Prvenstvo Hrvatske

Preokret u trećoj trećini

med mladostNa dva aktivna zagrebačka klizališta odigrano je šesto kolo prvenstva Hrvatske. U Domu sportova Mladost je u zanimljivoj, mada ne odviše kvalitetnoj utakmici svladala Medveščak s 4:3. "Medvjedi" su početkom treće trećine došli do vodstva od 3:1, no mladostaši su uspjeli preokrenuti rezultat i osvojiti sva tri boda. Na Velesajmu je mala družina Siščana pružila dobar otpor Zagrebu i izvukla poraz od 10:4.

 

KHL Mladost - Medveščak M2 4:3 (0:1, 1:1, 3:1)

Zagreb, Dom sportova
Gledatelja: 100
Suci: Piragić, Belić i Grozaj

Strijelci:

0:1 MED Mikulić 9'
0:2 MED Senzel 23' PP1
1:2 MLA Franjković (Kopajtić, Smerdelj M.) 29'
1:3 MED Mikulić 42' SH1
2:3 MLA Tadić (Smerdelj M., Mirić) 43' PP1
3:3 MLA Čunko T. (Kopajtić, Čunko M.) 45' PP1
4:3 MLA Čunko T. (Čunko M.) 59'

Udarci na gol:
Mladost 46
Medveščak 25

Isključenja:
Mladost 14 min
Medveščak 20 min

Sastavi:

Mladost: Krpes I., Štimac-Rojtinić - Petrinšak, Tadić, Mirić, Grahovar, Lovrenčić - Ivšac, Ljubić, Čunko M., Smerdelj M., Čunko T. - Smerdelj F., Trstenjak, Kopajtić, Novak, Franjković - Zelić, Smolec, Krpes M. Trener: Bregant

Medveščak: Filipec, Stebbings - Šijan, Senzel, Buković, Brenčun, Mikulić - Lendo, Čavkić, Jazbec, Ružić, Krivošić M. - Pleško, Kapetanić, Krivošić D., Nardin, Crnčić - Žižanović, Kovaček, Šimunović. Trener: Kolombo

Prvi vikend u studenom označio je stanku u prvenstvenim natjecanjima u većini europskih država. Vrijeme je za reprezentativne akcije svih uzrasta pa su tako i dvojica Medveščakovih profesionalaca, Švarný i Koren pohitala u tabore Slovačke odnosno Slovenije. Hrvatska reprezentacija ni ove godine ne sudjeluje na nekom od turnira. Razloga ima više, no nećemo ih ponavljati. No, to ne znači da će najbolji domaći hokejaši mirovati. Naprotiv. U istom tjednu na rasporedu su dva kola, redovno šesto i zaostalo peto kolo. U Domu sportova sučelili su se Mladost i branitelj naslova, Medveščak.

Mladostaši su na led izveli momčad kakva se obično opisuje kao kombinacija iskustva i mladosti. U sastav se vratio Tomislav Čunko, a uz njega je zaigralo još deset hokejaša starijih od 26 godina. Na drugom kraju spektra bili su 16-godišnji dečki koji su tek zakoračili u seniorski hokej, Smolec i Petrinšak. Iz sastava su izostali Plahutar, Borić i Kučera. Između vratnica stao je Ivan Krpes. Vrata "medvjeda" čuvao je Filipec, a među njegovim suigračima nije bilo Vasiljevića, Čurčića, Šakića i Ruždjaka. Poslije jednogodišnje stanke u redovima Medveščaka pojavio se Žižanović.

Medveščak je tražio bodove u osvom susretu kako bi uhvatio priključak s mladostašima obzirom na zaostatak od četiri boda. Na drugoj strani, "mamuti" su znali da će Zagreb i poslije ovog kola ostati na vrhu, ali nisu željeli da zagrebaši predaleko odmaknu. Utakmica je počela sporo i mlako. Klizalo se u "umjerenom tempu", bez prevelikog napora, a kamoli igre na tijelo.Tek je uzajamni prekršaj Kovačeka i Marka Krpesa u trećoj minuti otvorio prostor na ledu za prvu izgledniju prigodu. Lovrenčić se našao u neposrednoj blizini gola, pucao, a pak se od nečeg odbio natrag u igru. Po zvuku bi se reklo da je pak izašao iz gola, no sudac je presudio da se radilo o stativi. "Mekane" obrane omogućile su objema momčadima ulaske pred gol, no i Filipec i Krpes su ostali gospodari vratarskih prostora.

Početkom sedme minute isključen je Franjković. Šijan je iskoristio prednost igrača za svoje gromovite udarce s plave linije. Mladost nije ostala dužna pa u istoj minuti Mirić isklizao sam pred Filipeca, no pucao je ravno u čuvara mreže "bijelih". Tek što se napadač "žutih" vratio u igru, gosti su poveli. Mikulić se našao sam na desnoj strani i ispalio projektil pod prečku nemoćnog vratara Mladosti. "Mamuti" nisu morali dugo čekati na priliku za izjednačenje. Ni pola minute kasnije, na klupu za kažnjene sjeda Nardin. Sada je red došao na mladostaše da zasipavaju vrata Medveščaka sa svih strana, no Filipec je svaki put bio na mjestu. Prije nego što će njegovi suigrači izvesti zadnji juriš, Lovrenčić je nepotrebnim prekršajem u napadačkoj trećini zaustavio nalet Mladosti.

Momčadi su nastavile s ravnopravnom igrom u kojoj je prigoda bilo na obje strane. Međutim, gledatelji su se uglavnom dosađivali, jer se klizalo, i za hrvatske pojmove, sporo, a bilo je i dosta grešaka u dodavanjima. Nešto uzbuđenja vidjeli smo tek u završnici trećine. Prvo je Novak iz blizine pogodio prečku, a koju sekundu kasnije prekršaj čini Čavkić. Mladostaši su posljednje dvije minute proveli u opsadi protivničkom gola, no obrana "bijelih", predvođena raspoloženim Filipecom, izdržaja je i ovaj nalet protivnika pa se na odmor pošlo s minimalnom prednosti za Medveščak.

Prva minuta nastavka nije ni završila, a Grahovar se već našao na klupi za kažnjene. "Medvjedi" su dugo obigravali oko obrane protivnika, tražeći priliku za udarac, no nikako je nisu nalazili. Naposljetku, kad je tri četvrtine vremena prošlo, Senzel puca s desne strane i "probija" Krpesa udarcem po ledu. Što god da su mladostaši planirali uraditi u ovoj trećini, morat će učiniti brzo, prije nego što protivnici ne pobjegnu s bodovima. Dvije minute kasnije hokejaši Medveščaka griješe kod leteće izmjene i daju priliku "žutima" za hvatanje priključka.

Mladost je odigrala igrača više kao da ga nije ni imala. Jedini udarac prema golu uputio je Jazbec. No, par minute poslije izjednačenja omjera snaga na ledu, "mamuti" su ipak postigli pogodak. Kopajtić se našao iza gola, uposlio Franjkovića pred golom koji udarcem iz prve šalje pak iza Filipeca. Utakmica se vratila u neizvjesne vode. Idućih par minuta momčadi razmjenjuju prigode za gol, no oba vratara su sigurna. U 33. minuti Marko Krpes radi svoj drugi prekršaj. Sada je bio red na "medvjedima" da profućkaju dvije minute s igračem više i gledaju Grahovara kako puca na gol. Krpes se vratio u igru, na led proveo 23 sekunde i onda ponovo sjeo na klupu za kažnjene. I ovog puta je Mladost imala prigodu s igračem manje, ali Novakov bekhend nije bio precizan. Medveščak je stvorio više prigoda, ali rezultat se nije mijenjao.

Završnica trećine bila je krcata događajima. Mirić pogađa Filipeca u kacigu, a minutu kasnije prekršaj čini Nardin. Mladostaši pritušču prema vratima, ali ih obrana Medveščaka ograničava na udarce iz daljine. Dvije minute prije završetka trećine Mario Čunko i Čavkić odlaze na klupu za kažnjene jer su palicama, umjesto po paku, udarali i nalijetali jedan po drugome. "Mamuti" su do drugog odmora stvorili još nekoliko prilika, ali "medvjedi" su zadržali prednost iz prve trećine.

Na početku trećine ponovo smo vidjeli prekršaj. Ovog puta je Medveščak ostao s igračem manje. Trstenjak je s plave linije zaposlio Filipeca, ali pogodak su postigli "medvjedi". Ponovo je Mikulić bio "bjegunac". Izašao je sam pred Krpesa i "bijeli" su ponovo bili na dva gola prednosti. Da se Medveščak uspio obraniti, možda bi priča s ove utakmice imala drugačiji završetak. Međutim, samo 22 sekunde kasnije, "mamuti" koriste igrača više i smanjuju zaostatak. Miro Smerdelj je po plavoj liniji uposlio Tadića koji tuče i pogađa.

Nesreća nikad ne dolazi sama. Prošlo je samo 14 sekundi od primljenog pogotka, a Nardin po treći puta mora sjesti na klupu za kažnjene. "Medvjedi" su se dugo odupirali, Filipec je obranio tko zna koji udarac Novaka na utakmici i kad je Nardin već ustao s klupe, Mladost je poravnala rezultat. Mario Čunko je pred golom dobio pak od Kopajtića, pucao, Filipec kratko odbija na drugu stranu odakle Tomislav Čunko posprema pak u gol.

Sada se igra do kraja rasplamsala. Prilike se smjenjuju pred oba gola, no malo po malo Mladost preuzima igru. U 48. minuti Crnčić puca s iskosa s desne strane, "medvjedi" podižu palice kako bi proslavili gol, no sudac Piragić širi ruke i ne priznaje pogodak. Obzirom da je stajao u neposrednoj blizini, za vjerovati je da pak doista nije prešao crtu gola. Čavkić u 52. minuti kreće u slalom. Obilazi jednog igrača pa drugog, no Grahovar ga ruši naletom tijelom. Branič Medveščaka se otklizao do ograde, ustao i krenuo preko pola klizališta u nalet tijelom na Grahovara i po očekivanju, zaradio dvije minute kazne.

Mladost nije iskoristila igrača više. Prilike su propustila dvojica igrača s vjerojatno najviše udaraca prema golu, Novak i Šijan. Kako je vrijeme odmicalo igra je sve više podsjećala na produžetak. Prvi idući pogodak će odlučiti pobjednika. Prigoda ima na obje strane, ali i Filipec i Krpes ne daju pločicama iza sebe. Kad se već činilo da će utakmica otići u dodatnih pet minuta, braća Čunko su postigla odlučujući pogodak. Mario Čunko pronalazi Tomislava na lijevoj strani koji puca ravno u Filipeca, no pločica se nekako provukla pokraj vratara Medveščaka i završila u mreži.

Do kraja susreta više nije bilo vremena za reakciju Medveščaka pa su "žuti" osvojili sva tri boda i ostali u borbi za vrh ljestvice. "Medvjedi" će u zaostalom susretu protiv Zagreba potražiti bodove za povratak samopouzdanja i smanjivanje zaostatka za gradskim suparnicima.

 

KHL Sisak - KHL Zagreb 4:10 (0:5, 1:3, 3:2)

Zagreb, klizalište na Velesajmu
Gledatelja: 30
Suci: Prezelj, Krčelić i Metzinger

Strijelci:

0:1 ZGB Stančić (Jačmenjak, Škrapec) 2'
0:2 ZGB Šprljan (Jarčov F.) 8'
0:3 ZGB Banjad (Srketić, Novak) 8'
0:4 ZGB Miličić (Kalauz, Slade) 10'
0:5 ZGB Novak 20'
1:5 SIS Domitrović 23'
1:6 ZGB Novak (Slade) 25'
1:7 ZGB Miličić (Jarčov L.) 28'
1:8 ZGB Kaleb (Novotny) 35'
1:9 ZGB Škrapec (Jarčov L.) 41'
2:9 SIS Lončar M. (Augustinović) 45'
3:9 SIS Domitrović 45'
4:9 SIS Dejanović (Bezuk) 47'
4:10 ZGB Valenčić M. (Vujinović) 60' PP1

Udarci na gol:
Sisak 13
Zagreb 39

Isključenja:
Sisak 4 min
Zagreb 2 min

Sastavi:

Sisak: Vukelić - Domitrović, Deletić Martin, Zamboni, Dejanović, Stančić I. - Rončević, Bezuk, Rožanković, Lončar M., Augustinović.

Zagreb: Valenčić L. - Škrapec, Jačmenjak, Stančić T., Miličić, Jarčov L. - Šprljan, Cerinski, Novotny, Janković, Novak - Srketić, Videk, Banjad, Stanić, Jarčov F. - Kalauz, Kaleb, Valenčić M., Slade, Vujinović. Trener: Pichonsky

Korištenjem naše stranice pristajete na uporabu kolačića. Blokiranjem kolačića i dalje možete pregledavati stranicu, no neke funkcionalnosti Vam neće biti dostupne." Learn more".

EU Cookie Directive Module Information