Reprezentacija

Pobjeda u "generalki"

hrvatska srbija2Hrvatska reprezentacija je u trećoj pripremnoj utakmici dočekala Srbiju na Velesajmu. U prvoj utakmici u Celju, Hrvatska je pretrpjela težak poraz od Slovenije od čak 12:1. Hrvati su izgubili i drugi pripremni susret. Srbija je u Beogradu bila uspješnija rezultatom 2:1. Ni zagrebačka utakmica nije počela ništa bolje. Gosti su nakon uvodnih minuta prešli u vodstvo i sačuvali ga sve do kraja prve trećine. Početkom druge trećine Srbi podižu prednost na dva gola. Domaćima je trebalo još neko vrijeme da pronađu svoju igru, a kad su jednom načeli protivnika, Hrvati su u sedam minuta čak četiri puta zatresli suparničku mrežu. Početkom posljednje trećine Hrvatska postiže i peti pogodak. Srbija je sredinom trećine postavila konačnih 5:3 premda su do kraja dvoboja obje momčadi imale još prilika.

Opširnije...

Pred Kinom je dalek put

kinaU18Dan nakon dvoboja s Islandom u kojem živi manje od 400 tisuća ljudi, Hrvatska će se sučeliti s još jednim egzotičnim suparnikom. Ovog puta radi se o reprezentaciji koja predstavlja državu u kojoj živi nešto manje od milijardu i pol stanovnika. Teško je povjerovati da je u zemlji s više od 400 klizališta i 11 tisuća mladih hokejaša ne postoje dvadesetorica koji bi igrali u nešto jačoj diviziji od IIIA u kojoj su se prošle sezone nalazile obje mlade kineske reprezentacije. Kineski juniori u u posljednjih pet godina čak dvaput igrali u šestom razredu natjecanja, posljednji put prošle godine pa nije čudno što su nam gotovo potpuna nepoznanica. Na predstojećem svjetskom prvenstvu u Zagrebu, hrvatski će juniori i ljubitelji hokeja dobiti neposredan uvid u trenutno stanje hokeja u Kini.

Opširnije...

Nizozemska zna gdje joj je mjesto

nizozemska dresDrugog dana svjetskog juniorskog prvenstva koje će se održati u Zagrebu, hrvatsku reprezentaciju očekuje još jedan težak protivnik. Nasuprot našim "oklopnicima" isklizat će najbolji nizozemski juniori. Za razliku od Srbije koja već godinama drži isto mjesto u poretku juniorskih reprezentacija, Nizozemska se "kliže" od divizije IIA do IIB i natrag. Upravo su hrvatski juniori u dva navrata "skrivili" pad Nizozemaca u niži razred natjecanja tako da je za očekivati da će nizozemska reprezentacija imati dovoljno poticaja za uzvrat.

Opširnije...

Španjolska želi ponoviti Beograd

spanjolskaAko smo za Srbiju ustanovili da se nalazi u "brončanom dobu", onda bismo isto tako za Španjolce mogli zaključiti da proživljavaju iskustvo španjolskog carsta koje se uzdiglo na tonama srebra prevezenog iz Novog svijeta u Španjolsku. Na pet posljednjih svjetskih prvenstava divizije IIB, španjolski su juniori osvajali srebra. Katkad bi im zlato izmaknulo zbog pogotka u produžetku, nerijetko porazima u posljednjim kolima. Poput svojih sunarodnjaka iz mlade reprezentacije koji su srebrni niz okončali zlatnom medaljom na nedavnom prvenstvu u Beogradu, tako i juniori maštaju o prvom mjestu koje bi proslavili u Domu sportova uz taktove himne bez riječi.

Opširnije...

Island se bori za opstanak

island golmanIsland je za hrvatske juniore godinama bio egzotičan protivnik, reprezentacija koja bi povremeno izvirila iz divizije III samo da se smjesta vrati tamo gdje joj je bilo i mjesto. Nakon preustroja sustava natjecanja za svjetska prvenstva, Hrvati su s promjenljivim uspjehom nastupali u diviziji IIA dok se Island borio za opstanak u nižem razredu natjecanja što mu pokoji put i nije pošlo za rukom. Nakon dvije teške utakmice protiv Srbije i Nizozemske, hrvatski će juniori imati dan odmora, a potom slijedi nešto lakši dvoboj s Islandom. Međusobni susret, do kojeg će doći u Zagrebu, nije posljedica uspona islandskog hokeja koliko zastoja u razvoju hrvatskog. Na žalost, pozitivni pomaci poput zajedničkih prvenstava sa Slovencima i Srbima odnosno izgradnja dvorane u Sisku doći će do izražaja tek u godinama koje dolaze.

Opširnije...

Srbija u "brončanom dobu"

SP logoDugo je vremena prošlo otkako je Hrvatska bila domaćin svjetskog prvenstva mlađih uzrasta. Za razliku od seniorskih turnira kojima je Zagreb domaćin svakih nekoliko godina, juniorske i mlade reprezentacije u pravilu putuju po Europi. Hrvatski savez hokeja na ledu prošle se godine odlučio učiniti zaokret pa je podnio kandidaturu i dobio organizaciju svjetskog juniorskog prvenstva divizije IIB. Dom sportova će od 24. do 30. ožujka ugostiti reprezentacije Srbije, Nizozemske, Islanda, Kine i Španjolske koje će se domaćoj, hrvatskoj reprezentaciji. Kao što smo već navikli posljednjih godina, predstavit ćemo sudionike zagrebačkog turnira. Započinjemo s našim prvim suparnikom, reprezentacijom našeg susjeda, Srbije.

Opširnije...

Korištenjem naše stranice pristajete na uporabu kolačića. Blokiranjem kolačića i dalje možete pregledavati stranicu, no neke funkcionalnosti Vam neće biti dostupne." Learn more".

EU Cookie Directive Module Information