PH kadeti

Polufinale još traje

K Zag Mla 170321Suočeni s neočekivanim ispadanjem u polufinalu doigravanja, kadeti Mladosti podigli su razinu svoje igre i u drugoj utakmici svladali vršnjake iz Zagreba sa 6:4. Suparnici su u dvoboj ušli raspucano. "Veprovi" su poveli već u prvoj minuti, a mladostaši su uzvratili samo minutu kasnije. Do sredine prvog dijela utakmice obje su momčadi postigle po još jedan zgoditak. Mladost je na samom početku druge trećine preokrenula omjer, a nekoliko minuta kasnije povećala razliku. Zagrebaši su se pokušavali vratiti u utakmicu no obrana "žutih" je bila izuzetno učinkovita. Neposredno pred mali odmor, "mamuti" bježe na tri gola razlike. Mladostaši su u prvoj minuti treće dionice susreta po šesti put zatresli mrežu i praktički osigurali pobjedu. Zagreb je nekoliko minuta kasnije popravio omjer, a u zadnjim sekundama još jednom ublažio poraz. Protivnika Medveščaka u finalu saznat ćemo tek poslije "majstorice".

Zagreb - Mladost 4:6 (2:2, 0:3, 2:1)

Zagreb, klizalište na Velesajmu, 21.3.2017.
Gledatelja: 75
Suci: Grozaj i Saković

Strijelci:

1:0 ZGB Kumanović 1'
1:1 MLA Idžan V. 2'
2:1 ZGB Marinković (Ljubičić) 5'
2:2 MLA Idžan B. 10'
2:3 MLA Marojević (Mandić, Šimunković) 21'
2:4 MLA Šimunković (Marojević, Pavetić) 26'
2:5 MLA Mandić 38'
2:6 MLA Mandić (Šimunković) 41'
3:6 ZGB Ljubičić (Matuško) 46'
4:6 ZGB Bezuk 60'

Udarci na gol:
Zagreb 30
Mladost 31

Isključenja:
Zagreb 0 min
Mladost 2 min

Zagreb: Andrić, Pregorec Badel - Alić, Digula, Pejaković, Kumanović, Matuško - Bezuk, Švarc, Bokšić, Marinković, Ljubičić - Radonić, Varga, Lihtenvalner, Slovinac J., Vukovojac-Dugan - Slovinac L., Kovač, Špiljar. Trener: Miljak

Mladost: Janjatović-Lončar, Ždralović - Grgurić, Mandić, Marojević, Pavetić, Šimunković - Goršić, Kireta, Mandušić, Idžan B., Idžan V. - Grgić, Looser, Ferenčak, Barna, Buconjić - Bauer. Trener: Janjatović

Zagreb je u drugoj utakmici imao na raspolaganju "dulju klupu" nego što je to bio slučaj u prethodnom susretu. Sastavu su se pridružili napadači Lihtenvalner, Špiljar i Jakov Slovinac. Tri branička para ostala su u istim sastavima kao i prve dvije navale. Između vratnica ponovo je stajao Andrić. Ni ovog puta u sastavu nije bilo napadača Gutowskog. Lovro Slovinac bio je jedini mlađi kadet u postavi "veprova". Zagrebaše je od ulaska u finale dijelila samo jedna pobjeda koja je predstavljala razliku između uspješne i neuspješne sezone.

Mladost se na drugoj strani našla u nezavidnom položaju. Težak poraz od protivnika koji je četiri puta uvjerljivo svladan u redovnom dijelu prvenstva natjerao je trenera Janjatovića na brojne promjene u sastavu. Za početak, u sastav su uvrštena još četiri mlađa kadeta. Navali su se pridružili Mandušić i Bruno Idžan koji su zajedno s Vitom Idžanom sačinjavali novi drugi napad. U obranu su ušli Kireta i, inače napadač, Goršić. Mandić je s Grgurićem činio prvi, a mlađi kadeti drugi branički par. Prvi napad je ostao na okupu. U odnosu na prošlu utakmicu u postavi nije bilo Buljete, Pejića, Ožbolta i Kralja. "Mamuti" su u ovoj utakmici morali ići na sve ili ništa.

Tek što je utakmica počela, Zagreb je došao u vodstvo. Strijelac za "veprove" bio je Kumanović. Minutu kasnije, Mladost je odgovorila preko Vita Idžana koji udarcem slijeva izjednačuje. Nakon uvodne razmjene pogodaka suparnici nekoliko minuta su odmjeravali jedan drugoga. Tek u petoj minuti Bruno Idžan tuče iz sredine no Andrić je bio na mjestu. U idućem napadu "veprovi" su ponovo poveli i jasno dali do znanja da ozbiljno namjeravaju ući u finale. Ljubičić je prošao po lijevom krilu te ubacio pak u sredinu odakle Marinković udarcem iz prve pogađa mrežu.

Marojević je minutu kasnije udarcem iz sredine pokušao izjednačiti, ali ni Zagreb nije sjedio na vodstvu. Vratar "žutih" u šestoj minuti brani udarac Kumanovića s lijeve strane. Igra se potpuno rasplamsala pa udarci pljušte na obje strane. Vito Idžan je u osmoj minuti gađao iz sredine, a Zagreb je odgovorio preko Matuška koji izvodi slalom i tuče iz sredine no Janjatović-Lončar je bio na mjestu.  U istoj minuti u prilici se našao i Šimunković no Andrića zaustavlja njegov udarac iz sredine. Mladostaši su u devetoj minuti zamalo poravnali. Bruno Idžan je pucao iz sredine, a pak je zamalo izmigoljio ispod Andrića no vratar "plavih" se pravoremeno snašao.

"Žuti" su u desetoj minuti po drugi put izjednačili. Mandušić je pucao iz sredine, Andrić odbija pločicu, ali samo do Bruna Idžana koji iz neposredne blizine ubacuje pak u gol. Ravnopravan borba se nastavila i u drugom dijelu trećine. Kumanović je u 11. minuti s lijeve strane pronašao Pavetića pred golom no Janjatović-Lončar je bio na visini zadatka.  Minutu kasnije Mandić tuče s plave linije, a u 13. minuti u prilici se našao Matuško koji je pokušao bekhendom slijeva iznenaditi čuvara mreže Mladosti.  Mandić je nešto kasnije ponovo iskušao svoj dalekometni udarac, a u 15. minuti u prilici je ponovo Bruno Idžan.

Prekršaj Mandušića u 16. minuti dao je priliku zagrebašima da i po treći put prijeđu u vodstvo. Švarc je udarcem iz sredine u 17. minuti pokušao brojčanu prednost Zagreba pretvoriti u rezultatsku. Međutim, "mamuti" su aktivnom obranom prenijeli igru na protivničku polovicu. Prvo je Mandić zaprijetio udarcem sdesna, a minutu kasnije Vito Idžan bježi sam u protunapad no Andrić sjajnom obranom sprečava gotovo siguran pogodak. U preostale tri minute nakon izjednačenja snaga na ledu nije bilo previše uzbuđenja. Samo je Grgurić u zadnjoj minuti opalio iz sredine, a vratar Zagreba još jednom odličnom obranom sačuvao izjednačeni omjer.

"Mamuti" su rezultatsku ravnotežu narušili nakon samo 16 sekundi igre u nastavku. Šimunković je vratio pak za Mandića koji je opalio s plave linije, a Marojević pospremo odbijanac u mrežu. Prvo vodstvo dalo je dodatni poticaj mladostašima. Bruno Idžan u istoj minuti puca s plave linije, a malo kasnije na isti način vratima Zagreba zaprijetio je i Goršić. Andrić u 22. minuti brani udarac Bruna Idžana s lijeve strane, a dvije minute kasnije zaustavlja i pokušaj Vita Idžana s plave linije. Zagrebaši su se "razbudili" tek u 25. minuti kad Pejaković bježi sam prema golu no Janjatović-Lončar sjajnom obranom sprečava izjednačenje.

Pavetić je u idućem napadu zaprijetio udarcem slijeva, a na isti način uzvraća Kumanović minutu kasnije. U 26. minuti Mladost povećava razliku na dva gola. Pavetić je "izbacio" Marojevića koji prolazi po desnom krilu te ubacuje pak pred gol gdje se najbolje snašao Šimunković i ugurao pločicu u mrežu. Mladostaši su osjetili priliku da slome otpor "plavih" pa su nastavili s napadima. Vito Idžan je u 27. minuti gađao s lijeve strane, a u nastavku napada Bruno Idžan udarcem slijeva pogađa stativu. Uvidjevši da bi utakmicu mogli izgubiti već u drugoj trećini, "veprovi" zbijaju redove i pokreću vlastitu ofanzivu.

Pejaković je u 28. minuti tukao iz sredine, a minutu kasnije Janjatović-Lončar sjajnom obranom zaustavlja udarac matuška iz neposredne blizine. Ljubičić je u 30. minuti izašao sam pred gol, ali ni njemu nije pošlo za rukom smanjiti zaostatak "plavih". Minutu kasnije Marojević se našao u protunapadu no njegov udarac sdesna nije pronašao put do mreže. Marinković se u prilici našao u 32. minuti, ali njegov udarac slijeva nije prošao pokraj vratara "žutih".  Mladostaši su i dalje imali više od igre. Andrić je u 34. minuti obrani pokušaj Šimunkovića s lijeve strane, ali je zato udarac Mandušića s istog mjesta minutu kasnije zaustavila stativa.

U završnici trećine tempo igre pada, a s njime i broj prigoda pred oba gola. Švarc je u 37. minuti pokušao udarcem izvana iznenaditi vratara "žutih". U idućoj minuti, Mladost povećava svoju prednost. Grgurić je dugim dodavanjem pronašao Mandića na plavoj liniji, a branič Mladosti odlučio se udarcem iz daleka iznenaditi protivničkog vratara što mu je i pošlo za rukom. Prije kraja trećine Kumanović je pokušao udarcem iz sredine popraviti omjer, ali bez uspjeha.  Suparnici su na mali odmor otišli u bitno drugačijem raspoloženju. Zagreb je bio svjestan da poraz u ovoj utakmici vraća Mladost u položaj favorita no tri gola zaostatka bilo je gotovo nemoguće nadoknaditi.

Ni u trećoj trećini prva minuta nije prošla bez pogotka. Nakon tridesetak sekundi igre, Šimunković je vratio pak na plavu liniju do Mandića koji prizemnim udarcem pronalazi put do mreže. Ovaj pogodak otklonio je svaku dvojbu oko ishoda pa su suparnici bez opterećenja mogli privesti utakmicu završetku. Pavetić je u 43. minuti iskušao svoj udarac iz daljine, a u istoj minuti Pejaković nastoji ublažiti poraz udarcem slijeva. Kumanović se u 45. minuti sjurio prema vratima no prije nego što je stiga pucati, ruši ga Grgurić.

Kumanović je kazneni udarac izveo brzim pokušajem koji pogađa Janjatovića-Lončara u "beton". "Veprovi" nisu morali dugo žaliti za propuštenom prilikom. Pejaković je minutu kasnije tukao s plave linije, odbijeni pak dolazi do Matuška koji iz neposredne blizine puca prema golu, a Ljubičić naposljetku uspijeva ugurati pak preko crte gola. Zagreb je još uvijek zaostajao za velika tri gola, a do kraja trećine preostalo je manje od 15 minuta. Alić u 48. minuti pokušava iznenaditi vratara udarcem s plave linije, a na isti način odgovara Grgurić minutu kasnije. U drugi dio trećine ulazi se s tri razlike za Mladost što ju je stavilo u dobitni položaj.

Zagreb je najveći dio vremena odigrao sa samo dvije petorke dok su mladostaši češče koristili i treću postavu. Suočeni s izvjesnim porazom, "veprovi" su u završnici susreta produljili klupu. Varga je u 51. minuti tukao s plave linije, a nešto kasnije Janjatović-Lončar brani i udarac Kumanovića iz sredine. Mladost se u ovom razdoblju uglavnom branila, a izuzetak je bio udarac Kirete u 53. minuti. U idućem napadu Pejaković prijeti udarcem slijeva, a minutu kasnije Alić tuče s plave linije no Matuško ne uspijeva pospremiti odbijanac u mrežu. Ofanzivu Zagreba zaključio je Alić još jednim dalekometnim udarcem u 54. minuti.

Bruno Idžan je pet minuta prije kraja pucao iz sredine, a nakon prekida igre trener Janjatović zove pola minute predaha. Suparnici su se raspucali u posljednje tri minute susreta. Marinković u 57. minuti gađa slijeve strane, a vratar "žutih" brani. Odgovorio je Mandić udarcem s plave linije nakon čega se u prilici našao i Bezuk. Raspoloženi Mandić dvije minute prije kraja ponovo tuče s plave linije, a Šimunković vješto skreće pak no Andrić se nije dao iznenaditi.  Ofanzivni branič "žutih" ispalio je još jedan dalekometni projektil, a onda je pločicu uzeo Zagreb i nije je ispuštao do kraja susreta.

Kumanović je u predzadnjoj minuti opalio s plave linije, a minutu kasnije isti igrač gađa slijeva. Janjatović-Lončar odbija pak, ali samo do Ljubičića kojem nije uspjeloiz neposredne blizine ugurati pak u mrežu. Kad se već činilo da će susret završiti pobjedom Mladosti sa 6:3, Kumanović uzima pak, izvodi slalom kroz postavu "žutih" i samo pet sekundi prije zadnje sirene postiže četvrti zgoditak za svju momčad.

Mladost se izvukla iz škripca i izborila odlučujuću utakmicu za prolazak u finale. "Veprovi" su propustili veliku priliku da prirede iznenađenje i svladaju favoriziranog protivnika. Nešto slično dogodilo se i u uzrastu mlađih juniora gdje je Zagreb također iznenađujuće dobio prvu utakmicu protiv Medveščaka, ali je ipak popustio drugoj. Ono što je zanimljivo je da je barem desetak "veprova" sudjelovalo u oba događaja.

Korištenjem naše stranice pristajete na uporabu kolačića. Blokiranjem kolačića i dalje možete pregledavati stranicu, no neke funkcionalnosti Vam neće biti dostupne." Learn more".

EU Cookie Directive Module Information