Reprezentacija

Zadnja provjera sa Španjolskom

maclean izbornikTri dana prije početka svjetskog prvenstva divizije IIA, hrvatska hokejaška reprezentacija predstavila se javnosti. Izbornik Donald MacLean, njegov pomoćnik Ivo Ratej te mladi napadač Borna Rendulić prenijeli su svoja iskustva s priprema, očekivanja pred početak turnira te najavili pripremnu utakmicu protiv Španjolske koja će se odigrati u petak, 12. travnja na klizalištu Doma sportova s početkom u 18:30. Ulaz je slobodan.

 

Kanadski trener kojemu je vođenje hrvatske reprezentacije prvi samostalni trenerski zadatak otkako je prošle sezone dres Medveščaka zamijenio ulogom pomoćnog trenera Martyja Raymonda zadovoljan je dosadašnjim radom na pripremama:

Svašta sam čuo o ovoj reprezentaciji u prošlosti, ali sam zapravo impresioniran s dečkima. Svi se trude, zalažu maksimalno i za sada je ovo vrlo pozitivno iskustvo za mene.

Premda nije uobičajeno igrati pripremne utakmice protiv izravnih suparnika valja napomenuti kako nije lako pronaći odgovarajućeg protivnika jer momčadi podjednake snage ionako igraju na istom turniru, a u vrijeme gospodarskih nedaća teško je nekoga izdaleka dovesti u Zagreb na utakmicu. Zemlje iz okruženja (Mađarska, Slovenija, Italija ili Austrija) prejake su za nas što se vidjelo iz prošlogodišnje pripremne utakmice protiv Slovenaca koja je nanijela više štete nego koristi. Nastavlja MacLean:

U utakmici sa Španjolskom ćemo se malo "skrivati", ne želimo im pokazati sve svoje karte, vjerujem da će isto raditi i oni. No, ta nam je utakmica bitna da pružim šansu svim igračima da pokažu što mogu pa ću na temelju toga donijeti i odluku o konačnom rosteru momčadi za turnir.

Pomoćni trener Ratej koji je i sam više puta branio hrvatske boje na svjetskim prvenstvima se nadovezao:

Ovo je možda i najbolja naša reprezentacija unazad nekoliko godina. Od naših domaćih igrača, neki su sazreli poput Šijana, Blagusa i Rendulića, imamo nekoliko iskusnijih kao Jačmenjak, Tomislav Čunko, Marko Lovrenčić, a imamo i četiri igrača iz Sjeverne Amerike (Sertich, MacAualay, Hećimović, Prpic). Mislim da smo dobro izbalansirani, imamo tri vrlo dobre petorke i četvrtu koja je sposobna držati rezultat.

Hrvatski hokejaš u finskoj prvoj ligi zvuči jednako nevjerojatno kao i finski veterpolist u redovima Juga. Pa ipak, Borni Renduliću pošlo je za palicom izboriti se za mjesto u postavi člana SM-liige HPK. Mladi reprezentativac je istaknuo:

Svi dobro izgledamo na ledu, bolje nego prijašnjih godina. Prije nije bilo toliko discipline, bilo je više zezancije, ali MacLean i pomoćnici Letang i Ratej imaju više autoriteta. Imamo dobre šanse za zlatnu medalju, prve dvije će nam utakmice protiv Australije i Španjolske će biti najteže, poslije toga ipak nešto lakše protiv Islanda, Belgije i Srbije.


Poslije "generalke" sa Španjolcima slijedi dan za završni "glanc", a u nedjelju u 16:30 Hrvatsku očekuje izuzeto važna utakmica protiv Australije. Dođite i podržite hrvatsku reprezentaciju.

 

Korištenjem naše stranice pristajete na uporabu kolačića. Blokiranjem kolačića i dalje možete pregledavati stranicu, no neke funkcionalnosti Vam neće biti dostupne." Learn more".

EU Cookie Directive Module Information