PH - mlađi juniori

Neizvjesno finale

MJ Mla Med 170412Povratak juniorske reprezentacije s neuspješnog izleta na Daleki Istok omogućio je mlađim juniorima i juniorima da odigraju finala doigravanja. Prvi su krenuli mlađi juniori. Premda je u dvoboj ušla kao veliki favorit, Mladost je u Medveščaku naišla na tvrdog protivnika koji nije htio biti samo sudionik u proslavi "mamuta". Mladostaši su poveli u početnim minutama utakmice no "medvjedi" su do odlaska na odmor poravnali. Ravnopravna borba protegla se i u drugom dijelu susreta. Prilike su se smjenjivale na obje strane no mreže su mirovale. Početkom zadnje trećine Mladost se vraća u vodstvo. Medveščak se nije predao, ali mu je bilo sve teže nositi se s protivničkim naletima. "Mamuti" su pritiskali i pred kraj susreta postižu treći zgoditak kojim postavljaju konačnih 3:1 u svoju korist.

Mladost - Medveščak 3:1 (1:1, 0:0, 2:0)

Zagreb, klizalište na Velesajmu, 12.4.2017.
Gledatelja: 73
Suci: Beganović, Žibret i Saković

Strijelci:

1:0 MLA Lovak (Đerek) 5'
1:1 MED Burazin (Belinić) 15'
2:1 MLA Dobrić (Seitz) 43' PP1
3:1 MLA Jakovac (Dobrić) 58'

Udarci na gol:
Mladost 32
Medveščak 19

Isključenja:
Mladost 10 + 10 (Tomić) min
Medveščak 14 + 10 (Burazin) min

Mladost: Tomić, Krasić - Seitz, Đerek, Pleština, Dobrić, Jakovac - Varga, Janjatović, Hanžek, Kramarić, Lovak - Ikanović Šilhan, Idžan, Ruklić, Klobučar. Trener: Budja

Medveščak: Pilipović, Ivasović - Premerl, Podboj, Popović Tijan, Čaić, Rakar - Čavlović, Čavić, Dimitrijević, Bebek, Burazin - Golub, Košević, Belinić, Vujasinović, Groznik. Trener: Sertić

Mladost je redovni dio prvenstva završila bez ijednog izgubljenog boda. U četiri utakmice s budućim protivnikom u finalu, Medveščakom, mladostaši su zabilježili isto toliko pobjeda s ukupnom gol razlikom od 33:8. Ne čudi stoga razmišljanje da su "mamuti", uz sav potreban oprez, bili veliki favorit u završnici borbe za naslov prvaka. Najučinkovitiji mladostaši u prvenstvu bili su Dobrić s 48 bodova, te Hanžek i Jakovac sa po 26. Istaknuli su se i branič Đerek s 18 te Pleština sa 17 bodova. Vratar Krasić je s 94,7% obrana bio najuspješniji čuvar mreže u prvenstvu.

Od trojice vratara, trener Budja je na galeriji ostavio Goršića, a mjesto između vratnica povjerio Tomiću. Obrana momčadi bila je oslabljena izostankom ozlijeđenog Pavlešića i suspendiranog Kuzmanovića pa su "mamuti" isklizali sa samo dva branička para. U napadačkim trojkama nije bilo Savanovića no momčadi se pridružio prvi strijelac kadetske momčadi, Idžan. Mladostaši su isklizali s tri navale pri čemu su se u trećem napadu izmjenjivala četvorica napadača.

Medveščak se do finala probio nakon velike borbe sa Zagrebom u polufinalu. Pomlađeni "veprovi" su iznenadili pobjedom u prvoj utakmici. "Medvjedi" su dobili drugu, a pobjednika je u "majstorici" odlučio tek pogodak u produžetku. Premda su u svojim redovima imali dvaput više mlađih juniora od Zagreba, kadetska petorka Medveščaka imala je značajnu ulogu u prolasku svoje momčadi u završnicu.

Vrata Medveščaka čuvao je Pilipović. Izostanak Kapuđije i premještaj Belinića u napad, značio je da će i "medvjedi" u finalu zaigrati sa samo dva branička para od kojih je jedan bio kadetski. Izostanak Burazina i Mihalića u polufinalu zamalo je Medveščaka koštao ulaska u finale. Burazin se u međuvremenu oporavio i združio s kadetskim napadačkim dvojcem dok je Mihalić ipak ostao izvan stroja. U postavi nije bilo ni Hunta, Krambergera niti kadeta Polonija koji se istaknuo u polufinalu. Medveščak je isklizao s tri napada i još dvojicom napadača u pričuvi.

Nakon uvodnog ispitivanja snaga finale mlađih juniora "otvorio" je Podboj udarcem sdesna u trećoj minuti. Dvije minute kasnije, mladostaši su odgovorili vodećim pogotkom. Đerek je dijagonalom pronašao Lovaka koji je udarcem slijeva iznenadio Pilipovića pogodivši u rašlje. "Medvjedi" se nisu dali zbuniti rano primljenim golom. U sedmoj minuti Dimitrijević tuče iz sredine, a Tomić odličnom obranom spašava svoju mrežu.  Malo kasnije vratar "crnih" još jednom sjajnom obranom zaustavlja pokušaj Rakara, također iz sredine.

Napadač "bijelih" nije se zaustavio na vrijeme nego je naletio na Tomića zbog čega je zaradio dvije minute kazne. Mladostaši se nisu dobro snašli s igračem više. Dodavanja su bila spora i bilo ih je premalo tako da su "medvjedi" bez poteškoća zatvarali prostor. "Mamuti" nisu uputili ni jedan, jedini udarac prema vratima, ali je zato Burazin u osmoj minuti opasno zaprijetio udarcem iz sredine. Tomić je još jednom odličnom obranom sačuvao svoja vrata. Snage su se ubrzo izjednačile pa su suparnici u drugi dio trećine ušli s minimalnim vodstvom Mladosti.

Premerl je u 12. minuti iskušao svoj udarac iz daleka. Minutu kasnije na klupu za kažnjene sjeda Dobrić. "Crni" su bili gotovo jednako učinkoviti u obrani s igračem manje kao i njihovi protivnici. Aktivnom obranom ograničili su "medvjede" na udarac Burazina s plave linije prije nego što su se snage na ledu izjednačile. Medveščak je ipak  u 15. minuti zatresao mrežu. Burazin je pobjegao u protunapad kojeg je završio preciznim udarcem slijeva.

U 16. minuti Mladost je ostala bez Seitza koji se zaletio u ogradu i nije mogao odmah nastaviti s igrom. Završnica trećine bila je puna uzbuđenja. Prvo je Burazin dvije minute prije odmora opalio s lijeve strane, a malo kasnije Ruklić odgovara udarcem s plave linije. Prekršaj Groznika ostavio je mladostaše s igračem više praktički do kraja trećine. Obrana "bijelih" odlično je funkcionirala budući da je Mladost uputila samo jedan udarac s igračem više. Pilipović je zaustavio pokušaj Dobrića iskosa s desne strane. Trećinu je zaključio Hanžek udarcem iz sredine.

Premda su suparnici u nastavak susreta ušli s izjednačenim omjerom, Medveščak je ostavio bolji dojam. "Medvjedi" su djelovali pripremljenije za ovu utakmicu dok se kod njihovih protivnika moglo naslutiti iznenađenje razinom otpora kojeg je Medveščak pružio u prvih dvadeset minuta. Jakovac je već u prvoj minuti nastavka zaprijetio udarcem iskosa s lijeve strane. Malo kasnije Đerek pokušava iznenaditi Pilipovića udarcem s centra, ali bez uspjeha.

U 23. minuti Burazin uzvraća udarcem iskosa s desne strane, a minutu kasnije Pilipović je odličnom obranom zaustavio pokušaj Seitza iz sredine. Branič Mladosti se nakon predaha poslije prve trećine vratio u sastav. Klupa Mladosti je u 26. minuti kažnjena s dvije minute zbog nesportskog ponašanja. "Medvjedi" su krenuli po preokret no prošlo je više od minute s igračem više bez ijednog udarca prema vratima Mladosti. U 28. minuti Seitz nalijeće palicom na Dimitrijevića koji mu ne ostaje dužan pa su obojica isključeni.

Ništa se na ledu nije dogodilo tijekom preostalih četrdesetak sekundi brojčane prednosti Medveščaka. Janjatović je u 30. minuti gađao s plave linije, bez uspjeha.  U idućoj minuti prekršaj pravi Belinić pa su sada "mamuti" dobili priliku pretvoriti brojčanu prednost u rezultatsku. Seitz je udarcem s plave linije nastojao iznenaditi Pilipovića, a "bijeli" su odgovorili protunapadom u 32. minuti kad je Burazin prošao po lijevoj strani te ubacio pak u sredinu. Bebek je snažno tukao, a Tomić odlično obranio.

Mladost je pojačala pritisak ne bi li iskoristila igrača više i povela prije završetka trećine. Pilipović je u 32. minuti prvo zaustavio udarac Jakovca iz sredine, a potom i "bombu" Đereka s plave linije. Posljednji udarac prije izjednačenja snaga na ledu uputio je Dobrić s plave linije. Medveščak je u 33. minuti pokušao povesti preko Burazina no njegov udarac s plave linije nije pronašao put do mreže. Suparnici su se podosta istrošli u prethodnom razdoblju pa je uskoro nastupilo zatišje tijekom kojeg su i jedni i drugi obnavljali energiju i planirali kako završiti trećinu.

Tri minute prije kraja trećine Burazin se probio pred vrata i pucao. Tomić odbija pak, ali samo do Bebeka kojem također nije pošlo za rukom postići pogodak. Dobrić je u idućem napadu uzvratio udarcem iz sredine. Isti igrač u 39. minuti ponovo gađa iz sredine no Pilipović je bio na mjestu. U zadnjoj minuti prigodu je imao i Burazin koji se opet našao pred golom no njegov bekhend nije bio precizan. Drugih dvadeset minuta pokazale su kako dobra igra Medveščaka u prvoj trećini nije bila slučajnost. "Medvjedi" su svojom izvedbom podigli razinu finala i učinili ga zanimljivim.

Pleština je na početku treće dionice susreta opalio iz sredine, a vratar "bijelih" ponovo je bio siguran.  U 42. minuti na klupu za kažnjene sjeda Dimitrijević. Mladostaši su ovog puta bili učinkoviti. Minutu vremena su potrošili na organizaciju napada, a onda je Seitz vratio pak na plavu liniju odakle Dobrić preciznim udarcem iz zgloba vraća "crne" u vodstvo. Medveščak je u idućoj minuti pokušao izjednačiti no Tomić je zaustavio udarac Popovića Tijana s desne strane.

Mladostaši su u 44. minuti imali veliku priliku za povećanje prednosti. Janjatović je tukao iz sredine, Pilipović odbio pak do Hanžeka koji puca iz neposredne blizine. Vratar "bijelih" ponovo brani, ali do pločice prvi dolazi Lovak kojem također ne uspijeva postići pogodak iz blizine. Dvije minute kasnije Pilipović brani udarac Pleštine s desne strane. Od 47. minute inicijativu preuzimaju "medvjedi". Dimitrijević je tukao s lijeve strane, Tomić odbio pak koji dolazi do Bebeka no ni njegov udarac sdesna nije pronašao put do mreže.

Minutu kasnije u prilici se našao Čaić koji puca s lijeve strane no Tomić brani. Popović Tijan se u 49. minuti probio pred gol, ali vratar "crnih" ponovo je bio na mjestu. Ofanzivu Medveščaka prekida Kramarić udarcem iz sredine deset minuta prije kraja trećine. Malo zatim, prekršaj Čaića ostavlja mladostaše s igračem više. Svoju prvu i jedinu prigodi "mamuti" su stvorili odmah na početku kazne. Hanžek je pucao iz neposredne blizine, ali Pilipović je bio na visini zadatka. Njegovi suigrači obavili su preostali posao odnosno onemogućili "crne" da uopće zapucaju prema vratima.

Po izjednačenju snaga na ledu do kraja trećine ostalo je samo osam minuta. "Medvjedi" su trebali krenuti prema naprijed kako bi izjednačili no mladostaši nisu ostavljali previše prostora za prodor. Uslijedilo je svojevrsno zatišje u kojem se nekoliko minuta malo toga događalo na ledu, kao da su se suparnici spremali za rasplet susreta. Tek u 56. minuti bilježimo udarac Idžana s desne strane. Dvije minute kasnije, Mladosti bježi na dva razlike. Dobrić se našao iza gola te uposlio Jakovca pred vratima koji se dobro snašao i ugurao pločicu u mrežu.

Trener "bijelih" pozvao je pola minute predaha ne bi li u preostale, nešto manje od tri minute, potaknuo svoje igrače na pokušaj podviga. "Medvjedi" su minutu kasnije izveli dobru akciju kad je Popović Tijan s desne strane ubacio pak pred gol odakle Rakaru nije pošlo za rukom svladati tomića. Mladost je u predzadnjoj minuti odgovorila bekhendom Idžana iz sredine. Pilipović odbija pak do Hanžeka koji gađa iz blizine, ali bez uspjeha. Deset sekundi prije kraja susreta dolazi do obračuna pred vratima Mladosti nakon čega Burazin dobio četiri minute i disciplinsku kaznu dok je Idžan dobio samo dvije minute. Vratar Tomić kažnjen je disciplinskom kaznom. Do kraja susreta samo je Dobrić stigao zaprijetiti udarcem izbliza i prva finalna utakmica je završila.

Mladost je na kraju susreta bila itekako zadovoljna pobjedom koju je ostvarila teže nego što je očekivala. Inače učinkovit napad "mamuta" nije dobro funkcionirao, a konačnom uspjehu itekako je doprinio sigurni vratar Tomić koji je u više navrata spašavao svoja vrata. Njegov kolega Pilipović također se istaknuo nizom obrana no "medvjedi" su u ovom susretu najviše unaprijedili igru u obrani s kojom su imali dosta poteškoća protiv mladostaša tijekom redovnog dijela prvenstva. U svakom slučaju, predstoji nam uzbudljivo finale.

Korištenjem naše stranice pristajete na uporabu kolačića. Blokiranjem kolačića i dalje možete pregledavati stranicu, no neke funkcionalnosti Vam neće biti dostupne." Learn more".

EU Cookie Directive Module Information