PH - mlađi juniori

Bit će vremena za uzvrat

MJ Sis Mla 180218Nakon Medveščaka i Zagreba, novu sisačku ledenu plohu iskušali su i mlađi juniori Mladosti. "Mamuti" su u potpunosti opravdali ulogu favorita zabilježivši visoku pobjedu od 27:1. Zagrepčani su već u prvih pet minuta isto toliko puta zatresli protivničku mrežu čime su od samog početka naznačili kako će se susret odvijati. Gosti su vremenom popustili u tempu, a i Siščani su podigli razinu svoje igre pa je na kraju prvih dvadeset minuta razlika između suparnika iznosila 11 pogodaka. Nastavak susreta je donio nešto laganiji tempo. Zagrepčani su i dalje dominirali, posebice u prvom dijelu trećine, a ukupno su u drugoj trećini osam puta zatresli mrežu "vitezova". Početkom posljednje trećine Sisak nakon dva primljena pogotka postiže počasni zgoditak. Do kraja susreta, Mladost je dodatno uvećala svoju prednost i ponijela put Zagreba unaprijed upisana tri boda.

Sisak - Mladost 1:27 (0:11, 0:8, 1:8)

Sisak, dvorana Zibel, 18.2.2018.
Gledatelja: 67
Suci: Hrelja i Batnožić

Strijelci:

0:1 MLA Idžan (Hanžek) 1'
0:2 MLA Ruklić (Varga) 2'
0:3 MLA Ikanović Šilhan (Kramarić) 3'
0:4 MLA Grgurić (Klobučar) 4'
0:5 MLA Grgurić 5'
0:6 MLA Hanžek (Ferenčak) 10'
0:7 MLA Lovak 13'
0:8 MLA Kramarić (Idžan, Grgurić) 14'
0:9 MLA Idžan 15'
0:10 MLA Marojević (Ruklić) 17'
0:11 MLA Idžan (Hanžek, Đerek) 19'
0:12 MLA Hanžek (Đerek, Kramarić) 21'
0:13 MLA Lovak (Marojević) 24'
0:14 MLA Đerek (Hanžek) 25'
0:15 MLA Ikanović Šilhan (Lovak) 27'
0:16 MLA Marojević (Varga) 27'
0:17 MLA Grgurić (Kramarić) 36'
0:18 MLA Ruklić 37'
0:19 MLA Grgurić (Kramarić) 37'
0:20 MLA Varga 42'
0:21 MLA Kramarić (Grgurić) 43'
1:21 SIS Agatić 44'
1:22 MLA Đerek (Hanžek, Kramarić) 46'
1:23 MLA Hanžek (Đerek) 47'
1:24 MLA Ferenčak (Lovak) 51'
1:25 MLA Lovak (Ruklić) 52'
1:26 MLA Klobučar (Grgurić) 53'
1:27 MLA grgurić (Klobučar) 56'

Udarci na gol:
Sisak 10
Mladost 35

Isključenja:
Sisak 0 min
Mladost 0 min

Sisak: Orešković - Sinjeri, Berić, Đuričić, Agatić, Šimunović - Gmaz, Pavičić, Vavro, Bujger, Bukovec - Batinović. Trener: Dejanović

Mladost: Krasić - Grgurić, Đerek, Idžan, Kramarić, Hanžek - Ikanović-Šilhan, Varga, Ruklić, Lovak, Marojević - Ferenčak, Klobučar. Trener: Budja

Mladostaši nisu bili kompletni u svom prvom nastupu u novom sisačkom zdanju. Zagrepčanima su nedostajali braniči Janjatović i Mandić kao i napadač Dabac Divić. U redovima Mladosti nije bilo ni napadača Pavetića koji je usred sezone pojačao Medveščak što će vjerojatno unijeti neizvjesnost u borbu za naslov prvaka. Ishod utakmice nije bio u pitanju pa su gosti mogli zaigrati bez opterećenja. Trener Budja je razumljivo postavio igru na način da svi igrači dođu do izražaja. Najistaknutiji pojedinci u sastavu Mladosti bili su standardni članovi selekcije Teama Zagreb, vratar Krasić, branič Đerek te napadači Hanžek, Idžan, Kramarić i Lovak.

Na drugoj strani, u redovima Siska nije bilo jedino kadetskog napadača Franjića. Svi ostali igrači koji su nstupili u prva dva susreta bili su tu, uključujući i strijelce svih dosad postignutih pogodaka za "vitezove", Sinjerija, Gmaza i Agatića. Valja još jednom podsjetiti kako su šestorica od ukupno 12 igrača Siska u ovom susretu pripadali uzrastu kadeta.

O samoj utakmici nema se što posebno reći. Strulni stožer domaćih iskoristio je ovaj susret i kao pokaznu vježbu. Poslije svakog primljenog pogotka, igračima je objašnjeno kako je došlo do njega i što je trebalo napraviti kako bi se isti spriječio ili barem otežao. Rezultat je, naravno, bio u drugom planu te su Siščani svaku "menjavu" igrali kao da je na semaforu 0:0, nastojeći držati korak s prvim favoritom za osvajanje naslova prvaka.

Mladostaši su po očekivanju ušli u dvoboj s određenom zadrškom, ali bez nesportskog potcjenjivanja suparnika. Budući da se u ovom uzrastu dodjeljuju nagrade za pojedinačni učinak, "vitezovi" nisu dobili nikakav ustupak po pitanju postignutih pogodaka. Kako je utakmica odmicala, tako se i mijenjao raspored Zagrepčana unutar postava, pa su se miješali branički parovi i napadačke trojke, a sve kako bi i igrači iz drugog plana mogli doći do izražaja.

Unatoč ogromnoj razlici u učinku, ovaj je dvoboj ipak opravdao svoj sportski cilj. Sisak je dio hrvatske hokejaške zajednice i kao takav se mora natjecati sa svojim zagrebačkim kolegama. Korist od izgradnje ledene dvorane u Sisku pokazat će se tek u godinama koje dolaze i neće proći puno vremena do trenutka kad će "vitezovi" početi uzvraćati za sve pretrpljene poraze. I ova momčad Siska će izgledati puno bolje već iduće sezone kad bude mogla redovito trenirati već od ljeta. Dotad, valja izdržati ovu sezonu i radovati se novoj.


Korištenjem naše stranice pristajete na uporabu kolačića. Blokiranjem kolačića i dalje možete pregledavati stranicu, no neke funkcionalnosti Vam neće biti dostupne." Learn more".

EU Cookie Directive Module Information