PH - mlađi juniori

Izbjeglo se iznenađenje

MJ Zag Med 170315Mlađi juniori Medveščaka svladali su Zagreb u uzvratnoj utakmici polufinala doigravanja čime su spriječili moguću senzaciju. "Medvjedi" su nakon poraza u prvom susretu zaigrali čvršće budući da neuspjeh nije dolazio u obzir. Na drugoj strani "veprovi" su dali sve od sebe ne bi li se uvrstili u finale. Prvih dvadeset minuta proteklo je u obostrano otvorenoj igri u kojoj su suparnici tražili priliku za pogodak no mreže su ostale netaknutima. Drugu trećinu obilježila je zatvorenija, ali za Medveščak učinkovitija igra. "Medvjedi" su do sredine trećine dvaput zatresli protivničku mrežu i stekli značajnu prednost. Zagrebašima nij epošlo za rukom smanjiti zaostatak do kraja trećine. U posljednjoj trećini "veprovi" kreću na sve ili ništa. Medveščak se usredotočio na obranu i povremene protunapade. Neizvjesnost je potrajala sve do drugog dijela trećine kad su "medvjedi" s igračem manje postavili konačnih 3:0 čime su izborili "majstoricu".

Zagreb - Medveščak 0:3 (0:0, 0:2, 0:1)

Zagreb, klizalište na Velesajmu, 15.3.2017.
Gledatelja: 67
Suci: Metzinger, Prezelj i Polašek

Strijelci:

0:1 MED Polonijo (Dimitrijević) 27'
0:2 MED Belinić (Rakar) 31'
0:3 MED Rakar (Čavlović) 54' SH1

Udarci na gol:
Zagreb 30
Medveščak 26

Isključenja:
Zagreb 8 min
Medveščak 8 min

Zagreb: Mikulić - Modrušan, Čiček, Joureau, Supančić, Šarlija - Alić, Digula, Pejaković, Kumanović, Matuško - Bezuk, Švarc, Bokšić, Marinković, Ljubičić - Radonić. Trener: Zavacký

Medveščak: Pilipović, Ivasović - Premerl, Podboj, Belinić, Rakar, Popović Tijan - Čavlović, Čavić, Dimitrijević, Bebek, Polonijo - Košević, Groznik, Čaić, Vujasinović. Trener: Sertić

Mlađi juniori Zagreba, među kojima su većina zapravo kadeti, iznenađujućom su pobjedom u prvoj polufinalnoj utakmici protiv Medveščaka došli na prag velikog uspjeha, ulaska u finale. Trener Zavacký je dva dana kasnije izveo potpuno istu postavu koja je zabilježila neočekivanu pobjedu što znači da je iz standardnog sastava izostao samo napadač Cerovac.

Na drugoj strani, trener Medveščaka Sertić morao je nešto promijeniti ne bi li izbjegao poraz od protivnika koji je imao samo jednu petorku u godištu. I dalje nije mogao računati na vrsne napadače Burazina i Mihalića bez kojih se teško mogla zamisliti i selekcija Teama Zagreb, a kamoli klupska postava. Nedostajao je i branič Kapuđija te napadači Golub, Kramberger i Hunt. Slično kao i kod Zagreba, i "medvjedi" su praznine popunili kadetima pa se cijela petorka našla u dresu. U odnosu na prošlu utakmicu momčadi se pridružio i Košević. U prvom napadu Belinić je zamijenio Vujasinovića koji je prešao u treću navalu umjesto Hunta. Kadetska petorka zaigrala je zajedno pa su u prvom braničkom paru završili Premerl i Podboj.

Uvodne minute susreta protekle su u ispitivanju snaga. Zagrebaši nisu imali potrebe otvarati se i bilo što riskirati znajući da će njihov protivnik s protekom vremena biti sve nervozniji i skloniji pogreškama. Na drugoj strani "medvjedi" je trebalo vremena da zaborave ishod prethodne utakmice i počnu igrati u skladu s očekivanjima. Prvu pravu priliku vidjeli smo tek u osmoj minuti kad je Šarlija opalio iz sredine no Pilipović je bio na mjestu.  Gosti su uzvratili minutu kasnije pokušajem Dimitrijevića s desne strane.

Na polovici trećine Bebek gađa iz sredine, a u idućem napadu Joureau je pokušao iznenaditi Pilipovića bekhendom iskosa s desne strane. Na isti način svoju je momčad pokušao dovesti u vodstvo Bebek u 12. minuti. Kadeti su bili najraspoloženiji dio Medveščakovog sastava u prvoj trećini što se vidjelo i dvije minute kasnije kad je Dimitrijević opalio iz sredine no Mikulić je bio na mjestu. Zagreb je u 15. minuti dvaput zaprijetio "bijelima". Prvo je Joureau zapucao sdesna, a malo kasnije svoj je udarac iz sredine iskušao i Supančić.

Premda je završnicu trećine otvorio Dimitrijević udarcem iskosa s lijeve strane u 16. minuti, zadnje minute pred veliki odmor pripale su Zagrebu. Kumanović je već u idućem napadu tukao iz sredine, a s istog mjesta vratima Medveščaka zaprijetio je i Pejaković. Pilipović je bio na mjestu i prilikom bekhenda Supančića iskosa s lijeve strane. Rakar je minutu kasnije uzvratio udarcem iz sredine.  U zadnjoj minuti bilježimo pokušaj Supančića iz sredine, a samo pet sekundi prije kraja trećine prekršaj Modrušana dao je brojčanu prednost Medveščaku na početku druge trećine.

"Medvjedi" se nisu dobro snašli s igračem više. Jedinu priliku imao je Čavlović u 21. minuti kad je s plave linije za malo promašio vrata. Tek kad su se snage na ledu izjednačile vidjeli smo novi pokušaj "bijelih". U 23. minuti Podboj je tukao s plave linije, ali Mikulić se nije dao iznenaditi.  Zagreb je uzvratio dvije minute kasnije. Supančić puca s lijeve strane, Pilipović odbija pločicu, a Šarlija udarcem iz sredine promašuje vrata. U nastavku napada Joureau puca iz neposredne blizine i pogađa Pilipovića u kacigu.

Bebek je u 27. minuti tukao s plave linije. Mikulić brani no u nastavku napada pak dolazi do Dimitrijevića koji puca s desne strane. Vratar "plavih" odbija pločicu, ali samo do Polonija koji iz neposredne blizine dovodi Medveščak u vodstvo. Nakon prvog pogotka na utakmici nastupilo je svojevrsno zatišje, kao da su se suparnici pokušali prilagoditi novonastalom stanju. Prvi su se trgnuli zagrebaši pa je Pejaković u 30. minuti pucao iz sredine.

Medveščak je odgovorio slalomom Bebeka kojeg je napadač "bijelih" završio udarcem iz sredine. Minutu kasnije Groznik puca iskosa s desne strane, a Mikulić je na mjestu. Malo poslije bulija, "medvjedi" povećavaju prednost.  Rakar se našao iza gola te otklizao u lijevi kut odakle pronalazi Belinića koji bekhendom iz sredine šalje pak pod prečku. "Veprovima" se nikako nije svidio razvoj događaja pa kad je u 32. minuti Čavlović napravio prekršaj, Joureau mu je uzvratio udarac. Umjesto igrača više, Zagreb se morao snalaziti s viškom prostora na ledu.

Tijekom četrdesetak sekundi igre sa po četvoricom igrača na ledu ništa se posebno nije događalo na ledu do prekršaja Rakara. Sve što su "plavi" uspjeli učiniti bio je udarac Supančića iskosa s desne strane u 35. minuti. Izjednačenje snaga na ledu donijelo je novo zatišje koje je potrajalo do kraja trećine. Medveščak je na mali odmor otišao s dva gola prednosti koji su mu činili dobru garanciju za pobjedu u susretu.

"Veprovi" se nisu predavali. Šarlija je na početku treće trećine pokušao smanjiti udarcem s lijeve strane. Medveščak je smjesta reagirao na ovaj izazov. Popović Tijan u istoj minuti izvodi samostalni prodor no Mikulić je iz tog dvoboja izašao kao pobjednik. Minutu kasnije Čavlović tuče s plave linije, a u nastavku napada Bebek gađa iskosa s lijeve strane no vratar Zagreba je oba puta bio na visini zadatka. Naleti "bijelih" nisu jenjavali. Podboj u 43. minuti tuče s plave linije. Mikulić brani i ovaj udarac, a potom odličnom reakcijom zaustavlja i pokušaj Rakara iz sredine. Ofanzivu "medvjeda" zaključio je Popović Tijan udarcem iz neposredne blizine koji nije pronašao put do mreže.

Pejaković je udarcem sdesna u 45. minuti vratio "plave" na scenu. Minutu kasnije isti igrač ponovo puca s istog mjesta no Pilipović je i ovog puta bio uspješniji. U nastavku akcije vratar "bijelih" zaustavlja udarac Kumanovića s desne strane, a potom i bekhend Supančića iz neposredne blizine. Pejaković je u 48. minuti promijenio stranu, ali ponovo se suočio sa sigurnim čuvarem mreže Medveščaka. Čavlović je u istoj minuti udarcem s plave linije dao posla i protivničkom vrataru no akcija se ubrzo vratila na polovicu Medveščaka.

Supančić je pokušao smanjiti zaostatak udarcem sdesna u 49. minuti, a minutu kasnije u prilici se našao i Kumanović no raspoloženi Pilipović je i dalje bio nesavladiv. Najbliže zgoditku Zagreb je bio u 52. minuti kad je Supančić udarcem iz sredine pogodio prečku. Prekršaj Premerla u 53. minuti dao je "veprovima" možda i posljednju priliku da se vrate u utakmicu.  Međutim, vratar "bijelih" i dalje je držao svoja vrata zaključanim. Bez uspjeha ostali su udarci iz sredine Šarlije i Supančića u 53. minuti, a onda je nadama "plavih" došao kraj.

Čavlović je u 54. minuti osvojio pak i dugim dodavanjem "izbacio" Rakara samog u protunapad. Napadač Medveščaka sasvim se približio vratima, obišao Mikulića i bekhendom ubacio pak u mrežu. Supančiću je pokušao udarcem iskosa s desne strane ublažiti poraz prije nego što su se snage izjednačile no ni ovog puta pak nije htio u mrežu "bijelih".  Čiček se nadovezao udarcem s plave linije, a neposredno pred povratak Premerla u igru, Rakar se ponovo našao pred golom no ovog puta je Mikulić bio uspješniji.

 Premda je ishod utakmice bio jasan, suparnici su nastavili s aktivnom igrom pa su se prilike nizale i u završnici susreta. Pet minuta prije zadnje sirene Joureau se probio pred gol i pucao. Pilipović odbija pak do Šarlije koji također puca iz blizine no mreža Medveščaka ostala je začarana. Malo kasnije Šarlija odlazi na klupu za kažnjene zbog grubosti.  "Medvjedi" su pritisnuli zagrebaše ne bi li uvećali svoju pobjedu i "poslali poruku" za odlučujuću utakmicu.

Čavlović je započeo paljbu udarcem s plave linije. Mikulić je zaustavio ovaj udarac no minutu kasnije spasila ga je stativa koju je udarcem sdesna pogodio Dimitrijević. Pak se nakon toga odbio na crtu gola, no nitko od "bijelih" ga nije uspio pogurnuti u mrežu. U drugom dijelu kazne Rakar gađa iz sredine, ali pak ne dolazi do mreže. Medveščak je zadržao napadački zamah i nakon izjednačenja snaga na ledu pa je samo 20 sekundi kasnije prekršaj napravio i Kumanović.

Prije nego što su "medvjedi" stigli postaviti igru u napadačkoj trećini u prilici se našao Supančić no njegov udarac iz sredine nije uspio iznenaditi Pilipovića. Medveščak je preuzeo pločicu i nova opsada Zagrebovih vrata je mogla početi. Groznik je prvi tukao s lijeve strane, a malo kasnije dalekometni projektil ispalio je Podboj. Neposredno nakon izjednačenja snaga na ledu u prilici se našao i Rakar, ali Mikulić je bio siguran.

Zadnja minuta susreta bila je ispunjena događajima. Mikulić je prvo zaustavio udarac Rakara iz sredine, a malo kasnije mu se pred gol probio Groznik. Drugi Rakarov udarac zaustavila je stativa nakon čega su pak preuzeli "plavi". Kumanović je stigao opaliti sdesna no mreža Medveščaka ostala je netaknutom.  Pogreška Medveščaka u letećoj izmjeni zbila se sedam sekundi prije kraja, prekasno za "veprove" da pokušaju postići počasni pogodak.

"Medvjedi" su pobjedom u drugoj trećini izbjegli ispadanje u polufinalu što bi za ovu momčad, usprkos izostancima ponajboljih igrača, ipak predstavljalo velik sportski neuspjeh. Ovog puta u redovima Medveščaka nisu igrali samo kadeti nego su im se pridružili i njihovi stariji suigrači pa uspjeh nije izostao. Zagreb je imao želju, organizaciju i disciplinu no na ovoj utakmici im je nedostajalo smirenosti u napadu bez koje nema ni učinkovitosti. Kako god bilo, ovaj dvoboj je ispao zanimljiviji od očekivanog pa se radujemo još jednom okršaju ova dva sastava.Korištenjem naše stranice pristajete na uporabu kolačića. Blokiranjem kolačića i dalje možete pregledavati stranicu, no neke funkcionalnosti Vam neće biti dostupne." Learn more".

EU Cookie Directive Module Information