Hrvatska - juniori

Potop protiv Slovenije

hrv_slo_u18213x120Utakmicom protiv domaćina Slovenije, naši reprezentativci započeli su nastup na svjetskom juniorskom prvenstvu divizije 2, skupina A. Na žalost, hrvatska momčad pokazala se potpuno nedoraslim protivnikom i visoko je poražena od velikog favorita ovog turnira.

Hrvatska - Slovenija 1:14 (0:5, 0:6, 1:3)

Maribor, dvorana Tabor
Gledatelja: 700
Suci: Cassol (Italija), Svarstad (Norveška), Toemen (Nizozemska)

Strijelci:

0:1 SLO Režek (Pance) 2'
0:2 SLO Verlič (Leber, Pešut) 11'
0:3 SLO Kuralt (Pungaršek, Ograjenšek) 11'
0:4 SLO Režek (Lahajnar, Pance) 14'
0:5 SLO Kuralt (Ograjenšek, Pungaršek) 18' PP
0:6 SLO Režek 23' PP
0:7 SLO Pungaršek 27' SH
0:8 SLO Lahajnar (Režek, Pance) 31'
0:9 SLO Pungaršek (Ograjenšek, Kuralt) 31'
0:10 SLO Verlič (Ograjenšek) 35'
0:11 SLO Zupančič 40'
0:12 SLO Pungaršek (Ograjenšek) 44'
0:13 SLOKuralt 46' SH
0:14 SLO Pance (Režek) 57'
1:14 HRV Blagus (Lovrenčić) 58'

blagus_u170x85Isključenja:
Hrvatska 10
Slovenija 6

Udarci na gol:
Hrvatska 22
Slovenija 49

Hrvatska je potpuno nadigrana od Slovenije. U dvije trećine Slovenci su potpuno slomili našu reprezentaciju pokazavši veliku nadmoć u svim elementima hokeja. Slovenci su brže klizali, bolje kontrolirali pločicu, precizno pucali i zorno prikazali ogroman jaz između slovenskog i hrvatskog hokeja u mlađim kategorijama. Uz sve elemente individualne tehnike, slovenska momčad je demonstrirala i taktičku zrelost. U više navrata Slovenci su potpuno izbacili naše igrače iz igre i otvarali si pozicije za neometane udarce prema našim vratima. Slovenci su zabijali golove u serijama. U dva navrata postigli su dva gola u minuti. Dva gola polučili su s igračem manje.

Rezultat ove utakmice je odraz pristupa ne samo ovom turniru, na kojeg su naši juniori otišli s minimalnim pripremama i bez utakmica, nego i juniorskom hokeju u cjelini. Dok su slovenski igrači imali pravo prvenstvo s 28 kola i doigravanjem, naši juniori nisu uspjeli završiti niti regularni dio nacionalnog prvenstva od svega 8 kola! Dok je većina slovenskih igrača uz juniorsku sezonu odigrala i seniorsko prvenstvo Slovenije, sakupivši ukupno šezdesetak utakmica, naši nisu dosegnuli niti polovicu tog broja.

Nije stoga ni čudo da su se Slovenci s nama poigravali. Obzirom da je razlika u pristupu rada s mlađim kategorijama jednaka i za igrače koji tek počinju s natjecateljskim hokejom, razvidno je da će ogroman jaz između Slovenije i Hrvatske potrajati još godinama i da su za njega najmanje krivi igrači koji su odigrali u okviru svojih mogućnosti. Odgovornost prvenstveno leži na Hrvatskom savezu hokeja na ledu i klubovima koji ga čine, što se godine sustavnog zapostavljanja rada s mladima skrivaju iza nekolicine talentiranih i odvažnih igrača koji su priliku za hokejaški napredak potražili izvan Hrvatske.

Drugog dana turnira, protivnik je Koreja. Nadamo se da potop protiv Slovenije nije ostavio prevelik trag na našim igračima.

Korištenjem naše stranice pristajete na uporabu kolačića. Blokiranjem kolačića i dalje možete pregledavati stranicu, no neke funkcionalnosti Vam neće biti dostupne." Learn more".

EU Cookie Directive Module Information