. minuti Delić je ispucao pak kojeg prihvaća Novak i izlazi sam pred gol. Mladost je imala priliku postići drugi pogodak s igračem manje no Vilman je iz ovog dvoboja izašao kao pobjednik. "Mamuti" su bez poteškoća izdržali ostatak kazne nakon čega su ušli u drugi dio trećine s minimalnom prednošću.

Bled je nastojao sustići vodstvo "žutih" te je idućih nekoliko minuta imao više od igre. Domaći su uputili više udaraca prema vratima Mladosti, ali nijedan od njih nije bio posebno opasan za Štimca Rojtinića. Zagrepčani su se u ovom razdoblju dobro nosili s "plavima" premda nisu prijetili novim pogotkom. U 16. minuti, "labudovima" je pošlo za rukom poravnati. Srpčić se probio po lijevoj strani, obišao vrata Mladosti te s desnog krila ubacio pak pred gol do Vodnjova koji ga je odmah pogurnuo nalijevo do usamljenog Koržileckog. Ukrajinskom napadaču preostalo je samo pogurnuti pak u nebranjeni dio mreže.

Novo izjednačenje dalo je dodatni poticaj "plavima" koji u završnici trećine sve češće stvaraju prilike za pogodak. Štimac Rojtinić je u više navrata morao braniti svoju mrežu dok su njegovi suigrači tek pokojim protunapadom održavali Vilmana na oprezu. Najizgledniju prigodu za zgoditak imao je Tevž Burazin kad je u zadnjoj minuti trećine izveo slalom kroz postavu "žutih" i udarcem slijeva pogodio stativu. Suparnici su na odmor pošli s izjednačenim omjerom čime su oslabljeni "mamuti" mogli biti sasvim zadovoljni.

Tek što se utakmica nastavila, "plavi" su prešli u vodstvo. Koržilecki je tukao s plave linije, a Štimac Rojtinić odbio pak na stranu. Pločicu je prihvatio Vodnjov i s desnog krila uposlio usamljenog Tadeja Burazina u sredini koji prihvaća pak i bekhendom ga šalje u mrežu. Brzi pogodak Bleđana nije utjecao na dalji razvoj igre. Uslijedilo je razdoblje u kojem su domaći imali određenu inicijativu, ali bez posebnih prilika za pogodak. Mladostaši su se uglavnom usredotočili na obranu uz povremene "izlete" u napadačku trećinu. Zatišje je prekinula akcija Bleda u 27. minuti kad je Tadej Burazin s lijeve strane uposlio Vodnjova koji udarcem iz blizine nije uspio pogoditi mrežu.

Nakon ove protivničke prigode, Mladost nakratko preuzima igru. "Žuti" su pritisnuli domaće i u kratkom razdoblju uputili nekoliko udaraca prema vratima Bleda. U jeku naleta gostiju, Rekar je presjekao jedno riskantno dodavanje i poslao Zajšeka samog pred gol. Napadač "plavih" našao se u odličnoj prilici no Štimac Rojtinić je iz ovog dvoboja izašao kao pobjednik. Minutu kasnije, "labudovi" su ipak povećali prednost. Jeklič je zaustavio ispucani pak uz ogradu na sredini klizališta i krenuo u napad. Bez poteškoća je uklizao u napadačku trećinu, a kad mu nitko nije izašao u blok, branič domaćih opalio je iz sve snage i zakucao pločicu u rašlje.

Utakmica se počela nepovoljno razvijati za Zagrepčane no prekršaj Pančura tridesetak sekundi kasnije dao je "žutima" priliku da na brzinu uhvate priključak s domaćima. Međutim, mladostaši su loše odigrali s igračem više. Bleđani su veći dio vremena proveli u napadu zasipajući Štimca Rojtinića nizom udaraca. Zagrepčani su tek u zadnjih tridesetak sekundi stvorili par prilika no ni u jednom trenutku nisu bili blizu pogotku. Malo poslije izjednačenja snaga na ledu na klupu za kažnjene morao je poći Robert Cerovečki. U prekidu igre domaći su zamijenili vratare. Umjesto Vilmana u igru je ušao Oblak.

Gosti su prvu minutu kazne odradili bez poteškoća. Bleđani su se strpljivo dodavali unaokolo napadačke trećine sve dok Tarman na lijevom krilu nije odigrao dupli pas s Rakovičem na plavoj liniji nakon čega je uputio oštar pak pred gol odakle ga Tevž Burazin skreće pod prečku. Mladost je mogla smanjiti već u idućem napadu kad se Šutevski našao sam pred golom. Umjesto udarca odlučio se uposliti Martinića koji iz neposredne blizine nije uspio svladati Oblaka. Uslijedilo je zatišje od nekoliko minuta, a onda je isključen Matošić pa su "labudovi" tri minute prije kraja trećine ponovo ostali s igračem više.

Zagrepčani su se vrlo dobro branili s igračem manje. Aktivnom su igrom zatvarali prostor za udarac pa su se "plavi" morali unedogled dodavati tražeći prazninu u postavi gostiju. Kad se već činilo da se Mladost obranila, Vodnjov je na lijevom krilu odigrao dupli pas s Jekličem na plavoj liniji nakon čega je ostavio pak za Tadeja Burazina koji ga  vraća na plavu liniju. Jeklič je odatle raspalio "bendi" koji je iznenadio pokrivenog Štimca Rojtinića i zabio pak u kut. Do kraja trećine ostalo je manje od minute poslije čega su suparnici pošli na odmor. Bleđani su imali razloga za zadovoljstvo dok će "mamuti" iz ove trećine morati izvući pouke kako im se slične neprilike ne bi prečesto ponavljale u daljem tijeku natjecanja.

Mladost je u posljednjih dvadeset minuta mogla samo pokušati ublažiti poraz. Prvu priliku Zagrepčani su dobili u 42. minuti kad je isključen Vodnjov. Ponovo su "žuti" loše odigrali s igračem više. Čim su domaći prvi put iznijeli pak iz svoje trećine, mladostaši ga više nisu bili u stanju organizirano unijeti natrag. Dvije minute su prošle bez ijedne ozbiljnije prijetnje vratima Bleda. Usporedimo li to s učinkovitošću Bleđana, jasno je zašto su "plavi" imali čak četiri pogotka prednosti. Mladost je po izjednačenju snaga na ledu još kratko vrijeme imala inicijativu, a potom su domaći ponovo krenuli prema naprijed.

U 45. minuti Rakovič je udarcem s plave linije pogodio stativu, a minutu kasnije na klupu za kažnjene odlazi Borić.  "Mamuti" su se dobro branili i čak su ispucali pak iz svoje trećine. Međutim, prilikom povratka "plavih" u napad, prekršaj je dosuđen Robertu Cerovečkom. Zagrepčane su čekalo 73 sekunde s dvojicom igrača manje. Bleđani su žestoko pritisnuli goste, ali im je aktivna obrana "žutih" zdavala dosta poteškoća. Domaći su imali jednu sjajnu prigodu kad je Rekar u 47. minuti iz sredine raspalio prema golu, a Štimac Rojtinić odlično obranio. Uskoro se u igru vratio Borić, a neposredno pred povratak Cerovečkog, mladostaši su ispucali pak iz svoje trećine, a sudačka trojka je dosudila zabranjeno ispucavanje premda se napadač gostiju u igru vratio tek nakon ispucavanja pločice.

Idućih par minuta proteklo je u obostrano otvorenoj igri, ali bez prigoda za pogodak. U 51. minuti Šutevski je osvojio pak u srednjoj trećini i krenuo u prodor po desnom krilu. Uočivši Martinića u sredini, ubacuje pak pred gol odakle ga Martinić iz drugog pokušaja ubacuje u mrežu. Sekundu kasnije na njega nalijeće Srpčić zbog čega dobija dvije minute kazne. Kako su suci vidjeli asistenciju Matošića, teško je reći. "Mamuti" su devet minuta prije kraja smanjili na tri razlike i imali igrača više. U prethodne dvije situacije s brojčanom prednosti, "žuti" nisu ništa napravili pa je bilo više nego dovoljno razloga da se pozove pola minute predaha i dogovori napad koji je mogao Zagrepčane približiti na samo dva gola manjka. Međutim, "time out" je nešto što hrvatski treneri najradije čuvaju za "zadnji štih".

Da stvari budu gore, na klupi gostiju nisu ni shvatili da imaju igrača više pa na led nisu poslali postavu za igru s igračem više. Kad su uvidjeli svoj propust, sudac više nije dopustio zamjenu. Tridesetak sekundi kasnije, pak se našao u mreži Mladosti. Domaći su osvojili buli, otklizali iza svog gola i organizirali napad. Nakon ulaska u napadačku trećinu izmijenili su nekoliko dodavanja. Naposljetku je Rekar odigrao dupli pas s Rakovičem na plavoj liniji te s lijevog krila ubacio pak pred gol do Tevža Burazina koji se othrvao naletu protivnika te iz drugog pokušaja ugurao pločicu u mrežu. Uzdrmani zbog nepotrebno primljenog gola, mladostaši nisu bili u stanju ništa uraditi u preostalom vremenu s igračem više.

Stvari su s loših krenule na gore kad je osam minuta prije kraja Robert Cerovečki kažnjen disciplinskom kaznom. Budući da oko ishoda više nije bilo nikakve dvojbe, razina igre je pala. Bled je držao prividnu nadmoć, ali bez ozbiljnijih prijetnji prema vratima "žutih". Pet minuta prije kraja susreta, u igru je umjesto Štimca Rojtinića ušao Goršić. Završnica dvoboja prošla je u znaku rasterećenih mladostaša koji su u preostalom vremenu stvorili nekoliko izglednih prigoda iz kojih su mogli ublažiti poraz. Međutim, Oblak je svaki put bio na mjestu. Svoje kratko vrijeme u igri korisno je upotrijebio i Goršić skupivši nekoliko obrana. U zadnjoj minuti isključen je Pogačnik, a linijski suci su pokazali da osim zabranjenog ispucavanja, imaju poteškoća i s bacanjem bulija.

Bled se u svojoj prvoj utakmici u IHL pokazao kao dobra momčad koja bi trebala pronaći svoje mjesto među četiri najbolje u ligi. "Labudovi" sada imaju tri seniorske petorke i nemaju potrebe igrati s mlađim juniorima u trećoj postavi kao prošle sezone. Na drugoj strani, kao što smo napomenuli na početku, mladostaši se još uvijek privikaju na činjenicu da je sezona počela. Kad se konačno skupe i odrade nekoliko utakmica u punom sastavu, moći ćemo ustanoviti imaju li "mamuti" potencijala za doigravanje ili ih čeka borba na začelju.

Korištenjem naše stranice pristajete na uporabu kolačića. Blokiranjem kolačića i dalje možete pregledavati stranicu, no neke funkcionalnosti Vam neće biti dostupne." Learn more".

EU Cookie Directive Module Information