Prvenstvo Hrvatske

"Medvjedi" napali u Gorskom kotaru

med mla delniceU zgusnutom rasporedu na dva zatvorena zagrebačka klizališta teško je pronaći termin za odigravanje utakmica, pogotovo kada se radi o nadoknadama zaostalih utakmica. Kad već termina nema u Zagrebu ima ih u Gorskom kotaru pa je Medveščak utakmicu protiv Mladosti odigrao u Delnicama. Na klizalištu goranskog sportskog centra zagrebačke ekipe odigrale su utakmicu u okviru slovenske hokejaške lige. Hrvatski seniorski hokej i čaj koji je išao uz ulaznicu nisu privukli previše gledatelja, no oni koji su došli prisustvovali su golijadi. "Medvjedi" su se u Delnicama odlično snašli u ulozi domaćina i "razbili" goste s visokih 9:1. Ipak je je medvjed kralj životinja u šumama Gorskog kotara.

Mladost je bolje ušla u utakmicu i opasnije prijetila u otvaranju utakmice, no Tomljenović je zaustavio sve njihove pokušaje. Medveščak se obranio i spremno jurnuo ka golu Mladostii Do kraja trećine golovima  Vedlina i Jazbeca dolazi do bitne prednosti koja usmjerava utakmicu. Do pola utakmice moglo se govoriti o ravnopravnoj igri u kojoj u su "medvjedi" bili spretniji, no ostatak utakmice je bio vrlo jednosmjeran. Želja "mamuta" bila je brz povratak u utakmicu, no Medveščak se nije dao iznenaditi. Obranili su svoj gol  i spremno iskoristili priliku koja se ukazala s učestalim isključenjima Mladosti. Jazbec je s igračem ivše povisio na 3:0, a pred kraj trećine Petar Trstenjak postiže prvi i jedini gol "mamuta", vraća razliku na dva gola razlike i budi nadu u uspješan ishod utakmice.

Nada je bila kratkog vijeka. Gol je "mamute" samo naizgled vratio u igru jer početak treće trećine je označio i kraj za Mladost. Sve se razriješilo u sedamdesetak sekundi. Prvo je Žižanović iskoristio još jednog igrača više, a odmah potom Buković stavio točku na i. Protivniku na koljenima "medvjedi" nisu dozvolili dizanje na noge. Demoralizirane mladostaše dotukli su do kraja i zadnjih dvadest minuta dobili s visokih 6:0. Stijelci preostalih golova bili su Buković, Mikulić, Budak i Jazbec koji je dobru igru zaokružio hattrickom. Navijači Mladosti spomenuti će izostanak nekolicine bitnih igrača (Ljubić, Trstenjak, Novak) no ni Medveščak nije mogao u Delnice poslati sve svoje uzdanice (Miličić, Janković, Sertić, Brenčun) tako da razloge visokog poraza ne mogu tražiti u tome. Tko će u doigravanje PH sa broja jedan ponajviše ovisi o slijedećoj međusobnoj utakmici koja se igra već u ponedjeljak.


Delnice, Goranski sportski centar, 08.02.2017.
Gledatelja: 69
Suci: Metzinger, Saković, Polašek


MEDVEŠČAK - MLADOST 9:1 (2:0,1:1,6:0)


Strijelci:
1:0 MDV Vedlin 16'
2:0 MDV Jazbec (Vedlin, Mikulić) 20'
3:0 MDV Jazbec (Tadić, Mikulić) 35' PP1
3:1 MLA Trstenjak P (MIrić) 40'
4:1 MDV Žižanović (Čavkić) 42' PP1
5:1 MDV Buković (Šakić) 43'
6:1 MDV Buković (Kovaček) 47'
7:1 MDV Mikulić (Smolec, Krivošć) 50'
8:1 MDV Budak 56'
9:1 MDV Jazbec (Krivošić) 58'


Udarci na gol:
Medveščak 39 (14,13,12)
Mladost  23 (13,6,4)

Kazne:
Medveščak 6 (4,2,0)
Mladost 10 (0,8,2)


Sastavi:
Medveščak: Tomljenović, Nikolić - Šimunović, Tadić, Šakić, Kovaček, Buković - Čavkić, Pleško, Mikulić, Budak, Žižanović - Smolec, Vedlin, Jazbec, D.Krivošić . Trener: Kolombo

Mladost: Štimac Rojtinić, Rastovski - Delić, Plahutar, P.Trstenjak, Mirić, Smerdelj - N.Cerovečki, Dretar, R.Cerovečki, Čunko, Grahovar - Kramarić, Matošić, Ivšac, Šimunović, Večerina. Trener: Bregant

 

Foto: www.facebook.com/goranskisportskicentar.delnice

 

Korištenjem naše stranice pristajete na uporabu kolačića. Blokiranjem kolačića i dalje možete pregledavati stranicu, no neke funkcionalnosti Vam neće biti dostupne." Learn more".

EU Cookie Directive Module Information