PH - mlađi juniori

Povratak u Zagreb

zag ml jun2Hokejašima Zagreba jedinim je pošlo za rukom ugostiti mlađe juniore Siska. "Vitezovi" su dosad odigrali pet utakmica, sve na Zibelu. Prvo gostovanje na Velesajmu nakon povratka u uzrast mlađih juniora nije prošlo uspješno za Siščane. "Veprovi" su zabilježili svoju drugu prvenstvenu pobjedu. Domaći su za manje od četiri minute triput zatresli protivničku mrežu, a na veliki odmor pošlo se s pet razlike u korist Zagreba. Zagrebaši su u istom tempu nastavili i u drugoj trećini. Jednog za drugim, postigli su još pet pogodaka. Gosti su u posljednjoj trećini potpuno pali pa je razlika iz minute u minutu rasla sve dok se nije zaustavila na 17. U posljednjoj minuti Sisak postiže počasni pogodak no Zagreb je ipak stavio točku na "i" s konačnih 18:1 u svoju korist.

Zagreb - Sisak 18:1 (5:0, 5:0, 8:1)

Zagreb, klizalište na Velesajmu, 22.2.2017.
Gledatelja: 30
Suci: Metzinger, Premerl i Mažar

Strijelci:

1:0 ZGB Supančić (Šarlija) 1'
2:0 ZGB Kumanović 2'
3:0 ZGB Joureau 4'
4:0 ZGB Kumanović (Radonić) 10'
5:0 ZGB Alić 16' SH1
6:0 ZGB Šarlija (Joureau) 24'
7:0 ZGB Čiček (Supančić) 25'
8:0 ZGB Supančić (Šarlija, Joureau) 28'
9:0 ZGB Bezuk (Matuško) 35'
10:0 ZGB Čiček 38' PP1
11:0 ZGB Supančić (Šarlija) 41'
12:0 ZGB Čiček 48' PP1
13:0 ZGB Joureau (Šarlija) 48'
14:0 ZGB Joureau 52' PP1
15:0 ZGB Bezuk (Matuško) 54' PP1
16:0 ZGB Kumanović 56'
17:0 ZGB Cerovac (Kumanović) 56'
17:1 SIS Kraščić (Agatić) 60'
18:1 ZGB Švarc 60'

Udarci na gol:
Zagreb 31
Sisak 8

Isključenja:
Zagreb 4 min
Sisak 10 min

Zagreb: Mikulić - Modrušan, Čiček, Joureau, Supančić, Šarlija - Alić, Digula, Pejaković, Kumanović, Cerovac - Bezuk, Švarc, Bokšić, Marinković, Ljubičić - Radonić, Matuško. Trener: Puzić

Sisak: Kurtagić - Sinjeri, Berić, Đuričić, Milinković, Bujger - Polović, Gmaz, Kraščić, Agatić, Vavro. Trener: Dejanović

"Vitezovi" su i u ovoj utakmici nastupili s minimalnim brojem igrača. Svoj prvi nastup zabilježili su vratar Kurtagić, još uvijek kadet, i branič Polović. U sastavu su nedostajali branič Pavičić te napadači Kordić i Šimunović. Nastup mlađeg kadeta Bujgera učinio je ovaj susret neregularnim. Zagrebaši su pak isklizali u najjačem sastavu. Nedostajao im je jedino trener Zavacky čiji je posao na ovoj utakmici obavljao Puzić. Izmjene u odnosu
prethodno kolo u kojem Zagreb pružio dobar otpor Mladosti bile su minimalne. Bezuk je prešao u treći branički par sa Švarcom, dok je na njegovo mjestu uz Digulu uklizao Alić. Na mjesto Matuška u trećem napadu uvršten je Bokšić. Supančić s 12 i Šarlija sa 6 bodova i dalje su bili vodeći strijelci "veprova" u prvenstvu.

Zagrebaši su brzo usmjerili utakmicu u svoju korist. Postizali su pogotke u prvoj, drugoj i četvrtoj minuti čime su odmah dali do znanja da nikakve neizvjesnosti neće biti. Polovicom prve trećine vodili se s četiri razlike, a onda je tempo pogodaka ipak pao. Novi zgoditak Zagreb je postigao tek kad je ostao s igračem manje pa se na veliki odmor pošlo se s pet pogodaka prednosti domaćih. U nastavku susreta "veprovi" su do sredine druge trećine još triput zatresli mrežu Siščana. Drugih deset minuta trećine donijelo je još dva paka u gostujućim vratima od kojih jedan s igračem više. Posljednja trećina donijela je obilje pogodaka Zagreba i prekršaja gostiju što je izravna posljedica veće kvalitete, brojnosti i fizičke pripremljenosti Zagrebovih igrača. Zgodici su se nizali jedan za drugim, a "plavi" su naročito bili učinkoviti s igračem više. Sisak je na kraju ipak došao do počasnog pogotka no poraz je ipak bio težak.

Sezona leda u Sisku približila se kraju. "Vitezovi" su odigrali pet od ukupno šest domaćih utakmica, ali ovo im je bila prva gostujuća. Kako stvari stoje, teško će Siščani u kratkom vremenu odigrati pet preostalih utakmica u Zagrebu. Svaki put košta vremena i novaca, a ishod ovog susreta još je i najpovoljniji kojem se "vitezovi" mogu nadati. Budu li se utakmice ponovo masovno registrirale službenim rezultatom bit će to pokazatelj kako se ni ove sezone klubovi i savez nisu mogli uskladiti s raspoloživim vremenom i ledom. U uvjetima u kojima je bilo savršeno jasno da će mlađi juniori Siska gubiti utakmice s dvadesetak razlike bilo je kratkovidno čekati "optimalne uvjete" za igranje utakmica. Ako se očekivalo da će Sisak u tri "ledena" mjeseca odigrati 12 utakmica, onda je u prosincu (kad hrvatski seniorski i juniorski hokej "stoje") trebalo odigrati barem četiri. Umjesto toga Siščani su odigrali samo jednu utakmicu. U siječnju su odigrane samo dvije i u veljači tri. Tako nešto se jednostavno nije smjelo dogoditi i odgovornost zajednički snose i Sisak i odgovorni za provođenje natjecanja.

Korištenjem naše stranice pristajete na uporabu kolačića. Blokiranjem kolačića i dalje možete pregledavati stranicu, no neke funkcionalnosti Vam neće biti dostupne." Learn more".

EU Cookie Directive Module Information