PH kadeti

Svaki je početak težak

PH ilustracijaNije bilo lako kadetima Siska uključiti se u natjecanje s vršnjacima iz Zagreba koji svake godine imaju tri puta više leda na raspolaganju. Dok je sisački kadet na ledu tri mjeseca, prosječni zagrebački kadet ih odradi devet. U šest sezona koliko treba trenirati da bi se došlo do uzrasta kadeta, Zagrepčanin skupi tri godine više klizanja nego njegov sisački kolega. Ne treba stoga čuditi što su kadeti Mladosti svladali Siščane s visokih 21:1. Za "vitezove" je još uvijek najvažnije održati kontinuitet natjecanja u domaćem prvenstvu i "izdržati" do izgradnje dvorane. O samoj utakmici nema se previše toga za reći. "Mamuti" bi za desetak minuta postigli pet, šest pogodaka, a onda "povukli ručnu". Tako su odigrali prve dvije trećine dok su u posljednjoj bili nešto učinkovitiji rasporedivši pritom zgoditke ravnomjerno.

Sisak - Mladost 1:21 (0:6, 0:6, 1:9)

Sisak, klizalište na Zibelu, 4.1.2017.
Gledatelja: 80
Suci: Hrelja i Batnožić

Strijelci:

0:1 MLA Idžan 1'
0:2 MLA Idžan 3'
0:3 MLA Idžan (Pavetić) 4'
0:4 MLA Idžan (Grgurić) 9'
0:5 MLA Grgurić (Idžan) 9'
0:6 MLA Idžan 11'
0:7 MLA Mandić (Grgurić, Pavetić) 23'
0:8 MLA Bauer (Barna) 24'
0:9 MLA Idžan 24'
0:10 MLA Idžan 25'
0:11 MLA Idžan (Grgurić) 27'
0:12 MLA Buljeta 32'
0:13 MLA Grgurić (Marojević) 43'
0:14 MLA Idžan (Grgurić) 44'
1:14 SIS Sinjeri (Bujger) 45'
1:15 MLA Idžan 46'
1:16 MLA Bauer 51'
1:17 MLA Idžan 53'
1:18 MLA Buljeta 54'
1:19 MLA Pavetić (Grgurić) 56'
1:20 MLA Pavetić (Grgurić) 57'
1:21 MLA Idžan 59'

Udarci na gol:
Sisak 16
Mladost 37

Isključenja:
Sisak 2 min
Mladost 2 min

Sisak: Orešković - Sinjeri, Milinković, Berić, Šimunović, Kordić - Gmaz, Pavičić, Agatić, Bujger, Bukovec. Trener: Dejanović

Mladost: Janjatović-Lončar - Mandić, Pavetić, Grgurić, Marojević, Idžan - Looser, Grgić, Bauer, Ferenčak, Barna - Kralj, Herceg, Buljeta. Trener: Janjatović

Sisački kadeti su i drugu prvenstvenu utakmicu odigrali u neregularnom sastavu u kojem su zaigrala četvorica mlađih juniora. Uz svo razumijevanje teškog položaja sisačkog hokeja regularnost prvenstva se morala poštovati, ako ni zbog čega drugog, onda zbog igrača zagrebačkih klubova koji su izgubili vrijeme, a njihovi roditelji i novac, vozeći se na prijateljsku utakmicu koja će biti registrirana samo zato jer se pravila pridržavamo samo kad nas netko izvana pozove na red, kao što se to na žalost dogodilo hokejašicama koje zbog neodržanog prvenstva nisu mogle biti prijavljene na svjetsko prvenstvo.

Ako mlađi juniori Mladosti mogu činiti većinu juniorskog sastava, ako kadeti Zagreba mogu činiti većinu postave mlađih juniora, onda je i Sisak morao pronaći četvoricu mlađih kadeta koji bi zaigrali prvenstvenu utakmicu kadetskog prvenstva i time zadržali poštovanje regularnosti natjecanja. Utakmica bi ovako i onako završila uvjerljivom pobjedom Zagrepčana, ali se nitko, pogotovo suci, ne bi smio dovoditi u položaj da krši propozicije koje su zaduženi provoditi.

"Mamuti" su isklizali bez pričuvnog vratara Banića te napadača Šimunkovića, Pejića i Ožbolta. U Sisak je ipak doputovala većina igrača koji imaju vodeće uloge u Teamu Zagreb poput Janjatovića-Lončara, Mandića, Pavetića, Idžana i Grgurića. Budući da se radilo o utakmici u kojoj je ishod bio unaprijed poznat, mladostaši su imali priliku uvježbati napadačke akcije koje bi im mogle biti od koristi u dvobojima protiv jačih suparnika. Međutim, većinu pogodaka postigli su iz samostalnih akcija što može izgledati impresivno u mlađim kadetima i kadetima, ali već u mlađim juniorima takav pristup postaje neučinkovit. Zašto se hrvatske hokejaše od malih nogu ne uči da je hokej kolektivna igra, ne znamo, znamo jedino da iz godine u godinu hrvatski mlađi juniori trpe poraz za porazom u susretima sa svojim slovenskim vršnjacima.

Korištenjem naše stranice pristajete na uporabu kolačića. Blokiranjem kolačića i dalje možete pregledavati stranicu, no neke funkcionalnosti Vam neće biti dostupne." Learn more".

EU Cookie Directive Module Information