PH kadeti

Uvjerljivo do finala

K Mla Zag 170323Mladost je u trećoj, odlučujućoj utakmici polufinala doigravanja, visoko porazila Zagreb čime su uvrstila u finale gdje je već čeka Medveščak. "Mamuti" su odlučno krenuli u "majstoricu" postigavši pogodak već u 11. sekundi igre. Zagreb je izjednačio već u idućoj minuti no Mladost je za manje od pet minuta dvaput zatresla protivničku mrežu i krenula prema pobjedi. "Veprovi" su na velikom odmoru bili u zaostatku za čak tri gola. U nastavku susreta mreže su mirovale sve do sredine trećine kad su obje momčadi postigle po pogodak. Mladostaši su imali daleko više od igre tako da nije bilo iznenađenje kad su u završnici trećine postigli još jedan zgoditak. Zagrebaši su u zadnjoj trećini preuzeli inicijativu no nikako im nije uspijevalo pronaći put do mreže. Mladost je sa svakom minutom bivala sve sigurnija tako da je u zadnjih deset minuta čak četiri puta zatresla mrežu za velikih 10:2 u svoju korist.

Mladost - Zagreb 10:2 (4:1, 2:1, 4:0)

Zagreb, klizalište na Velesajmu, 21.3.2017.
Gledatelja: 75
Suci: Beganović i Metzinger

Strijelci:

1:0 MLA Šimunković (Pavetić, Marojević) 1'
1:1 ZGB Kumanović 2'
2:1 MLA Mandušić (Idžan B.) 3'
3:1 MLA Pavetić 7'
4:1 MLA Idžan V. (Šimunković) 13'
5:1 MLA Mandušić (Mandić, Idžan B.) 28'
5:2 ZGB Alić (Ljubičić) 30'
6:2 MLA Idžan V. (Mandić) 39'
7:2 MLA Pavetić (Barna, Šimunković) 50'
8:2 MLA Mandić (Šimunković, Barna) 56'
9:2 MLA Mandić (Idžan B.) 58'
10:2 MLA Šimunković (Barna, Idžan V.) 59'

Udarci na gol:
Mladost 33
Zagreb 30

Isključenja:
Mladost 4 min
Zagreb 4 min

Mladost: Janjatović-Lončar, Ždralović - Goršić, Kireta, Marojević, Pavetić, Šimunković - Grgurić, Mandić, Idžan B., Idžan V., Mandušić - Looser, Grgić, Barna, Buconjić, Ferenčak - Bauer. Trener: Janjatović

Zagreb: Andrić, Pregorec Badel - Bezuk, Švarc, Bokšić, Marinković, Ljubičić - Alić, Digula, Pejaković, Kumanović, Matuško - Radonić, Varga, Kovač, Vukovojac-Dugan, Lihtenvalner - Slovinac L., Gutowski, Špiljar, Slovinac J. Trener: Miljak

Nakon pobjede u drugoj polufinalnoj utakmici kojom je izbjegao neočekivano ispadanje iz doigravanja, trener Mladosti odlučio se u "majstorici" zadržati isti sastav koji je zadržao "mamute" u konkurenciji. Mladostaši su isklizali s pune tri petorke u sastavu u kojem su se nalazila i petorica mlađih kadeta. Najraspoloženiji igrači u prethodne dvije utakmice bili su Vito Idžan sa 6 bodova, Mandić s 4 te Marojević i Šimunković sa po tri boda. Vratar Janjatović-Lončar dobio je priliku popraviti postotak obrana koji je u prve dvije utakmice ostao na 79,4%. Kao i u prošloj utakmici, u sastavu nije bilo Buljete, Pejića, Ožbolta i Kralja.

Zagreb je u susret koji je odlučivao o sezoni ušao sa svim raspoloživim snagama. "Veprovi" su imali gotovo pune četiri petorke. Da su u sastavu imali još kojeg mlađeg kadeta osim Lovra Slovinca imali bi puni zapisnik. Najistaknutiji pojedinci u prve dvije utakmice bili su Kumanović sa 6 bodova te Pejaković, Marinković, Ljubičić i Bezuk sa po 4 boda. Vratar Andrić je s 81,7% zaustavljenih udaraca bio uspješniji od svog kolege na drugoj strani. Potešku "veprovima" pravila je činjenica da su im dvije petorke odigrale dodatne tri utakmice polufinala mlađih juniora što je zasigurno utjecalo na njihovu svježinu, posebice najangažiranijih igrača.

Tek što je utakmica počela, Šimunković je tukao s plave linije, a Marojević je iz blizine ugurao pločicu u mrežu. Primljeni gol nakon samo 11 sekundi igre nije nagoviještavao ništa dobro za Zagreb. Međutim, "veprovi" su uzvratili za minutu i pol. Kumanović je presjekao protivničko dodavanje poslije čega izvodi slalom kroz postavu "crnih" i bekhendom iz sredine pogađa mrežu Mladosti.  Zagrebaši nisu dugo slavili izjednačenje. Pola minute kasnije Bruno Idžan prolazi po lijevoj strani i ubacuje pak u sredinu. Andrić odbija pak, ali samo do Mandušića koji udarcem iz sredine vraća "mamute" u vodstvo.

Raspucani početak nije potaknuo suparnike na veći oprez. Obje momčadi bacile su sve karte u napad na otvaranju utakmice. Kumanović je u 4. minuti pokušao ponovo izjednačiti udarcem iz sredine no Janjatović-Lončar je odličnom obranom zaustavio ovaj udarac. Minutu kasnije Grgurić gađa s plave linije, a Andrić brani. Malo kasnije na isti način vratima "bijelih" zaprijetio je i Goršić. Ofanzivu Mladost nastavlja Pavetić udarcem iz sredine u šestoj minuti. Malo predaha svojoj obrani donio je Pejaković akcijom koju je završio udarcem sdesna. Pritisak "crnih" ipak je doveo do novog zgoditka. Pavetić je u sedmoj minuti udarcem iz blizine iznenadio čuvara mreže Zagreba.

Alić je udarcem s plave linije u osmoj minuti pokušao smanjiti zaostatak svoje momčadi. Prekršaj Šimunkovića minutu kasnije, dao je priliku "veprovima" da uhvate priključak.  Zagreb je brzo uspostavio igru u napadačkoj mreži i počeo zasipati protivnička vrata udarcima sa svih strana. Pejaković je prvi opalio iz sredine. Malo kasnije Digula tuče slijeva no Janjatović-Lončar je i tog puta bio siguran. Vratar "crnih" zaustavio je i udarac Kumanovića iz neposredne blizine. Mladost se uspjela obraniti te je odmah po izjednačenju snaga na ledu preuzela inicijativu.

Vito Idžan je u 12. minuti pokušao zatresti mrežu udarcem iz blizine no to mu je pošlo za rukom tek u idućoj minuti kad je gađao iz sredine. Mladost je svoju prednost mogla povećati u 14. minuti kad je prvo Šimunković gađao s lijeve strane, a malo kasnije Andrić je morao braniti i udarac Loosera s plave linije. Nakon par minuta zatišja, Zagreb je u završnici trećine zagospodario ledenom plohom. Kumanović je u 17. minuti udarcem slijeva pogodio prečku. Minutu kasnije Janjatović-Lončar brani udarac Bezuka s plave linije, a potom i pokušaj Ljubičića s lijeve strane. Matuško je u predzadnjoj minuti pucao iskosa s lijeve strane, ali bez uspjeha. Ništa bolje nije prošao ni Pejaković kad je gađao sa suprotnog krila. Mladost je na veliki odmor pošla s gotovo dobivenom utakmicom.

Zagreb je u prvoj minuti nastavka ostao s igračem više budući da je prekršaj napravio Šimunković. "Mamuti" su osvojili pak pa je Mandić udarcem s centra pokušao iznenaditi Andrića. Obrana "crnih" odlično je obavila svoju zadaću ograničivši Zagreb na udarac Kumanovića iz sredine u 23. minuti. Desetak sekundi po izjednačenju snaga na ledu, isključen je Marinković.  Pavetić je u 24. minuti opalio s plave linije, a Vitu Idžanu nije pošlo za rukom pospremiti odbijanac u mrežu. Zagreb se također dobro branio, a u 25. minuti Kumanović je pucao iz sredine no Janjatović-Lončar je bio na mjestu.

Mladost nije iskoristila brojčanu prednost, ali je zadržala napadački zamah. Pavetić je u 26. minuti pucao sdesna, a minutu kasnije Andrić brani i udarac Šimunkovića iskosa s desne strane.  Vito Idžan u 28. minuti gađa iz sredine, a u nastavku napada "crni" podižu razliku na četiri gola. Mandić je izveo slalom kroz postavu "bijelih" i s desne strane prebacio pak poprijeko do Mandušića koji udarcem iz prve pogađa mrežu. Zagreb se nije dao slomiti nego je minutu i pol kasnije i samo zatresao mrežu. Ljubičić je uposlio Alića koji se spustio s plave linije po desnom krilu i preciznim udarcem iznenadio protivničkog čuvara mreže.

Postignuti pogodak podigao je raspoloženje "veprova" koji u idućih par minuta pokušavaju dodatno smanjiti veliku prednost protivnika. Varga je u 32. minuti tukao s plave linije, a u nastavku akcije Digula također pokušava dalekometnim projektilom svladati čuvara mreže "crnih". Minutu kasnije Digula sjeda na klupu za kažnjene. Mladostaši su smjesta započeli s opsadom Zagrebovih vrata. Andrić se našao pod kanonadom protivnika. Pavetić je u 34. minuti započeo paljbu udarcem s plave linije. Nadovezao se Vito Idžan pucajući slijeva, a Andrić je u istom napadu zaustavio i "bombu" Mandića s plave linije. "Mamuti" su nastavili bombardirati Zagrebov gol dalekometnim projektilima. U 35. minuti izredali su se Pavetić i Mandić no Zagrebov vratar je sve zaustavio.

Ofanziva Mladosti protegla se i u završnicu trećine. Pavetić je tukao s plave linije, a Mandušić vješto skrenuo pak no vratar "bijelih" je i dalje bio na visini zadatka. U idućih nekoliko minuta gledamo dvoboj Vita Idžana i Andrića. Čuvar mreže Zagreba obranio je udarac slijeva u 35. minuti, pokušaj iz sredine u 36. i još jedan takav udarac dvije minute kasnije. Popustio je tek minutu prije odlaska na mali odmor kad je Pavetić s desne strane ubacio pločicu u sredinu odakle se Vito Idžan probio pred vrata i udarcem iz neposredne blizine postigao zgoditak. Prije drugog odmora, Andrić brani udarac Bruna Idžana s lijevog krila. Unatoč naporu, Zagreb ne samo da nije smanjio zaostatak nego je u treću dionicu susreta ušao s četiri gola manjka. Mladost se praktički uvrstila u finale.

"Mamuti" su u trećoj trećini zaigrali opuštenije, svjesni da je teško izgubiti četiri gola prednosti u dvadeset minuta. Nakon odlične akcije u kojoj je sudjelovala gotovo cijela petorka, Bruno Idžan je u 42. minuti pucao iz neposredne blizine no Andrić je sjajno obranio. Minutu kasnije Bruno Idžan pokušava udarcem slijeva no pak ne ulazi u mrežu. "Veprovi" su u 43. minuti uspjeli prebaciti igru u protivničku polovicu. Janjatović-Lončar brani pokušaj Matuška, a minutu kasnije zaustavlja i udarac Kumanovića s lijeve strane. Bruno Idžan je u 46. minuti udarcem slijeva na trenutak prekinuo ofanzivu Zagreba no akcija se ubrzo vratila pred gol Mladosti.

Kumanović je u idućem napadu pokušao iznenaditi Janjatovića Lončara udarcem iskosa s desne strane. Nadovezao se Bezuk pucajući s plave linije, a minutu kasnije Kumanović gađa iz sredine. Nalete "bijelih" zaključio je Digula ispalivši još jedan dalekometni projektil. Vito Idžan je u 48. minuti udarcem s plave linije najavio protuofanzivu Mladosti. Pavetić je dvije minute kasnije prvo pokušao iznenaditi Andrića udarcem iskosa s desne strane. U nastavku napada Šimunković se našao iza gola te vratio pak u sredinu do Pavetića koji preciznim udarcem pogađa mrežu. Tu je bio kraj svakoj nadi "veprova" da bi mogli izvesti podvig i preokrenuti omjer.

Raspoloženi mladostaši rasklizali su se po ledu dok su zagrebaši samo čekali da sve što prije završi. Goršić je u 51. minuti pucao s desne strane, a minutu kasnije Pavetić pokušava povećati razliku udarcem s plave linije. Naleti "mamuta" potaknuli su Zagreb na odgovor. Pejaković je u 52. minuti zapucao iz daleka, a minutu kasnije Janjatović-Lončar mu brani udarac s desne strane.  Pet minuta prije završetka susreta Ljubičić također gađa sdesna, ali ne uspijeva ublažiti poraz. Šimunković je u 56. minuti tukao slijeva, a u nastavku napada vraća pak na plavu liniju odakle Mandić "bendijem" zakucava pločicu u mrežu.

Nakon ovog zgoditka priliku za nastup u doigravanju dobio je i pričuvni vratar "bijelih", Pregorec Badel. U idućem napadu Kumanović pokušava smanjiti zaostatak udarcem iz blizine no nije bio uspješan. Minutu kasnije Vito Idžan prijeti s desnog krila, a odgovara opet Kumanović koji je se dobro snašao u gužvi pred golom no nije uspio ugurati pak u mrežu. Malo kasnije Švarc puca iz sredine, ali vratar "crnih" je ponovo na mjestu. Dvije minute prije kraja Bruno Idžan prolazi po desnoj strani odakle daje pak pred gol za Mandića koji udarcem iz zgloba šalje pak u mrežu. Dvadesetak sekundi kasnije "mamuti" postavljaju konačnih 10:2. Šimunković je akciju cijele navale Mladosti završio "varaždincem".

Zagreb je u nekoliko dana izgubio dvije polufinalne "majstorice". U oba uzrasta, mlađim juniorima i kadetima, "veprovi" su bili autsajderi kojima je malo tko davao bilo kakve izglede. Zagrebaši su u redovnom prvenstvu kadeta zabilježili samo jednu pobjedu protiv gradskih suparnika i to u produžetku. Međutim, visoka pobjeda u prvoj utakmici otvorila je "veprovima" mogućnost ulaska u finale. Mladostaši su se brzo trgnuli, unijeli potrebne izmjene u sastav i dobili drugu utakmicu. Ispostavilo se da su "mamuti" time izborili i finale, jer je u trećoj utakmici Zagreb svladan već poslije dvadeset minuta. "Veprovima" ostaje ovaj dvoboj kao dobro iskustvo za iduću sezonu u kojoj će godišta 2004. i 2005. nastojati ponoviti uspjeh iz uzrasta mlađih kadeta kad su osvojili naslov prvaka.


Korištenjem naše stranice pristajete na uporabu kolačića. Blokiranjem kolačića i dalje možete pregledavati stranicu, no neke funkcionalnosti Vam neće biti dostupne." Learn more".

EU Cookie Directive Module Information