SLOHOKEJ

Bez momčadi nema ni rezultata

zvezda mladostMladost je na gostovanju u Beogradu pretrpjela dosad najteži poraz u prvom krugu sezone. Zagrepčani su u okrnjenom sastavu pružali otpor Crvenoj zvezdi samo tijekom prvih dvadeset minuta. Kad su Beograđani "načeli" goste na samom početku druge trećine, mladostaši su na polovici susreta već zaostajali za četiri gola. Riješivši pitanje pobjednika, "crveno-beli" su bez poteškoća održavali visoku prednost koju "mamuti" ni na koji način nisu mogli ugroziti. U trećoj dionici dvoboja Crvena zvezda je s još dva pogotka uvećala prednost. Mladost je u zadnjim sekundama ipak postigla počasni pogodak za konačnih 6:1 u korist domaćih.

Crvena zvezda - Mladost 6:1 (0:0, 4:0, 2:1)

Beograd, Hala Pionir, 7.10.2017.
Gledatelja: 50
Suci: Fazekaš Đ., Fazekaš T., Đokić i Nikolić

Strijelci:

1:0 CZV Sefić (Olonov, Novaković U.) 21'
2:0 CZV Olonov 27'
3:0 CZV Brkušanin (Bučkin) 28'
4:0 CZV Bučkin (Anić, Brkušanin) 30'
5:0 CZV Sefić (Olonov) 49'
6:0 CZV Brkušanin (Bučkin) 55' SH1
6:1 MLA Smerdelj (Delić) 60' PP1

Udarci na gol:
Crvena zvezda 35
Mladost 20

Isključenja:
Crvena zvezda 14 min
Mladost 8 min

Crvena zvezda: Ranković, Mitić - Podunavac, Novaković U., Vučurević, Sefić, Olonov - Leonov, Pajević, Vuković, Đumić, Vukičević - Anić, Sabadoš, Bučkin, Kerezović, Brkušanin - Zwick, Bjelogrlić, Novaković P. Trener: Krivošljik

Mladost: Štimac-Rojtinić, Goršić - Borić, Delić, Čunko, Smerdelj, Cerovečki R. - Cerovečki N., Kramarić, Ivšac, Šutevski, Večerina - Dobrić. Trener: Franjković

Mladostaši su ponovo pokazali kako im teško pada bilo kakvo ozbiljnije natjecanje od domaćeg "hakla" na Velesajmu. Na gostovanje u Beograd otputovali su sa samo 11 igrača što je prilično neozbiljno za seniorsku natjecateljsku utakmicu. Ako je već teško bilo skupiti igrače za gostovanja radnim danom u Kranju i Bledu, za neodlazak u Beograd dobrog dijela igrača nema nikakvog opravdanja. U sastavu nije bilo braniča Ljubića, Matošića, Nikše i Tome Trstenjaka te napadača Božića, Petra Trstenjaka, Martinića, Grahovara i Novaka. Među trinaestoricom igrača bila su petorica juniora no trener Franjković nije mogao računati ni na veći dio juniorskog sastava koji nema prevelikih ambicija za nastupom u seniorskom uzrastu. Bez prvog napadača Novaka čijih je 7 bodova bilo teško nadoknaditi u Pioniru, prvi napadač "mamuta" bio je Smerdelj s 4 boda ispred Večerine, Čunka i Roberta Cerovečkog sa po 2 boda. Vratar Štimac-Rojtinić imao je 88,8% obrana.

Domaći su bili favorit ovog dvoboja. U prethodne dvije utakmice zabilježili su uvjerljivu pobjedu nad Mariborom te minimalan poraz od Triglava. Trener Krivošlik imao je na raspolaganju sve svoje igrače te je s velikim samopouzdanjem očekivao otvaranje domaće sezone u prvenstvu. Prošle su sezone Beograđani ostali iza Mladosti premda su u tri međusobna okršaja zabilježili dvije pobjede.

Prve minute protekle su u ispitivanju snaga bez ijednog pokušaja prema vratima. Tek u četvrtoj minuti bilježimo prigodu Ivšca koji je pred golom domaćih oduzeo pak Leonovu i tukao iz okreta iz neposredne blizine. Ranković se nije dao iznenaditi, a sudački par je procijenio kako je napadač "žutih" pritom napravio prekršaj. Crvena zvezda je pokušala kombinatornom igrom stvoriti priliku za udarac no osim prvog pokušaja u petoj minuti, "crveno-belima" nikako nije polazilo za rukom nadigrati goste. Mladostaši su čak u dva navrata zaprijetili vratima domaćih pa je trener Franjković svakako mogao biti zadovoljan ulaskom svoje momčadi u utakmicu.

Crvena zvezda je zadržala napadački zamah te je u kratkom razdoblju uputila više udaraca prema vratima. Pritisak domaćih ubrzo je doveo i do prekršaja Kramarića u osmoj minuti. Beograđani su ovog puta ozbiljnije pritisnuli "žute". Nakon niza dodavanja "crveno-belih", Olonov je udarcem iz blizine zamalo svladao Štimca-Rojtinića. Domaći su nastavili s opsadom vrata Mladosti no "mamuti" su se aktivnom igrom u obrani još jednom uspješno oduprli naletima Crvene zvezde. Vratar "žutih" skupio je još nekoliko obrana prije nego što je u 11. minuti isključen Vučurević.

Neuigranost mladostaša jasno se vidjela u igri s igračem više koja je bila čista improvizacija- "Žutima" je pošlo za rukom uputiti jedan udarac prema vratima no čim su domaći ispucali pak, Zagrepčanima je bilo gotovo nemoguće vratiti se u napadačku trećinu. Nakon izjednačenja snaga na ledu Mladost je počela trošiti vrijeme kako bi trećinu završila s neodlučenim rezultatom. Beograđani nikako nisu uspijevali povezati svoje redove pa su mladostaši u par navrata zaprijetili Rankoviću.

U završnici trećine Crvena zvezda preuzima inicijativu i ubrzo se Štimac-Rojtinić našao pod paljbom "crvenih". "Mamuti" su sve teže izlazili iz svoje trećine pa se činilo da gol Zagrepčana visi u zraku. Unatoč premoći domaćih, mreža Mladosti ostala je netaknutom sve do kraja prvih dvadeset minuta. Gosti su svakako mogli biti zadovoljniji ishodom no pred njima je ostalo još dugih četrdeset minuta.

Tek što se utakmica nastavila, domaći su prešli u vodstvo. Sefić je osvojio buli i dao pak nadesno do Vučurevića koji ga vraća za Podunavca. Branič "crvenih" prebacuje pak nalijevo do kolege Novakovića koji ga šalje po lijevom krilu prema Olonovu. Ruski napadač je pogurnuo pak do Sefića koji se oslobodio svog čuvara i udarcem slijeva pogodio suprotne rašlje. Domaći navijači burno su pozdravili vodeći pogodak Crvene zvezde te su se ponadali da će Beograđani nastaviti u istom tonu. Međutim, u idućoj minuti prekršaj Đumića ostavio je "mamute" s igračem više i prilikom za brzo izjednačenje.

Mladost ni ovog puta nije pokazala da ima zamisao kako iskoristiti igrača više. "Crveno-beli" se nisu morali previše truditi u obrani, a čak su i prvi zapucali prema vratima. Gostima je prije povratka protivničkog napadača u igru samo jednom pošlo za rukom zaposliti Rankovića. "Mamuti" su par minuta održavali ravnotežu na ledu, a onda je u 27. minuti Vučurević iz svoje trećine prebacio pak do kolege Podunavca koji daje pločicu Olonovu. Ruski napadač izveo je slalom kroz postavu "žutih", a svoj je prodor završio preciznim udarcem iz sredine kojim povećava razliku na dva gola.

Minutu kasnije, Crvena zvezda još više odmiče Zagrepčanima. Kerezović je osvoji buli u svojoj trećini, a pak uzima Bučkin i juri po desnom krilu. Prije nego što je obrana gostiju stigla bilo što učiniti, ruski je napadač ubacio pak pred gol gdje Brkušanin podmeće palicu i skreće pločicu u mrežu. Malo zatim, domaći su uzdrmanim gostima postigli još jedan pogodak. Brkušanin i Anić odigrali su dupli pas u napadačkoj trećini, a potom je Anić iz lijevog kuta ubacio pak pred gol odakle Bučkin udarcem iz prve postiže novi zgoditak.

Dvadesetak sekundi kasnije domaći prave novi prekršaj. Mladost se nije pokazala sposobnom ni treći puta ozbiljnije zaprijetiti mreži domaćih. Nakon tri primljena pogotka u dvije minute, "mamutima" je u tim trenucima bilo najvažnije izbjeći potpunu katastrofu koja je prijetila. Beograđani su još neko vrijeme zadržali inicijativu no "žuti" su upornom obranom zatvarali protivniku prostor za udarce. Kako se približavao kraj trećine, mladostaši su se oslobađali pritiska te su u više navrata zapucali prema vratima Crvene zvezde. Otvaranje prema naprijed omogućilo "crveno-belima" da protunapadima ugroze vrata pa je tako Štimac-Rojtinić u 36. minuti morao braniti izlazak Petra Novakovića pred gol.

Tri minute prije kraja trećine prekršaj pravi Nikola Cerovečki. Zadovoljni visokim vodstvom, Beograđani se nisu previše trudili pritisnuti "žute". U laganom su tempu odlazili u napad i još laganije se vraćali po ispucane pakove. Umornim mladostašima je odgovarala takva igra pa do povratka njihovog mladog braniča u igru Štimac Rojtinić nije imao nikakvog posla. U preostalih minutu i pol obje su momčadi imale prilike za pogodak no vratari su bili na visini zadatka. Crvena zvezda je na odmor pošla sa spoznajom da je dobila utakmicu, a "mamutima" je ostalo još dvadeset minuta na mukama.

Na samom početku zadnje trećine, Mladost je nakon prekršaja Pajevića ostala s igračem više. Domaći su brzo ispucali pak iz svoje trećine, a kad su se Zagrepčani ipak vratili u napad nisu uspjeli nijednom zapucati prema golu prije nego što je Crvena zvezda ponovo izbacila pločicu. U jurnjavi za pakom iza gola Mladosti došlo je do gužve u kojoj su se nakratko pograbili Dobrić i Đumić pa su ih suci smjesta poslali na klupe za kažnjene. "Žuti" su u preostalom vremenu s igračem više bili nešto opasniji. Uputili su nekoliko udaraca prema Rankoviću, a najbolju prigodu imao je u 43. minuti Čunko kad je pucao iz neposredne blizine.

Uslijedilo je razdoblje obostrano otvorene igre. Premda se i dalje igralo u laganom tempu, pojedinačni prodori pravili su dosta poteškoća suparničkim obranama. Unatoč većem broju udaraca vratari Ranković i Štimac-Rojtinić odlično su obavljali svoje zadaće. Najizgledniju prigodu imao je Smerdelj koji je u 45. minuti dvaput za redom tukao iz sredine no pak nije htio u Zvezdinu mrežu. U 49. minuti domaći su povećali prednost. Sefić je osvojio buli u svojoj trećini nakon čega je pak klizio od jednog do drugog zvezdaša sve dok Vučurević nije iz desnog kuta dao dugi pak po krilu do Olonova koji se oslobodio svog čuvara i dao pločicu u sredinu odakle Sefić udarcem iz prve pogađa mrežu.

Na polovici posljednje trećine, trener Franjković je odlučio dati priliku i pričuvnom vrataru Goršiću. Drugi dio trećine obilježila je ravnopravna borba u kojoj su nešto više prilika imali "žuti". Crvena zvezda je bila zadovoljna rezultatom pa nije previše navaljivala. Raspoloženi Ranković je i dalje bio na svakom paku pa mu je mreža ostala netaknutom. Prekršaj Pajevića u 54. minuti dao je je priliku mladostašima da postignu počasni pogodak. Međutim, ni ovog puta "mamuti" nisu znali kako bi odigrali s igračem više. Istina, uspjeli su zaposliti protivničkog vratara, ali su zato nakon minute i pol s igračem više, primili pogodak.

Podunavac je osvojio pak u svojoj trećini i poslao ga po desnom krilu do Bučkina koji smjesta šalje pak u sredinu do Brkušanina. Napadač domaćih preklizao je svog čuvara i preciznim udarcem sdesna "probio" vratara gostiju. Mladost nije ništa učinila u preostalom vremenu s igračem više. U završnici susreta obje momčadi igraju bez opterećenja. Prilika je bilo na obje strane, ali nedostatak koncentracije i energije među napadačima pomogao je obojici vratara. Minutu i pol prije kraja gosti su ponovo ostali s igračem više.

Bila je to posljednja prilika za Zagrepčane da se upišu na listu strijelaca. "Žuti" su krenuli aktivno i ubrzo su pritisnuli domaće u njihovu trećinu. Poslije nekoliko udaraca prema vratima Beograđani su pokušali ispucati pak iz trećine no plavoj liniji ga je dočekao Borić. Branič gostiju prebacio je pločicu nalijevo do kolege Delića koji tuče "bendijem". Bjelogrlić je blokirao udarac pa je pak ponovo došao do Delića koji je udarcem iz zgloba iznenadio Rankovića i pogodio mrežu.

Utakmica je ubrzo završila pa su Beograđani mogli proslaviti svoju drugu prvenstvenu i prvu domaću pobjedu. Crvena zvezda se sa šest bodova uvrstila u skupinu momčadi u sredini ljestvice, a za očekivati je da ambicije "crveno-belih" sežu i više. Na drugoj strani, Mladost je pretrpjela očekivani poraz. Ne može se na gostovanje otputovati s dvije petorke i igrati natjecateljsku utakmicu. U klubu bi morali sjesti zajedno igrači, trener i uprava i dogovoriti se što se želi od seniorske momčadi u ovoj i idućim sezona. Tko se želi baviti natjecateljskim hokejom, a kome je dovoljan i večernji hakl na Velesajmu.

 

Foto: www.czbgtv.com

 

Korištenjem naše stranice pristajete na uporabu kolačića. Blokiranjem kolačića i dalje možete pregledavati stranicu, no neke funkcionalnosti Vam neće biti dostupne." Learn more".

EU Cookie Directive Module Information