PH - mlađi juniori

Produžecima do naslova

MJ Mla Med 170415Hokejaši Mladosti pobijedili su Medveščaka u trećoj utakmici finala doigravanja čime su osvojili naslov prvaka u uzrastu mlađih juniora. "Mamuti" su poveli u prvom dijelu prve trećine no Medveščak je sredinom trećine izjednačio. Mladost se ubrzo vratila u vodstvo koje je zadržala sve do odlaska na veliki odmor. Na samom početku drugog dijela utakmice mladostaši povećavaju razliku na dva gola. "Medvjedi" su se do kraja trećine nalazili u podređenom položaju, ali su se uspjeli nekako obraniti i zadržati izglede za preokret. Početkom zadnje trećine Medveščak smanjuje zaostatak, ali "mamuti" uzvraćaju u istoj minuti. "Medvjedi" se nisu predavali pa su se prvo približili na gol manjka, a sredinom posljednje trećine poravnali. Neizvjesna borba potrajala je sve do kraja trećine pa se ponovo morao igrati produžetak. Mladostaši su, kao i dan ranije, za kratko vrijeme postigli pobjedonosni pogodak koji im je ovog puta donio i naslov prvaka.

Mladost - Medveščak 5:4 (2:1, 1:0, 1:3, 1:0) PP

Zagreb, klizalište na Velesajmu, 15.4.2017.
Gledatelja: 90
Suci: Prezelj, Smerdelj i Hrelja

Strijelci:

1:0 MLA Jakovac (Ruklić) 6'
1:1 MED Burazin (Dimitrijević) 12' PP1
2:1 MLA Dobrić (Đerek) 14'
3:1 MLA Dobrić 21'
3:2 MED Burazin 44'
4:2 MLA Dobrić (Jakovac) 44'
4:3 MED Dimitrijević 48' PP1
4:4 MED Burazin (Čavlović, Rakar) 52' PP1
5:4 MLA Seitz (Dobrić) 62'

Udarci na gol:
Mladost 40
Medveščak 26

Isključenja:
Mladost 8 min
Medveščak 6 min

Mladost: Krasić, Goršić - Seitz, Đerek, Pleština, Dobrić, Jakovac - Janjatović, Varga, Hanžek, Idžan, Lovak - Kramarić, Mandić, Klobučar, Ruklić, Ikanović Šilhan. Trener: Budja

Medveščak: Pilipović, Ivasović - Premerl, Podboj, Dimitrijević, Burazin, Rakar - Čavić, Čavlović, Belinić, Čaić, Vujasinović - Košević, Groznik. Trener: Sertić


Samo dan nakon dramatičnog poraza u produžetku druge finalne utakmice, mlađi juniori Medveščaka našli su se u nezavidnom položaju. Uz od prije izostalih Mihalića, Kapuđije, Polonija, Goluba, Hunta i Krambergera, iz postave je otpao jedan od dvojice najučinkovitijih napadača u doigravanju, Bebek te još jedan napadač, Popović Tijan. Trener Sertić ostao je na samo dvije postave uz još dvojicu napadača za nepotpunu treću navalu. U prvoj navali Rakar se pridružio Burazinu i Dimitrijeviću, dok su Belinić i Vujasinović prihvatili Rakara. Navijači Medveščaka nade su polagali u prvu navalu u kojoj je Burazin postigao 6, a Dimitrijević i Rakar po 5 bodova u pet utakmica doigravanja.

Na drugoj strani trener Budja je momčadi koja je slavila u prethodnoj utakmici pridružio braniča Vargu pa je mogao zaigrati s pune tri petorke. Prva postava ostala je na okupu dok su u drugu uvršteni Varga u obranu, a Idžan u navalu. Kramarić je iz navale prešao u obrambeni par zajedno s kadetom Mandićem, a Klobučar se pridružio Rukliću i Ikanoviću Šilhanu u trećem napadu. Vjeran svojoj zamisli, trener Mladosti je u trećoj finalnoj utakmici postavio i trećeg po redu, ali ne i učinkovitosti, vratara. Između vratnica je stajao Krasić dok je klupa pripala Goršiću. Tomić se na galeriji pridružio izostalima Pavlešiću, Kuzmanoviću i Savanoviću.

Jakovac se već u prvoj minuti probio pred vrata i pucao iz blizine no Pilipović je bio na mjestu. "Medvjedi" uzvraćaju minutu kasnije udarcem Belinića. Krasić je odbio pak do Čaića koji iz neposredne blizine ne uspijeva ubaciti pločicu u mrežu. Ofanzivni početak nije se nastavio nego su suparnici idućih nekoliko minuta proveli u odmjeravanju snaga bez udaraca prema vratima. Na novi niz napadačkih akcija moralo se čekati sve do šeste minute kad je Ikanović Šilhan zapucao iz sredine.

Malo kasnije, "mamuti" su došli u vodstvo. Ruklić je uposlio Jakovca koji je udarcem slijeva iznenadio vratara "bijelih". Mladost je vodećim pogotkom dobila dodatni poticaj. U sedmoj minuti Jakovac je tukao s desne strane no Pilipović je ovog puta bio spreman. Isključenje Burazina minutu kasnije dalo je priliku "crnima" da povećaju prednost. Kramarić je malo kasnije opalio s plave linije, a u nastavku akcije Hanžek gađa sdesna no vratar Medveščaka je bio na mjestu. Pleština je u 10. minuti tukao sdesna no njegov udarac nije pronašao put do mreže. Malo kasnije Đerek tuče s plave linije, ali Pilipović je bio siguran.

"Bijeli" su neposredno pred izjednačenje snaga na ledu izveli protunapad preko Rakara no Krasić je odličnom obranom  sačuvao svoja vrata. Mladost je zadržala napadački zamah pa je Pilipović morao braniti udarac Idžana iz sredine. Ofanzivu "crnih" prekinuo je prekršaj Lovaka u 11. minuti. "Medvjedima" je trebalo svega tridesetak sekundi za izjednačenje. Krasić je zaustavio udarac Podboja s plave linije no u 12. minuti Rakar osvaja buli i daje pak nalijevo do Burazina koji udarcem iz prve pogađa mrežu.

Medveščak je u idućem napadu zamalo preokrenuo omjer kad je Burazin pobjegao sam pred gol no Krasić je iz tog dvoboja izašao kao pobjednik. Rakar je minutu kasnije zaprijetio udarcem iskosa s lijeve strane, ali vratar "crnih" je opet bio na mjestu. U 14. minuti Mladost je ponovo povela. Seitz je dugim dodavanjem uposlio Dobrića koji udarcem iz sredine "probija" vratara Medveščaka. "Medvjedi" nisu ustuknuli nego su smjesta uzvratili vlastitom protuofanzivom. Rakar je u idućem napadu opalio s plave linije no Krasić je bio siguran. Malo kasnije, na klupu za kažnjene sjeda Đerek.

"Mamuti" su se prvu minutu dobro branili, ali onda je u 16. minuti Burazin opalio s lijeve strane. Krasić je ponovo bio siguran, a u nastavku akcije brani još jedan udarac Burazina, ali ovog puta s plave linije. Ubrzo su se snage na ledu izjednačile. Čaić je u 17. minuti tukao iz sredine, a potom Jakovac prenosi igru na drugu stranu i završava akciju udarcem slijeva. Dvije minute prije kraja trećine Burazin je s centra zamalo iznenadio Krasića no pogodio je prečku. Neposredno pred završetak trećine u prilici se našao Jakovac no njegov udarac iz blizine nije pogodio mrežu.

Na samom kraju trećine prekršaj je napravio Rakar no sudačka trojka je tijekom stanke između dvije trećine uspjela "zaboraviti" prekršiteljev broj pa je na klupi za kažnjene, ni kriv ni dužan, završio Čavić. Medveščak se odlično branio s igračem manje ne dopustivši gotovo punu minutu "crnima" nijedan udarac prema vratima. Međutim, krajem 21. minute Dobrić se nakon dugog vođenja paka odlučio opaliti iz sredine i zakucati pločicu pod prečku. Mladostaše je novi zgoditak potaknuo na nastavak ofanzive. Pleština je u 23. minuti zaprijetio udarcem sdesna, a malo kasnije Dobrić gađa s lijeve strane no Pilipović je bio na mjestu.

Idžan se u 24. minuti probio ped vrata, ali nije uspio ugurati pak u mrežu. Minutu kasnije Mandić tuče s plave linije bez uspjeha. Pritisak Mladosti doveo je i do prekršaja Čavlovića u 25. minuti. Medveščak se našao u nezavidnom položaju jer bi tri gola manjka bilo teško nadoknaditi u trećoj utakmici finala. Đerek je u 26. minuti opalio s plave linije, a minutu kasnije Dobrić gađa iz sredine no Pilipović je svojim obranama zadržao Medveščak u utakmici.

Mladost je zadržala napadački zamah i nakon izjednačenja snaga na ledu. Idžan je u 28.minuti pucao s desne strane, a u nastavku napada Hanžek gađa s plave linije. Pilipović je minutu kasnije obranio i udarac Mandića s plave linije. Ofanziva "crnih" protegla se i u drugi dio trećine. "Medvjedi" su potpuno nestali s leda i činilo se kako će Mladost svakog trenutka zadati konačni udarac. Dobrić je u 30. minuti pucao iz sredine, a dvije minute kasnije svoj je udarac iskušao i Klobučar. Nalete "mamuta" zaključio je Đerek udarcem s plave linije u 33. minuti.

Belinić je u 34. minuti udarcem iz sredine najavio povratak "bijelih" u utakmicu. Dvije minute kasnije Dimitrijević s desne strane ubacuje pak pred gol gdje Rakaru nije pošlo za rukom postići pogodak. Lovak je dvije minute prije kraja pokušao povećati vodstvo Mladosti udarcem slijeva. Minutu kasnije Krasić je sjajnom obranom zaustavio projektil Rakara s lijeve strane. Posljednju akciju pred odlazak na mali odmor izveli su "crni". Dobrić je gađao sdesna, Pilipović odbio pak do Pleštine kojem nije uspjelo postići pogodak.

Jakovac je početkom posljednje trećine pobjegao u protunapad u kojem je uposlio Pleštinu koji puca iskosa s desne strane no Pilipović je bio na mjestu. Minutu kasnije vratar "bijelih" brani udarac Lovaka s desne strane. "Mamuti" su zamalo podigli razliku u 42. minuti kad je pak nakon udarca Idžana iz sredine pao pred samu crtu gola. Minutu kasnije vratar Medveščaka obranio je i pokušaj Ikanovića Šilhana iz sredine. U jeku napada Mladosti, pogodak je postigao Medveščak. Burazin se probio kroz sredinu i preciznim udarcem pogodio mrežu. Radost "medvjeda" nije dugo trajala.

Nakon što je Burazin propustio priliku za izjednačenje, u idućem se napadu Jakovac našao iza gola odakle je uposlio Dobrića koji udarcem izbliza vraća razliku na dva gola. Pleština se u 46. minuti probio pred gol no nije mu pošlo za rukom ubaciti pak u mrežu. Malo kasnije prekršaj pravi Jakovac. Bila je to odlična prilika za "medvjede" da uhvate priključak. Mladost se isprva dobro branila no onda je u 48. minuti Dimitrijević pucao s lijeve strane i zatresao mrežu. Ovaj pogodak potaknuo je obje momčadi na otvorenu igru. Vremena za čekanje više nije bilo.

Kramarić je u 48. minuti izveo slalom no Pilipović je obranio njegov udarac izbliza. Minutu kasnije Rakar tuče s desne strane, ali Krasić je bio na mjestu. Na sredini trećine prodor izvodi Janjatović, međutim ni njegov udarac iz sredine nije pronašao put do mreže. "Medvjedi" su odgovorili u 52. minuti udarcem Rakara s desne strane. Malo kasnije prekršaj Jakovca daje "medvjedima" priliku za povratak u utakmicu. "Bijelima" je trebalo svega trideset sekundi za pogodak. Nakon kombinacije Rakara i Čavlovića, Burazin je pucao s lijeve strane, a pak se od Đereka odbio u mrežu.

Trener Budja pozvao je pola minute predaha ne bi li primirio svoje igrače pred završnicu trećine. Mladostaši su ponovo krenuli prema naprijed. Dobrić je u 53. minuti gađao s desne strane, a u nastavku akcije Kramarić tuče s plave linije. Minutu kasnije Pilipović je obranio i udarac Janjatovića s desne strane. Nakon par minuta bez uzbuđenja, Burazin je u 57. minuti zaprijetio udarcem sdesna. U predzadnjoj minuti Đerek tuče splave linije, a malo kasnije Pilipović je sjajnom obranom zaustavio udarac Pleštine s desnog krila. U zadnjim trenucima trećine predah je pozvao i trener "bijelih" Sertić.

Mimo svih očekivanja, oslabljeni Medveščak se vratio u utakmicu i izborio produžetak. U igri trojice protiv trojice nitko nije bio favorit jer su i jedni i drugi imali pojedince sposobne za odluku. Burazin je u 61. minuti pobjegao u protunapad kojeg je završio udarcem s plave linije. U idućoj minuti Dobrić se probio iza protivničkih vrata odakle je uposlio Seitza koji "bendijem" s plave linije zakucava pločicu u mrežu. Igrač koji je u Ljubljani u prvoj utakmici sezone za Team Zagreb pretrpio tešku ozljedu ruke. Gotovo cijelu sezonu se oporavljao od ozljede, vrativši se na led tik pred kraj sezone da bi upravo on svojim pogotkom donio naslov prvaka Mladosti. Amerikanci bi iz toga napravili priču za film.

Pod vodstvom trenera Marija Budje, naslov prvaka za Mladost osvojili su Matija Dabac Divić, Patrik Dobrić, Luka Đerek, Luka Goršić, Lovro Hanžek, Vito Idžan, Jan Ikanović Šilhan, Karlo Jakovac, Jan Janjatović, Jan Kireta, Borna Klobučar, Nikola Kramarić, Jurica Krasić, Sven Kuzmanović, Tommi Lovak, Roko Mandić, Marko Pavlešić, Adrian Pavlic, Filip Pleština, Robin Lenard Ruklić, Marko Savanović, Jan Seitz, Leo Tomić i Andrej Varga. Najbolji strijelac prvenstva je Patrik Dobrić, a najuspješniji vratar Jurica Krasić. Po izboru trenera najkorisniji igrač redovnog dijela prvenstva bio je Dobrić, a za najkorisnijeg igrača doigravanja izabran je Burazin.

Medveščak je odličnom igrom u finalu napravio dvoboj za naslov prvaka zanimljivim i neizvjesnim do posljednjeg trenutka. Premda su "medvjedi" bili oslabljeni za gotovo cijelu petorku, a u trećoj utakmici i više, držali su se u igri do kraja. Stručni stožer i igrači zaslužuju priznanje za podizanje forme momčadi koja je u doigravanju igrala puno bolje nego u redovnom dijelu prvenstva.

Kad se na kraju podvuče crta, Mladost je bila najbolja momčad u natjecanju i sve osim naslova prvaka u rukama "mamuta" bilo bi prvorazredno iznenađenje. Mladostaši u finalu nisu igrali svoj najbolji hokej, ali i takvi su odigrali prvenstvo bez ijednog poraza što i u hrvatskom prvenstvu nije jednostavno postići.

Korištenjem naše stranice pristajete na uporabu kolačića. Blokiranjem kolačića i dalje možete pregledavati stranicu, no neke funkcionalnosti Vam neće biti dostupne." Learn more".

EU Cookie Directive Module Information