PH - mlađi juniori

Hokej u magli

MJ Sis Mla 170201 2Nakon pet godina mlađi juniori Mladosti ponovo su isklizali na led otvorenog klizališta na Zibelu. Od igrača koji su nastupili na posljednjoj međusobnoj utakmici u uzrastu mlađih juniora kada su Zagrepčani u siječnju 2012. slavili s 9:0, aktivno je svega pet hokejaša. Bilo je potpuno jasno da u predstojećoj utakmici neće biti nikakve neizvjesnosti posebice u svijetlu okolnosti da su Zagrepčani došli u praktički punom sastavu. Mladostaši su već nakon prvih dvadeset minuta imali devet pogodaka prednosti, a sličan su tempo zadržali i u nastavku. "Mamuti" su u zadnjoj trećini dodatno usporili pa su zaključili dvoboj pobjedom od 22:0. Kao zanimljivost navest ćemo maglu koja je značajno otežavala igru no srećom sudačka trojka pustila je da se utakmica odigra do kraja za razliku od primjera kad je zbog par centimetara maglice pri ledu prekinuta seniorska utakmica na Velesajmu.

Sisak - Mladost 0:22 (0:9, 0:8, 0:5)

Sisak, klizalište na Zibelu, 1.2.2017.
Gledatelja: 50
Suci: Metzinger, Hrelja i Batnožić

Strijelci:

0:1 MLA Dobrić 1'
0:2 MLA Jakovac (Pleština) 2'
0:3 MLA Kramarić (Pavlešić) 3'
0:4 MLA Jakovac (Kuzmanović) 7'
0:5 MLA Đerek (Ikanović-Šilhan) 10'
0:6 MLA Pleština (Dobrić) 11'
0:7 MLA Dobrić (Pleština) 13'
0:8 MLA Savanović (Pleština) 18'
0:9 MLA Dobrić (Jakovac) 19'
0:10 MLA Dobrić (Pleština, Jakovac) 23'
0:11 MLA Janjatović (Pavlešić) 25'
0:12 MLA Savanović 26'
0:13 MLA Savanović 27'
0:14 MLA Đerek (Savanović) 32'
0:15 MLA Jakovac (Đerek) 36'
0:16 MLA Kuzmanović (Lovak, Kramarić) 37'
0:17 MLA Ikanović-Šilhan (Pavlešić) 39'
0:18 MLA Jakovac (Pleština, Dobrić) 47'
0:19 MLA Kuzmanović 48'
0:20 MLA Lovak (Kramarić, Hanžek) 49'
0:21 MLA Janjatović (Savanović) 52'
0:22 MLA Dobrić (Pleština) 55'

Udarci na gol:
Sisak 7
Mladost 40

Isključenja:
Sisak 0 min
Mladost 0 min

Sisak: Orešković - Sinjeri, Berić, Đuričić, Bujger, Milinković - Gmaz, Pavičić, Vavro, Agatić, Bukovec. Trener: Dejanović

Mladost: Goršić, Krasić - Đerek, Kuzmanović, Pleština, Dobrić, Jakovac - Janjatović, Pavlešić, Hanžek, Kramarić, Lovak - Varga, Ruklić, Ikanović-Šilhan, Savanović. Trener: Budja

U dosadašnjih pet odigranih utakmica hrvatskog prvenstva, mladostaši u dvobojima s gradskim suparnicima nisu ispustili nijedan bod. Bilo je jasno da susret sa Siskom može imati samo jedan ishod no Zagrepčani su na Zibelu isklizali u jakom sastavu. Svi igrači koji redovito nastupaju u selekciji Teama Zagreb bili su na raspolaganju trener Budji. Nedostajali su vratar Tomić, braniči Pavlic i Kireta te napadači Dabac Divić i Klobučar. Pogled na statistiku slovenskog prvenstva ukazivao je kako je najveća opasnost vratima "vitezova" prijetila od prvog strijelca Teama Zagreb, Dobrića koji je skupio 17 bodova, a slijedili su ga Jakovac s 11 i Hanžek s 9 bodova. Uzevši u obzir odnos snaga, bilo je za očekivati kako će pritisak na sisačka vrata trajati od prve do zadnje minute, neovisno koja postava Mladosti bude na ledu.

Siščani su odigrali samo tri utakmice, a leda će imati samo do kraja veljače. Odradili su obje domaće utakmice s Medveščakom što znači da bi se lako moglo dogoditi da ne uspiju odigrati sve na vrijeme. Moramo priznati da nam nije jasno što se čekalo u prosincu kada je odigrana samo jedna utakmica na Zibelu te zašto se nije odigralo više utakmica u Zagrebu? Ako je Velesajam bio pun, moglo se igrati i na Šalati. Za utakmicu protiv Mladosti domaći su skupili potrebnih deset igrača i vratara no kako su dvojica "vitezova" pripadali uzrastu mlađih kadeta koji nemaju pravo nastupa u prvenstvu mlađih juniora i ova je utakmica bila neregularna kao i sve koje su odigrali sisački kadeti. Da li bi sudačka trojka čiji je zadatak voditi računa da se poštuju propozicije natjecanja bila odgovorna da se dogodila kakva nezgoda, ne znamo. Treneru Dejanoviću nedostajali su napadači Kordić, Šimunović i Kraščić.

"Mamuti" su u tri minute postigli tri pogotka, a potom su se prilagodili protivniku i uvjetima za igru. Nije imalo nikakvog smisla naganjati nekakve rekorde ili "ubijati" domaće u pojam. U takvim utakmicama najbolje je nastojati uigrati kombinacije, izvesti dva, tri dodavanja prije udarca kako bi unaprijedila igra. Podrazumijeva se da nije bilo igre na tijelo niti neke posebne jurnjave. Do polovice prve trećine "žuti" su pet puta zatresli mrežu, a do odlaska na veliki odmor postigli su još četiri zgoditka.

Slično se igralo i u nastavku. Mladostaši bi u kratkom roku pospremili nekoliko pakova u mrežu, a potom bi "podigli nogu s gasa". Od početka druge trećine između vratnica je stao Krasić koji poput kolege Goršića u prvih dvadeset minuta gotovo da i nije imao posla. Za razliku od svojih suigrača koje ne bi pretjerano smetalo da su domaći postigli počasni pogodak, pravi vratari ne vole primiti gol ni na treningu, a kamoli na službenoj utakmici tako da "plavima" nije pošlo za rukom uhvatiti gostujuće čuvare mreže "na spavanju". "Mamuti" su u drugoj trećini postigli još osam pogodaka.

Budući da je utakmica počela dosta kasno (u 20 sati), magla je postajala sve gušćom pa je odvijanje igre postalo sve teže. Ne znamo kako bi se sudac koji je tako odriješito prekinuo seniorsku utakmicu Medveščaka i Zagreba na Velesajmu zbog maglice koja bi nestala samo da se netko sjetio zatvoriti vrata dvorane, ponašao u magluštini na Zibelu no njegovi kolege mirno su priveli utakmicu kraju. Mladost je u zadnjoj trećini s još pet pogodaka postavila konačnih 22:0 i time uštedila jedan list u zapisniku.

Na kraju ćemo se samo zapitati zašto se ova utakmica morala igrati u srijedu navečer? Zagrebački hokejaši su na Zibel doputovali u vlastitom, a ne klupskom aranžmanu. To je značilo da su ih njihovi roditelji morali dovesti u Sisak do 18:30 što je po izrazito gustoj magli koja se spustila između Siska i Zagreba bio gotovo pa pogibeljan zadatak. Da bi se na vrijeme stiglo do Siska, trebalo je krenuti i prije 17:30 što zaposlenim roditeljima i nije uvijek moguće. Vodi li bilo tko od ljudi odgovornih za tjedni kalendar o tome računa? Zar je moguće da je raspored korištenja leda u Sisku toliko zgusnut da se nije mogao pronaći termin od petka popodne do nedjelje popodne. Subota ujutro, nedjelja ujutro? Ako je hokej i na sisačkom klizalištu posljednja rupa na fruli, onda mu se ne piše dobro ni s dvoranom, jer će i tada građanstvo, pikulanje na ledu i ostale aktivnosti biti ispred hokeja kao što je to i sada slučaj.

Korištenjem naše stranice pristajete na uporabu kolačića. Blokiranjem kolačića i dalje možete pregledavati stranicu, no neke funkcionalnosti Vam neće biti dostupne." Learn more".

EU Cookie Directive Module Information