PH - mlađi juniori

Drama u "majstorici"

MJ Med Zgb 170319Polufinale doigravanja mlađih juniora neočekivano se proteglo do treće utakmice. Mlađahni zagrebaši iznenadili su Medveščaka u prvoj utakmici no "medvjedi" su uzvratili u drugoj tako da je o fianlistu morala odlučiti "majstorica". Medveščak je nastojao što prije otkloniti svaku neizvjesnost pa je u prvih dvadeset minuta navalio iz sve snage. Međutim, "veprovi" su izdržali sve nalete i sredinom trećine postigli jedini pogodak u prvih dvadeset minuta. zagreb je početkom druge trećine povećao prednost no "medvjedi" su ubrzo smanjili zaostatak. Nakon razmjene pogodaka razvila se obostrano otvorena igra, ali mreže se do kraja trećine više nisu tresle. Medveščak je u zadnjoj trećini krenuo na sve ili ništa te je nakon desetak minuta ofanzive uspio izjednačiti. "Rat živaca" nastavio se sve do završetka treće dionice susreta. Do odluke je došlo u prvoj minuti produžetka u kojoj "medvjedi" postižu zgoditak koji ih vodi u finale.

Medveščak - Zagreb 3:2 (0:1, 1:1, 1:0, 1:0) PP

Zagreb, klizalište na Velesajmu, 19.3.2017.
Gledatelja: 60
Suci: Smerdelj, Metzinger i Hrelja

Strijelci:

0:1 ZGB Pejaković (Matuško) 12'
0:2 ZGB Kumanović (Marinković) 22'
1:2 MED Dimitrijević (Polonijo) 24'
2:2 MED Bebek (Rakar) 52'
3:2 MED Rakar (Čavlović) 61'

Udarci na gol:
Medveščak 38
Zagreb 23

Isključenja:
Medveščak 8 min
Zagreb 2 min

Medveščak: Pilipović, Ivasović - Premerl, Podboj, Belinić, Rakar, Popović Tijan - Čavlović, Čavić, Dimitrijević, Bebek, Polonijo - Golub, Košević, Groznik, Čaić, Vujasinović. Trener: Sertić

Zagreb: Mikulić - Modrušan, Čiček, Joureau, Supančić, Šarlija - Alić, Digula, Pejaković, Kumanović, Matuško - Bezuk, Švarc, Bokšić, Marinković, Radonić. Trener: Zavacký

"Medvjedi" su u odlučujuću utakmicu isklizali u gotovo istom sastavu koji je izborio pobjedu u drugom susretu polufinalnog dvoboja. Vratar, dva braniča para i tri navale nisu se mijenjali tako da je jedina razlika u postavi bio dodatak napadača Goluba koji je zajedno s Koševićem trebao služiti kao alternativni par krila u trećem napadu. Medveščak je u borbu za finale krenuo bez braniča Kapuđije te napadača Burazina, Mihalića, Hunta i Krambergera. Druga petorka "medvjeda" u potpunosti je bila sačinjena od kadeta.

Zagreb je također nastupio s minimalnim izmjenama u odnosu na postavu koja je izgubila drugu utakmicu. Izostao je napadač trećeg napada, Ljubičić, na čije je mjesto uklizao branič Radonić. Od igrača koji su redovitije nastupali tijekom prvenstva nedostajao je još samo napadač Cerovac. Kao što je već poznato, čak desetorica "veprova" još uvijek su kadeti što dodatno ističe uspjeh Zagreba u ovom dvoboju.

Prve dvije minute susreta protekle su u ispitivanju snaga, a potom su "medvjedi" započeli s dalekometnom paljbom. Prvo je s plave linije tukao Premerl, a potom je Podboj u dva navrata zaprijetio Mikuliću udarcima iz daleka. Vratar "bijelih" nije se dao iznenaditi, a njegovi suigrači su se usredotočili na obrambene zadatke. Medveščak nije imao rješenja za discipliniranu obranu Zagreba pa su iduće četiri minute protekle u potpunom zatišju. Igralo se na sredini leda, uz ogradu, svagdje, samo ne u blizini bilo čijeg gola.

Uspavanku je u sedmoj minuti prekinuo Kumanović koji osvaja pločicu, izvodi slalom kroz postavu "modrih", izbija sam pred gol  puca no Pilipović je odličnom obranom sačuvao svoju mrežu. Minutu kasnije vratar Medveščaka brani i udarac Joureaua iz sredine. "Medvjedi" su odgovorili prodorom Vujasinovića koji u devetoj minuti puca bekhendom iz sredine no Mikulić se nije dao iznenaditi. Prvih desetak minuta zaključio je Joureau udarcem sdesna. Rakar je u 11. minuti pucao iz sredine, a Mikulić je bio na mjestu. Minutu kasnije, Zagreb prelazi u vodstvo.

Matuško je sa svoje plave linije dijagonalom pronašao Pejakovića koji je ušao u napadačku trećinu i udarcem s plave linije iznenadio čuvara mreže "modrih". "Medvjedi" su mogli uzvratiti već u idućoj minuti kad se iza gola našao Dimitrijević i uposlio Bebeka koji puca iz sredine, ali ne prolazi Mikulića. Nakon bulija pak dolazi do Podboja koji gađa s plave linije. Vratar "bijelih" odbija pak do Vujasinovića koji iz neposredne blizine ne pogađa mrežu. U 15. minuti prigodu je imao Groznik čiji bekhend iz sredine postaje plijenom čuvara mreže Zagreba.

Polonijo se u 16. minuti probio pred sama vrata, ali mu nije pošloza rukom izjednačiti. Minutu kasnije prekršaj Groznika ostavlja "medvjede" s igračem manje.  Zagreb je bio potpuno bezopasan tijekom obje minute kazne za napadača "modrih". Pilipović nije imao nikakvog posla. U zadnjoj minuti prije velikog odmora "medvjedi" su stvorili nekoliko prilika za izjednačenje. Prvo je Podboj tukao s plave linije, Mikulić odbio pak, a Belinić iz blizine pogađa vratara. Malo kasnije ponovo se u prilici našao Belinić no njegov bekhend iz bliza nije pogodio mrežu. Zagrebaši su na odmor pošli s minimalnom prednošću.

Šarlija je otvorio drugu trećinu bekhendom iz sredine koji je postao plijenom vratara Medveščaka. U idućoj minuti Zagreb podiže razliku na dva gola. Matuško je pucao bekhendom iz sredine, Pilipović odbija pločicu koja dolazi do Kumanovića, a napadač "bijelih" udarcem iskosa s lijeve strane pogađa mrežu. Razvoj događaja nikako nije išao na ruku "medvjedima" koji su znali da moraju brzo odgovoriti na protivnički izazov. Međutim, ni Zagreb nije namjeravao spavati na lovorikama. Marinković je u 24. minuti tukao s plave linije, ali Pilipović je bio na mjestu.  Medveščak je u idućem zaprijetio preko Čaića koji tuče iz sredine, Mikulić odbija pak, ali samo do Vujasinovića koji iz neposredne blizine ne pogađa mrežu.

"Veprovi" su uzvratili protunapadom dvojice na jednog u kojem je Pejaković iz sredine uposlio Marinkovića koji tuče s lijeve strane no Pilipović je bio na visini zadatka. Na isteku ove ispunjene minute Medveščak je uhvatio priključak. Polonijo je iz sredine predao pak nadesno do Dimitrijevića koji preciznim udarcem pogađa mrežu. "Medvjedi" su pogotkom vratili mir na klupu i podigli si samopouzdanje no Zagreb je još uvijek imao prednost koja ga je vodila u finale. Idućih nekoliko minuta potrajalo je zatiške tijekom kojeg su suparnici tražili taktiku za drugi dio susreta.

Groznik je u 28. minuti opalio s desne strane, a na isti način uzvratio je Šarlija minutu kasnije. Oba pokušaja ostala su bez uspjeha, a na polovici susreta prekršaj Podboja daje "veprovima" priliku da se ponovo odmaknu na dva gola razlike. Prvu priliku imali su ipak "medvjedi". Bebek je izveo slalom kroz postavu "bijelih" i pucao slijeva no Mikulić je iz ovog dvoboja izašao kao pobjednik. Joureau je minutu kasnije bekhendom iz sredine pokušao ugurati pak u gol, ali bez uspjeha.  Medveščak je dobrom igrom u obrani otklonio opasnost od svojih vrata te je u drugi dio trećine krenuo sa željom da izjednači. Joureau je u 34. minuti opet pucao bekhendom iz trećine, a i učinak je bio isti. Popović Tijan pokušao je izjednačiti malo kasnije no njegov udarac sdesna nije pronašao put do mreže.

Kumanović je četiri minute prije kraja trećine gađao sdesna, a u istoj minuti Bebek uzvraća pokušajem s lijeve strane. Polonijo je u 37. minuti tukao s lijeve strane no Mikulić je bio na mjestu. Malo kasnije Pejaković odgovara udarcem iz sredine. Čiček je u idućoj minuti gađao iz sredine, a Pilipović je posljednju obranu zabilježio u idućem napadu kad je s desne strane pucao Supančić. Suparnici su na mali odmor pošli s istom razlikom kao i poslije prve trećine. Zagrebaši su žalili što nisu bar malo dulje zadržali dva gola razlike dok su "medvjedi" prikupljali svu energiju za juriš u trećoj dionici susreta.

Punih pet minuta trajalo je zatišje u posljednjoj trećini. Ni jedni niti drugi nisu uspjeli uputiti ni jedan, jedini udarac prema vratima. Takva "igra" više je pogodovala zagrebašima koji su imali prednost i koji su računali da će prolaskom vremena "medvjedi" biti sve nervozniji i skloniji pogreškama. Marinkoviću je u 45. minuti prvom pošlo za rukom zapucati s lijeve strane. Malo kasnije Dimitrijević odgovara "varaždincem" koji pogađa stativu. U nastavku napada Čavić je tukao s plave linije, a potom prekršaj pravi Rakar. "Veprovi" su dobili sjajnu priliku za sticanje odlučujuće prednosti, ali je nisu znali iskoristiti. Jedini udarac u dvije minute kazne za napadača "modrih" izveo je s plave linije Podboj.

Pejaković je udarcem iz sredine najavio početak drugog dijela trećine čime je podsjetio "medvjede" da moraju pojačati pritisak prema vratima Zagreba. Čavlović je u 50. minuti opalio s plave linije, a Čaić pokušao pospremiti odbijanac u mrežu. Mikulić je i dalje bio na visini zadatka.  Minutu kasnije Čaić se ponovo našao pred golom, ali ni ovog puta mu nije uspjelo ugurati pak u mrežu.  U prekidu igre pograbili su se Groznik i  Kumanović pa su obojica morali na otklizati prema klupama za kažnjene. Dodatni prostor na ledu bolje su iskoristili "modri". Nakon minute igre s četvoricom protiv četvorice, Rakar se našao iza gola odakle je uposlio Bebeka pred vratima koji udarcem iz prve izjednačuje omjer.

Podboj je već u idućoj minuti udarcem s plave linije pokušao dovršiti preokret, a minutu kasnije na isti način Mikuliću je zaprijetio i Čavlović. Zagreb je u 53. minuti odgovorio udarcem Supančića iz sredine no inicijativa je definitivno prelazila na stranu Medveščaka. Popović Tijan je u 56. minuti zamalo iznenadio vratara "bijelih" udarcem iz sredine. Dvije minute prije kraja Mikulić brani udarac Dimitrijevića iz blizine. Medveščak je u predzadnjoj minuti mogao osigurati pobjedu kad je Čavlović tukao s plave linije, a Rakar skrenuo pak prema golu. Mikulić je odbio pak, ali samo do Rakara kojem ipak nije uspjelo iz neposredne blizine ugurati pak u mrežu.

Trener Sertić je u zadnjoj minuti trećine pozvao pola minute predaha. "Medvjedi" su u preostalom vremenu stigli dvaput ugroziti Zagrebova vrata. Dimitrijević je tukao s desne strane, a malo kasnije Bebek je pokušao donijeti pobjedu udarcem s plave linije. Mikulić je zaustavio oba udarca pa je utakmica otišla u produžetak. Nova pravila produžetka koja tjeraju momčadi da igraju s tri igrača jedva funkcioniraju među seniorima. U mlađim uzrastima valja samo pričekati da se igrač s pakom oslobodi čuvara i dobije se situacija slična kaznenom udarcu. "Medvjedima" je trebalo manje od minute da Čavlović uposli Rakara koji udarcem iz sredine pogađa mrežu i uvodi Medveščak u finale.

Puno teže nego što se očekivalo, "medvjedi" su se probili do završnice u kojoj ih čeka Mladost. Premda su u tri utakmice redovnog dijela prvenstva od Zagreba izgubili samo bod, hokejaši Medveščaka morali su čekati do produžetka treće utakmice da izbore pobjedu. Izuzetno značajnu ulogu u prolazu imali su kadeti Medveščaka koji su postigli dvije trećine bodova za svoju momčad u ovom polufinalu. Za očekivati je da će se do finala barem neki od ozlijeđenih "medvjeda" oporaviti čime bi finale moglo biti uzbudljivije. Zagreb je na drugoj strani napravio maksimum. Momčad mlađih juniora u kojoj su u godištu samo vratar i prva petorka nadmašila je svoje momgućnosti i napravila polufinalni dvoboj neizvjesnim do posljednje sekunde. "Veprovi" više od toga nisu mogli ni očekivati, a na odgovornima u klubu je da objasne sebi i članstvu kako si je klub mogao dopustiti da praktički izgubi dva godišta mladih hokejaša i prije nego što su došli do juniora.

 

Korištenjem naše stranice pristajete na uporabu kolačića. Blokiranjem kolačića i dalje možete pregledavati stranicu, no neke funkcionalnosti Vam neće biti dostupne." Learn more".

EU Cookie Directive Module Information