SLOHOKEJ

Mladost nastavila niz

IHL Mla Med 181128Mladost i Medveščak odigrali su svoju drugu međusobnu utakmicu ove sezone. "Mamuti" su bolje otvorili susret i s dva zgoditka u prvih dvadeset minuta usmjerili dvoboj u svoju korist. "Medvjedi" su na samom početku druge trećine smanjili zaostatak no mladostaši su sredinom trećine vratili razliku na dva gola. U drugom dijelu trećine suparnici su naizmjence postizali pogotke pa se na drugi odmor pošlo s minimalnom prednošću Mladosti. Neizvjesnost je potrajala do sredine posljednje trećine kad su mladostaši s dva pogotka došli na prag pobjede. Konačnih 7:3, "mamuti" su postavili u samoj završnici dvoboja.

Mladost - Medveščak 7:3 (2:0, 2:3, 3:0)

Zagreb, klizalište na Velesajmu, 28.11.2018.
Gledatelja: 62
Suci: Beganović, Grozaj i Polašek

Strijelci:

1:0 MLA Cerovečki R. (Plahutar) 6'
2:0 MLA Mirić (Hanžek, Borić) 14'
2:1 MED Buković (Kovaček, Brenčun) 21'
3:1 MLA Mirić (Cerovečki R., Novak) 30' PP2
3:2 MED Buković (Tadić, Kovaček) 35'
4:2 MLA Mirić 38'
4:3 MED Miličić (Paulović, Mikulić L.) 39'
5:3 MLA Mirić (Matošić) 50'
6:3 MLA Cerovečki R. (Kramarić L., Trstenjak N.) 52'
7:3 MLA Novak 59'

Udarci na gol:
Mladost 34
Medveščak 32

Isključenja:
Mladost 6 min
Medveščak 10 min

Mladost: Štimac-Rojtinić, Tomić - Đerek, Trstenjak N., Mirić, Novak, Hanžek - Borić, Matošić, Trstenjak T., Cerovečki R., Plahutar - Premerl, Kramarić L., Martinić, Grahovar, Šutevski - Janjatović, Cerovečki N., Kramarić N., Manzoni, Ivšac. Trener: Smerdelj

Medveščak: Mikulić I., Nikolić - Vedlin, Tadić, Buković, Brenčun, Kovaček - Pleško, Smolec, Mikulić L., Paulović, Miličić - Babić, Šimunović, Bublić, Vuglač, Rakar - Podboj Maroja, Matišin, Belina, Belinić, Budak. Trener: Kolombo

Dvije pobjede u Novom Sadu podigle su Mladost prema sredini ljestvice. "Mamuti" su sada imali 15 bodova iz 12 utakmica odnosno tri manje od Zagreba na petom mjestu. Budući da su "veprovi" odgodili svoju utakmicu protiv Crvene zvezde, mladostaši su imali priliku pobjedom protiv Medveščaka izjednačiti se sa Zagrebom. "Mamuti" su nakon međunarodne stanke uhvatili formu pa su žarko željeli uzvratiti "medvjedima" za poraz u prvom kolu. Za razliku od Mladosti koja je odigrala četiri utakmice nakon stanke, Medveščak je isklizao samo jednom, u prošlom kolu protiv Slavije u gostima odakle je odnio jedan bod. "Medvjedi" su bili predzadnji, s 10 bodova iz isto toliko utakmica, odnosno pet manje od Mladosti. Za hokejaše Medveščaka, ovo je bila prilika da se približe gradskim suparnicima.

Novak i Nikša Trstenjak predvodili su strijelce Mladosti sa po 10 bodova. Slijedili su ih Mirić s 8 te Plahutar sa 7 bodova. Uz Trstenjaka, među braničima se istaknuo i Matošić s 4 boda. Vratar Štimac-Rojtinić prikupio je pet pobjeda uz 90,7% zaustavljenih udaraca. Od standardnijih igrača, u sastavu nije bilo braniča Ljubića te napadača Čunka i Lovaka. U odnosu na sastav koji je izgubio od Celja, Nikša Trstenjak je uklizao na mjesto Ljubića u paru s Đerekom, a na Trstenjakovom mjestu uz Luku Kramarića zaigrao je Premerl. Druga dva branička para ostala su na okupu. U prvom napadu nije bilo promjena, a u drugom je umjesto Šutevskog zaigrao Tomo Trstenjak. Grahovar je poveo treći napad s Martinićem i Šutevskim, a Ivšac i Nikola Kramarić su u četvrti napad dobili Manzonija. Budući da je Goršić putovao u Novi Sad, mjesto pričuvnog vratara pripalo je Tomiću.

Najučinkovitiji "medvjedi" bili su Luka Mikulić s 13 i Vedlin s 12 bodova. Slijedili su iz Jazbec i Buković sa po 4. Među braničima istaknuo se Smolec s 3 boda. Nikolić je upisao tri pobjede uz 89,8% obrana. Treneru Kolombu su od standardnijih igrača nedostajali branič Sertić te napadači Jazbec, Matija Krivošić, Burazin i Domagoj Krivošić. U odnosu na postavu koja je donijela bod iz Zaloga, prvi branički par je ostao zajedno, a Smolecu se u drugom pridružio Pleško. Šimunović se pomaknuo u treći zajedno s Babićem. Budući da se Belina privremeno premjestio u četvrti napad, u četvrtom paru su ostali juniori Matišin i Podboj Maroja. Prvi napad je ostao na okupu, a Miličić je u drugom zamijenio Burazina. Treći napad je ostao isti. Na kraju, Ivan Mikulić je po prvi put započeo seniorsku utakmicu, a Nikolić je ostao na klupi.

Mladost je bolje otvorila utakmicu od svojih suparnika pa je u uvodnim minutama u više navrata iskušala spremnost mladog Mikulića da brani u seniorskoj utakmici. Najopasniji udarac uputio je Nikša Trstenjak u petoj minuti iz sredine no vratar "bijelih" bio je na mjestu. Naleti "mamuta" su se nastavili pa se pločica u šestoj minuti našla u mreži Medveščaka. Vedlin se već bio našao pod isključenjem sa zadrškom kad je Plahutar kroz sredinu uposlio Roberta Cerovečkog koji zajedno s Tomom Trstenjakom izlazi sam pred vrata. Cerovečki je prizemnim udarcem svladao Mikulića i doveo Mladost u vodstvo.

"Medvjedi" su na protivnički pogodak reagirali napadački. Vuglač je već u idućem napadu zaprijetio oštrim udarcem iz sredine. Bio je to znak za početak kanonade Medveščaka prema vratima "crnih". Brenčun je opasno tukao s plave linije. Štimac-Rojtinić je potom sjajno obranio pokušaj Tadića iskosa s lijeve strane, nakon čega brani i odbijanac Paulovića iz neposredne blizine. Ofanziva "medvjeda" nije jenjavala pa je vratar Mladosti i dalje imao pune ruke posla. U desetoj minuti obranio je i bekhend Bukovića iz sredine. Pritisak Medveščaka doveo je i do isključenja Luke Kramarića u 11. minuti.

Mladostaši su se učinkovito obranili s igračem manje ne dopustivši nijedan udarac prema svojim vratima. Međutim, "bijeli" su zadržali napadački zamah i nakon izjednačenja snaga na ledu. Štimac-Rojtinić je skupio par obrana od kojih je teža bila ona u 14. minuti kad mu je udarcem sdesna zaprijetio Brenčun. U jeku napada Medveščaka, Borić je dugim dodavanjem "izbacio" Hanžeka u protunapad. Mladi napadač je s lijevog krila dao pak nadesno za Mirića koji je pratio akciju, a iskusni strijelac udarcem iz prve pogađa mrežu. Primljeni pogodak uzdrmao je "medvjede" koji više nisu bili u stanju nastaviti ofanzivu.

Na drugoj strani, mladostaši su bili zadovoljni ostvarenim pa nisu previše pritiskali prema protivničkim vratima. Zatišje je potrajalo sve do 17. minute kad na klupu za kažnjene sjeda Pleško. "Mamuti" su u prvoj minuti kazne u par navrata zaprijetili Mikuliću no u 18. minuti griješe pri letećoj izmjeni pa su se snage naprasno izjednačile. Mladost je zadržala inicijativu i u igri četvorice protiv četvorice no u 19. minuti je ostala s igračem manje nakon povratka Pleška u igru. Medveščak je pokušao u preostalom vremenu smanjiti zaostatak no samo je Miličić uspio zaprijetiti udarcem slijeva.
Nakon izjednačenja snaga na ledu, više nije bilo vremena ni za što.

Mladostaši su zadovoljno otklizali na odmor, ne samo zbog ostvarenog vodstva nego i zbog sačuvane mreže. Pritom su bili svjesni da još ništa nije bilo gotovo. Medveščak je imao dovoljno vremena za povratak, a i njegovi igrači su pokazali da itekako mogu biti opasni po vrata Mladosti. "Medvjedi" su navedeno potvrdili već u prvoj minuti nastavka kad je Brenčun iz desnog kuta ubacio pak u sredinu odakle Buković udarcem iz zgloba postiže pogodak. Miličić je minutu kasnije zaprijetio udarcem iz sredine, a u 24. minuti Matošić pravi prekršaj na Vedlinu kad je ovaj išao sam prema vratima pa je dosuđen kazneni udarac.

Vedlin je bio i izvođač kazne pa se odlučio krenuti kroz sredinu i pucati no Štimac-Rojtinić je bio na mjestu. Suparnici su potom zapodjenuli obostrano otvorenu borbu. Akcije su se nizale na obje strane no Medveščakove su bile opasnije po vrata. Tako je Brenčunu 25. minuti zamalo pogodio "varaždincem", a vratar Mladosti je sjajnom obranom zaustavio udarac Paulovića iz neposredne blizine. Ravnotežu u igri narušilo je isključenje Vuglača u 28. minuti. "Medvjedi" su se pedesetak sekundi odlično branili, a onda je na klupu za kažnjene morao sjesti i Pleško. Mladost je sada imala više od minute s dvojicom igrača više.

Novak je u 30. minuti imao prigodu kad je pucao iz blizine, a netom pred istjek kazne za Vuglača, Robert Cerovečki se našao iza gola odakle je uposlio Mirića pred vratima koji ne propušta ovu prigodu za novi pogodak Mladosti. "Mamuti" su sada imali gotovo minutu s igračem više, ali im nije uspjelo uputiti nijedan udarac prema vratima. Tek kad su se snage izjednačile, Mikulić je skupio par obrana, ali onda su i njegovi suigrači ponovo postali opasni po protivnička vrata kao u 32. minuti kad je udarcem iskosa s desne strane zaprijetio Brenčun. Bio je to nagovještaj obostrano otvorene igre u kojoj se imalo što za vidjeti.

Borić je u 34. minuti opalio s plave linije, a Robert Cerovečki nije uspio pospremiti odbijanac u gol. Malo kasnije Mikulić odlično brani bekhend Šutevskog iz neposredne blizine. Minutu kasnije Tadić s plave linije pronalazi Bukovića pred vratima koji iz neposredne blizine skreće pak u nebranjeni dio mreže. Na trenutak se pojavila sumnja da li je pogodak postignut klizaljkom no sudac je pokazao na centar. Minutu kasnije Vedlin je mogao izjednačiti u protunapadu no Štimac-Rojtinić je iz ovog dvoboja izašao kao pobjednik. Medveščak je u još par navrata mogao poravnati no pak je umjesto u mreži "crnih" u 38. minuti završio iza Mikulića.

Nikša Trstenjak je opalio s plave linije, a pak je prošao pored gola i odbio se od ograde. Prihvatio ga je Mirić i iskosa s desne strane nekako ubacio u vrata čime je upotpunio hat trick pa su navijači bacili i kapu na led. Na odgovoro "medvjeda" nije trebalo dugo čekati. Samo 25 sekundi kasnije Paulović je s desnog krila ubacio pak pred gol do Luke Mikulića koji ga prosljeđuje dalje prema Miličiću, a vrsni strijelac "bijelih" udarcem iskosa s lijeve strane pogađa nebranjeni dio mreže. Medveščak je dominirao preostalim vremenom u trećini. Tadić je u zadnjoj minuti tukao s plave linije, a malo zatim i Brenčun no Štimac-Rojtinić je oba puta bio na visini zadatka.

Medveščak je otvorenom igrom u drugih dvadeset minuta smanjio, ali ne i dostigao prednost Mladosti. Gledatelji su mogli uživati u učinkovitoj igri obje momčadi u kojoj je ishod i dalje bio neizvjestan. "Mamuti" su krenuli napadački u trećinu pa je Mikulić od samog početka nastavio skupljati obrane. Prvu opasniju prigodu ipak je stvorio Medveščak kad je Paulović u 42. minuti pucao iz okreta iz blizine. U 45. minuti na klupe za kažnjene odlaze Mirić i Vuglač zbog međusobnih prekršaja. Mladost je bila nešto poduzetnija u igri četvorice protiv četvorice, ali bez većih prilika za pogodak. Čim su se snage izjednačile, "medvjedi" su preuzeli igru u svoje ruke. Prilike su se nizale jedna za drugom no Štimac-Rojtinić je svaki put bio siguran.

U jeku naleta Medveščaka, Mladost postiže pogodak kojim ponovo bježi na dva razlike. Matoić je dao pak za Mirića koji prolazi po desnom krilu, izlazi pred vrata i udarcem iz blizine pogađa mrežu. Postignuti pogodak dao je mladostašima dodatni poticaj. Idućih nekoliko minuta "crni" nižu prigodu za prigodom. Mikulić je skupio nekoliko obrana pri čemu mu je najteže bilo u 52. minuti kad je Novak pucao iz neposredne blizine. Međutim, u idućem napadu, mladostaši su ponovo bili precizni. Luka Kramarić je dugim dodavanjem od "bande" uposlio Roberta Cerovečkog na desnom krilu koji je preciznim udarcem iznenadio vratara "bijelih".

Mladost je još neko vrijeme napadala, a onda je počela zatvarati utakmicu prepuštajući inicijativu protivniku. Medveščak je u završnici trećine krenuo na sve ili ništa ne bi li barem ublažio poraz. Prilike su se nizale jedna za drugom no Štimac-Rojtinić je marljivo skupljao obrane. Kad se već činilo da smo sve vidjeli, jedan udarac "mamuta" završio je u bloku pa se odbio do Mikulića koji odbija pak, ali samo do Novaka koji iz neposredne blizine postavlja konačnih 7:3 za Mladost. Do kraja susreta vidjeli smo još dobar udarac Tadića iz blizine, no vratar "crnih" je još malo popravio svoj postotak obrana.

Mladost je zabilježila i treću uzastopnu pobjedu i sada se bodovno izjednačila sa Zagrebom na petom mjestu. Istina, "veprovi" imaju čak četiri utakmice manje no mladostaši imaju razloga za zadovoljstvo, jer da im je netko ponudio i samo šest bodova iz dvoboja s Vojvodinom i Medveščakom, "mamuti" bi ih rado uzeli. Mladostaše sada čeka još jedna domaća utakmica protiv Celja u kojoj imaju priliku uzvratiti za poraz u Domu sportova i čak se bodovno izjednačiti s Celjanima. Medveščak je novim porazom još dalje od sredine ljestvice, a jedinu mu utjehu daje par neodigranih utakmica u kojima može popraviti stanje na računu.

Korištenjem naše stranice pristajete na uporabu kolačića. Blokiranjem kolačića i dalje možete pregledavati stranicu, no neke funkcionalnosti Vam neće biti dostupne." Learn more".

EU Cookie Directive Module Information