Hrvatska - juniori

Žara ima, vatre nema

mladost_dresUtakmici Slohokej lige između Mladosti i Stavbara prethodilo je ogledalo stanja u hrvatskom hokeju. Utakmica je u zadnji čas prebačena iz Doma sportova na Velesajam, što je rezultiralo više nego praznim tribinama, a ozračje na Velesajmu je upotpunila vijest da Medveščak nije ni krenuo prema Beogradu na utakmicu s Partizanom. Mladost se uspjela skupiti u skoro punom sastavu, no ipak je to utakmica u Zagrebu.

 

Mladostaši su započeli uobičajeno za ovu sezonu. Već u četvrtoj minuti Stavbar je poveo golom Slaka. Nastavak u prvoj trećini nije dao nagovijestiti da je Mladost posljednjeplasirana ekipa u ligi i da utakmice gube još na zagrijavanju.

Nakon odlične akcije izjednačio je Novak na asistenciju Kučere u osmoj minuti. U dvanaestoj minuti je druga momčad lige ponovo u prednosti golom Kadiča.

Nakon toga u prvoj je trećini postojala samo jedna momčad, Mladost. Golovima Grozaja (15', 16' i 18') na asistencije Čunka i Božića, Mladost je pokazala da ima potencijala da se bori za vrh. Do polovine utakmice još je Terenta smanjio na 4:3, no Novak je vratio situaciju u normalu svojim drugim golom.

Druga polovica utakmice pokazala je drugo lice Mladosti i stvarno stanje ove sezone. Nepotrebni prekršaji, lagani golovi, disciplinske kazne itd. Grobar Mladosti bio je je njihov dojučerašnji suigrač, Denis Kadič. Najprije je s dva gola izjednačio rezultat utakmice, a nakon golova Karafiata i Kovačiča, zabio je i posljednji čavao u nade Mladosti u pozitivan rezultat.

Prvo ime utakmice, u svakom slučaju, bio je igrač Maribora Denis Kadič. Denis je jedan od najzaslužnijih igrača u uspjesima Mladosti zadnjih sezona. Danas u Mladosti, osim u prvoj trećini iznimno raspoloženog Grozaja, treba izdvojiti i jedinog igrača s mrežicom, Luku Borića, koji je vrlo korektno odradio svoju dionicu utakmice.

MLADOST - MARIBOR STAVBAR 5:8 (4:2, 1:4, 0:2)

0:1 Slak (Karafiat) 3:16
1:1 Novak (Kučera, Ljubić) 7:41
1:2 Kadič (Badiura) 11:54
2:2 Grozaj (Čunko) 14:57
3:2 Grozaj (Božić, Čunko) 15:40
4:2 Grozaj (Čunko, Grahovar) 17:03
4:3 Terenta (Slak) 23:03
5:3 Novak (Tadić) 31:46
5:4 Kadič (Badiura) 33:56
5:5 Kadič 36:56
5:6 Karafiat 38:44
5:7 Kovačič (Karafiat) 40:54
5:8 Kadič (Slak) 58:36


Udarci na gol
27:43

Kazne
18:10

Korištenjem naše stranice pristajete na uporabu kolačića. Blokiranjem kolačića i dalje možete pregledavati stranicu, no neke funkcionalnosti Vam neće biti dostupne." Learn more".

EU Cookie Directive Module Information