PH kadeti

Sigurno prema naslovu

K Mla Med 170327Kadeti Medveščaka dobili su i drugu utakmicu finala doigravanja. Mladost se, kao i u prvoj utakmici, ravnopravno nosila s "medvjedima" u prvoj polovici susreta. Kako je utakmica odmicala Medveščak je imao sve veću premoć da bi na kraju slavio s visokih 6:1. "Medvjedi" su poveli već u prvoj minuti. Mladostaši su jurili protivničko vodstvo veći dio trećine da bi ga stigli četiri minute prije velikog odmora. Medveščak je ipak vratio prednost u zadnjoj minuti trećine. Druga trećina donijela je ravnopravnu borbu u kojoj su spretniji bili "medvjedi" koji su početkom drugog dijela trećine povećali razliku na dva gola. Medveščak je početkom zadnje trećine četvrti put zatresao protivničku mrežu čime je slomio otpor Mladosti. "Medvjedi" su do kraja susreta postigli još dva zgoditka i sada ih još samo jedna pobjeda dijeli od naslova prvaka.

Mladost - Medveščak 1:6 (1:2, 0:1, 0:3)

Zagreb, klizalište na Velesajmu, 27.3.2017.
Gledatelja: 60
Suci: Saković i Metzinger

Strijelci:

0:1 MED Bebek (Dimitrijević, Čavlović) 1'
1:1 MLA Šimunković (Idžan V.) 16'
1:2 MED Završki (Dimitrijević) 33'
1:3 MED Bebek (Dimitrijević) 33'
1:4 MED Završki 44'
1:5 MED Završki (Dimitrijević) 50'
1:6 MED Čavlović (Dimitrijević) 56'

Udarci na gol:
Mladost 22
Medveščak 35

Isključenja:
Mladost 6 min
Medveščak 2 min

Mladost: Janjatović-Lončar, Ždralović - Grgurić, Mandić, Idžan V., Pavetić, Šimunković - Looser, Kireta, Marojević, Idžan B., Mandušić - Goršić, Buljeta, Barna, Buconjić, Bauer - Ožbolt, Grgić. Trener: Janjatović

Medveščak: Debeljak, Čavić Pe. - Čavlović, Čavić Pa., Dimitrijević, Bebek, Polonijo - Filipović, Čeak, Đuričić, Premerl, Završki - Poduška, Vukadin, Soldić, Kašparek, Drugović - Maurović, Sirk, Varžak. Trener: Žibret.

Bez obzira što su u prvoj utakmici zabilježili sigurnu pobjedu, "medvjedi" su u drugi susret ušli s određenim izmjenama u sastavu. Prvi branički par je razdvojen pa se Čavlović dobio Čavića, a Filipović je premješten Čeaku. Polonijo se vratio u prvi napad, a mlađi kadet Završki je zajedno s Premerlom i Đuričićem iz treće navale formirao novu drugu navalu. Mlađi kadeti Soldić i Kašparek su skupa s Drugovićem činili treći napad. U tri odigrane utakmice doigravanja po bodovima je prednjačio Završki, čak 20, a slijedili su ga Bebek s 13 i Dimitrijević s 11 bodova. Među braničima je najučinkovitiji bio Filipović sa 7 bodova. Vratar Debeljak je s 89,7% obrana bio uspješniji od kolege Janjatovića Lonačara koji je ostao na 83,8%.

Mladost je imala puno manje razloga za zadovoljstvo svojom izvedbom u doigravanju. "Mamuti" su se prvo morali izvlačiti u polufinalu protiv Zagreba kad ih je visok poraz u prvoj utakmici natjerao na rošade u petorkama, a u sličnom su se položaju našli i poslije prvog poraza u finalu. U napadačkim redovima izmijenili su se Marojević i Vito Idžan. Prvi se pridružio mlađim kadetima u drugoj navali, a potonji je ušao u prvu navalu. Izuzev prve dvije petorke, ostali dio momčadi nije bio fiksiran po postavama nego je ulazio u igru prema potrebi. U sastavu nije bilo Pejića, Ferenčaka i Kralja pri čemu su u obrani i dalje igrala dvojica napadača, Grgurić i Goršić. Najučinkovitiji mladostaš u doigravanju bio je Vito Idžan s 11 bodova, a slijedili su ga branič Mandić s 9 i Šimunković s 8 bodova.

Utakmica jedva da je i počela, a "medvjedi" su slavili vodeći pogodak. Čavlović je u prvoj minuti uposlio Dimitrijevića koji obilazi gol te iz lijevog kuta ubacuje pločicu pred vrata. Tu se našao Bebek koji iz neposredne blizine ubacuje pak u mrežu. Mladostaši su se "smrznuli" nakon rano primljenog pogotka. Dvije minute kasnije Čavić tuče iskosa s lijeve strane no Janjatović-Lončar se prvi pribrao među "crnima" i zaustavio pak. Prošle su pune tri minute prije nego što smo vidjeli iduću prigodu koju je imao Završki no njegov udarac iskosa s lijeve strane nije prošao pokraj čuvara mreže Mladosti.

"Mamuti" su došli k sebi tek u osmoj minuti kad se iza gola našao Vito Idžan te uposlio Šimunkovića koji gađa iz sredine no Pilipović je bio na mjestu. Dvije minute kasnije Vito Idžan bježi u protunapad kojeg završava udarcem slijeva, ali bez uspjeha.  Malo kasnije u akciji je isti igrač. Tuče iz sredine no Pilipović odličnom obranom spriječava izjednačenje. Uslijedilo je zatišje od čak pet minuta tijekom kojeg ni jedni niti drugi nisu stvorili bilo kakvu prigodu za pogodak. "Primirje" je prekinuo Završki odličnim udarcem sdesna kojeg je vratar Mladosti uspješno ukrotio.

Odgovorio je također mlađi kadet, Mandušić, pokušajem iz sredine. Minutu kasnije odličnu je priliku imao Bruno Idžan čiji udarac slijeva šalje pak na samu crtu gola. Mladost je ofanzivu zaključila pogotkom u 16. minuti. Vito Idžan je ubacio pak paralelno s gol crtom, a Pavetić ga skrenuo prema vratima pred kojima se najbolje snašao Šimunković i izjednačio omjer. Minutu kasnije Dimitrijević gađa iz sredine no Janjatović-Lončar se nije dao iznenaditi.

Završnica trećine donijela je pregršt uzbuđenja. Prvo je Mandić u 19. minuti tukao s lijeve strane no nije uspio svladati Pilipovića. Minutu kasnije Dimitrijević puca iz sredine, vratar "crnih" odbija pak, ali samo do Završkog koji iz neposredne blizine vraća "bijele" u vodstvo. U preostalih pedesetak sekundi vidjeli smo udarac Čavlovića s plave linije te Dimitrijevića slijeva. Medveščak je pred sam odlazak na odmor vratio minimalnu prednost koju je imao tijekom većeg dijela trećine.

Na prvu prigodu u drugoj trećini čekalo se do 23. minute kad je Bebek pobjegao svojim čuvarima no Janjatović-Lončar je iz ovog dvoboja izašao kao pobjednik. Goršić odgovara u idućem napadu pokušajem s desne strane. Pilipović je obranio taj, a i udarac Pavetića s desne strane minutu kasnije. Mandić je u nastavku napada tukao s plave linije, ali vratar Medveščaka je bio raspoložen za igru. Dimitrijević je u 25. minuti udarcem iskosa s desne strane pokušao iznenaditi vratara "crnih". Prekršaj Šimunkovića u 26. minuti ostavilo je "medvjede" s igračem više.

Završki je brzo zaprijetio udarcem iz sredine, a nešto kasnije Pavetić pokušava ispucati pak no zamalo je svladao vlastitog vratara. U 27. minuti Mandić se probija do plave linije i tuče prema vratima. "Medvjedima" je ipak pošlo za rukom vratiti igru u napadačku trećinu. Prvo je izdaleka tukao Završki, a malo kasnije i Čavlović no Janjatović-Lončar je oba puta bio na mjestu.  Nakon što su se obranili s igračem manje, "mamuti" su tražili izjednačenje. Vito Idžan je u 30. minuti pobjegao u protunapad i pucao sdesna no Pilipović je iz ovog dvoboja izašao kao pobjednik.

Šimunković je minutu kasnije gađao iz sredine, a u 32. minuti Pilipović je obranio i udarac bekhendom Mandušića iz sredine. Na pokušaje "mamuta", Medveščak je u 33. minuti odgovorio novim pogotkom. Dimitrijević je "uhvatio" protivnike tijekom loše izvedene leteće izmjene te je s desnog krila pronašao Bebeka na drugoj strani koji udarcem iz prve pogađa mrežu. Raspoloženje "crnih" naglo je palo nakon ovog pogotka. "Medvjedi" su preuzeli inicijativu i u kratkom roku stvorili nekoliko prigoda.

Dimitrijević je u 35. minuti udarcem iz sredine pogodio stativu, a u nastavku napada Janjatović-Lončar sjajnom obranom zaustavlja udarac Bebeka s desne strane. Vratar "crnih" na kraju je morao braniti i udarac Čavića iskosa s lijeve strane. Nakon zatišja od nekoliko minuta "mamute" je u utakmici pokušao vratiti Vito Idžan udarcem slijeva. Nadovezao se Mandić novim pokušajem s plave linije, a trećinu je zaključio Đuričić udarcem iz sredine. Mladostaši su u drugoj trećini nastojali izjednačiti no Medveščak je bio bolji upravo za taj jedan pogodak u mreži "crnih".

Mladostašima je u trećoj dionici susreta trebao brzi pogodak ako su htjeli nešto izvući iz ove utakmice. Međutim, "medvjedi" su imali sasvim drugačije planove. Bebek je već u 41. minuti pokušao lobom iznenaditi vratara "crnih". Malo kasnije Završki tuče s plave linije, a Janjatović-Lončar ponovo brani. Na drugoj strani Mandić je u 43. minuti udarcem iz sredine zamalo iznenadio Pilipovića. Dimitrijević je uzvratio protunapadom kojeg završava udarcem s plave linije. Minutu kasnije, "bijeli" odlaze na praktički nedostižnih tri razlike.

Završki je dugim dodavanjem primio pak , obišao vrata i "varaždincem" iskosa s lijeve strane zatresao mrežu. Dvadesetak sekundi kasnije na klupu za kažnjene sjeda Dimitrijević. Bio je to posljednji trenutak u kojem se Mladost mogla vratiti u utakmicu. Međutim, obrana "bijelih" odlično je obavila svoj posao ne dopuštajući nijedan udarac protivniku u pedesetak sekundi igre. Tada je prekršaj napravio Šimunković i prilika za Mladost je otišla u nepovrat. U igri četvorice protiv četvorice se nije događalo ništa, a tek kad su ostali s igračem manje "mamuti" su zaprijetili udarcem Mandušića iz obrambene trećine koji je zamalo iznenadio Pilipovića.

Medveščak je tek nakon izjednačenja snaga na ledu krenuo u pravu ofenzivu.Dimitrijević u 47. minuti tuče s plave linije, a dvije minute kasnije Janjatović-Lončar brani udarac Bebeka iz sredine. Malo zatim "bijeli" su ponov pogodili stativu. Čavić je u 49. minuti gađao slijeva, a minutu kasnije Medveščak postiže i peti pogodak. Dimitrijević je opalio s plave linije, vratar "crnih" odbija pak do Završkog koji iz neposredne blizine pogađa mrežu.  Zgoditak je inače postignut tijekom prekršaja Grgurića sa zadrškom.

Suparnicima je u zadnjih desetak minuta preostalo samo privesti susret kraju. Pavetić je u 51. minuti opalio s plave linije, a tri minute kasnije Dimitrijević izvodi slalom kroz postavu "crnih" i završava akciju udarcem iz blizine. Bila je to ujedno i posljednja obrana Janjatovića-Lončara budući da ga je zamijenio Ždralović. Novi vratar Mladosti primio je pogodak iz prvog udarca prema svojim vratima. Dimitrijević je u 56. minuti dugim dodavanjem uposlio Čavlovića koji udarcem sdesna pogađa mrežu.

Ždralović je u preostalom vremenu ipak dobio priliku pokazati što može. Prvo je zaustavio udarac Drugovića s lijeve strane. Potom je obranio pokušaj Čavića s plave linije, a minutu prije kraja nije ga uspio svladati ni Dimitrijević udarcem sdesna. Vratar mlađih kadeta Mladosti sačuvao je svoju mrežu i od udarca Završkog iz sredine u zadnjoj minuti susreta.

Medveščak je u drugoj utakmici finala zabilježio uvjerljivu pobjedu kojom se sasvim približio naslovu prvaka. U hrvatskim prvenstvima, neovisno o uzrastu, povratak od zaostatka od 0:2 praktički je nezabilježen. Čak i da tradicija nije protiv njih, mladostaši su ove dvije utakmice nisu pokazali da su u stanju igrati bolji hokej od Medveščaka. "Medvjedi" su nadmašili svoje suparnike u svim elementima hokejaške igre. Medveščak je imao učinkovitiju navalu, organiziraniju obranu i uspješnijeg vratara tako da je za očekivati da "medvjedi" dovrše posao u tri utakmice.

Korištenjem naše stranice pristajete na uporabu kolačića. Blokiranjem kolačića i dalje možete pregledavati stranicu, no neke funkcionalnosti Vam neće biti dostupne." Learn more".

EU Cookie Directive Module Information