Hrvatska - juniori

Mike Ouellette - Dobra smo momčad

ouellette123U pauzi između dva treninga porazgovarali smo s Mikeom Ouelletteom, napadačem od kojeg navijači Medveščaka očekuju podosta golova i asistencija. Predstojeća sezona u dresu Medveščaka za 27-godišnjeg Kanađanina, Mikea Ouellettea, bit će premijerna na Starom kontinentu.

U početku sam bio malo iznenađen što sam ovdje, jer sam imao i drugih ponuda iz Europe. Iz nekoliko izvora čuo sam puno lijepog o ovome gradu i državi, stoga mislim da sam došao na dobro mjesto.

Medveščakov direktor hokejskih operacija, Douglas Bradley, prvi je kontaktirao Ouellettea i ponudio mu dolazak u Medveščak. Jednom od najboljih strijelaca sveučilišta Dartmouth svih vremena trebalo je oko mjesec dana da donese konačnu odluku o dolasku u Hrvatsku.

U vrijeme kada me je Bradley kontaktirao imao sam dosta ponuda. Najprimamljivija je bila ona iz NHL-a od New York Islandersa. Ipak, kako je vrijeme sve više odmicalo, Medveščakova ponuda činila mi se sve boljom.

Premda je bio na meti NHL klubova, Ouellette se na odlazak u Europu odlučio iz još jednog razloga.

[inset side=right]...imao sam dosta ponuda...kako je vrijeme odmicalo, Medveščakova ponuda činila mi se sve boljom...[/inset]Jedan od razloga zašto sam u Medveščaku je i želja da igram malo ofenzivniju ulogu u momčadi. U Hartfordu sam uglavnom bio posvećen defenzivnim zadacima, puno sam igrao u situacijama s igračem manje, a prilikom jednakih snaga na ledu, zadaća moje petorke je uglavnom bila da održavamo rezultat.

O EBEL ligi ne zna previše...

Nikada nisam gledao uživo utakmicu EBEL-a. Imam nekoliko prijatelja od kojih sam čuo kako se radi o kvalitetnoj ligi.

Nakon nekoliko treninga momčad ga se dojmila...

ouellette244Moram priznati da sam ugodno iznenađen kvalitetom koja je ovdje okupljena. Naravno da to sve treba još ukomponirati i stvoriti kemiju, a velika stvar je što nam je na golu Robert Kristan, o kojemu sam čuo samo najbolje. Od njegovih obrana uvelike će ovisiti i naš plasman.

Prije nego je zakoračio u svijet profesionalnog hokeja, Ouellette je četiri godine studirao engleski jezik na sveučilištu Dartmouth.

Tamo sam diplomirao engleski jezik. Osim diplome, iz tog vremena nosim i vrlo lijepe uspomene s leda. Moja dva suigrača u napadačkoj liniji bili su Lee Stempniak (St.Louis Blues) i David Jones (Colorado Avalanche), danas NHL igrači. Osim njih dvojice, igrao sam s još puno igrača koji su kasnije zaigrali barem jednu utakmicu u NHL-u.

Premda u Medveščaku neće igrati s NHL-ovcima Stempniakom i Jonesom, medveščakova uprava Ouelletteu je osigurala dovoljno kvalitetne suigrače, s kojima bi u sve 54 utakmice trebao predstavljati strah i trepet za protivničke golmane.

Korištenjem naše stranice pristajete na uporabu kolačića. Blokiranjem kolačića i dalje možete pregledavati stranicu, no neke funkcionalnosti Vam neće biti dostupne." Learn more".

EU Cookie Directive Module Information