Uvjerljiva pobjeda

J Mla Zag 170421Juniori Mladosti nastavili su s dobrim igrama u finalu doigravanja. U drugoj finalnoj utakmici svladali su aktualne prvake iz Zagreba s 5:1 i time došli na korak od osvajanja naslova prvaka. "Mamuti" su poveli već u drugoj minuti susreta, a do polovice prve trećine povećali su prednost na dva gola. Početkom druge trećine zagrebaši su i po treći put morali vaditi pločicu iz mreže. Pogotkom u istoj minuti, "veprovi" su održali nadu u mogući preokret. Do kraja trećine Zagreb je imao premoć, ali nije uspio smanjiti zaostatak. U uvodnim minutama posljednje trećine mladostaši su s dva zgoditka osigurali pobjedu tako da su mogli prepustiti inicijativu protivniku bez straha za ishod.

Mladost - Zagreb 5:1 (2:0, 1:1, 2:0)

Zagreb, klizalište na Velesajmu, 21.4.2017.
Gledatelja: 87
Suci: Metzinger, Smerdelj, Krčelić i Prezelj

Strijelci:

1:0 MLA Kozina (Dobrić, Cerovečki) 2'
2:0 MLA Šutevski (Kramarić L., Fičur) 9'
3:0 MLA Fičur (Šutevski, Trstenjak) 24'
3:1 ZGB Vragolović (Krikšić) 24'
4:1 MLA Šutevski (Trstenjak, Kramarić N.) 46'
5:1 MLA Trstenjak (Fičur) 47' PP1

Udarci na gol:
Mladost 24
Zagreb 34

Isključenja:
Mladost 8 min
Zagreb 10 min

Mladost: Rastovski, Goršić - Kramarić L., Grgurev Rumbak, Šutevski, Fičur, Trstenjak - Cerovečki, Kramarić N., Grgurić, Dobrić, Kozina - Janjatović, Đerek, Pleština, Hanžek, Kuzmanović T. - Lovak. Trener: Franjković

Zagreb: Hergešić-Adamović, Slivnjak - Stančić, Crnec, Krikšić, Čizmadija, Tadić - Joja, Kos, Ličina, Vragolović, Stubičar - Lukač, Katarin, Gojković L., Begić. Trener: Zavacky

Ograničeni broj raspoloživih igrača nije ostavio stručnim stožerima prostor za izmjene u osnosu na prvu utakmicu. Mladost je isklizala u potpuno istom sastavu koji je zabilježio pobjedu na otvaranju finalnog dvoboja. Izostali su ozlijeđeni Krnić i kažnjeni Sven Kuzmanović. Na drugoj strani trener Zavacky odlučio se povući Crneca u obranu. Lukač je tako ostao u pričuvi. Vragolović i Gojković su se smjenjivali na mjestu centra u drugom napadu pa je treća navala "veprova" postojala samo na papiru. Begić i Katarin su također ostali u pričuvi. Nedostajali su kažnjeni Babić i Selitaj, a u sastavu od standardnih igrača nije bilo ni Štajcara.

Mladost je povela u drugoj minuti susreta nakon prvog udarca prema golu. Dobrić je poveo protunapad dvojice na jednog te iz sredine uposlio Kozinu koji je udarcem iz prve slijeva iznenadio čuvara mreže "bijelih". Zagrebaši su odmah htjeli pokazati kako ih rano primljeni pogodak nije uzdrmao. Rastovski je u kratkom razdoblju u par navrata morao intervenirati kako bi spasio svoju mrežu. Prvu obranu zabilježio je u istoj minuti, a potom je zaustavio udarac Krikšića iz sredine. Tek tada su obje momčadi zastale kako bi se prilagodile promjeni omjera. Uslijedilo je nekoliko minuta zatišja tijekom kojeg se borba vodila na sredini klizališta i uz ogradu, ali podalje od golova.

Iduću priliku bilježimo tek u sedmoj minuti kad Krikšić bježi u protunapad kojeg završava udarcem iskosa s lijeve strane. Malo kasnije Crnec tuče s desne strane no Rastovski je bio na mjestu. Hanžek je odgovorio protunapadom kojeg je završio udarcem slijeva. Nakon bulija Fičur tuče s lijeve strane, a u nastavku napada Hergešić-Adamović brani udarac Luke Kramarića s plave linije. Na isti je način Stančić u osmoj minuti zaprijetio vratima Mladosti. Minutu kasnije, "mamuti" su povećali prednost.

Fičur je vratio pak na plavu liniju odakle Luka Kramarić puca po ledu, a Šutevski vješto skreće pak pod prečku. Igra se sada u potpunosti rasplamsala. Fičur je u idućem napadu tukao s desne strane, a Hergešić-Adamović odlično obranio. Krikšić je odgovorio udarcem iz sredine, a malo kasnije svoj je udarac s desne strane iskušao i Pleština. Drugi dio trećine otvorio je Hanžek koji je s lijeve strane pronašao Kuzmanovića čiji udarac iz sredine vratar "bijelih" odlično brani. Hergešić-Adamović je u 12. minuti zaustavio oba udarca Luke Kramarića s plave linije čime je dao poticaj svojim suigračima da prijeđu u ofanzivu.

Krikšić je u 14. minuti opalio s desne strane, a pak je od bloka prošao tik pokraj gola. Kos je malo kasnije tukao s plave linije, a Rastovski je u 15. minuti sjajnom obranom zaustavio udarac Čizmadije iskosa s lijeve strane. U nastavku napada Crnec gađa s plave linije, vratar "crnih" odbija pak, ali samo do Čizmadije koji iz blizine ne uspijeva pogoditi mrežu. U 16. minuti prekršaj pravi Čizmadija. "Mamuti" se nisu dobro snašli s igračem više. Jedinu prigodu imao je Kozina koji je iz neposredne blizine pucao preko gola.

Nakon izjednačenja snaga na ledu, Zagreb u završnici trećine preuzima igru u svoje ruke. Čizmadija je u 18. minuti pucao s lijeve strane. Rastovski odbija pak u sredinu odakle tuče Tadić. Vratar Mladosti ponovo odbija pak, ali samo do Krikšića koji puca sdesna, ali ni on nije uspio svladati raspoloženog čuvara mreže "mamuta". Prije odlaska na odmor Ličina je gađao sdesna no Rastovski je bio na mjestu. Zagreb se nakon dvadeset minuta igre našao u značajnom zaostatku premda je po igri bio sasvim blizu, ako ne i bolji od protivnika.

Nastavak susreta krenuo je malo opreznije nego što je to bio slučaj u prvoj trećini. Čizmadija je u 21. minuti pokušao iznenaditi Rastovskog udarcem sdesna, a na isti način uzvratio je minutu kasnije, Fičur. Mladost je u 24. minuti povećala razliku. Iza gola Zagreba Šutevski i Trstenjak su se izborili za pak u borbi s obranom "bijelih" i vratili pak u sredinu odakle Fičur preciznim udarcem pogađa mrežu. "Veprovi" su se sada našli u nezavidnom položaju. Trebao im je pod hitno pogodak kojim bi zadržali izglede za povoljan ishod utakmice.

Želja im se obistinila samo 17 sekundi kasnije. Krikšić je prošao po lijevom krilu te uposlio Vragolovića u sredini koji udarcem iz prve postiže zgoditak. "Mamuti" se nisu dali omesti ovim pogotkom te su krenuli prema naprijed. Međutim, Ličina je već u 25. minuti mogao iz protunapada smanjiti. Rastovski je bio siguran no dvije minute kasnije Vragolović je iz protunapada iz neposredne blizine gađao preko gola. Vratar "crnih" odlično je reagirao u 29. minuti kad je zaustavio udarac Krikšića iz neposredne blizine. Minutu kasnije kapetan "bijelih" udarcem iskosa s desne strane pogađa prečku.

Pritisak Zagreba doveo je i do prekršaja Cerovečkog u 30. minuti. Prije nego što su zagrebaši stigli bilo što uraditi s igračem više, Fičur je u 31. minuti pobjegao sam pred gol no Hergešić-Adamović je sjajnom obranom zadržao svoju momčad u utakmici. Malo kasnije, prekršaj pravi Čizmadija pa su "veprovi" ostali bez brojčane prednosti. U 32. minuti pred golom se našao Ličina no njegov bekhend nije pronašao put do mreže. Jedan za drugim, isključeni igrači su se vratili na led. Prvu iduću priliku imao je Stubičar no njegov udarac slijeva postao je plijenom vratara "crnih".

Šutevski je u 35. minuti završio protunapad udarcem iz sredine. Uzvratio je Stubičar novim pokušajem slijeva. U 37. minuti Rastovski je fanstastičnom obranom zaustavio udarac Ličine iz neposredne blizine. Malo kasnije, na klupu za kažnjene sjeda Stubičar. Čizmadija je u 38. minuti pokušao lobom s centra iznenaditi Rastovskog i to je bilo sve što smo vidjeli od igrača više u izvedbi Mladosti. Luka Kramarić je u zadnjoj minuti izveo slalom kroz postavu "bijelih" i pucao iz blizine preko gola. Crnec je u protunapadu udarcem s plave linije zamalo iznenadio vratara Mladosti. Fičur je pak udarcem sdesna pogodio stativu, a u zadnjim sekundama ove nevjerojatne minute Čizmadija tuče sdesna, Rastovski odbija pak do Tadića kojem nije pošlo za rukom svladati protivničkog vratara udarcem sdesna.

Suparnici su nakon druge trećine ostali na istom razmaku na kojem su bili i poslije prvih dvadeset minuta. Zagreb je nakon trećeg primljenog pogotka odmah odgovorio i time ograničio štetu no "veprovi" nisu napravili dalji pomak pa im je ostalo svega dvadeset minuta za povratak u utakmicu. Prvi pokušaj u zadnjoj trećini imao je Vragolović iskosa s desne strane u 42. minuti. Minutu kasnije Kozina s desne strane pronalazi Lovaka pred golom no bekhend mlađeg juniora Mladosti nije pronašao put do mreže. Krikšić je malo kasnije završio protunapad udarcem iz sredine.

U 45. minuti Crnec tuče s plave linije, a u idućem napadu Dobrić gađa slijeva. Mreže su ostale mirovati, ali samo do 46. minute kad Mladost ponovo odlazi na tri gola razlike. Nikola Kramarić je tukao s plave linije i pogodio Trstenjaka koji skreće pak do Šutevskog koji iz neposredne blizine šalje pak pod prečku. Minutu kasnije na klupu za kažnjene odlazi Tadić. Ovog puta "mamuti" su bili daleko učinkovitiji s igračem više. Mladostašima je trebal svega tridesetak sekundi za pogodak. Cerovečki je s plave linije spustio pak do Fičura koji sdesna pronalazi Trstenjaka u sredini, a napadač "crnih" preciznim udarcem pogađa mrežu.

Zagreb se sada našao u izgubljenom položaju u kojem je mogao samo ublažiti neizbježni poraz. Stančić je tako u 48. minuti gađao s plave linije, a dvije minute kasnije prekršaj Grgurića daje priliku "veprovima" za pogodak. Zagrebaši su žestoko krenuli kao da ih se stanje na semaforu uopće ne tiče. Stančić je tukao s plave linije jednom pa drugi put no Rastovski je oba puta bio spreman. Malo kasnije pred golom se našao Tadić no vratar "crnih" je ponovo bio na mjestu. Rastovski je zaustavio i udarac Krikšića s desne strane, a malo zatim snage na ledu su se izjednačile.

Hergešić-Adamović odličnom je obranom u 53. minuti zaustavio udarac Luke Kramarića s plave linije, a minutu kasnije prekršaj Dobrića ostavio je "mamute" s igračem manje. Mladostaši su sjajnom obranom u potpunosti onemogućili protivnika pa Rastovski nijednom nije morao intervenirati sve do izjednačenja snaga na ledu. Nije prošla ni minuta, a "crni" su nakon prekršaja Luke Kramarića ponovo ostali s igračem manje. Stančić je u 58. minuti u dva navrata tukao s plave linije, a malo kasnije Rastovski je zaustavio i udarac Krikšića s desne strane. Kanonadu "veprova" nastavio je Kos udarcem s plave linije, svoj je udarac iz sredine iskušao i Stubičar. U posljednjoj minuti Fičur puca iskosa s lijeve strane, a malo kasnije lobom je vratara Zagreba pokušao iznenaditi i Trstenjak U zadnjim sekundama susreta prekršaj pravi Čizmadija.

Mladost je drugom pobjedom u finalu došla na prag osvajanja naslova prvaka. "Mamutima" je potrebna samo jedna pobjeda u tri utakmice za uspjeh koji je juniorskoj momčadi kluba izmicao godinama. Hoće li u ostvariti i tu posljednju pobjedu ovisit će prije svega na kakav će Zagreb naići u trećoj utakmici. "Veprovi" su ovaj susret izgubili no ishod bi zavarao svakog tko nije vidio dvoboj u kojem je Zagreb imao više prilika za pogodak. Mladost nije nadigrala zagrebaše koliko je bila učinkovitija u napadačkoj trećini. Namjeste li zagrebaši ciljnike u trećoj utakmici bi mogli gledati zanimljivu borbu u kojoj će "mamuti" ipak zaigrati s manjim opterećenjem nego njihovi protivnici.
Korištenjem naše stranice pristajete na uporabu kolačića. Blokiranjem kolačića i dalje možete pregledavati stranicu, no neke funkcionalnosti Vam neće biti dostupne." Learn more".

EU Cookie Directive Module Information