PH - mlađi juniori

Smirenom igrom prema naslovu prvaka

zag med 2Mlađe juniore Zagreba još samo jedna pobjeda dijeli od osvajanja naslova prvaka. "Veprovi" su u drugoj utakmici finala doigravanja u potpunosti nadigrali Medveščaka i sada se čini kako još samo čudo može spasiti "medvjede". Zagrebaši su za manje od sedam minuta stvorili razliku od dva gola i već u otvaranju dvoboja usmjerili susret u svoju korist. Medveščak je početkom druge trećine uhvatio priključak i na trenutak učinio utakmicu neizvjesnom. Međutim, "veprovi" su izdržali protivnički pritisak i prije završetka druge dionice susreta vratili razliku na dva pogotka. U posljednjih dvadeset minuta Zagreb je svoju pobjedu dodatno pojačao zatresavši mrežu još dva puta za konačnih 5:1.

Zagreb - Medveščak 5:1 (2:0, 1:1, 2:0)

Zagreb, klizalište na Velesajmu, 21.4.2016.
Gledatelja: 80
Suci: Novak, Smerdelj i Metzinger

Strijelci:

1:0 ZGB Joja (Selitaj) 3'
2:0 ZGB Selitaj (Katarin) 7' SH1
2:1 MED Burazin (Jünker Đurić J., Rakar) 26'
3:1 ZGB Štajcar (Joja, Vragolović) 34' PP1
4:1 ZGB Selitaj (Štajcar) 44'
5:1 ZGB Joja (Čiček) 51' PP2

Udarci na gol:
Zagreb 29
Medveščak 22

Isključenja:
Zagreb 6 min
Medveščak 18 + 10 (Polonijo) min

Zagreb: Slivnjak, Mikulić - Joja, Čiček, Štajcar, Selitaj, Vragolović - Horvat, Lukač, Katarin, Supančić, Begić - Joureau, Šarlija, Cerovac. Trener: Zavacký

Medveščak: Budek, Pilipović - Matišin, Gulija, Popović Tijan, Polonijo, Paulović - Hrnjak, Jünker Đurić J., Jünker Đurić I., Burazin, Rakar - Premerl, Belinić, Vujasinović, Lopotar, Fernandez Genc - Barbir. Trener: Sertić

Medveščak je poslije poraza u prvoj finalnoj utakmici unio u sastav neke promjene pred drugi susret. Na neke od njih, poput traženja zamjene za kažnjenog Belinu bili su primorani. Hrnjak je ušao u prvu braničku četvorku pa je taj problem riješen. Odlučilo se pokušati i s drugačijim navalama pa je Burazin poveo drugi napad s Rakarom i Jünkerom Đurićem. Prvom napadu s Paulovićem i Polonijom, pridružio se Popović Tijan. U trećoj petorki našao se i Belinić. U redovima Zagreba koji je ionako utakmicu dobio sa samo dvije postave, nije bilo promjena izuzev na klupi za pričuve na kojoj se nisu pojavili Natanael i Mihael Modrušan.

Poslije uvodnih par minuta u kojima smo vidjeli samo ispitivanje snaga, Zagreb je početkom treće minute prešao u vodstvo. Selitaj je osvojio buli i predao pak Joji koji snažnim udarcem pogađa mrežu. Brzo vodstvo dalo je dodatni poticaj "plavima" koji nastavljaju s naletima. Selitaj je minutu kasnije završio protunapad bekhendom iz sredine. Kad je u petoj minuti prekršaj napravio Begić, činilo se kako će "veprovi" morati obustaviti ofanzivu.

Međutim, umjesto pritiska Medveščaka vidjeli smo u šestoj minuti pokušaj Štajcara iskosa s lijeve strane. Minutu kasnije, Katarin osvaja pločicu i juri u protunapad po desnoj strani. Upošljava Selitaja koji ga je pratio kroz sredinu te snažnim udarcem zakucao pak pod prečku. Dvostruki udar uzdrmao je "bijele" kojima je trebalo malo vremena da zbiju svoje redove i nastave s borbom. Poslije izjednačenja snaga na ledu, Burazin je pronašao Fernandeza Genca koji udarcem iskosa s lijeve strane pokušava iznenaditi Slivnjaka, ali bez uspjeha.

U nastavku napada Matišin tuče s plave linije. Pak je zamalo prošao pokraj vrata, ali se odbio od ograde točno do Lopotara koji iz neposredne blizine puca no Slivnjak je bio na mjestu. Uslijedilo je zatišje od nekoliko minuta u kojem se nijedna momčad nije uspjela nametnuti suparniku. Tek u 12. minuti bilježimo udarac Čičeka iz sredine. Malo kasnije svoj je dalekometni udarac iskušao i Joja. Medveščak uzvraća preko Iana Jünkera Đurića koji udarcem iskosa s desne strane pokušava iznenaditi čuvara mreže "plavih".

Slivnjak je u 13. minuti zaustavio i snažan udarac Gulije s plave linije. Sad je došao red na Zagreb da preuzme inicijativu. Čiček se ponovo tukao iz sredine, a minutu kasnije Selitaj završava protunapad bekhendom s desne strane. "Medvjedi" su pokušali pritisnuti suparnika no kao odgovor su dobili protunapad "plavih" u 17. minuti kojeg je Begić završio udarcem s plave linije. Dvije minute prije velikog odmora Burazin vuče protunapad i daje pak za Popovića Tijana koji ga je pratio u akciji. Pločica je prohujala pored gola pa nije bilo potrebe za Slivnjakovom intervencijom.

U završnici trećine Rakar pokušava udarcem iskosa s lijeve strane iznenaditi čuvara mreže "plavih", a Vragolović ga je pokušao nadmašiti udarcem s centra. Neposredno pred zvuk sirene Begić juri u protunapad i puca s lijeve strane, ali i Budek je bio na mjestu. Medveščak se poslije dvadeset minuta nalazio u nezavidnom položaju, s dva pogotka zaostatka i na najboljem putu da se poslije dvije finalne utakmice nađe na rubu poraza.

Zagrebaši su nastavak susreta otvorili pokušajem Selitaja s lijeve strane. Medveščak odgovara minutu kasnije kad je Burazin ubacio pak pred gol odakle Rakar ne uspijeva svladati Slivnjaka. U 23. minuti Štajcar se probio pred gol, ali Budek je bio na mjestu. Uslijedila je ofanziva "bijelih" koja je naposlijetku dovela i do prvog pogotka za Medveščak. Niz udaraca prema vratima otvorio je Matišin dalekometnim pokušajem. Minutu kasnije Lopotar pokušava iznenaditi čuvara mreže "plavih" udarcem iskosa s desne strane.

Nakon pokušaja "veprova" da prenesu igru u napadačku trećinu, Polonijo kreće u protunapad kojeg završava udarcem iz sredine. U 26. minuti obrana Zagreba je ipak popustila. Jakov Jünker Đurić je uputio ne odviše jak udarac s plave linije koji je završio u bloku "bijelih". Pločica se odbila do Burazina u sredini koji udarcem iz prve pogađa mrežu. Postignuti pogodak podigao je raspoloženje "medvjeda" koji su nastavili s naletima. Lopotar je u 27. minuti primio pak pred golom no Slivnjak je bio na visini zadatka.

Na sredini susreta vidjeli smo nekoliko uzbuđenja. Prvo je Polonijo opalio iz sredine, a uzvratio je Štajcar pokušajem s crvene linije. Paulović je propustio veliku priliku kad se našao neposredno pred vratima "plavih". Pogreška u letećoj izmjeni ostavila je Medveščak u 30. minuti s igračem manje. Zagreb nije uspio ništa učiniti s brojčanom prednosti pa u dvije minute vratar "bijelih" nijednom nije morao intervenirati u obranu svojih vrata.

U 33. minuti Gulija je tukao s plave linije, a malo kasnije Fernandez Genc puca iz blizine no ne uspijeva izjednačiti. Minuta još nije bila istekla kad je prekršaj napravio Ian Jünker Đurić. Nalete "veprova" otvorio je Joja udarcem s plave linije, a nedugo zatim pločica je odsjela u mreži Medveščaka. Vragolović je iz lijevog kuta ubacio pak u sredinu odakle Joja puca prema vratima. Budek je odbio pločicu, ali samo do Štajcara koji šalje pak tik uz stativu.

Pet minuta prije kraja trećine Supančić je iz okreta gađao s lijeve strane no Budek je bio na mjestu. Malo kasnije prekršaj pravi Čiček, a sudac u istom prekidu igre kažnjava i klupu Medveščaka pa se igra nastavila sa po četvoricom igrača na obje strane. Zagrebaši su bolje koristili dodatni prostor na ledu. Begiće je u 37. minuti protunapad završio udarcem slijeva, a minutu kasnije s istog mjesta tuče Selitaj. U zadnjoj minuti bilježimo priliku Supančića i isključenje Gulije koje se prenijelo u zadnju trećinu.

Sve što su "veprovi" stigli učiniti u preostalom vremenu s igračem više na početku treće trećine bio je udarac Joje s plave linije u 42. minuti. Zagreb je ipak samo dvije minute kasnije nadoknadio propušteno. Selitaj je pobjegao u protunapad po desnom krilu i potom ostavio pak za Štajcara koji odlazi u sredinu i vraća pak Selitaju. Uslijedio je precizan udarac slijeva i pločica je odsjela u mreži. Medveščak se u tom trenutku sasvim približio porazu i bilo mu je potrebno brzo postići pogodak kojim bi započeo mogući preokret.

U 45. minuti Burazin je pucao s lijeve strane no svaki dalja ofanziva morala se prekinuti zbog prekršaja Iana Jünkera Đurića. "Veprovi" su imali sigurno vodstvo i sve manje energije pa nije neobično što su veći dio vremena s igračem više proveli bez previše udaraca prema vratima. Samo je Selitaj u 46. minuti pokušao svladati Budeka udarcem sdesna. Zagrebaši su poslije par minuta zatišja, prikupili dovoljno energije da krenu u još jedan niz naleta prema protivničkim vratima.

Joja je u 49. minuti opalio s plave linije, a u nastavku akcije Selitaj tuče slijeva no Budek je na mjestu. Uporni Selitaj se još jednom našao u prilici povećati prednost "plavih", ali bez uspjeha. Deset minuta prije kraja Polonijo pravi prekršaj i potom zarađuje i disciplinsku kaznu zbog prigovora čime je za njega utakmica praktički završila. U istom prekidu igre na klupu za kažnjene sjeo je i Burazin. "Veprovima" nije trebalo ni pola minute da iskoriste ovu veliku prednost.

Joja je odmah poslije osvojenog bulija tukao s plave linije, a Budek brani. U nastavku napada Begić je iz desnog kuta vratio pak na plavu liniju odakle ga je Joja lansirao u mrežu. Zagrebaši nisu dugo uživali prednost jednog igrača više jer je ubrzo poslije postignutog pogotka na klupu za kažnjene sjeo Čiček. Međutim, tek što se vratio u igru, Burazin pravi novi prekršaj pa su "plavi" dobili novu priliku povećati razliku. Selitaj je u 52. minuti pucao s plave no njegov udarac nije pronašao put do mreže.

Nakon što su obje momčadi zaigrale u punim sastavima bilježimo pokušaj Selitaja udarcem iskosa s lijeve strane. Medveščak je mogao popraviti omjer kad se u 54. minuti iza gola našao Matišin te uposlio Rakara pred golom koji puca iz prve no Slivnjak je bio spreman. U istoj minuti prekršaj pravi Gulija tako da su otpali i teoretski izgledi da "medvjedi" bilo što urade u završnici trećine. Posljednju priliku na utakmici imao je Joja koji je opalio s plave linije, a zadnjih pet minuta obje su momčadi "premotale" ne bi li što prije ovu utakmicu stavili u arhivu.

Zagreb se drugom uzastopnom pobjedom sasvim približio velikom uspjehu, obrani naslova prvaka Hrvatske u uzrastu mlađih juniora. "Veprovi" su kao i u prvom susretu odigrali šezdeset minuta sa samo dvije postave. Učinkovitijom igrom u obrani i većom disciplinom ograničili su, inače razigranu navalu Medveščaka na samo jedan pogodak. "Medvjedi" se sada nalaze u nezavidnom položaju jer za naslov prvaka moraju dobiti čak tri utakmice za redom. Najbolji način za ostvariti takav podvig je zbiti redove i gledati isključivo iduću utakmicu.

 

Foto: www.facebook.com/KhlZagreb

 

Korištenjem naše stranice pristajete na uporabu kolačića. Blokiranjem kolačića i dalje možete pregledavati stranicu, no neke funkcionalnosti Vam neće biti dostupne." Learn more".

EU Cookie Directive Module Information