Odluka pada u trećoj

J Med Mla 170308Medveščak je u uzvratnoj utakmici polufinala doigravanja za juniore uzvratio Mladosti čime je izborio odlučujuću, treću utakmicu. "Medvjedi" su se dobro pripremili za ovu utakmicu u kojoj su u potpunosti ukočili protivničku igru. Bez obzira što su "mamuti" u prvih dvadeset minuta imali nešto više od igre, Medveščak je na veliki odmor otišao s dva pogotka prednosti. Na samom početku drugog dijela susreta, "medvjedi" su prednost i povećali. Mladostašima je ubrzo pošlo za rukom smanjiti zaostatak no to je ujedno bilo sve od njih. Do kraja trećine Medveščak je ponovo imao tri gola razlike. U posljednjih dvadeset minuta "mamuti" su opsjedali protivnička vrata no sve što su dobili za svoj trud bio je peti pak u mreži.

Medveščak - Mladost 5:1 (2:0, 2:1, 1:0)

Zagreb, klizalište na Velesajmu, 8.3.2017.
Gledatelja: 52
Suci: Piragić, Novak, Grozaj i Polašek

Strijelci:

1:0 MED Vuglač (Bublić) 11'
2:0 MED Hercigonja (Lopotar, Jünker Đurić) 18'
3:0 MED Bublić (Vuglač) 21'
3:1 MLA Pleština (Hanžek, Đerek) 26'
4:1 MED Paulović (Bublić, Vuglač) 34'
5:1 MED Bublić (Vuglač) 53'

Udarci na gol:
Medveščak 20
Mladost 32

Isključenja:
Medveščak 10 min
Mladost 2 min

Medveščak: Nikolić - Babić, Premerl, Bublić, Vuglač, Paulović - Matišin, Belina, Fernandez Genc, Rakar, Mijač - Hrnjak, Burazin N., Lopotar, Jünker Đurić I., Hercigonja. Trener: Kolombo

Mladost: Rastovski, Goršić - Kramarić L., Grgurev-Rumbak, Šutevski, Fičur, Trstenjak - Cerovečki, Kramarić N., Grgurić, Dobrić, Kozina - Đerek, Kuzmanović S., Pleština, Hanžek, Krnić - Janjatović. Trener: Franjković

Bez obzira na težak poraz u prvoj polufinalnoj utakmici, trener Medveščaka Kolombo nije mogao poduzeti neke velike izmjene u sastavu. Jedino što je mogao učiniti bilo je popuniti treći napad s Hercigonjom. Sve druge navale i branički parovi ostali su kakvi su bili u prvoj utakmici. Željena pobjeda u uzvratu morala je proizaći iz učinkovitije igre, a ne vađenjem nepostojećih "džokera" iz rukava. "Medvjedi" su se planirali osloniti na odličnu izvedbu Nikolića, discipliniranu obranu i protunapade.

Na drugoj strani, trener Franjković ostao je bez Tina Kuzmanovića kojeg je u trećem napadu zamijenio Pleština. Budući da se momčad koja pobijeđuje ne mijenja, mladostaši su također isklizali u istim postavama. Premda je mogao biti zadovoljan doprinosom druge navale koja stvorila prednost u prvoj utakmici, stručni stožer "mamuta" se za drugu utakmicu nadao kako će "proraditi" i udarna postava koja je postala produktivna tek kad je ishod već bio jasan.

"Medvjedi" su već na početku susreta jasno dali do znanja kako iz zanima isključivo pobjeda. Vuglač je u prvoj minuti pucao iskosa s desne strane, a nešto kasnije Matišin tuče s plave linije. Rastovski je u oba slučaja bio na mjestu. Uporni Vuglač našao se u prilici i u drugoj minuti, ponovno pucajući s desne strane, ali bez uspjeha. Mladost je do riječi došla tek u trećoj minuti kad je Hanžek dugim dodavanjem "izbacio" Krnića samog pred gol no Nikolić je sjajnom obranom sačuvao svoja vrata. Minutu kasnije Dobrić je udarcem iskosa s desne strane pokušao iznenaditi čuvara mreže "modrih", ali bez uspjeha.

Nakon aktivnog uvoda nastupilo je zatišje koje je potrajalo sve do polovice prve trećine. Prekinuo ga je samo pokušaj Paulovića s lijeve strane u sedmoj minuti. Krnić je u desetoj minuti tukao iz sredine, a minutu kasnije Medveščak prelazi u vodstvo. Bublić se našao iza gola s desne strane odakle je dijagonalom pronašao Vuglača koji udarcem iz prve iskosa s lijeve strane pogađa mrežu. Na slabu igru i primljeni pogodak, nadovezalo se i isključenje Luke Kramarića u 12. minuti. "Mamuti" su zbili svoje redove i onemogućili bilo kakvu prijetnju svojim vratima. Dvije sekunde prije povratka braniča "žutih" u igru, na klupu za kažnjene sjeo je Fernandez Genc.

"Mamuti" su krenuli po izjednačenje. Kuzmanović je u 15. minuti opalio s plave linije no Nikolić je bio na mjestu. U nastavku akcije Fičur pokušava iznenaditi vratara "modrih" bekhendom iz sredine, ali bez uspjeha. Isti igrač zaprijetio je i minutu kasnije udarcem sdesna. "Medvjedi" su opasno živjeli tijekom dvije minute s igračem manje, ali su se izvukli bez posljedica. Mladost je nastavila napadati pa je tako u 17. minuti Dobrić izašao sam pred gol no njegov bekhend nije bio precizan. "Kazna" za promašaje stigla je Mladost dvije minute prije završetka trećine.

Lopotar je presjekao dodavanje "žutih" te je smjesta uposlio Hercigonju u sredini koji udarcem iz prve pogađa mrežu. Do kraja trećine vidjeli smo još udarac Nikole Kramarića s plave linije, a onda su suparnici pošli na odmor. Medveščak je mogao biti daleko zadovoljniji učinkom. "Modri" su u potpunosti otupili oštricu protivničkog napada koji je do izražaja došao samo tijekom brojčane prednosti. Na drugoj strani "medvjedi" su znali iskoristiti svoje prilike pa su u nastavak susreta ušli s dosta samopouzdanja.

Tek što se igra nastavila, "modri" su i po treći put zatresli mrežu. Vuglač je osvojio pak pred vratima Mladosti i pucao. Rastovski odbija pak, ali samo do Bublića koji ga iz neposredne blizine posprema u gol. "Mamuti" su se našli u teškom položaju. Premda je do kraja susreta ostalo dovoljno vremena za preokret, mladostaši nisu imali ni igru niti rezultat. Kozina je već u 21. minuti udarcem slijeva dao znak za početak ofanzive. Minutu kasnije Janjatović tuče s plave linije, a u nastavku napada Nikolić je zaustavio i pokušaj Krnića s lijevog krila. Udarac Šutevskog iz sredine u 23. minuti zaključio je prvu fazu ofanzive "žutih".

Pritisak Mladosti doveo je i do prvog paka u mreži Medveščaka. Hanžek je u 26. minuti uklizao u napadačku trećinu i ostavio "tandem" za Pleštinu koji "bendijem" sdesna zakucava pločicu u mrežu. Dvije minute kasnije, u prilici se našao i Dobrić no Nikolić je bio na mjestu. Isključenje Beline u 28. minuti dalo je priliku mladostašima da se približe na samo gol manjka. "Medvjedi" su se isprva dobro branili no u 30. minuti Nikola Kramarić tuče s plave linije, a malo kasnije svoj je dalekometni udarac iskušao i Luka Kramarić. Nikolić je u oba slučaja bio na mjestu.

Nakon izjednačenja snaga na ledu do izražaja dolaze i "modri". Bublić je u 32. minuti zaposlio Rastovskog udarcem slijeva, a u nastavku napada Paulović dolazi iza gola te pronalazi Vuglača. Slijedi novi udarac s lijeve strane no vratar Mladosti je ponovo bio na mjestu. Trstenjak je u 33. minuti udarcem iz sredine pogodio stativu, a minutu kasnije pak se ponovo našao u mreži "žutih". U reprizi akcije iz koje je postignut prvi pogodak, Vuglač je s desne strane dijagonalom vratio pak do Bublića koji puca iskosa s lijeve strane. Rastovski brani udarac te odbija pak do Paulovića koji iz neposredne blizine ubacuje pak u nebranjeni dio mreže.

Paulović je mogao zadati novi udarac pokolebanim "mamutima" samo minutu kasnije no njegov bekhend postao je plijenom Rastovskog. Mladostaše je "u život" pokušao vratiti Kozina udarcem slijeva u 35. minuti no Nikolić je bio siguran. Raspoloženje mladostaša dosegnulo je dno pa su tijekom cijele završnice trećine besciljno klizali i trošili vrijeme. "Medvjedima" se nikamo nije žurilo pa im je odgovaralo da se na ledu ništa ne događa. Samo je Rakar u 39. minuti udarcem s centra pokušao iznenaditi čuvara mreže "žutih". Suparnici su na mali odmor pošli u bitno različitima raspoloženjima. "Mamuti" su samo htjeli da se sve što prije završi dok su "modri" morali suzbijati pobjedničko raspoloženje kako ne bi omogućili protivniku povratak u utakmicu.

Rakar je u 42. minuti tukao iz sredine, Rastovski odbija pak do Fernandeza Genca koji iz blizine ne uspijeva pogoditi mrežu. Malo kasnije Belina tuče s plave linije, ali vratar "žutih" se nije dao iznenaditi. Medveščak je ovim uvodom jasno dao do znanja da namjerava dobiti ovu utakmicu. Uskoro je nastalo zatišje koje je potrajalo sve do 46. minute kad "medvjedi" griješe pri letećoj izmjeni. Mladost je dobila posljednju priliku za povratak u utakmicu. Kuzmanović je udarcem s plave pokušao na brzinu iskoristiti brojčanu prednost. Malo kasnije Fičur upošlava Trstenjaka koji tuče slijeva, ali Nikolić je i dalje na visini zadatka. Vratar "modrih" zaustavio je i pokušaj Cerovečkog s plave linije.

Tridesetak sekundi po izjednačenju snaga na ledu, na klupu za kažnjene morao je sjesti Fernandez Genc. Mladostašima je počelo ponestajati zamisli u napadu. Dodavanja unaokolo napadačke trećine nisu stvarala prostor za udarac tako da su jedine prijetnje s kojima se Nikolić morao suočiti bili udarci izvana. Kuzmanović je tukao u 49. minuti, a Cerovečki minutu kasnije. Međutim, ni ti ni prethodno upućeni udarci nisu bili upućeni "iz prve" nego nakon što su se i vratar i obrana Medveščaka stigli namjestiti. Mladost je zadržala napadački zamah pa je Dobrić u 51. minuti pucao iz blizine no bez uspjeha.

Trener Kolombo je u 52. minuti zatražio pola minute predaha. Njegovi igrači su utrošili dosta energije u dvije uzastopne obrane s igračem manje, a valjalo je i pripremiti taktiku za završnicu susreta. Što god da je rekao svojim igračima, isplatilo se! Vuglač je u idućoj minuti osvojio pak i "izbacio" Bublića u protunapad. Napadač "modrih" pohitao je po lijevoj strani i udarcem iz zgloba svladao čuvara mreže Mladosti. Ovim pogotkom, Medveščak je otklonio svaku dvojbu oko ishoda. Sada je bilo potpuno jasno da će se igrati "majstorica" za ulazak u finale. Raspoloženi "medvjedi" mogli su vodstvo i povećati kad je Belina opalio s plave linije, a Mijač propustio odbijanac pospremiti u mrežu.

"Mamutima" je sada preostalo samo pokušati ublažiti poraz i vratiti nešto samopouzdanja prije treće utakmice. Hanžek se u 53. minuti probio pred gol i pokušao bekhendom pogoditi mrežu. Malo kasnije Pleština tuče iz sredine, a Nikolić sjajnom obranom zaustavlja pak. Vratar "modrih" izludio je i Trstenjaka čiji je udarac još jednom sjajnom reakcijom obranio u 55. minuti. Prekršaj Beline dao je još jednu priliku "žutima" da poprave omjer. Obrana Medveščaka i dalje je bila na visokoj razini. Sve što su mladostaši uspjeli izvesti bila su dva udarca Kuzmanovića s plave linije koje je Nikolić ukrotio.

U završnici susreta Trstenjak još jednom tuče iz sredine, ali bez uspjeha. Paulović je minutu prije kraja pokušao bekhendom iz neposredne blizine pogoditi mrežu no Rastovski je bio na mjestu. Susret je zaključio Đerek udarcem s plave linije. Medveščak je u potpunosti nadigrao Mladost i izjednačio omjer u polufinalu. "Medvjedi" su ugušili protivničku igru ograničivši mladostaše da uzaludnim udarcima izdaleka prirede pucački trening za Nikolića. Istovremeno, "modri" su znalački koristili svoje prilike posebice raspoloženi prvi napad koji je bio nerješiva zagonetka za obranu Mladosti.

Korištenjem naše stranice pristajete na uporabu kolačića. Blokiranjem kolačića i dalje možete pregledavati stranicu, no neke funkcionalnosti Vam neće biti dostupne." Learn more".

EU Cookie Directive Module Information