PH - mlađi juniori

Raspucano do produžetka

MJ Med Mla 170414Finalisti doigravanja prvenstva mlađih juniora odigrali su još jednu uzbudljivu utakmicu. U dvoboju raspoloženih strijelaca obje su se momčadi izmjenjivale u vodstvu pri čemu nijedna nije imala prednost veću od jednog gola. "Medvjedi" su poveli već u drugoj minuti no njihova prednost potrajala je samo četiri minute. Mladost se sredinom trećine ponovo našla u zaostatku, ali "mamuti" su tik pred odlazak na veliki odmor uspjeli poravnati. Početkom druge trećine Mladost preokreće omjer i drži minimalnu prednost sve do završnice trećine. Medveščak je pet minuta prije kraja trećine poravnao no "mamuti" su ponovo bili učinkoviti u zadnjim trenucima trećine. Vodstvo mladostaša potrajalo je pet minuta zadnje trećine. "Medvjedi" su potom izjednačili da bi do kraja trećine još dvaput stizali protivničku prednost. Uzbuđenje je dosegnulo vrhunac na isteku šezdesete minute koju su suparnici završili s neodlučnih 6:6. Pobjednika je odlučila prva minuta produžetka u kojoj je Mladost bila spretnija čime je došla na prag osvajanja naslova.

Medveščak - Mladost 6:7 (2:2, 1:2, 3:2, 0:1) PP

Zagreb, klizalište na Velesajmu, 14.4.2017.
Gledatelja: 65
Suci: Metzinger, Krčelić i Žibret

Strijelci:

1:0 MED Burazin (Dimitrijević) 2'
1:1 MLA Hanžek 6'
2:1 MED Rakar (Burazin) 12' PP1
2:2 MLA Dobrić (Hanžek) 20'
2:3 MLA Ikanović Šilhan (Idžan) 23'
3:3 MED Burazin 35'
3:4 MLA Pleština (Dobrić) 38' PP1
4:4 MED Bebek (Burazin) 45'
4:5 MLA Mandić (Seitz, Pleština) 50' PP1
5:5 MED Belinić (Bebek) 51'
5:6 MLA Pleština 52'
6:6 MED Burazin (Bebek) 53'
6:7 MLA Dobrić (Đerek) 61'

Udarci na gol:
Medveščak 28
Mladost 26

Isključenja:
Medveščak 10 + 10 (Popović Tijan) min
Mladost 14 min

Medveščak: Pilipović, Ivasović - Premerl, Podboj, Popović Tijan, Čaić, Rakar - Čavlović, Čavić, Dimitrijević, Bebek, Burazin - Golub, Košević, Belinić, Vujasinović, Groznik. Trener: Sertić

Mladost: Goršić, Tomić - Seitz, Đerek, Pleština, Dobrić, Jakovac - Janjatović, Mandić, Hanžek, Kramarić, Lovak - Klobučar, Idžan, Ruklić, Ikanović Šilhan. Trener: Budja

"Medvjedi" su mogli biti zadovoljni igrom u prvih četrdeset minuta uvodnog susreta finalnog dvoboja, Međutim, pad u trećoj trećini koji je doveo do poraza morali su djelovati kao poticaj igračima i stručnom stožeru za pripremu za drugu utakmicu. Medveščak je svakako htio dobiti drugu utakmicu kako bi zadržao neizvjesnost u dvoboju i onemogućio protivnika da stekne gotovo nedostižnu prednost. Sve predviđene promjene ticale su se samo taktike budući da su "medvjedi" isklizali u potpuno jednakom sastavu kao i u prvoj utakmici. Medveščak se ponovo namjeravao suprostaviti "mamutima" s tri navale i dva branička para. Još dvojica napadača ostala su u pričuvnom četvrtom napadu, a u sastavu ni ovog puta nije bilo braniča Kapuđije ni napadača Hunta, Krambergera niti Polonija.

Mladost je na drugoj strani isklizala s novim vratarskim dvojcem. Sigurni Tomić koji je u prvoj utakmici primio samo jedan pogodak ostao je na klupi za pričuve, a umjesto njega se između vratnica našao Goršić. Za razliku od Tomića koji je tijekom cijele sezone branio "na kapaljku", Goršić je veći dio sezone proveo u dresu Teama Zagreb gdje se ravnomjerno smjenjivao s Pilipovićem. Pričuvni vratar iz prošle utakmice, Krasić, ostao je na galeriji. Premda su "mamuti" dobili prvu utakmicu, trener Budja nije mogao biti previše zadovoljan izvedbom svojih igrača s izuzetkom posljednjih dvadeset minuta. Međutim, ni on nije imao prostora za manevar budući da nije mogao računati na braniče Pavlešića i Kuzmanovića kao ni na napadača Savanovića. Popisu izostalih pridružio se i branič Varga pa se momčadi pridružio još jedan kadet, Mandić. Napadačke trojke i prvi branički par ostali su netaknuti.

"Medvjedi" su krenuli žestoko u drugu finalnu utakmicu. Rakar se već u prvoj minuti probio pred vrata no Goršić je bio na mjestu. Minutu kasnije, vratar "žutih" morao je vaditi pločicu iz mreže. Dimitrijević je uposlio Burazina u sredini koji udarcem iz zgloba dovodi "modre" u vodstvo. Već u idućem napadu Dimitrijević tuče s plave linije, ali Goršić se nije dao iznenaditi. Mladost se u utakmicu uključuje u trećoj minuti udarcem Dobrića iz sredine. Pleština je dvije minute kasnije na isti način pokušao poravnati, ali Pilipović je sačuvao svoju mrežu. "Mamuti" su u šestoj minuti ipak izjednačili.

Lovak je dugim dodavanjem pronašao Hanžeka koji bekhendom iz sredine pogađa mrežu. Našim sucima duga dodavanja nerijetko predstavljaju nepremostivu prepreku u potrazi za asistentima pa je tako i Lovak ostao bez svog zasluženog boda. "Medvjedi" su se mogli vratiti u vodstvo već u idućoj minuti kad je u protunapad pobjegao Popović Tijan i pucao sdesna. Sigurni Goršić zaustavio je ovaj udarac. "Žuti" su uzvratili udarcima Janjatovića i Dobrića u sedmoj minuti no rezultat je ostao u ravnoteži. Minutu kasnije, Janjatović sjeda na klupu za kažnjene.

Burazin je ubrzo nakon bulija opalio s lijeve strane, Goršić brani. Nešto kasnije u prilici se našao Rakar no vratar Mladosti zaustavio je i njegov udarac iz sredine. U nastavku akcije "modri" pretvaraju brojčanu prednost u rezultatsku. Odmah poslije bulija Burazin tuče iz sredine no pogađa u blok. Pak se odbio nalijevo do Rakara koji preciznim udarcem pogađa mrežu. Suparnici su nastavili s obostrano otvorenom igrom. Jakovac je u idućem napadu gađao iskosa s lijeve strane, ali bez uspjeha. U desetoj minuti Rakar bježi u protunapad kojeg završava udarcem iz sredine no Goršić iz ovog dvoboja izlazi kao pobjednik. Na drugoj strani Pilipović brani pokušaj Dobrića s lijeve strane.

Ulaskom u drugi dio trećine tempo igre pada. Prilike su se prorijedile jer se uglavnom igralo uz ogradu i na sredini leda. "Igru bez igre" prekinuo je prekršaj Dimitrijevića u 14. minuti. Medveščak se odlično branio s igračem manje ograničivši "mamute" na udarac Seitza s plave linije u 16. minuti. Tek što se vratio u igru Dimitrijević se uključio u protunapad kojeg je poveo Rakar. Odigrali su dupli pas nakon kojeg Dimitrijević tuče sdesna no Goršić je ponovo bio uspješan. Minutu kasnije "žuti" su zbog prekršaja Hanžeka ostali s igračem manje.

Mladostaši su uspjeli izgurati protivnika od svog gola pa su se "medvjedi" ograničili na dalekometne pokušaje. Čavlović je raspalio u 17. minuti, a Goršić je obranio i udarac Podboja minutu kasnije. Nakon izjednačenja snaga na ledu ostalo je tek nešto više od minute do kraja trećine no i to je bilo dovoljno "mamutima" za izjednačenje. Hanžek je otklizao iza gola odakle je uposlio Dobrića pred vratima. Pilipović brani udarac iz neposredne blizine no odbijeni pak dolazi do Pleštine koji bekhendom iskosa s lijeve pogađa mrežu. Do kraja trećine zabilježili smo i udarac Đereka s plave linije.

Prva trećine protekla je u dobroj igru u kojoj su "medvjedi" bili za nijansu bolji no prednost nisu uspjeli sačuvati do odlaska na veliki odmor. "Modri" su aktivno ušli i u drugu trećinu. Popović Tijan je u 21. minuti gađao sdesna, a minutu kasnije Goršić brani i udarac Rakara iz sredine. Međutim, u 23. minuti Mladost prelazi u vodstvo. Idžan je izveo "varaždinca", Pilipović odbija pak, ali samo do Lovaka koji iz neposredne blizine ubacuje pločicu u mrežu. Medveščak je priliku za izjednačenje dobio već u idućoj minuti kad je isključen Dobrić.

Mladost je prva došla u posjed paka pa su tako brojčano malobrojniji "žuti" u 24. minuti zaprijetili vratima Medveščaka. Hanžek je s lijeve strane ubacio pak pred gol odakle Lovaku nije pošlo za rukom svladati Pilipovića. Burazin je minutu kasnije opalio s plave linije, a posljednju prigodu tijekom Dobrićeve kazne imao je Hanžek kad je udarcem iskosa s lijeve strane pokušao povećati prednost "mamuta". Nakon izjednačenja snaga na ledu uslijedilo je zatišje od par minuta koje je prekinulo isključenje Rakara u 28. minuti. "Žuti" su ozbiljno pritisnuli Medveščakovu četvorku. Dobrić je u 29. minuti udarcem iz sredine pogodio prečku. Minutu kasnije Pilipović brani pokušaj Hanžeka iz sredine.

"Medvjedi" su se uspješno obranili i čim su se snage izjednačile krenuli su u protunapad. Goršić nije morao braniti svoju mrežu, ali je u pokušaju da onemogući "modre" napravio prekršaj. Medveščak je tako u drugu polovicu susreta ušao s igračem više. Mladost se našla pod velikom opsadom. Goršić je sjajnom obranom zaustavio udarac Burazina s desnog krila. Bebek je u 32. minuti udarcem sdesna pokušao iznenaditi vratara "žutih", a u nastavku napada Burazin ispaljuje još jedan dalekometni projektil. Brojčanu prednost "modrih"  zaključio je Bebek udarcem iskosa s desne strane.

Hanžek je u 33. minuti zaprijetio udarcem iz sredine, a dvije minute kasnije "medvjedi" su poravnali. Burazin je poveo pak do plave linije, a onda raspalio pak tako da se od prečke odbio u gol. Strijelac izjednačujućeg zgoditka pravi prekršaj u 36. minuti pa su "mamuti" u završnici trećine dobili priliku za povratak u vodstvo. Medveščak se gotovo pune dvije minute branio bez da je dopustio ijedan udarac protivniku. Kad je preostalo samo šest sekundi do povratka napadača "modrih", Mladost je iskoristila igrača više. Đerek je s plave linije spustio pak nalijevo do Dobrića koji ubacuje pak u sredinu odakle Pleština udarcem iz prve zakucava pak u mrežu.

Medveščak je u idućoj minuti mogao opet poravnati no Goršić je obranio udarac Burazina iz sredine. Kad je do malog odmora preostalo samo 11 sekundi, prekršaj Ruklića najavio je ofanzivu "medvjeda" na početku posljednje trećine. "Mamuti" su u nastavku susreta uspostavili ravnotežu u igri, a pogotkom u završnici trećine vratili su minimalnu prednost koju su držali veći dio trećine. Medveščak je u trećoj dionici susreta morao baciti karte u napad.

Na samom početku posljednje trećine Đerek je udarcem sa svoje plave linije pokušao iznenaditi Pilipovića.  "Medvjedi" su ubrzo preuzeli pak i krenuli po izjednačenje. Čavlović je tukao s plave linije no Goršić se nije dao iznenaditi. Minutu kasnije vratar "žutih" brani udarac Burazina iz sredine. Nakon izjednačenja snaga na ledu, prvu je priliku imao Dobrić u 45. minuti kad je pucao s lijeve strane. Već u idućem napadu "modri" su poravnali. Burazin se našao iza gola odakle je uposlio Bebeka u sredini koji udarcem iz prve pogađa mrežu.

Mladostaši su pokušali odgovoriti udarcem Hanžeka s plave linije u 46. minuti, a nešto kasnije Bebek juri u protunapad kojeg dovršava udarcem iz sredine. Uporni Dobrić je u 48. minuti gađao bekhendom iz sredine na što se nadovezao Janjatović pucajući s plave linije. Ni "medvjedi" nisu mirovali sredinom trećine. Dimitrijević je opalio iz sredine, a u nastavku napada Čavlović se okušao udarcem iz daljine. Isti je igrač malo kasnije srušio Hanžeka nakon čega je došlo do okršaja napadača "žutih" s Burazinom pa su sva trojica otklizala na klupe za kažnjene.

"Mamutima" je trebalo četrdesetak sekundi za organizaciju napada s igračem više kojeg su završili pogotkom. Pleština je s desne strane vratio pak na plavu liniju do Seitza koji ga prosljeđuje prema kolegi Đereku. Snažni branič Mladosti opalio je "bendi" kojim je zakucao pločicu u mrežu. "Mamuti" su nastavili napadati i poslije povratka u vodstvo. Dobrić je u 51. minuti tukao iz sredine, a Pilipović je zaustavio i udarac Janjatovića s plave linije. Na odgovor Medveščaka nije trebalo dugo čekati.  Bebek je pohitao u protunapad i pucao iz sredine, Goršić odbija pak no samo do Belinića koji udarcem iskosa s desne strane ponovo izjednačuje omjer.

Nije prošla ni minuta, a Mladost je ponovo bila u vodstvu. Pleština je uzeo pak, izveo slalom kroz obranu "modrih" i udarcem sdesna iznenadio čuvara mreže Medveščaka. Primljeni pogodak izazvao je reakciju Popovića Tijana koji je zbog nesportskog ponašanja dobio disciplinsku kaznu. "Medvjedi" se nisu dali obeshrabriti nepovoljnim razvojem događaja. Dimitrijević je u 53. minuti pucao s lijeve strane, a malo kasnije Medveščak izjednačuje po šesti put. Bebek je uposlio Burazina koji udarcem iz sredine pogađa mrežu.

Do kraja trećine ostalo je malo više od sedam minuta kad je Đerek izveo slalom kroz postavu protivnika i završio akciju udarcem slijeva. Ni jednima niti drugima nije se čekao produžetak pa je završnica trećine obilovala uzbuđenjima. Burazin je u 55. minuti gađao s lijeve strane, a u idućem napadu na isti način je odgovorio Jakovac. Goršić je zaustavio udarac Bebeka s lijeve strane poslije protunapada. Prekršaj Janjatovića u 57. minuti pružio je Medveščaku veliku priliku za pobjedonosni pogodak. Trener Sertić smjesta je pozvao pola minute predaha.

Mladost je osvojila buli u svojoj trećini i više nije ispuštala pak iz svog posjeda. Jedini udarac tijekom iduće dvije minute uputio je Dobrić iz sredine. U preostalih minutu i pol Pleština je protunapad završio udarcem s plave linije, a prije sirene Dobrić gađa sdesna no Pilipović je bio na mjestu. Regularni dio utakmice završio je s pomalo "vaterpolskih" 6:6 tako da se morao igrati produžetak. Dodatno vrijeme potrajalo je svega 22 sekunde. Đerek je presjekao dodavanje "medvjeda" i s desne strane ubacio pak pred gol odakle Dobrić udarcem iz prve donosi pobjedu "mamutima".

Medveščak je nakon dvije dobre utakmice ostao ni na čemu. U odnosu na prvi susret "medvjedi" su popravili napadačku igru, ali na uštrb igre u obrani. Produžetak su izgubili prije nego što su i dobili priliku nešto učiniti. Budući da se treća utakmica igra samo dan kasnije, neće im biti lako ostaviti prethodna dva susreta iza sebe. Mladost se pak ponovo provukla do pobjede. U prvoj utakmici "mamutima" je bilo dovoljno odigrati jednu trećinu na šampionskoj razini. Ovog puta su vodili ravnopravnu borbu s protivnikom tijekom svih šezdeset minuta da bi u produžetku bili upravo toliko spretniji koliko im je trebalo za uspjeh. Mladostaši će u trećoj utakmici imati veliku psihološku prednost no što se igre tiče, ishod sljedeće utakmice je potpuno neizvjestan.


Korištenjem naše stranice pristajete na uporabu kolačića. Blokiranjem kolačića i dalje možete pregledavati stranicu, no neke funkcionalnosti Vam neće biti dostupne." Learn more".

EU Cookie Directive Module Information