SLOHOKEJ

Iznenađenje na Velesajmu

S Mla Ble 171111Hokejaši Mladosti su neočekivanom pobjedom protiv Bleda zaključili niz od pet uzastopnih poraza. Nakon dva uzastopna poraza u Domu sportova, "mamuti" su Bleđane dočekali na Velesajmu. Gosti su tijekom prvih dvadeset minuta imali nešto više od igre no na odmor se pošlo u rezultatskoj ravnoteži. Domaći su poveli, a "labudovi" izjednačili još u prvoj polovici trećine. Nastavak susreta donio je otvoreniju igru na obje strane. Bled je početkom trećine preokrenuo omjer no mladostaši su ubrzo izjednačili. Posljednju trećinu suparnici su dočekali izjednačeni. Mladost je u trećoj dionici dvoboja zaigrala bolje pa se ponovo vratila u vodstvo. Premda su gosti brzo poravnali, Zagrepčani su u drugom dijelu trećine vratili prednost koju više nisu ispuštali.

Mladost - Bled 4:3 (1:1, 1:1, 2:1)

Zagreb, klizalište na Velesajmu, 11.11.2017.
Gledatelja: 70
Suci: Prezelj, Metzinger, Žibret i Grozaj

Strijelci:

1:0 MLA Trstenjak T. (Cerovečki R.) 7'
1:1 BLE Burazin Te. (Jeklič) 10'
1:2 BLE Burazin Ta. 26'
2:2 MLA Šutevski 32'
3:2 MLA Novak (Smerdelj, Ljubić) 47' PP1
3:3 BLE Burazin Ta. (Burazin Te., Srpčič) 48' SH1
4:3 MLA Cerovečki R. 54'

Udarci na gol:
Mladost 37
Bled 31

Isključenja:
Mladost 4 + 10 (Borić) min
Bled 9 + 10 (Burazin Ta.) + 20 (Mašič) min

Mladost: Rastovski, Goršić - Ljubić, Borić, Smerdelj, Novak, Šutevski - Matošić, Trstenjak N., Božić, Cerovečki R., Trstenjak T. - Delić, Kramarić, Večerina, Martinić, Ivšac - Cerovečki N., Pleština, Grgurić, Kozina. Trener: Franjković

Bled: Vilman, Trelc - Jeklič, Srpčič, Burazin Ta., Pazlar, Burazin Te. - Bassanese, Novak, Vodnjov, Mašič, Rekar - Tarman, Pančur, Pogačnik, Židan, Koržilecki. Trener: Jakopič

Brojni porazi bacili su momčad Mladosti na začelje prvenstva. "Mamuti" su na gostovanjima uglavnom bezopasni jer putuju s desetak igrača, ali ni kod kuće nisu bitno uspješniji jer nedostatak treninga i izostanci igrača spriječavaju bilo kakvu uigranost postava u kojima još uvijek ima igrača reprezentativnih mogućnosti. Mladostaši su u dvobojima s najboljim slovenskim momčadima imali razdoblja dobre igre, ali su u oba susreta bili daleko od bodova.

Najučinkovitiji "mamuti" su Novak s 12 bodova, Smerdelj s 10 te Čunko sa 6 bodova. Među braničima najviše bodova upisao je Nikša Trstenjak, ukupno 5. U odnosu na momčad koja je visoko poražena od Celja, trener Franjković dobio je braniča Delića kojeg je uvrstio u treći par s Kramarićem. Određene promjene pretrpjele su i napadačke trojke. Šutevski se pridružio vodećim strijelcima u prvom napadu, a Tomo Trstenjak je zaigrao u drugoj navali iz koje je izostao Grahovar. Povratnik u sastav, Martinić, poveo je treću navalu. Četvrtu postavu sačinjavali su juniori, jedan branič i trojica napadača. Uz već spomenutog Grahovara, nedostajali su i prvi vratar Štimac-Rojtinić te mladi juniorski napadač, Dobrić.

Bled je u Zagreb doputovao kao četvrta momčad u ligi s osvojenih 15 bodova, jednako kao i Zagreb na petom mjestu. "Labudovi" su u drugom dijelu listopada nanizali tri pobjede, među kojima je i bila i ona protiv vodećeg Triglava na njegovom ledu. Međutim, kad su se našli na dohvatu drugog mjesta, Bleđani su u Beograd otputovali u prorijeđenom sastavu pa su izgubili obje utakmice od Crvene zvezde. Gostovanje u Zagrebu trebalo ih je vratiti na pobjednički put. Vodeći strijelci "labudova" bili su braća Tadej i Tevž Burazin, a slijedili su ih Vodnjov i Jeklič. Vratar Oblak je s više od 92% obrana zauzeo treće mjesto u ligi. Treneru Jakopiču od standardnih igrača nedostajali su vratar Oblak te mladi napadači Jeglič i Podrekar.

Bled je već u prvoj minuti stvorio priliku u kojoj je Tevž Burazin pucao iz sredine, a pločica je završila na golu.  Unatoč dramatičnom otvaranju, igra se nije razvila pa smo nekoliko minuta gledali ravnopravnu borbu koja se vodila podalje od golova. Udaraca je bilo malo i tek smo u četvrtoj minuti vidjeli izglednu prigodu Smerdelja čiji je udarac slijeva odličnom obranom zaustavio Vilman. Zagrepčanima su pogotkom u sedmoj minuti narušili rezultatsku ravnotežu. Robert Cerovečki je s lijeve strane ubacio pak pred gol odakle ga je Tomo Trstenjak skrenuo u mrežu. vodstvo "crnih" nije utjecalo na igru. I dalje se vodila ravnopravna borba s rijetkim prigodama.

Bled je poravnao u desetoj minuti. Jeklič je prošao po lijevoj strani i uposlio Tevža Burazina pred vratima koji je obišao Rastovskog i iz neposredne blizine poslao pločicu u nebranjeni dio mreže. Izjednačujući pogodak dao je krila "labudovima" koji preuzimaju inicijativu. Mladostaši su bili prisiljeni na obranu pa je Rastovski u par navrata spašavao svoja vrata od protivničkih naleta. Pritisak "bijelih" doveo je i do prekršaja Večerine u 12. minuti. "Mamuti" su discipliniranom igrom u obrani zadržali goste podalje od svojih vrata. Jedinu pravu priliku tijekom dvije minute kazne za napadača domaćih imali su "crni". Novak je u 13. minuti pobjegao sam pred gol no Vilman je odličnom reakcijom zaustavio Novakov udarac bekhendom.

Gosti su zadržali napadački zamah i poslije izjednačenja snaga na ledu. Akcije su se nizale jedna za drugom u trećini Mladosti. Vodnjov je u 14. minuti pucao iskosa s desne strane, a dvije minute kasnije Rastovski je sjajno obranio i udarac Tevža Burazina iz neposredne blizine. Tri minute prije kraja trećine Pazlar tuče iz sredine, a vratar "crnih" istaknuo se i u predzadnjoj minuti kad je obranio pokušaj Tarmana s plave linije. Malo zatim, završila je prva trećina u kojoj je Bled imao nešto više od igre, ali su Zagrepčani uspjeli zadržati rezultatsku ravnotežu.

"Labudovi" su prvi potegnuli i u drugoj trećini. Rastovski je u 22. minuti morao braniti udarac Mašiča iskosa s lijeve strane. Domaći su potom uzvratili s par vlastitih udaraca, a prije nego što je minuta završila zbog uzajamnih prekršaja na klupe za kažnjene su poslani Robert Cerovečki i Rekar. "Bijeli" su se bolje snašli u igri četvorice protiv četvorice no omjer se nije mijenjao. Čim su suparnici zaigrali s punim postavama, domaći su preuzeli inicijativu. Vilman je u kratkom razdoblju skupio nekoliko obrana no kad se činilo da gol Bleda visi u zraku, gosti su preokrenuli omjer. U 26. minuti iza gola "crnih" našao se Bassanese odakle je uposlio Tadeja Burazina koji je udarcem iskosa s desne strane iznenadio vratara domaćih. Premda ih je bilo četvorica na ledu, nijedan sudac nije prijavio asistenciju braniča "bijelih".

Uslijedilo je razdoblje ravnopravne igre u kojoj su se prigode naizmjence nizale pred oba gola. Vratari su imali dosta posla no nešto teže je bilo Rastovskom koji se morao suočiti s opasnijim udarcima. U 28. minuti zaustavio je "bombu" Bassanesea s plave linije, a minutu kasnije udarcem iskosa s lijeve strane zaprijetio mu je Pazlar. Malo po malo, inicijativa je prelazila na stranu gostiju. Vratar "crnih" ponovo se istaknuo u 32. minuti kad je zaustavio udarac Vodnjova iz sredine. U jeku naleta gostiju, Mladost je uspjela poravnati. Šutevski se prišuljao vratima Bleda i udarcem iskosa s desne strane iznenadio Vilmana.

Minutu kasnije u protunapad bježi Tomo Trstenjak. Njegov udarac bekhendom iz sredine ipak nije uspio svladati vratara "bijelih". U 34. minuti gosti na deset minuta ostaju bez Tadeja Burazina koji je zaradio disciplinsku kaznu zbog prigovora. Minutu kasnije dobru je priliku imao Martinić no Vilman brani njegov udarac iz sredine. Bleđani su uzvratili s par svojih akcija no prekršaj Tevža Burazina četiri minute prije kraja trećine prebacio je igru u trećinu gostiju. Mladost je prepoznala priliku za preokret. Zagrepčani su žestoko pritisnuli "bijele" zasuvši protivniča vrata nizom udaraca. Međutim, Vilman je bio na visini zadatka tako da su se Bleđani obranili. U preostale dvije minute do odlaska na odmor ništa se posebnog nije zbilo pa su suparnici u zadnju trećinu ušli izjednačeni.

Obje momčadi su treću dionicu susreta započele napadačkom igrom. Rekar je već u 41. minuti udarcem s plave linije pogodio stativu. Bio je to znak za početak kanonade prema oba gola. Vratari su imali pune ruke posla, ali su bili na visini zadatka. U 44. minuti istekla je kazna za Tadeja Burazina no već minutu kasnije gosti su ostali bez Mašiča i to do kraja utakmice. Napadač "bijelih" udario je protivnika drškom palice zbog čega je kažnjen disciplinskom kaznom igre. To je značilo da će Mladost idućih pet minuta imati igrača više. Nervoza je porasla kod obje momčadi što se vidjelo i po disciplinskoj kazni koju je dobio Borić samo 34 sekunde kasnije.

Unatoč igraču manje, Bled je izveo prvu opasniju akciju kad je Tevž Burazin u 46. minuti udarcem iskosa zaprijetio Rastovskom. Mladostaši su minutu kasnije uzvratili pogotkom. Nikša Trstenjak je po plavoj liniji poslao pak do Ljubića koji ga spušta u desni kut do Smerdelja. Vrsni napadač "crnih" uputio je pak pred gol odakle ga Novak skreće u mrežu. Radost domaćih nije bila dugog vijeka. Već u idućoj minuti gosti su izjednačili s igračem manje. Tevž Burazin je poveo protunapad u kojem je uposlio svog brata Tadeja koji je udarcem iz sredine iznenadio Rastovskog.

Mladost je uzdrmao ovaj pogodak pa do kraja kazne, odnosno iduće dvije i pol minute, nisu ništa uradili s igračem više. Tek kad su se snage izjednačile, "mamuti" su se trgnuli i vratili u ofanzivu. Bleđani su se idućih nekoliko minuta nalazili u podređenom položaju. Naleti "crnih" nizali su se jedan za drugim, a Vilman je marljivo skupljao obrane. Sedam minuta prije kraja, domaći su se vratili u vodstvo. Kramarić je opalio s plave linije, Vilman odbio pak, a Robert Cerovečki iz neposredne blizine ubacuje pak u mrežu. Sudačka četvorka i ovog je puta propustila prijaviti asistenciju pa se postavlja pitanje da li se radi o nepoznavanju pravila ili jednostavno o nemaru.

Bled se odjednom našao u gubitničkom položaju pa je smjesta pokušao izjednačiti. Obrana domaćih otklonila je nekoliko prijetnji, a u 56. minuti u dobroj se prilici našao Novak. Minutu kasnije Rastovski brani odličan udarac Vodnjova iz sredine. Mladost je odgovorila preko Smerdelja u 58. minuti. Pokušaj trenera Jakopiča da izvlačenjem vratara u zadnjoj minuti spasi barem bod nije urodio plodom. Vratar "crnih" zaustavio je posljednji pokušaj gostiju čime je sačuvao pobjedu svoje momčadi, tek drugu u prvenstvu.

Mladost je ovom pobjedom dokazala i sebi i drugima da se može ravnopravno natjecati u ovoj ligi, ali samo ako je u više-manje punom sastavu. "Mamuti" tek tada mogu razviti svoju igru u koju su uključeni i vodeći igrači, kao i juniori koji tek skupljaju iskustvo. Ova liga je vrhunski doseg amaterskog hokeja kojim se bavi velika većina hrvatskih hokejaša i upravo bi je oni trebali prigrliti i učiniti sve da se ona zadrži u svom sadašnjem obliku. Mladostaši su s nova tri boda preklizali čak tri suparnika i zasjeli na sedmo mjesto s bodom više od Slavije, Vojvodine i Maribora. Bleđani su nakon neuspjeha u Beogradu pretrpjeli još jedan poraz koji ih je još više udaljio od vodeće trojke. Poraz je tim teži što su "labudovi" nastupili u gotovo punom sastavu.
Korištenjem naše stranice pristajete na uporabu kolačića. Blokiranjem kolačića i dalje možete pregledavati stranicu, no neke funkcionalnosti Vam neće biti dostupne." Learn more".

EU Cookie Directive Module Information