PH kadeti

Po jedan u svakoj

K Med Mla 180422Nakon prvog polufinalnog para doigravanja za naslov kadetskog prvaka Hrvatske u kojem je očekivano slavio Zagreb, došao je red i na drugi polufinalni par. Medveščak i Mladost sučelili su se u utakmici u kojoj su "mamuti" dominirali tijekom prvih dvadeset minuta. Unatoč brojnim prilikama, mladostaši nijednom nisu zatresli mrežu dok je njihovim suparnicima to pošlo za rukom. Nastavak susreta donio je ravnopravnu igru u kojoj je Mladost imala nešto više od igre. Medveščak je i u drugom dijelu susreta sačuvao svoju mrežu netaknutom samo da bi u završnici trećine povećao prednost. Kad su "medvjedi" u prvom dijelu zadnje trećine otišli na tri razlike, bilo je jasno da je prva utakmica u ovom dvoboju otišla na stranu branitelja naslova.

Medveščak - Mladost 3:0 (1:0, 1:0, 1:0)

Zagreb, klizalište na Velesajmu, 22.4.2018.
Gledatelja: 40
Suci: Prezelj i Premerl

Strijelci:

1:0 MED Polonijo (Vukadin) 5' PP1
2:0 MED Završki 29' PP1
3:0 MED Filipović (Vukadin) 47'

Udarci na gol:
Medveščak 14
Mladost 20

Isključenja:
Medveščak 20
Mladost 8 min

Medveščak: Čavić, Makovac - Filipović, Vukadin, Soldić, Polonijo, Završki - Bestić, Valečić, Čeak, Kašparek, Drugović - Žigmund, Varžak, Kuljak, Kurjaković. Trener: Žibret

Mladost: Janjatović Lončar, Ždralović - Polović, Looser, Barna, Buconjić, Oremuš - Buljeta, Kireta, Goršić, Idžan, Šimunković - Bodiroga, Mandušić, Bauer. Trener: Janjatović

Medveščak je tijekom redovnog dijela prvenstva dvaput svladao Mladost, jednom u 60 minuta, a drugi put u produžetku. Ukupno su "medvjedi" osvojili pet od mogućih 12 bodova uz gol razliku 17:19. Medveščak je u konačnom poretku bio drugi zahvaljujući bodovima osvojenim protiv Zagreba. Najučinkovitiji "medvjed" u dvobojima s Mladosti bio je Završki s 11 bodova. Slijedili su ga Polonijo sa 6 te Filipović i Soldić sa po 4. Na drugoj strani strijelce je predvodio Šimunković, također s 11 bodova, ispred Bodiroge s 5 te Buconjića, Mandušića i Matijevića sa po 4 boda.

Prvaci su isklizali bez napadača Koševića i Sirka, a u nepotpune tri postave "medvjeda" svoje su mjesto našla trojica mlađih kadeta. U sastavu Mladosti nije bilo vratara Hausmaningera, braniča Petana, Dragojevića, Grgirća ni Sinkovića te napadača Meničanina, Matijevića niti Pažina koji su nastupili za drugu momčad u polufinalnom dvoboju protiv Zagreba. "Mamuti" su u svojim redovima imali dvojicu mlađih kadeta, a ukupno su isklizali sa samo 13 igrača i dvojicom vratara.

Mladost je prvu veliku priliku za prelazak u vodstvo imala već u drugoj minuti kad je Šimunković udarcem iz neposredne blizine pogodio stativu. Minutu kasnije Čavić brani udarac Goršića s desne strane, a u četvrtoj minuti Barna je udarcem iskosa s lijeve strane također pogodio stativu. "Medvjedi" su prvi put do izražaja došli tek u petoj minuti kad je Soldić udarcem iz sredine zaposlio Janjatovića-Lončara. Malo kasnije, prekršaj Oremuša ostavlja "modre" s igračem više. Napadač "žutih" na klupi za kažnjene se zadržao samo dvadesetak sekundi. Polonijo je osvojio buli i vratio pak na plavu liniju do Vukadina. Branič Medveščaka uputio je udarac prema vratima, a Polonijo vješto skrenuo pločicu u mrežu.

"Mamuti" se nisu dali obeshrabriti primljenim pogotkom. Mandušić je već u sedmoj minuti zaprijetio udarcem iz sredine, a minutu kasnije Čavić brani Buconjićev udarac sdesna. Ofanziva mladostaša dovela je i do prekršaja Polonija u desetoj minuti. "Žuti" su smjesta započeli s opsadom protivničkih vrata. Goršić je otvorio paljbu udarcem slijeva. Minutu kasnije svoj je udarac iskušao Polović, a u nastavku napada Čavić je zaustavio i pokušaj Mandušića s desnog krila. Mladost je zadržala napadački zamah i poslije izjednačenja snaga na ledu. Bauer je u 12. minuti gađao iz sredine, a minutu kasnije prema vratima je tukao i Barna.

"Medvjedi" su se pritiska oslobodili tek u 13. minuti kad je Polonijo opalio iz sredine. Janjatović-Lončar je obranio i udarac Čeaka s istog mjesta minutu kasnije. "Mamuti" su se ubrzo vratili u napad pa bilježimo udarac Buconjića s lijeve strane u 18. minuti. Minutu kasnije u akciji je bio Oremuš no Čavić je i dalje bio nesavladiv. U nastavku napada Šimunković gađa iz sredine, ali bez uspjeha. "Modri" su u zadnjim trenucima trećine prenijeli igru u napadačku trećinu te su iznudili Goršićevo ispucavanje paka preko ograde. Medveščak nije stigao ništa uraditi u preostalih 29 sekundi do odmora, ali je bilo za očekivati pritisak "medvjeda" početkom druge trećine.

Mladost je bez poteškoća održala protivnika podalje od svojih vrata tako da "medvjedi" nisu uputili nijedan udarac prema vratima. Prekršaj Filipovića tik pred povratak napadača "žutih" u igru dao je mladostašima veliku priliku za izjednačenje. Sad je došao red na "modre" da odlično odigraju s igračem manje gušeći svaki pokušaj suparnika da zaprijeti Čavićevim vratima. Međutim, 15 sekundi prije povratka braniča Medveščaka na led, na klupi za kažnjene pridružio mu se Vukadin. "Mamuti" nisu ništa uspjeli uraditi ni s dvojicom igrača više no kad se Filipović vratio u igru, Goršić je stigao uputiti udarac iz sredine. Bilo je to sve što su "žuti" uspjeli uraditi prije nego što su se snage na ledu izjednačile.

Mladost je zadržala napadački zamah pa je Čavić u 26. minuti morao braniti prvo udarac Šimunkovića iskosa s lijeve strane, a potom i pokušaj Bodiroge s desnog krila.
Akcije su sada nizale na obje strane pa je Medveščak uzvratio minutu kasnije preko Polonija. U prilici se potom našao Šimunković, a Janjatović-Lončar morao je braniti i udarac Kašpareka iskosa s lijeve strane. U 28. minuti prekršaj pravi Bauer. "Modri" su ubrzo zaprijetili preko Soldića, a kad je prošlo više od minute kazne za napadača Mladosti, prvaci su povećali svoju prednost. Završki se našao iskosa s desne strane i preciznim udarcem svladao čuvara mreže "žutih".

"Mamuti" nisu odustali od pokušaja da probiju protivničku obranu. Bodirogin udarac s desnog krila u 31. minuti lansirao je pak na gol. Malo kasnije isti igrač tuče iskosa s desne strane, Čavić odbija pak Mandušića koji iz neposredne blizine ne uspijeva ugurati pak preko crte gola. Goršić je minutu kasnije snažnim udarcem pogodio vratara u kacigu. Nakon ove ofanzive, nastupilo je zatišje od nekoliko minuta, a onda su "medvjedi" u istoj sekundi ostali bez dvojice igrača. Polonijo je napravio prekršaj, a Čavić je tijekom isključenja sa zadrškom izbacio pak preko ograde. Mladost je dobila novu veliku priliku za povratak u utakmicu.

Polović je u 35. minuti prvi opalio prema vratima "modrih" s lijeve strane. "Mamuti" su dugo vrebali idealnu prigodu za udarac, a onda je u 36. minuti Goršić tukao s plave linije, a Šimunković skrenuo pak prema vratima. Čavić je i ovog puta bio na mjestu. Malo kasnije Polović lansira projektil s plave linije, ali je vratar Medveščaka i dalje nesavladiv. Uspješna obrana s trojicom igrača dodatno je podigla "medvjede", dok su istovremeno mladostaši po prvi puta pokazali gubitak vjere u mogući preokret. Dvije minute prije završetka trećine Čeak je iskušao svoj udarac s plave linije. Šimunković odgovara pokušajem sdesna, a posljednju priliku prije odlaska na odmor imao je Drugović no vratar Mladosti je zaustavio njegov udarac iz blizine.

Suparnici su u posljednju trećinu ušli oprezno tako da se na prvu priliku čekalo do 43. minute kad je Šimunković udarcem iskosa s desne strane pokušao iznenaditi Čavića. U nastavku napada u prilici se našao Bauer no Čavić brani i njegov udarac iz neposredne blizine. Mandušić je dvije minute kasnije dvaput zaredom pucao iz blizine, ali bez uspjeha. Filipović je uzvratio udarcem s plave linije kojeg Janjatović-Lončar sjajnom intervencijom brani. U 46. minuti Čeak tuče s plave linije, a minutu kasnije Završki bekhendomiskosa s lijeve strane pokušava iznenaditi čuvara mreže "žutih". U nastavku napada, Medveščak postiže i treći pogodak.

Vukadin je s lijeve strane prebacio pak nadesno do Filipovića koji preciznim udarcem dovodi svoju momčad na prag pobjede. Mladost je u tom trenutku imala svega 13 minuta za nadoknaditi propušteno u dotadašnjem dijelu susreta pa je bilo jasno da razigrani "medvjedi" neće dopustiti nikakvo iznenađenje. Bodiroga je u 48. minuti pokušao smanjiti zaostatak no prekršaj Bauera minutu kasnije dodatno je umanjio ionako slabe izglede mladostaša u podvig. Priznao je to i trener Mladosti koji je u igru ubacio pričuvnog vratara Ždralovića. "Mamuti" ipak nisu klonuli duhom pa su odličnom igrom u obrani spriječili protivnika da ugrozi još nezagrijanog čuvara mreže Mladosti.

"Medvjedima" se ionako nigdje nije žurilo pa je Završki tek poslije izjednačenja snaga na ledu zaprijetio Ždraloviću udarcem iz sredine. U 52. minuti prekršaj Vukadina daje tračak nade "žutima". Međutim, mladostaši više nisu imali nikakih zamisli u napadu pa Čavić nije imao posla. Tri sekunde prije povratka braniča "modrih" u igru, na klupu za kažnjene sjeo je i Čeak. Mladostaši su unatoč brojčanoj prednosti bili nemoćni bilo što učiniti pa je Ždralović prvo u 54., a potom i minutu kasnije morao braniti svoju mrežu dok je Mladost imala igrača više. Vukadin je gađao s lijevog krila, a Filipović je tukao s plave linije. Tridesetak sekundi prije istjeka kazne za Čeaka, isključen je Polonijo.

Looser je u 56. minuti udarcem iz sredine pokušao smanjiti zaostatak no Čavić je bio na mjestu. Nakon povratka Čeaka na led, Goršić je tukao s plave linije, a čim su se snage opet izjednačile, prekršaj je dosuđen Filipoviću. Unatoč brojnim i glasnim prigovorima Medveščakovih navijača, suci nisu pretjerivali u dosuđivanju prekršaja. Pritisak "žutih" iznuđivao je isključenja, ali su zato "medvjedi" učinkovito rješavali sve poteškoće u obrani. Mladost više nije uspijevala ni doći u priliku za udarac, a kamoli ublažiti poraz. Minutu prije kraja suci su pogrešno isključili Polonija premda je prekršaj napravio Soldić. Kako god bilo, Medveščak je i ovog puta izdržao s igračem manje pa je vratar "modrih" s punim pravom mogao spustiti gol na led.

Medveščak je zabilježio vrijednu pobjedu koja mu daje dvije prilike za ulazak u finale. Premda su veći dio susreta proveli u podređenom položaju, "medvjedi" su sjajnom igrom u obrani uz raspoloženog vratara izdržali sve nalete protivnika i uz malo sreće sačuvali svoju mrežu netaknutom. Na drugoj strani, kad je trebalo iskoristiti rijetke prigode s igračem više, "modri" su bili na visini zadatka pa su stvorili prednost koju više nisu ispuštali. Mladost se našla u nezavidnom položaju. Još jedan poraz znači kraj sezone za "mamute" pa je za očekivati da će mladostaši u drugoj utakmici dati sve od sebe ne bi li izborili "majstoricu".


Korištenjem naše stranice pristajete na uporabu kolačića. Blokiranjem kolačića i dalje možete pregledavati stranicu, no neke funkcionalnosti Vam neće biti dostupne." Learn more".

EU Cookie Directive Module Information