Mladost osigurala "jedinicu"

J Zag Mla 180125Prvih osam utakmica juniorskog prvenstva ugurano je u manje od mjesec dana, a onda je proteklo više od pet tjedana stanke do nastavka prvenstva. U međuvremenu su prošlo božićni i novogodišnji praznici, a odigrano je i svjetsko prvenstvo mladih reprezentacija na kojem se Hrvatska nije uspjela vratiti u diviziju IIA. Mladost je protiv Zagreba trebala bilo kakvu pobjedu za potvrdu prvog mjesta u doigravanju. "Mamuti" su poveli na samom početku utakmice no Zagreb je unatoč premoći protivnika spriječio Mladost da već u prvoj trećini napravi veću razliku. "Veprovi" su u nastavku susreta u potpunosti bili sabijeni na svoju polovicu. "Mamuti" su u prvim minutama druge trećine povećali svoju prednost, a do sredine dvoboja imali su sigurna tri pogotka razlike. Zagrebaši su u zadnjoj trećini djelovali ravnopravnije no Mladost je bila daleko učinkovitija u napadu zatresavši još tri puta protivničku mrežu za ukupnih 6:0.

Opširnije...

Nema više neporaženih

J Mla Zag 171214Juniori Zagreba priredili su veliko iznenađenje nanijevši prvi poraz mladostašima. "Mamuti" su u susret ušli puni samopouzdanja dan nakon visoke pobjede protiv Medveščaka. Međutim, "veprovi" se nisu obazirali na ono što je bilo nego su se u potpunosti usredotočili na zadatak pred njima. Zagreb je poveo već na otvaranju susreta, a poslije izjednačene borbe "veprovi" su pred kraj trećine prednost i povećali. Zagrebaši su nastavili s dobrom igrom i u drugoj trećini. Do sredine dvoboja još dvaput su zatresli protivničku mrežu čime su se sasvim približili pobjedi. Mladost je u završnici trećine vratila tračak nade prvim pogotkom na utakmici. Unatoč naporima da izvedu podvig, "mladostaši" su u posljednjoj trećini bili u podređenom položaju. Zagreb je početkom trećine novim pogotkom osigurao pobjedu. Do kraja susreta oba su sastava po jednom zatresla protivničku mrežu za konačnih 6:2 u korist "veprova".

Opširnije...

Prvi bodovi "veprova"

zagreb veproviJuniori Zagreba su uzvratili Medveščaku za poraz iz prvog kruga natjecanja pa su se po bodovima izjednačili s "medvjedima". Prvih dvadeset minuta proteklo je u ravnopravnoj borbi u kojoj su obje momčadi imale svoje prilike za vodstvo no mreže se nisu tresle. Propušteno u prvoj trećini suparnici su nadoknadili u nastavku. "Modri" su došli u vodstvo na samom početku trećine, ali "veprovi" su brzo poravnali. Rezultatska ravnoteža se protegla do drugog dijela trećine kad Zagreb preokreće omjer. Medveščak je smjesta odgovorio no u završnici trećine "bijeli" dvaput zaredom pogađaju protivničku mrežu i odlaze na drugi odmor s prednosti od dva gola. Premda se očekivalo da bi "medvjedi" u zadnjoj trećini mogli pritisnuti suparnika u potrazi za izjednačenjem, Zagreb je imao više od igre. "Veprovi" su zagospodarili ledenom plohom, ali nikako nisu uspijevali zadati odlučujući udarac. Medveščak se sredinom zadnje trećine približio na samo gol manjka, ali dalje od toga nije dospio.

Opširnije...

Obranili se pa pobijedili

J Med Mla 171218Nakon Zagreba koji je u prethodnom kolu uvjerljivo svladao mladostaše, brk su protiv prvaka omastili i "medvjedi". Mladost je, unatoč izrazitoj premoći tijekom sve tri trećine, izgubila dvoboj protiv Medveščaka u raspucavanju. "Mamuti" su u susret ušli odlučno, riješeni da poprave loš dojam iz utakmice sa zagrebašima. Međutim, "medvjedi" su discipliniranom obranom na čelu s pouzdanim vratarom, odbijali sve nalete protivnika. Mladost je povela tek u završnici trećine no Medveščak je već u idućem napadu izjednačio. Mladostaši su nastavili s pritiskom i u nastavku susreta te su se brzo vratili u vodstvo. Međutim, uporni "medvjedi" izjednačuju sredinom druge trećine. Rezultat se do kraja trećine nije mijenjao, a "mamute" je polako počela hvatati nervoza. Mladost je zadržala inicijativu i u posljednjoj trećini no njeni napadi sve su više nalikovali na pojedinačne pothvate osuđene na propast. Medveščak je osvojio bod, a u produžetku je branio izglede za osvajanje drugog. Kad su mladostaši ispustili i produžetak iz ruku, "medvjedi" su u raspucavanju ugrabili i drugi bod.

Opširnije...

Mladostaši bez greške

J Mla Med 171213Hokejaši Mladosti i dalje sigurno kližu prema obrani naslova juniorskih prvaka. U šestom kolu domaćeg prvenstva "mamuti" su visokim omjerom svladali hokejaše Medveščaka. Prvih dvadeset minuta proteklo je u ravnopravnoj borbi. Mladostaši su poveli no "medvjedi" su ubrzo izjednačili. Sredinom prve trećine Mladost se vraća u vodstvo kojeg je zadržala do velikog odmora. U nastavku susreta "mamuti" povećavaju prednost nakon čega tempo i kvaliteta igre padaju. Medveščak se nastojao vratiti u utakmicu no u drugom dijelu trećine Mladost s tri uzastopna zgoditka lomi otpor protivnika. Početkom posljednje trećine mladostaši još dva puta tresu mrežu "medvjeda" nakon čega obje momčadi počinju s "premotavanjem" utakmice. U posljednjih desetak minuta obje momčadi postižu po jedan pogodak za konačnih 9:2 u korist Mladosti.

Opširnije...

Zimska klasika

J Zag Mla 171201Prva utakmica drugog kruga hrvatskog juniorskog prvenstva odigrana je na Šalati. Premda je sjećanje na "zimske klasike" iz vremena prvog EBEL-a još snažno, kratki posjet zagrebačkom otvorenom klizalištu jasno je pokazao da se bez temeljite obnove, ovo sportsko zdanje ne bi smjelo koristiti ni za kakve ozbiljne priredbe. Igra pod vedrim nebom nije se osobito dojmila ni juniora Zagreba niti Mladosti. U prvoj trećini vidjeli smo obostrano otvorenu igru koja se nije prenijela i na rezultat. "Mamuti" su poveli tek u završnici prve trećine. Mladost u nastavku susreta podiže vodstvo, ali Zagreb odmah uzvraća. Sredinom druge trećine mladostaši ponovo odlaze na dva razlike s kojima se dočekalo i drugi odmor. Posljednja trećina se odvijala bez pogodaka sve do sredine kad su "veprovi" u kratkom roku dvaput zatresli protivničku mrežu. Mladost odgovara novim pogotkom i uspješno čuva minimalnu prednost sve do završetka susreta.

Opširnije...

Korištenjem naše stranice pristajete na uporabu kolačića. Blokiranjem kolačića i dalje možete pregledavati stranicu, no neke funkcionalnosti Vam neće biti dostupne." Learn more".

EU Cookie Directive Module Information