PH - mlađi juniori

Nezadrživo do vrha

MJ Mla Med 161110 2 1Mlađi juniori Mladosti su i u drugoj utakmici domaćeg prvenstva zabilježili visoku pobjedu. Ovog puta protivnik im je bila momčad Medveščaka koja se samo u trećem dijelu susreta uspjela nositi s mladostašima. "Mamuti" su poveli na samom otvaranju dvoboja, a svoje su vodstvo povećali sredinom trećine. Usprkos izrazitoj premoći Mladost do velikog odmora više nijednom nije zatresla mrežu "medvjeda". Odnos snaga ostao je isti i u nastavku utakmice no u drugoj trećini strijelci Mladosti su namjestili ciljnike te su s pet pogodaka osigurali i bodove i težak poraz protivnika. U posljednjih dvadeset minuta koje su igrale u vremenu u kojem profesionalcima ne bi palo na pamet igrati službene utakmice tempo igre je pao. Medveščak je na početku trećine smanjio zaostatak, a na preostala tri pogotka morali smo pričekati samu završnicu dvoboja. Na koncu je Mladost slavila s uvjerljivih 9:2.

Mladost - Medveščak 9:2 (2:0, 5:0, 2:2)

Zagreb, klizalište na Velesajmu, 10.11.2016.
Gledatelja: 40
Suci: Krčelić, Saković i Metzinger

Strijelci:

1:0 MLA Dobrić 2' PP1
2:0 MLA Dobrić (Kuzmanović) 12'
3:0 MLA Idžan (Kramarić) 26'
4:0 MLA Dobrić 29'
5:0 MLA Dobrić (Đerek) 31'
6:0 MLA Hanžek (Kramarić, Idžan) 32'
7:0 MLA Kuzmanović (Dobrić) 35' PP1
7:1 MED Mihalić (Rakar) 45'
8:1 MLA Janjatović (Dobrić, Jakovac) 57'
8:2 MED Burazin (Rakar) 59'
9:2 MLA Đerek 60'

Udarci na gol:
Mladost 42
Medveščak 21

Isključenja:
Mladost 8 min
Medveščak 6 min

Mladost: Tomić, Goršić - Đerek, Kuzmanović, Pleština, Dobrić, Jakovac - Janjatović, Pavlešić, Hanžek, Kramarić, Idžan - Kireta, Varga, Ruklić, Ikanović Šilhan, Dabac Divić - Klobučar. Trener: Budja

Medveščak: Ivasović, Bujanić - Premerl, Podboj, Mihalić, Burazin, Rakar - Kapuđija, Kramberger, Vujasinović, Čaić, Belinić - Košević, Golub, Hunt. Trener: Sertić.

Medveščak je na utakmicu protiv Mladosti isklizao bez vratara Pilipovića i napadača Popovića Tijana inače standardnih članova postave Teama Zagreb. Nedostajao je i kadetski trojac, Čavlović, Bebek, Dimitrijević pa su "medvjedi" isklizali sa samo trojicom braniča i pričuvnim vratarom Ivasovićem između vratnica. Mihalić je zauzeo mjesto Popovića Tijana u prvoj navali pa je drugom napadu onda zaigrao Čaić. Na drugoj strani u postavi Mladosti nije bilo napadača Lovaka ni Savanovića, a umjesto Krasića pričuvni je vratar bio Goršić. Na mjestu Lovaka u drugom napadu zaigrao je kadet Idžan, a umjesto Savanovića u trećem napadu se našao Dabac Divić. Prvu utakmicu u sezoni imao je odigrati Klobučar.

Mladostaši su od samog početka žustro krenuli prema vratima "bijelih" ne bi li što prije riješili pitanje pobjednika. Pleština se našao pred golom već u prvom napadu, a u 19. sekundi susreta Mihalić je sjeo na klupu za kažnjene. "Medvjedi" su se minutu i pol odupirali brojčano jačem protivniku, a onda je Dobrić krenuo s pakom iz svoje trećine, prošao po desnom krilu i snažnim udarcem s desnog kruga zakucao pločicu u rašlje. Rano vodstvo dalo je dodatni poticaj "crnima" koji nastavljaju s naletima. Ivasović je u više navrata zaustavljao pakove koji su letjeli prema njegovoj mreži pa se činilo kako je samo pitanje vremena kad će Mladost povećati razliku.

Medveščak je po prvi puta ozbiljnije zaprijetio u osmoj minuti kad je Vujasinović pucao iz blizine. Tomić je sigurno otklonio ovu opasnost, a potom su njegovi suigrači nastavili s pritiskom na polovici "bijelih". Prilike su se nizale jedna za drugom te je Ivasović imao sve više posla. U 11. minuti Jakovac prolazi po lijevoj strani i daje pak za Pleštinu pred golom no vratar Medveščaka bio je na mjestu. Minutu kasnije, pak se ponovo našao u mreži "medvjeda". Kuzmanović je uposlio Dobrića koji puca iskosa s desne strane i povećava vodstvo Mladosti.

"Mamuti" su sada potpuno zagospodarili ledenom plohom. Obrana Medveščaka se savijala, ali nije pukla. Ivasović je imao pune ruke posla zaustavljajući jedan pak za drugim. Da su napadači "crnih" bili malo precizniji mogli su osigurati pobjedu već u prvih dvadeset minuta. Ulaskom u završnicu trećine mladostaši su se pomalo ispuhali pa je do izražaja mogao doći i Medveščak. "Bijeli" su izveli više akcija koje su završavali udarcima prema vratima. Najbliže pogotku bili su u dvadesetoj minuti kad je Mihalić dugim dodavanjem "izbacio" Rakara samog pred gol. Napadač "medvjeda" je međutim pogodio prečku tako da je ova prilika propala.

Tek što je druga trećina počela prekršaj je napravio Kuzmanović. Obrana Mladosti veći dio vremena je držala protivnika podalje od svojih vrata no Rakar je u 21. minuti uspio izvesti slalom kroz postavu "crnih" i pucati iz blizine no njegov udarac ponovo je pogodio prečku. Nakon izjednačenja snaga na ledu nastupilo je kratkotrajno zatišje, a onda je Belinić u 24. minuti pokušao iznenaditi Tomića udarcem iskosa s lijeve strane. Pločica se neko vrijeme klizila blizu crte gola, ali je nije prešla. U nastaloj gužvi nitko od "medvjeda" je nije uspio pogurnuti u mrežu pa su se mladostaši ponovo izvukli.

"Kazna" za propuštene prilike brzo je zadesila Medveščak. U 26. minuti Kramarić je prošao kroz sredinu i pucao. Ivasović odbija pločicu, ali samo do Idžana koji udarcem slijeva postiže treći pogodak za svoju momčad. vrata Medveščaka opet su bila u opasnosti već u idućem napadu kad se pred njima našao Hanžek. Dvije minute kasnije na drugoj strani prijeti Burazin. Njegov udarac sdesna zakačio je Tomića i odbio se, pogađate, u prečku. Premda su "mamuti" imali više od igre i njihovo je vodstvo odražavalo odnos snaga na ledu, da su "medvjedi" imalo malo sportske sreće, razlika bi bila puno manja.

Dobrić je u 29. minuti oduzeo pak protivniku na rubu napadačke trećine i spustio se prema vratima. Obišavši čuvara mreže šalje pak u mrežu čime je upotpunio hat trick. Medveščak se sada našao u gotovo bezizlaznom položaju. Minutu kasnije ponovo je na sceni Dobrić. Izveo je slalom kroz protivničku obranu i pucao iz blizine no ovog puta Ivasović je izašao kao pobjednik iz dvoboja s prvim strijelcem Mladosti. U 31. minuti Đerek pronalazi Dobrića koji prolazi po desnom krilu i puca, a pak se od Kapuđije odbija u mrežu.

Niz pogodaka Mladosti se nastavio samo minutu kasnije. Idžan je uposlio Kramarića u lijevom kutu koji iza leđa daje pak za Hanžeka nakon čega slijedi precizni udarac iskosa s lijeve strane i pak je ponovo u mreži. Mladost je za šest minuta čak četiri puta zatresla protivničku mrežu no isključenje Ikanovića Šilhana na dvije je minute otežalo ofanzivu "crnih". Medveščak ne samo da nije uspio zaprijetiti protivničkim vratima nego se morao i braniti od brojčano slabijeg protivnika. "Medvjedi" su naposljetku izbjegli primiti pogodak s igračem više.

Dvadeset sekundi po izjednačenju snaga na ledu na klupu za kažnjene sjeda Vujasinović. Tamo je ostao samo pet sekundi jer je toliko trebalo "mamutima" za sedmi zgoditak. Dobrić je osvojio buli i vratio pak na plavu liniji do Kuzmanovića. branič Mladosti gromovitim je "bendijem" zakucao pločicu u mrežu. Mladostaši su nastavili s ofanzivom te je pritisak "crnih" doveo i do isključenja Rakara četiri minute prije malog odmora. "Mamuti" su još jednom navalili na brojčano slabijeg protivnika. Ivasović je opet imao pune ruke posla, a ništa se nije promijenilo ni u posljednje dvije minute trećine kad su "bijeli" bili kompletni. Najbolju prigodu imao je Idžan koji je u 38. minuti tukao iz sredine, ali Ivasović je bio na mjestu.

Zadovoljni nedostižnim vodstvom, "mamuti" su u posljednju trećinu ušli opušteno što je Medveščak znao iskoristiti. "Medvjedi" su odmah navalili na protivnička vrata. Burazin je u 41. minuti tukao iz sredine, a u nastavku napada Rakar gađa slijeva. Morao je Tomić još koji put intervenirati prije nego što su njegovi suigrači iznijeli pak iz svoje trećine. Mladostaši su uzvratili prigodama Jakovca u 42. i Hanžeka u 44. minuti. Nakon još par udaraca prema golu moglo se zaključiti kako se uspostavila ravnoteža.

Dobar ulazak u trećinu "medvjedi" su okrunili pogotkom u 45. minuti. Rakar se našao iza gola te je uposlio Mihalića pred golom koji pogađa mrežu. Suočen s propusnošću i malobrojnošću svoje obrane trener Medveščaka odlučio se koristiti Burazina i na mjestu braniča što je učvrstilo zadnje redove "medvjeda". Pogodak Medveščaka smirio je igru pa se idućih nekoliko minuta malo toga zanimljivog događalo na ledu. Novo uzbuđenje vidjeli smo tek u 49. minuti kad je Pavlešić srušio Burazina u samostalnom prodoru. Dosuđen je kazneni udarac kojeg je napadač "bijelih" izveo tako da je varkom tijela pokušao poslati Tomića na jednu stranu, a onda ga obići i bekhendom poentirati. Međutim, vratar Mladosti je bio spretniji te je "betonom" zaustavio pločicu.

Minutu kasnije prekršaj pravi Kireta. Medveščak se nije najbolje snašao s igračem više te u dvije minute nije uputio nijedan udarac prema vratima Mladosti. Jedinu priliku imao je Pleština čiji je udarac iz sredine sjajnom obranom zaustavio Ivasović. Minutu po izjednačenju snaga na ledu na klupu za kažnjene sjeda Hanžek. ovog puta su "medvjedi" bili nešto aktivniji no njihov jedini udarac na gol nije predstavljao poteškoću za Tomića. Dvije minute poslije izjednačenja snaga na ledu, Mladost je po osmi put zatresla protivničku mrežu.

Nakon kombinacije Jakovca i Dobrića, Janjatović je udarcem iskosa s desne strane zakucao pločicu u bliže rašlje Medveščakovog gola. Ovaj pogodak nije izazvao nikakvu reakciju s bilo koje strane. Igralo se tek toliko da prođe vrijeme, a onda su "medvjedi" došli i do drugog zgoditka. Rakar je u 59. minuti iz lijevog kuta vratio pak na plavu liniju do Burazina koji topovskim udarcem pogađa mrežu. Zadnja riječ na utakmici ipak je pripala "mamutima". Đerek je u posljednjoj minuti izveo slalom kroz postavu "bijelih" te udarcem iz zgloba s desne strane postavio konačnih 9:2.

Gledajući učinak poslije tri međusobne utakmice zagrebačkih sastava teško se oteti dojmu da Mladost može izgubiti naslov jedino ako samu sebe pobijedi. Mladostaši su dobro pokriveni na svim mjestima dok je kod Medveščaka napad jači dio momčadi, ali bez širine kakvu imaju mladostaši. Zagreb ima premalo mlađih juniora pa bi mu ulazak u finale predstavljao podvig ravan onom kakvog su prije par godina napravili "medvjedi" zagrebašima. Sisak još nije zaigrao, ali za "vitezove" je velika stvar što ponovo nastupa u uzrastu mlađih juniora.


 

Korištenjem naše stranice pristajete na uporabu kolačića. Blokiranjem kolačića i dalje možete pregledavati stranicu, no neke funkcionalnosti Vam neće biti dostupne." Learn more".

EU Cookie Directive Module Information