PH - mlađi juniori

Priča još nije gotova

MJ Med Zag 160424Mlađi juniori Medveščaka nisu dopustili da finale doigravanja završi "metlom". U uzbudljivoj utakmici s dosta preokreta, "medvjedi" su pružili dosad najbolju igru u ovom dvoboju i svladali Zagreb s 5:4. "Veprovi" su prvi došli u vodstvo, a čim je Medveščak izjednačio, zagrebaši su odmah odgovorili novim zgoditkom. Na prvi odmor pošlo se s minimalnom prednosti "bijelih" no u nastavku susreta Medveščak je pokazao da nije odustao od borbe za naslov. "Plavi" su do polovice susreta tri puta zatresli protivničku mrežu i u potpunosti preokrenuli omjer. Zagrebašima je trebalo neko vrijeme da se priberu od neugodnog iznenađenja no u završnici trećine s dva uzastopna zgoditka vraćaju omjer u ravnotežu. "Medvjedi" su ipak u posljednjoj minuti trećine vratili minimalnu prednost ne znajući da su time postavili i konačni rezultat. Prilika nije nedostajalo ni u posljednjih dvadeset minuta no Medveščak je boljom igrom zadržao prednost i izborio četvrtu utakmicu.

Medveščak - Zagreb 5:4 (1:2, 4:2, 0:0)

Zagreb, klizalište na Velesajmu, 24.4.2016.
Gledatelja: 70
Suci: Prezelj, Saković i Polašek

Strijelci:

0:1 ZGB Supančić (Begić) 8'
1:1 MED Polonijo (Paulović, Burazin) 15' PP1
1:2 ZGB Begić (Katarin) 17'
2:2 MED Paulović (Gulija) 24'
3:2 MED Paulović 29' PP1
4:2 MED Paulović (Burazin) 30'
4:3 ZGB Štajcar 37'
4:4 ZGB Štajcar 38'
5:4 MED Paulović 40'

Udarci na gol:
Medveščak 17
Zagreb 27

Isključenja:
Medveščak 6 min
Zagreb 8 min

Medveščak: Pilipović, Budek - Gulija, Jünker Đurić J., Fernandez Genc, Polonijo, Paulović - Matišin, Hrnjak, Jünker Đurić I., Burazin, Lopotar - Premerl, Belinić, Popović Tijan, Vujasinović. Trener: Sertić

Zagreb: Slivnjak, Mikulić - Joja, Čiček, Štajcar, Selitaj, Vragolović - Horvat, Lukač, Katarin, Supančić, Begić - Modrušan N., Joureau, Cerovac, Šarlija. Trener: Zavacký

Promatrači su pred treću utakmicu finala mlađih juniora "medvjedima" davali male izglede za uspjeh. Dva uzastopna poraza teško su pala dojučerašnjim favoritima za zlato, a povrh neuspjeha na ledu, Medveščak nije mogao isklizati u najjačem sastavu. Belina je izdržavao drugu utakmicu kazne zbog isključenja na otvaranju finala, a Rakar je zbog drugih obaveza morao propustiti ovaj dvoboj. Trener Sertić ovog je puta u prvoj navali iskušao Fernandeza Genca, dok je Rakara u drugom napadu zamijenio Lopotar. Treća napadačka trojka sastavljena je iznova. Između vratnica ponovo je stao Pilipović. Zagrebaši poslije dvije sigurne pobjede nisu željeli ništa mijenjati, a budući ih je poslužilo zdravlje, "veprovi" su u lov na titulu isklizali s iste dvije petorke kao i u prethodna dva susreta. U odnosu na prošlu utakmicu, klupu Zagreba je proširio Natanael Modrušan.

Uvodne minute susreta protekle su u ispitivanju snaga pri čemu se ni jedni niti drugi nisu upuštali u neku odlučniju akciju. Obje momčadi su prvenstveno vodile računa da ne prime pogodak u prvim minutama i dovedu se u položaj da moraju juriti protivnički vodstvo. Zagrebašima je potrošnja energije bila visoko u poretku prioriteta budući da su i ovu utakmicu igrali sa samo dvije postave što bi u malo jačem natjecanju, poput slovenskog prvenstva, bilo porazno. Medveščak je ispočetka krenuo s tri navale no ni u jednoj od prve dvije utakmice "medvjedi" nisu uspijevali tempom slomiti protivnika.

"Veprovi" su poveli u osmoj minuti kad je Begić pucao s lijeve strane i pogodio blok. Pločica se odbila do Supančića u sredini koji je preciznim udarcem šalje u rašlje. Minutu kasnije Vragolović puca s istog mjesta no vratar "plavih" bio je siguran. Zagreb je sada preuzeo inicijativu pa u 11. minuti bilježimo udarac Štajcara s desne strane. Naleti "bijelih" nizali su se jedan za drugim. Vragolović je minutu kasnije pokušao iznenaditi Pilipovića bekhendom iz sredine, a u nastavku akcije vratar Medveščaka brani pokušaj Begića s lijevog krila.

Ofanzivu Zagreba zaustavio je u 14. minuti prekršaj Joje. "Medvjedima" je trebalo dosta vremena da uspostave igru u napadačkoj trećini. Obrana "bijelih" dulje je od minute sprečavala protivnika da uputi makar i jedan udarac prema vratima. Polovicom 15. minute Burazin se našao u lijevom kutu odakle ubacuje visoku pločicu pred gol. Polonijo se odlično snašao i poput igrača bejzbola skrenuo leteći pak u mrežu "veprova". Zagrebaši se nisu pretjerano uznemirili izjednačenjem nego su nastavili s napadačkom igrom.

Vragolović je već u istoj minuti zaprijetio Pilipoviću, a u 17. minuti "bijeli" su ponovo u prednosti. Begić je u prodoru odigrao dupli pas s Katarinom na desnom krilu i vraćeni pak pred golom skrenuo u mrežu. Nešto kasnije svoj je dalekometni udarac iskušao Čiček. Prvih dvadeset minuta zaključuje Burazin udarcem iz sredine u 19. minuti. Zagreb je imao više od igre i trećinu riješio u svoju korist. Do obrane naslova prvaka dijelilo ga je još četrdeset minuta čiste igre.

Zagrebovi izgledi da podigne pehar na kraju utakmice činili su se još veći kad je već u prvoj minuti nastavka na klupu za kažnjene sjeo Burazin. Međutim, njegovi suigrači nisu još bili spremni baciti palice u trnje. "Veprovi" su svoj napad otvorili udarcem Joje s plave linije no Medveščak se odlično branio, a uspio je preko Paulovića zaprijetiti udarcem iz obrambene trećine. Prije izjednačenja snaga na ledu udarac je stigao uputiti i Begić. Minutu kasnije, "plavi" su ponovo izjednačili.

Gulija je dugim dodavanjem "izbacio" Paulovića samog pred gol, a napadač Medveščaka vješto je obišao vratara i pogurao pak preko crte. Zagrebaši su odgovorili snažnim udarcem Begića s plave linije koji pogađa Pilipovića u kacigu. Uslijedilo je nekoliko minuta zatišja tijekom kojeg su obje momčadi tražile način da naruše rezultatsku ravnotežu i usmjere utakmicu u svoju korist. Fernandez Genc je u 29. minuti pucao iz okreta s desne strane no Slivnjak se nije dao iznenaditi. Minutu kasnije u prilici se našao Katarin, ali prekršaj Vragolovića u 28. minuti pozvao je "medvjede" u napadačku trećinu.

"Plavima" je trebalo samo četrdesetak sekundi da zatresu protivničku mrežu i prijeđu u vodstvo. Paulović je odigrao dupli pas s Burazinom na lijevoj strani te potom pucao iz sredine. Slivnjak je zaustavio prvi udarac no Paulović je bio najbrži na odbijancu te udarcem iz neposredne blizine postigao pogodak. "Veprovi" nisu bili spremni za ovaka razvoj događaja. Pokušali su na brzinu izjednačiti udarcem Čičeka iz sredine, ali već u idućoj minuti vratar "bijelih" morao je po četvrti put vaditi pločicu iz mreže.

Burazin je s centra uposlio Paulovića koji još jednom bježi svojim čuvarima. Obišavši vratara, ubacuje pak u gol i upotpunjuje hat trick. Tko zna kad bi se zaustavio Medveščakov zamah da nije bilo prekršaja Gulije u 31. minuti. Zagrebaši nisu uspjeli iskoristiti igrača više, ali su smirili protivnika i dali si vremena da zbiju svoje redove i razmisle kako će nastaviti utakmicu. Jedinu priliku imao je Joja koji je tukao s lijeve strane no Pilipović je bio na mjestu. Razigrani "medvjedi" osjećali su se dovoljno hrabro da pucaju preko cijelog klizališta kao što je to izveo Matišin.

"Veprovi" su zadržali napadački zamah i poslije izjednačenja snaga na ledu. Vragolović je u 33. minuti opalio iz sredine, a minutu kasnije s istog mjesta puca i Katarin. Nešto kasnije Pilipović zaustavlja udarac Katarina iskosa s desne strane, a tri minute prije kraja obranio je i pokušaj Štajcara. Pritisak Zagreba naposlijetku je slomio obranu "plavih". Lukač je u 37. minuti tukao s plave linije, pak je zastao u gužvi u kojoj se najbolje snašao Štajcar i bekhendom iz sredine ubacio pločicu u mrežu.

Dvadesetak sekundi kasnije, "veprovi" su izjednačili. Poslije početnog bulija, pak dolazi do Štajcara koji se probio kroz sredinu pred gol i svladao čuvara mreže Medveščaka. Zagrebaši su osjetili priliku da preokrenu omjer u završnici pa su nastavili s naletima. Čiček je u istoj minuti opalio s plave linije, a Vragolović skrenuo pak no Pilipović se nije dao iznenaditi. Minutu kasnije Vragolović puca slijeva, ali ne pogađa. Kad se već činilo da je bilo dovoljno uzbuđenja u drugoj trećini, Medveščak je vratio prednost.

Paulović je prošao po desnom krilu i preciznim udarcem pogodio suprotne rašlje. "Medvjedi" su sve do ove trećine bili na sigurnom putu prema porazu i završetku sezone. Međutim, tri pogotka u šest minuta preokrenuli su stanje i unijeli novu energiju u redove "plavih" koji su, poput svojih protivnika, također zaigrali s dvije postave. Kad se činilo da je Medveščak u zamahu, "veprovi" su u jednoj minuti vratili sve na početak, samo da bi se pred početak posljednje trećine ponovo našli u zaostatku.

Zagreb nije htio gubiti vrijeme u posljednjoj trećini. Joja je u 41. minuti prošao po lijevom krilu i uposlio Štajcara koji iz neposredne blizine nije uspio svladati Pilipovića. Minutu kasnije Begić puca iz sredine, a vratar "plavih" je na mjestu. U 44. minuti Katarin je opalio s desne strane no pogotka nije bilo. Malo kasnije, došao je red na "medvjede". Gulija je u dva navrata ispalio projektile s plave linije, ali Slivnjak se nije dao iznenaditi. Pritisak "plavih" se nastavio. Fernandez Genc puca s desne strane, a minutu kasnije s istog mjesta pogodak je pokušao postići i Paulović no mreža Zagreba je ostala mirovati.

Trominutno zatišje koje je uslijedilo bilo je posljedica sve većeg umora s kojim su se igrači obje momčadi, posebice "bijelih", sve teže nosili. Prekršaj Selitaja u 49. minuti dodatno je otežao planove Zagreba za preokret. "Medvjedi" su htjeli iskoristiti brojčanu prednost kako bi osigurali pobjedu. Gulija je raspalio s plave linije no Slivnjak je opet bio na mjestu. Malo kasnije Burazin gađa s desne strane no bez uspjeha. Medveščak je zadržao inicijativu i poslije povratka protivničkog napadača u igru.

Fernandez Genc je u 52. minuti pokušao iznenaditi protivničkog vratara udarcem iskosa. Slivnjak odbija pak koji dolazi do Burazina no udarac iz blizine nije pronašao put do mreže. U nastavku napada Jakov Jünker Đurić puca s plave linije, a Fernandez Genc nije uspio pospremiti odbijanac u gol. Zagrebaši su na pritisak Medveščaka mogli odgovoriti samo udarcem Vragolovića iz sredine. Isključenje Gulije u 56. minuti dalo je posljednju priliku "veprovima" za povratak u utakmicu.

Štajcar se prvi našao u prigodi no njegov bekhend iz blizine nije bio precizan. Malo kasnije Vragolović se našao iza gola te uposlio Supančića pred vratima. Pilipović je bio na mjestu i još malo približio "medvjede" pobjedi. Dvije minute prije kraja trećine trener "bijelih" zove pola minute predaha ne bi li svojim igračima omogućio da dođu do zraka. Međutim, "veprovi" nisu imali energije ni za kakav pokušaj izjednačenja. Pred sam kraj prekršaj je napravio i Selitaj i tu je snovima zagrebaša o naslovu u tri utakmice bio kraj. Finalni dvoboj se nastavlja i za očekivati je da ćemo u četvrtoj utakmici vidjeti ogorčenu borbu dva suparnika u kojem neće biti zadrške.


 

 

Korištenjem naše stranice pristajete na uporabu kolačića. Blokiranjem kolačića i dalje možete pregledavati stranicu, no neke funkcionalnosti Vam neće biti dostupne." Learn more".

EU Cookie Directive Module Information