Dupkom pune mreže

J Mla Zag 181108Juniori Mladosti su utjehu za poraz na premijeri novog prvenstva potražili u dvoboj u sa Zagrebom. Mladostaši su u ovoj utakmici bili veliki favorit no dugo im je trebalo da slome otpor borbenih "veprova". Unatoč velikoj premoći u prvih dvadeset minuta, "mamuti" su samo dvaput pronašli put do protivničke mreže. Nastavak susreta donio je bitno drugačiju sliku. Mladost je od samog početka počela puniti mrežu Zagreba. "Mamuti" su postigli pet pogodaka prije nego što su zagrebaši po prvi put svladali protivničkog vratara. "Veprovi" su još jednom smanjili zaostatak, a Mladost je prije odmora još dvaput zatresla mrežu suparnika. Zagreb je početkom zadnje trećine još jednom pogodio mrežu, a onda su mladostaši postigli pet uzastopnih zgoditaka. "Veprovi" su u zadnjoj minuti postavili konačnih 14:4 za Mladost.

Mladost - Zagreb 14:4 (2:0, 7:2, 5:2)

Zagreb, klizalište na Velesajmu, 8.11.2018.
Gledatelja: 69
Suci: Metzinger, Žibret i Premerl

Strijelci:

1:0 MLA Đerek (Pleština) 5'
2:0 MLA Hanžek (Đerek) 13'
3:0 MLA Hanžek (Lovak) 21'
4:0 MLA Lovak (Hanžek, Kramarić) 26'
5:0 MLA Kramarić (Hanžek, Lovak) 30'
6:0 MLA Grgurić Lo. 31'
7:0 MLA Lovak (Kramarić) 34'
7:1 ZGB Bezuk (Čiček) 35'
7:2 ZGB Čiček (Bezuk) 37'
8:2 MLA Hanžek (Kramarić) 38'
9:2 MLA Dabac Divić (Pleština) 40'
9:3 ZGB Supančić 41'
10:3 MLA Grgurić Lo. (Pleština) 42'
11:3 MLA Cerovečki 46'
12:3 MLA Kramarić (Đerek) 48' PP1
13:3 MLA Grgurić Lo. (Brukec) 49'
14:3 MLA Kramarić (Lovak) 54'
14:4 ZGB Bokšić (Lukač) 60' PP1

Udarci na gol:
Mladost 48
Zagreb 19

Isključenja:
Mladost 16 min
Zagreb 6 + 10 (Matuško) + 25 (Čiček) min

Mladost: Krasić, Goršić - Janjatović, Đerek, Lovak, Kramarić, Hanžek - Seitz, Cerovečki, Grgurić Lo., Dabac Divić, Pleština - Brukec, Ruklić, Jakovac, Ikanović Šilhan - Marojević, Stojanović. Trener: Smerdelj

Zagreb: Budek, Andrić - Modrušan N., Lukač, Čiček, Supančić, Bezuk - Radonić, Digula, Bokšić, Matuško, Ljubičić - Alić, Modrušan M., Slovinac J., Vukovojac-Dugan. Trener: Blagus

Prošla je sezona bila teška za juniore Zagreba no "veprovi" su ipak smogli snage odigrati polufinale doigravanja sve do raspucavanja u "majstorici". Na žalost, problemi su ove sezone postali još veći. Četvorica igrača godišta 1999., Babić, Crnec, Ličina i Stubičar su prešli u seniore ili prestali s aktivnim igranjem hokeja. Od igrača koji su prošle sezone nosili dres Zagreba u sastavu nije bilo vratara Slivnjaka, braniča Joje te napadača Vragolovića i Selitaja. Potonji je pošao u Teksas u tamošnje Dallas Sniperse, a Joja je u Danskoj. Iz mlađih juniora je stigao samo jedan igrač godišta 2002., Čiček, jer je vratar Mikulić prešao u Medveščak. U momčad su se vratili vratar Budek iz Maribora i branič Natanael Modrušan nakon stanke u igranju hokeja. Trener Blagus morao je posegnuti za čak desetoricom mlađih juniora kako bi uopće mogao odigrati ovu utakmicu.

Mladost je u odnosu na dvoboj s Medveščakom isklizala bez dvojice mlađih juniora, braniča Polovića i napadača Luke Grgurića. Trener Smerdelj ništa nije mijenjao ni u napadačkim trojkama niti u braničkim parovima. Jedina izmjena odnosila se na mjesto između vratnica gdje je umjesto Tomića stao Krasić dok je Goršić i ovog puta ostao pričuva. Značajnu prednost "mamutima" činila su šestorica igrača koji ove sezone standardno nastupaju u seniorskom uzrastu dok su još dvojica također dobili priliku zaigrati pokoju utakmicu u IHL-u. Dvojica juniorskih vratara redovito se izmjenjuju na mjestu pričuvnog vratara seniorskog sastava.

Mladost je otvorila utakmica udarcem Hanžeka s lijeve strane koji je pogodio stativu. Dvije minute kasnije Brukec je uposlio Lovaka koji puca iz neposredne blizine no Budek sjajno brani. Zagreb je odgovorio preko Supančića koji je bekhendom iza leđa pokušao iznenaditi Krasića. Mladostaši su se smjesta vratili u napad pa je Hanžek u petoj minuti uposlio Kramarića koji tuče iz sredine no vratar "bijelih" ponovo je bio na mjestu. Malo kasnije, "crni" su došli u vodstvo. Pleština je s lijevog krila vratio pak na plavu liniju do Đereka koji je udarcem iz zgloba iznenadio čuvara mreže Zagreba.

Mladost je nastavila s pritiskom prema protivničkim vratima. "Mamuti" su stvarali prilike, a od brojnih izdvajamo onu u osmoj minuti kad je Lovak iz sredine pronašao Hanžeka pred golom no pak je otišao pored vrata. Dvije minute kasnije na sličan je način svoju prigodu propustio i Ruklić. Zagrebaši su se sredinom prve trećine oslobodili pritiska pa su u par navrata zaprijetili izjednačenjem. Otvorenija igra "veprova" nosila je sa sobom i rizik većeg prostora za akcije mladostaša. U 13. minuti Đerek je opalio s lijeve strane, a Hanžek je pokupio odbijanac, obišao vratara i pospremio pak u mrežu.

Lošim vijestima po Zagreb tu nije bio kraj. Tridesetak sekundi kasnije, na klupu za kažnjene sjeda Čiček. "Mamuti" su prepoznali priliku da već u prvih dvadeset minuta slome otpor protivnika i stvore uvjete za miran nastavak susreta. Budek se našao pod kanonadom "crnih", ali je uspješno branio jedan udarac za drugim sve dok se snage na ledu nisu opet izjednačile. Mladost je zadržala napadački zamah i nakon izjednačenja snaga na ledu no prekršaj Jakovca u 16. minuti doveo je zagrebaše u napadačku trećinu. Međutim, Mladost nije dopustila nikakvu prijetnju svojim vratima. Jedinu priliku u iduće dvije minute imao je Lovak kad je "varaždincem" pogodio stativu. U preostalom vremenu nakon povratka napadača "crnih" ništa se značajnijeg nije dogodilo.

Zagreb je u drugu trećinu ušao s mlađim juniorom Andrićem između vratnica, premda je Budek sasvim dobro obavio svoju zadaću. Još prva minuta nastavka nije ni završila, a novi vratar "bijelih" je morao vaditi pak iz mreže. Lovak se probio kroz postavu Zagreba i iz desnog kuta pronašao Hanžeka koji iz neposredne blizine ubacuje pločicu u mrežu. "Mamuti" su nastavili s naletima pa su se prilike pred suparničkim vratima nizale jedna za drugom. "Veprovi" bi tek tu i tamo zaprijetili iz kakvog protunapada. Od brojnih prilika "crnih" izdvajamo udarac Janjatovića s plave linije u 25. minuti kojeg je Kramarić skrenuo prema mreži, a Andrić odličnom obranom ukrotio.

Minutu kasnije, Mladost povećava svoju prednost. Hanžek se probio po desnom krilu te dao pak poprijeko do Lovka koji udarcem iskosa s lijeve strane postiže novi zgoditak za "mamute". Naleti "crnih" nisu jenjavali. Andrić je imao pune ruke posla pa je tako u 28. minuti zaustavio "varaždinca" u izvedbi Jakovca. Supančić je minutu kasnije uputio jedan od rijetkih udaraca "bijelih" no Krasić je bio na mjestu. Mladost se ubrzo vratila u napad i u 30. minuti još jednom zatresla mrežu. Hanžek je presjekao jedno dodavanje zagrebaša te uposlio Kramarića koji udarcem iz sredine postiže pogodak.

Minutu kasnije, pak se ponovo našao u mreži Zagreba. Grgurić je u samostalnoj akciji obišao protivnička vrata te udarcem iskosa s desne strane iznenadio čuvara mreže. U tim se trenucima činilo kako se otpor "veprova" počeo raspadati. Mladost još uvijek nije popuštala s pritiskom pa su naleti "crnih" slijedili jedan drugog. U 34. minuti ponovo je u akciji Grgurić koji se našao iza gola odakle je uposlio Lovka koji udarcem iz sredine pogađa mrežu. Zagreb je jurio u katastrofu no "veprovi" imaju dobar običaj da ne odustaju od borbe ni u najtežim trenucima.

Šest minuta prije kraja trećine Čiček se našao iza gola Mladosti odakle je pronašao Bezuka u sredini koji udarcem iz prve postiže prvi pogodak za "bijele". Mladostaši se nisu previše obazirali na ovaj događaj nego su i dalje nastavili s napadima. Andrić je skupio par obrana, a onda su njegovi suigrači u 37. minuti ponovo pronašli put do protivničke mreže. Bezuk je s plave linije spustio pak u sredinu do Čičeka koji je udarcem iz prve iznenadio vratara "crnih". Na odgovor mladostaša nije trebalo dugo čekati. Minutu kasnije Kramarić je presjekao dodavanje zagrebaša te s lijevog krila uposlio Hanžeka u sredini koji udarcem iz sredine pogađa mrežu.

"Mamuti" su napadali i u završnici trećine. Prilike pred vratima Zagreba ponovo su se nizale jedna za drugom. Vratar "bijelih" imao je pune ruke posla, a u zadnjoj minuti trećine je ipak još jednom morao vaditi pak iz mreže. Pleština se našao iza gola odakle je pronašao Dapca Divića pred vratima koji iz neposredne blizine ubacuje pak u gol. Posljednju priliku prije malog odmora imao je Cerovečki koji se probio kroz postavu "veprova" i tukao iz blizine no Andrić je bio na mjestu. Nakon prvih dvadeset minuta u kojem su zagrebaši držali povoljan omjer, druga trećina je donijela "oluju" koja je postavila stvari na svoje mjesto.

Suparnicima je preostalo još dvadeset minuta igre i "veprovi" su brzo pokazali da za njih utakmica još nije završila. Supančić je u 41. minuti prošao po desnoj strani i udarcem iskosa iznenadio čuvara mreže "crnih". Mladostaši su smjesta krenuli u ofanzivu pa je nakon nekoliko obrana, vratar Zagreba već u 42. minuti morao vaditi pak iz svojih vrata. Pleština je iz lijevog kuta pronašao Grgurića u sredini koji preciznim udarcem postiže pogodak. Četrdesetak sekundi kasnije, Zagreb je ostao bez Čičeka kojem je zbog udarca nogom dosuđena kazna igre. Za Zagrebovog napadača je utakmica završila, a njegovi suigrači su idućih pet minuta morali odigrati s igračem manje.

"Mamuti" se nisu dobro snašli s igračem više pa su im dvije minute istekle bez ijednog ozbiljnijeg pokušaja da postignu pogodak. "Veprovi" su se požrtvovno branili pri čemu im je pomoglo i isključenje Dapca Divića u 45. minuti. Minutu kasnije, Cerovečki kreće sa svoje plave linije u prodor i kad je prešao protivničku plavu liniju udarcem iz zgloba postiže pogodak. Desetak sekundi po povratku napadača "crnih" u igru, prekršaj Matuška ostavlja Zagreb s dvojicom igrača manje u trajanju od 33 sekunde. Mladostašima to vrijeme ipak nije bilo dovoljno. Uputili su par udaraca prema vratima no "veprovi" su izdržali do ulaska svog igrača koji je izdržavao Čičekovih pet minuta na klupi za kažnjene.

Pritisak "crnih" naposljetku je ipak doveo do novog zgoditka. Đerek je s plave linije predao pak nalijevo do Hanžeka koji ga ubacuje pred vrata odakle Kramarić postiže novi pogodak za Mladost. Samo 17 sekundi kasnije, pak se ponovo našao u Zagrebovoj mreži. Brukec je uposlio Grgurića koji je udarcem slijeva iznenadio čuvara mreže "bijelih". "Mamuti" su nastavili napadati pa je tako Ruklić u 50. minuti bekhendom iz blizine pogodio stativu. Neprekidna aktivnost i niz teških udaraca tjerali su Andrića na velike napore pa se na sredini zadnje trećine činilo kako mladi vratar Zagreba neće zbog ozljede moći nastaviti utakmicu, no "veprovi" nikada ne odustaju od borbe pa je to bio slučaj i s Andrićem.

Prekršaj Cerovečkog dao je "veprovima" priliku za predah od neprekidnih naleta Mladosti. Zagrebaši su stvorili priliku za pogodak, a dvadeset sekundi kasnije na klupu za kažnjene sjeo je i Janjatović. "Mamuti" su se uspješno obranili dopustivši suparniku samo jedan udarac prema vratima. Isključeni mladostaši vratili su se jedan za drugim u igru, a u 54. minuti "crni" povećavaju svoju prednost. Lovak se probio po desnom krilu nakon čega je iz kuta dao pak poprijeko do Janjatovića koji se spustio do gola i iz blizine svladao Andrića. Mladost je nastavila s pritiskom no prekršaj Grgurića pet minuta prije kraja susreta vratila je "veprove" u napadačku trećinu.

Zagrebaši su stvorili par prilika od kojih je izglednija bila ona u 57. minuti kad je Alić tukao iz sredine, a Supančić pokušao pospremiti odbijanac udarcem iskosa s desne strane. "Mamuti" su se obranili s igračem manje no minutu prije kraja utakmice prekršaj pravi Cerovečki. Desetak sekundi kasnije prekršaj pravi Matuško: Budući da se radilo o naletu na glavu (protivniku je kaciga sletjela s glave) napadač "bijelih" je dobio i disciplinsku kaznu, a na klupu za kažnjene je otklizao i Pleština. Zagrebu je trebalo samo deset sekundi da iskoriste brojčanu prednost i postave konačni rezultat. Lukač je opalio s plave linije, a Supančič skrenuo pak prema vratima. Krasić odbija pločicu, ali samo do Bokšića koji udarcem sdesna pogađa mrežu.

Mladost je visokom pobjedom vratila samopouzdanje nakon poraza od Medveščaka. "Mamuti" su iskoristili većinu svojih prednosti u odnosu na pomlađeni sastav Zagreba i najavili kako bi svaki drugi finalni dvoboj osim onog između Medveščaka i Mladosti bio prava senzacija. Zagrebu predstoji teška sezona u kojoj će se njegovi mlađi juniori kaliti za vrijeme koje tek dolazi. Do tada će svaki postignuti pogodak i svaki zadržani junior predstavljati uspjeh.Korištenjem naše stranice pristajete na uporabu kolačića. Blokiranjem kolačića i dalje možete pregledavati stranicu, no neke funkcionalnosti Vam neće biti dostupne." Learn more".

EU Cookie Directive Module Information