Prvenstvo Hrvatske

Usporili i pobijedili

SenMlaZgb131111 1U dvoboju koji je odlučivao tko će zasjesti na vrh ljestvice, Mladost je pobjedom od 6:5 osvojila tri boda kojima je preskočila "veprove" u poretku. Suočeni s mlađim i poletnijim protivnikom, "mladostaši" su nametnuli svoj tempo igre kojim su vrlo brzo "umrtvili" hokejaše Zagreba koji su od treće minute bili u rezultatskom zaostatku od kojeg se nisu izvukli sve do kraja susreta. U drugoj utakmici kola, Medveščak je s visokih 27:5 porazio "vitezove" iz Siska koji broje dane do dobivanja vlastitog leda na Zibelu.

 

KHL Mladost - KHL Zagreb 6:5 (2:1, 3:3, 1:1)

Zagreb, Dom sportova
Gledatelja: 60
Suci: Prezelj, Saković i Belić

1:0 MLA Novak (Kopajtić) 3'
2:0 MLA Lovrenčić (Tadić) PP' 12'
2:1 ZGB Grozaj (Blagus, Jačmenjak) 23'
3:1 MLA Kopajtić (Trstenjak P., Novak) 23'
4:1 MLA Čunko M. (Čunko T., Ivšac) 27'
4:2 ZGB Miličić (Blagus) 29'
5:2 MLA Čunko M. 33'
5:3 ZGB Miličić 38'
5:4 ZGB Janković (Jačmenjak, Škrapec) 40' PP1
6:4 MLA Trstenjak P. 43'
6:5 ZGB Grozaj (Blagus, Miličić) 57' PP1

Udarci na gol:
Mladost 27
Zagreb 37

Isključenja:
Mladost 18 min
Zagreb 6 + 10 (Miličić) min

Sastavi:

Mladost: Krpes I., Štimac-Rojtinić - Zelić, Tadić, Mirić, Grahovar, Lovrenčić - Ivšac, Ljubić, Čunko M., Smerdelj M., Trstenjak P. - Smerdelj F., Trstenjak N., Kopajtić, Novak, Čunko T. - Petrinšak, Krpes M., Smolec, Szabo, Šimunović. Trener: Bregant

Zagreb: Valenčić - Jačmenjak, Škrapec, Grozaj, Blagus, Miličić - Cerinski, Šprljan, Novotny, Janković, Kaleb - Srketić, Videk, Jarčov L., Stančić, Jarčov F., - Slade, Vujinović, Novak, Stanić, Kalauz. Trener: Pichonsky


Poslije dva kruga prvenstva Zagreb i Mladost su se odmaknuli od Medveščaka na trećem mjestu pa je njihov međusobni dvoboj u okviru sedmog kola prvenstva imao odlučiti tko će zasjesti na čelo ljestvice. Za momčad Mladosti po prvi puta poslije sedam godina igranja u Slovanu i Medveščaku nastupio je Petar Trstenjak. Višestruki juniorski reprezentativac vratio se aktivnom igranju poslije teške ozljede koju je zaradio igrajući prošle sezone za Medveščak u EBEL-u. "Mamuti" su isklizali bez Plahutara, Kučere i Franjkovića, ali se u sastavu našlo čak pet juniora čime je seniorska postava kluba konačno počela više biti u skladu s imenom. Kao zanimljivost spomenut ćemo da su se u redovima Mladosti našla čak četiri para braće te da je cijela jedna navala bila sastavljena od mlađe braće. Zagreb je isklizao bez pričuvnog vratara Perojevića, a u postavi nije bilo ni Jambora, Šišete, Puzića, Banjada niti Marka Valenčića.

U prošla dva kola vidjeli smo kako različite načine na koje su se mladostaši i "veprovi" suprostavljali Medveščaku. Dok je iskusnija momčad Mladosti nastojala sporijom igrom s dosta dodavanja nadoknaditi hitrinu "medvjeda", mlađi zagrebaši su protiv jednako tako mlade momčadi Medveščaka krenuli žustro u tempu kakvog rijetko viđamo na našim klizalištima. Gledali smo brzu i čvrstu igru u kojoj je Zagreb tek u trećoj trećini slomio otpor protivnika. Ostalo je za vidjeti tko će u ovom susretu nametnuti svoj način igre.

Obje momčadi počele su stvarati prilike od samog početka. Do treće minute susreta Krpes i Valenčić skupili su po nekoliko obrana, a onda su mladostaši postigli pogodak. Kopajtić je iz sredine uposlio Novaka na lijevoj strani koji udarcem iz prve pogađa mrežu. Dvadesetak sekundi kasnije, vidjeli smo i prvo isključenje. Na klupu za kažnjene sjeda Tomislav Čunko. "Veprovima" nije pošlo za rukom iskoristiti brojčanu prednost, a po izjednačenju omjera snaga na ledu, Mladost stvara par prilika, a onda dolazi do zatišja. Već poslije pet minuta vidjelo se kako su "mamuti" smirili igru i zadržali protivnika na odstojanju. Zagreb je bio neprepoznatljiv u odnosu na dvoboj protiv Medveščaka. Igralo se sporo, bez čvrstine, upravo onako kako je odgovaralo hokejašima Mladosti.

U desetoj minuti Novak s mjesta iza gola upošljava Tomislava Čunka, no Valenčić je bio na mjestu. U idućoj minuti prekršaj čini Jačmenjak. "Žuti" su osjetili priliku pa su pritisnuli prema protivničkoj trećini. Nikša Trstenjak je opalio s plave linije, ali Zagrebov čuvar mreže se nije dao iznenaditi. Nije prošla ni minuta kazne za Zagrebovog braniča kad je Tadić tukao s plave linije, Valenčić kratko odbio, a Lovrenčić iz neposredne blizine bekhendom poslao pak pod prečku. Bez nekog većeg napora, Mladost je na rutinu i iskustvo došla do prednosti od 2:0. Već u idućoj minuti Petar Trstenjak je prednost "žutih" mogao i povećati, no ubrzo je stigao odgovor "veprova".

Najopasnija trojka Zagreba preuzela je odgovornost. Jačmenjak i Blagus su sve pripremili, a Grozaj je udarcem s lijeve strane stavio točku na "i". U 13. minuti vodeća momčad ljestvice je smanjila zaostatak na jedan gol. Postignuti pogodak dao je podstrek zagrebašima koji preko Blagusa i Šprljana dva puta prijete Krpesu, no čuvar mreže Mladosti je bio na visini zadatka. "Mamuti" su uzvratili udarcem svog najmlađeg igrača, Smoleca, kojeg Valenčić uspijeva obraniti. Stvorili su mladostaši još nekoliko prilika, no njihov zamah je stao poslije isključenja kojeg su zaradili zbog viška igrača na ledu.

Ništa Zagreb nije uspio napraviti s brojčanom prednosti, a da stvari budu gore za "bijele", čim je omjer snaga postao poravnat, prekršaj čini Janković što je značilo da će Mladost najvjerojatnije u nastavak susreta ući s igračem više, jer su zagrebaši uspjeli sačuvati u svoju mrežu u preostalih 29 sekundi prve trećine. Zagreb se obranio s igračem manje premda su mladostaši opasno zaprijetili preko Novaka, Tomislava Čunka i Nikše Trstenjaka. Mladost je ostala u naletu i poslije povratka Jankovića u igru i koncem 23. minute povećala vodstvo.

Novak je započeo akciju s desne strane, Petar Trstenjak skrenuo do Kopajtića koji udarcem iz sredine trese mrežu "bijelih". Zagreb pokušava odgovoriti, ali Krpes je uktrotio udarce iz daljine Jačmenjaka i Škrapeca. Na isti način je Valenčić postupio s udarcem Tadića s plave linije, no na polovici 27. minute morao je ipak vaditi pločicu iz mreže. Miro Smerdelj je opalio s plave linije, Tomislav Čunko skreće pak kojeg Valenčić odbija ravno na Marija Čunka kojem nije bilo teško pospremiti pločicu u nebranjeni dio mreže. Mladost je u dotadašnjem tijeku susreta igrala s tri branička para i četiri napada što joj je omogućilo da drži korak s protivnikom koji se ograničio na tri postave. Tijekom druge trećine Pichonsky je u igru ubacio Luku Novaka umjesto Novotnog, no stvari se nisu dobro odvijale po Zagreb.

Početkom 29. minute Blagus dugim dodavanjem "izbacuje" Miličića samog pred gol, a vrsni strijelac nije propustio iskoristiti ovakvu priliku. "Veprovi" su smanjili na 4:2. Stvari su se zakomplicirale za Mladost kad je Tomislav Čunko pola minute kasnije napravio svoj drugi prekršaj. Međutim, umjesto naleta Zagreba, vidjeli smo prigode "mamuta". Prvo je Petar Trstenjak isklizao sam pred gol, a minutu kasnije čak trojica "žutih" idu na usamljenog protivničkog braniča no Mirić puca ravno u Valenčića. Mladost je nastavila s boljom igrom i po povratku Čunka na led, a u 33. minuti Mario Čunko osvaja pak pred golom Zagreba i vještim driblingom obilazi Valenčića i postiže peti zgoditak za svoju momčad.

Idućih pet minuta zagrebaši su "nestali" s leda. Redaju se prilike za Mladost. Pucaju Smolec, Tomislav Čunko, Nikša Trstenjak, Grahovar...Samo je Valenčić u tim trenucima održao svoju momčad u utakmici. Kad su se "veprovi" konačno pribrali, završnica druge trećine prošla je u njihovom znaku. Dvije minute prije odmora Blagus tuče s desne strane, Krpes odbija pak u gužvu u sredini odakle Blagus puca po drugi put. Vratar "žutih" ponovo odbija pak, ovog puta na stranu do Miličića koji puca u gužvu, a mladostaši su si sami ugurali pak u mrežu.

U istoj minuti prekršaj čini Petar Trstenjak. Zagreb osjeća priliku i žestoko pritišče prema golu. Pola minute prije sirene, Jačmenjak puca s plave linije, a Janković vješto skreće pak iz neposredne blizine i "veprovi" su ponovo u igri. Pred posljednju trećinu ništa se konkretnije nije moglo prognozirati u vezi ishoda susreta. Mladost je relativno lako došla do velike prednosti, ali ju je još lakše i brže ispustila. Uvijek aktualno pitanje izdržljivosti mladostaša je izazivalo zabrinutost pristaša "žutih". Na drugoj strani od Zagreba se moglo očekivati da će pojačati tempo i nastojati slomiti "mamute" u trećem dijelu utakmice na isti način kako su nadvladali Medveščaka.

Igrala se treća minuta u posljednjoj trećini kad se Petar Trstenjak našao sam na lijevoj strani i preciznim udarcem povećao prednost svoje momčadi na dva razlike. Zagrebašima se nikako ovaj pogodak nije uklapao u planove za preokret, no razvoj događaja u nastavku utakmice im je išao na ruku. u 45. minuti isključen je Lovrenčić. "Veprovi" su dobili priliku za sustizanje protivnika, no osim udarca Škrapeca u 47. minuti nisu uspjeli ozbiljnije ugroziti Krpesova vrata. Pola minute prije povratka isključenog napadača "žutih", na klupi mu se pridružio Tomislav Čunko. Navijačima Mladosti se nikako nije svidio kriterij suđenja u trećoj trećini, no tu ionako nije bilo pomoći.

Jačmenjak je tukao s plave linije, Krpes odlično obranio, a Lovrenčić se vratio u igru. Na pola kazne za Čunka, isključen je Vujinović koga je Pichonski zajedno sa Sladeom sada ubacio u igru. Mladost je preko Petra Trstenjaka pokušala osigurati pobjedu, no Valenčić je iz ovog dvoboja izašao kao pobjednik. Taman kad su se svi vratili u igru, na polovici treće trećine slijedi novo isključenje za Mladost. Sada je na klupu sjeo Kopajtić. Zagreb se trudi. U prilikama su se našli Kaleb pa Jačmenjak, no Krpes je svaki put na mjestu. Desetak sekundi prije povratka Kopajtića, na klupu za kažnje mora otići Ljubić. Od frustracija navijača Mladosti zbog procesije "mamuta" na klupi za kažnjene bila je možda veća samo ona navijača Zagreba zbog neučinkovitosti igrača više.

Prošla je i kazna za Ljubića, četvrta u 12 minuta, no rezultat se nije mijenjao. Četiri minute prije kraja, stiže i peta kazna za Mladost. Sada na klupu sjeda Filip Smerdelj. Tek sada su zagrebaši uspjeli izigrati protivničku obranu. Blagus je s lijeve strane uočio usamljenog Grozaja na suprotnoj strani i poslao mu pak kroz trećinu. Nekadašnji reprezentativac udarcem iz prve pogađa nebranjeni dio mreže. Do isteka vremena ostalo je nešto manje od četiri minute, više nego dovoljno za poravnanje. "Veprovi" su pojačali pritisak i držali protivnika na njegovoj polovici no ozbiljnije su zaprijetili tek kad je Valenčića zamijenio šesti igrač. Tukao je Jačmenjak s plave, a u posljednjim sekundama i Grozaj, no Krpes je bio na visini zadatka i spasio tri boda kojima je Mladost izbila na prvo mjesto na ljestvici.

 

Medveščak M2 - KHL Sisak 27:5 (9:1, 9:2, 9:2)

Zagreb, klizalište na Velesajmu
Gledatelja: 30
Suci: Beganović, Žibret i Metzinger

Strijelci:

0:1 SIS Lončar (Deletić Marko) 2'
1:1 MED Šijan 2'
2:1 MED Ružić (Nardin, Ruždjak) 7'
3:1 MED Ruždjak (Ružić) 8'
4:1 MED Jazbec (Krivošić M., Mikulić) 9'
5:1 MED Mikulić (Crnčić) 10'
6:1 MED Krivošić M. (Mikulić) 13'
7:1 MED Ružić (Crnčić, Čavkić) 14'
8:1 MED Nardin (Šijan) 16'
9:1 MED Krivošić D. (Kovaček) 18'
10:1 MED Ružić (Nardin) 24'
11:1 MED Krivošić M. (Šijan, Mikulić) 32'
11:2 SIS Lončar 33'
12:2 MED Crnčić (Ružić, Kovaček) 33'
13:2 MED Šijan (Kovaček, Crnčić) 34'
14:2 MED Mikulić (Nardin, Latin) 35'
15:2 MED Čavkić (Mikulić) 35'
15:3 SIS Komljenović (Stančić) 37'
16:3 MED Krivošić D. (Crnčić) 38'
17:3 MED Crnčić (Krivošić D., Čavkić) 38'
18:3 MED Mikulić (Nardin, Šijan) 39'
19:3 MED Ružić (Crnčić) 42'
20:3 MED Šijan (Krivošić M.) 44'
20:4 SIS Lončar 48'
21:4 MED Krivošić M. (Jazbec) 49'
22:4 MED Čavkić (Jazbec) 50'
23:4 MED Mikulić (Kovaček, Crnčić) 50'
24:4 MED Krivošić D. (Mikulić, Crnčić) 51'
24:5 SIS Stančić (Komljenović) 54'
25:5 MED Krivošić D. 55'
26:5 MED Nardin (Mikulić) 56'
27:5 MED Crnčić (Krivošić D.) 60'

Udarci na gol:
Medveščak 86
Sisak 22

Isključenja:
Medveščak 0 min
Sisak 2 min

Sastavi:

Medveščak: Filipec, Stebbings - Kovaček, Šijan, Krivošić M., Ružić, Jazbec - Čavkić, Latin, Crnčić, Mikulić, Krivošić D. - Ruždjak, Nardin. Trener: Kolombo

Sisak: Vukelić - Bezuk, Domitrović, Komljenović, Dejanović, Stančić - Deletić Marko, Deletić Martin, Augustinović, Lončar M., Rožanković - Rončević, Zamboni. Trener Kunstl

Korištenjem naše stranice pristajete na uporabu kolačića. Blokiranjem kolačića i dalje možete pregledavati stranicu, no neke funkcionalnosti Vam neće biti dostupne." Learn more".

EU Cookie Directive Module Information