SLOHOKEJ

Podbačaj u krivom trenutku

U16 Sla TZG 180303Team Zagreb je pretrpio neočekivano težak poraz u prvoj utakmici četvrtfinala doigravanja prvenstva Slovenije za mlađe juniore. Zagrepčani su se tijekom prvih dvadeset minuta ravnopravno nosili sa Slavijom koja je sredinom prve trećine prešla u vodstvo. Domaći su u nastavak susreta ušli puno bolje pa su za deset minuta igre dvaput iskoristili brojčanu prednost. Team Zagreb se u drugom dijelu trećine bolje nosio s protivničkim naletima, ali bez vlastitog pogotka. Gosti su vratili nadu pogotkom na početku posljednje trećine. Međutim, Slavija je odgovorila s dva nova pogotka kojima je odlučila pitanje pobjednika. Sredinom trećine domaći su još dvaput zatresli mrežu čime su uvjerljivu pobjedu pretvorili u pravi potop Teama Zagreb.

Slavija - Team Zagreb 7:1 (1:0, 2:0, 4:1)

Ljubljana, dvorana u Zalogu, 3.3.2018.
Gledatelja: 50
Suci: Kralj, Hribar i Žuber

Strijelci:

1:0 SLA Zagorc (Prodan) 11'
2:0 SLA Povše (Bukovec, Prodan) 26' PP1
3:0 SLA Ćosić (Povše) 30' PP1
3:1 TZG Idžan (Đerek) 42' PP1
4:1 SLA Povše (Ćosić, Jesihar) 42'
5:1 SLA Povše (Skerlep, Jesihar) 45'
6:1 SLA Povše (Jesihar) 50' PP1
7:1 SLA Povše 51'

Udarci na gol:
Slavija 39
Team Zagreb 17

Isključenja:
Slavija 12 min
Team Zagreb 16 min

Slavija: Sotlar, Kolin - Černe, Beričič, Prodan, Bukovec, Šiftar - Ćosić, Zagorc, Jesihar, Skerlep, Povše - Juteršek, Pogačar, Pečnik, Intihar, Gračan - Valentič. Trener: Adlešič

Team Zagreb: Krasić, Mikulić - Janjatović, Đerek, Lovak, Kramarić, Idžan - Podboj, Čavlović, Dimitrijević, Bebek, Joureau - Čiček, Mandić, Mihalić, Pavetić, Pejaković - Čavić, Groznik. Trener: Sertić.

Slavija i Team Zagreb završili su redovni dio natjecanja kao susjedi na ljestvici no pogrešno bi bilo zaključiti kako se radi o izjednačenim momčadima. Ljubljančani su nakon 24 odigrane utakmice imali čak 11 bodova viška, a tijekom prvenstva dobili su sve tri međusobne utakmice. Slavija je krajem studenog pobijedila u Zalogu s 5:1, da bi dva tjedna kasnije slavila na Velesajmu s 4:2. Pred kraj redovnog dijela natjecanja momčad iz Zaloga upisala je i treću pobjedu, rezultatom 6:4. Ljubljančani su gotovo sve svoje bodove osvojili protiv slabije uvrštenih momčadi. Od Jesenica i Olimpije gubili su po triput, dok su Bled svladali jednom u raspucavanju.

Daleko najučinkovitiji napadač Slavije bio je Prodan s 47 bodova, a slijedili su ga Skerlep s 32 i Povše s 31 bodom. Posebno je opasan bio branič Černe koji je upisao 28 bodova, a sklonost napadačkim akcijama pokazivao je i branič Zagorc na čijem je računu bilo 14 bodova. Minutažu između vratnica ravnopravno su podijelili Sotlar i Kolin pri čemu je Sotlar bio uspješniji obranivši 90,94% udaraca prema svojim vratima. Trener Adlešič za ovu je utakmicu mogao računati na sve svoje igrače izuzev napadača Tomažiča.

Najviše bodova među igračima Teama Zagreb skupio je Dimitrijević, ukupno 36. Slijedili su ga Idžan s 31 te Hanžek s 28 bodova. Najučinkovitiji braniči bili su Đerek s 13 i Mandić s 8 bodova. Vratar Krasić je zabilježio osam pobjeda uz 88,78% udaraca dok je njegov kolega Mikulić ostvario četiri pobjede zaustavivši 89,30% pakova. Od standardnih igrača, u zagrebačkom sastavu nije bilo jedino napadača Hanžeka. Domaći su isklizali s petoricom braniča i 11 napadača dok je stručni stožer Teama Zagreb odabrao sedmoricu braniča i desetoricu napadača. Ispražnjeno mjesto u prvom napadu popunio je Idžan, a na njegovo mjesto uklizao je Mihalić pa su tako gosti u utakmicu ušli bez ijedne standardne napadačke trojke.

Domaći hokejaši najozbiljnije su shvatili prvu utakmicu doigravanja. Svi do jednog su obojali lica "ratnim bojama" po uzoru na američke ragbijaše. Borbeni duh su pokazali već u prvim minutama dvoboja u kojima su protivnička vrata zasuli nizom udaraca. Nakon par udaraca za zagrijavanje Krasić je u drugoj minuti zaustavio snažan pokušaj Povšeta iz sredine, a malo kasnije odlično je s lijeve strane pucao Jesihar. Gosti su do izražaja došli tek u trećoj minuti kad je Sotlara udarcem sdesna zaposlio Mihalić. Bio je to znak za uspostavu ravnoteže na ledenoj plohi u Zalogu. Zagrepčani su onemogućili napadačku igru domaćih za što su trošili veći dio energije. Tu i tamo, "bijeli" bi zaprijetili vratima Slavije no Sotlar je sa svim udarcima bez poteškoća izlazio na kraj.

U jeku bolje igre Teama Zagreb, "crni" su prešli u vodstvo. Domaći su osvojili pak u svojoj trećini te su u protunapad pošli Prodan i Zagorc. Nakon više međusobnih dodavanja, Prodan je s desne strane ubacio pak pred gol odakle Zagorc ubacuje pločicu u mrežu. Idućih nekoliko minuta potrajalo je zatišje tijekom kojeg su obje momčadi više računa vodile o sigurnosti svojih vrata nego kako zaprijetiti protivničkim. Tek u 15. minuti bilježimo protunapad Idžana, a u idućem napadu Povše iz sredine puca preko vrata. Prekršaj Pečnika u 16. minuti dao je gostima priliku za izjednačenje. "Bijeli" su za tridesetak sekundi zaposlili Sotlara, a onda je na klupu za kažnjene sjeo i Bukovec. Gosti su sada imali minutu i pol s dvojicom igrača više u važnoj utakmici no stručnom stožeru je to bilo prerano za pola minute predaha.

Premda su Zagrepčani dvaput zaprijetili Sotlaru, njihovi udarci nisu bili posebno opasni. Jedan za drugim, isključeni Ljubljančani su se vratili u igru. Domaći su u preostale dvije minute imali više od igre no Krasić je s par obrana spriječio "crne" da povećaju prednost. Slavija je na veliki odmor pošla s minimalnom prednošću no omjer je lako mogao biti i izjednačen samo da su gosti bili prisebniji s dvojicom igrača više.

Nastavak susreta započeo je mirnije nego što je to bio slučaj u prvoj trećini. Ozbiljnu priliku vidjeli smo tek u 23. minuti kad je Pavetić iz desnog kuta ubacio pak pred vrata nakon čega je Sotlar sjajnom obranom zaustavio udarac Pejakovića iz neposredne blizine. Minutu kasnije prekršaj pravi Groznik. "Crni" su smjesta navalili prema protivničkim vratima pa je Krasić vrlo brzo morao braniti projektil Povšeta iz sredine. Nije prošla ni minuta, a Đerek je zbog ispucavanja paka preko ograde također morao sjesti na klupu za kažnjene. Vrata Teama Zagreb našla su se pod pravom opsadom. Gosti su izdržali minutu i pol s dvojicom igrača manje, ali netom po povratku Groznika na led, Slavija postiže pogodak. Povše je ubacio pak pred vrata, a pločica se od Čavlovića odbila u gol.

Primljeni pogodak uzdrmao je Zagrepčane koji su minutu kasnije ponovo ostali s igračem manje zbog isključenja Čavića. Slavija je nastavila s pritiskom. Krasić je u 27. minuti zaustavio udarac Prodana s desne strane, a do izjednačenja snaga na ledu morao je još par puta intervenirati. Samo šest sekundi kasnije, pogreška pri letećoj izmjeni ponovo ostavlja Zagrepčane s igračem manje što je bio dobar odraz smušenosti koja je u tim trenucima vladala na klupi gostiju. "Bijeli" su ovog puta izdržali nešto više od minute, a onda je u 30. minuti Povše opalio s plave linije, a Ćosić vješto skrenuo pak u mrežu Teama Zagreb.

Gosti su se našli u nezavidnom položaju, s tri gola zaostatka na polovici utakmice. Slavija je nastojala otkloniti svaku dvojbu oko pobjednika već u drugoj trećini. Bukovec je u 33. minuti opalio slijeva, Prodan pred golom skrenuo pak no Krasić je bio na mjestu. "Crni" su i dalje imali više od igre no gosti su minutu kasnije mogli popraviti omjer kad je Dimitrijević udarcem iskosa s desne strane zamalo iznenadio Sotlara. Suparnici su nastavili s izjednačenom igrom koja je potrajala do 37. minute kad Ljubljančani griješe u letećoj izmjeni. Zagrepčani su imali poteškoća pri organizaciji napada, ali su u 39. minuti mogli iskoristiti brojčanu prednost kad se pred vratima našao Pavetić.

Završnica trećine ponovo je protekla u znaku domaćih. Skerlep je u 39. minuti zaprijetio udarcem slijeva, a minutu kasnije Krasić odlično brani i "bombu" Povšeta iz sredine. Slavija je na kraju druge trećine bila puno zadovoljnija nego što je to bio slučaj poslije prvih dvadeset minuta. Domaći su na svojoj strani imali i rezultat i igru, a Teamu Zagreb bilo je potrebno malo čudo da se izvuku iz rupe u koju su upali.

Tek što je zadnja trećina započela, prekršaj Černeta ostavio je goste s igračem više. Zagrepčani su četrdesetak sekundi kružili s pakom po napadačkoj trećini prije nego što je Đerek s plave linije uposlio Idžana koji puca s lijeve strane i pogađa stativu od koje se pak odbio u mrežu zaklonjenog Sotlara. Radost "bijelih" nije dugo trajala. Slavija je samo minutu i pol kasnije vratila razliku na tri gola. Ćosić je tukao s plave linije, Krasić odbio pak, ali samo do Povšeta koji iz neposredne blizine postiže pogodak. Gosti još nisu bili spremni na predaju, ali im je trebalo nekoliko minuta da se priberu i ponovo pokušaju krenuti prema naprijed.

Međutim, domaći nisu željeli ostaviti ni najmanju dvojbu u ishod utakmice. Skerlep je u 45.minuti izveo slalom kroz postavu "bijelih" te uposlio Povšeta pred vratima koji upotpunjuje hat trick. Bio je to kraj nadi Zagrepčana u povoljan ishod susreta. Trener Sertić ubacio je u igru Mikulića kako bi i on "osjetio" Ljubljančane prije uzvrata u Zagrebu. Prekršaj Bukovca u 46. minuti dao je gostima priliku popraviti omjer. Team Zagreb više nije bio raspoložen za igru pa su dvije minute prošle bez bilo kakve akcije pred vratima Ljubljančana. Tek što su se snage na ledu izjednačile prekršaj pravi Bebek. Skerlep je uzvratio pa je došlo do obračuna nakon kojeg su obojica završili na klupama za kažnjene.

Slavija je imala igrača više pa je pohitila uvećati svoju prednost. Mikulić je na brzinu skupio par obrana pa se činilo da će se "bijeli" obraniti. Međutim, samo sekundu prije izjednačenja snaga na ledu Jesihar s lijevog krila vraća pak na plavu odakle je Povše udarcem iz zgloba iznenadio čuvara mreže gostiju. Minutu kasnije, pločica se ponovo našla u mreži Teama Zagreb. Povše je udarcem iz sredine ponovo iznenadio vratara "bijelih" pa je gostima počela prijetiti katastrofa. Da stvari po Zagrepčane budu gore, Dimitrijević je isključen zbog prigovora. Gosti su zbili svoje redove pa su izdržali pritisak Ljubljančana.

Team Zagreb je poslije izjednačenja snaga na ledu uspio uspostaviti ravnotežu. Zadovoljni domaćin više nije tražio povećanje vodstva pa su Zagrepčani mogli doći do izražaja. Raspoloženi Sotlar nije dopuštao nijednom paku u svoju mrežu pa su je vrijeme prolazilo bez previše uzbuđenja. Prekršaj Dimitrijevića u 57. minuti ponovo je doveo igru u trećinu "bijelih". Mikulić je odličnom obranom zaustavio udarac Jesihara s desne strane, a potom je skupio još par obrana. Nakon izjednačenja snaga na ledu, obje su momčadi samo "premotale" utakmicu do završetka.

Slavija je zabilježila uvjerljivu pobjedu koja ipak ne odražava razliku u kvaliteti obje momčadi. Domaći su u utakmicu ušli borbenije i s više želje za pobjedom što je bilo razvidno i prije početka susreta. Ljubljančani su bili izuzetno učinkoviti s igračem više, a i s jednakim brojem igrača na ledu koristili su svaku pogrešku Zagrepčana u obrani. Team Zagreb nije ušao u utakmicu svjestan njene važnosti. Stručni stožer je pogriješio razdvajajući svoju najučinkoviju navalu, a ni politika vječite rotacije braniča ne može dovesti do uigrane obrane ma što tko o tome mislio. Kad se tome pridoda i ne odviše dobar dan vratara, jasno je da se do pobjede nije moglo doći.
Korištenjem naše stranice pristajete na uporabu kolačića. Blokiranjem kolačića i dalje možete pregledavati stranicu, no neke funkcionalnosti Vam neće biti dostupne." Learn more".

EU Cookie Directive Module Information