Prvenstvo Hrvatske

"Medvedi" pobjedom u 2023.

PH Mla Med 230110Božićni praznici su završili i u prvenstvu Hrvatske. Mladost je na Velesajmu ugostila Medveščaka koji si je na najbolji mogući način zaželio sretnu Novu godinu. "Medvedi" su svladali mladostaše sa 7:6 i tako smanjili zaostatak za ostatkom lige koji se ugurao u razmak od tri boda. Medveščak je rano došao u vodstvo, a "mamuti" su izjednačili već u idućoj minuti. Suparnici su zapodjenuli ravnopravnu borbu s prigodama na obje strane, a Mladost je u drugom dijelu trećine preokrenula omjer. Mladostaši su početkom druge trećine povećali razliku što je potaknulo "medvede" da preuzmu igru u svoje ruke. Medveščak je u brzo smanjio zaostatak, a u drugom dijelu trećine poravnali omjer. Rezultatska ravnoteža se održala do početka posljednje trećine u kojoj ni jedni niti drugi nisu obraćali previše pozornosti na obranu. Mladost je tri puta prelazila u vodstvo, a "medvedima" je svaki put trebalo manje od dvije minute za izjednačenje. Međutim, kad je Medveščak u završnici dvoboja prešao u vodstvo, "mamuti" više nisu imali odgovor pa su "medvedi" upisali tek drugu pobjedu u prvenstvu.

Mladost - Medveščak mladi 6:7 (2:1, 1:2, 3:4)

Zagreb, klizalište na Velesajmu, 10.1.2023.
Gledatelja: 30
Suci: Metzinger, Grozaj i Saković

Strijelci:


0:1 MED Zanoški (Ružić L.) 2'
1:1 MLA Novak (Šakić, Trstenjak T.) 3'
2:1 MLA Novak 15'

3:1 MLA Matošić (Kramarić N.) 23'
3:2 MED Završki (Pleško, Dimitrijević) 28'
3:3 MED Kašparek (Dimitrijević, Završki) 34'
4:3 MLA Kramarić N. (Smolec) 42'

4:4 MED Kašparek (Završki) 43'
5:4 MLA Smolec 44'
5:5 MED Završki (Dimitrijević) 45'
6:5 MLA Smolec (Delić) 53'
6:6 MED Buković (Kurjaković) 55'
6:7 MED Ružić L. (Zanoški) 57'

Udarci na gol:

Mladost 54
Medveščak 48

Isključenja:
Mladost 4 min
Medveščak 0 min

Mladost: Janjatović Lončar, Wahlberg - Delić, Kramarić L., Smolec, Fičur, Borić - Varga A., Trstenjak N., Kozina, Kramarić N., Hanžek - Cerovečki, Matošić, Trstenjak T., Novak, Šakić - Šimunković, Čeak. Trener: Smerdelj


Medveščak mladi: Ružić I. - Lovrenčić, Pleško, Mikulić, Paulović, Zanoški - Senzel, Brenčun, Dimitrijević, Kašparek, Završki - Budak, Žižanović, Kurjaković, Ružić L., Buković. Trener: Kolombo

Mladost je svoju posljednju pobjedu upisala sredinom studenog upravo protiv Medveščaka u utakmici petog kola. U tom trenutku "mamuti" su s 15 bodova bili vodeća momčad prvenstva. Mladostaši su u međuvremenu pretrpjeli čak tri poraza za redom u kojima su iščupali samo jedan bod. Mladost je tako u novi okršaj s "medvedima" ušla kao druga momčad u poretku, s dva boda manje od vodećeg Zagreba i bodom više od Siska. Smolec je s 12 bodova bio vodeći strijelac s bodom više od Lovra Grgurića. Hanžek, Petar Trstenjak i Fičur su skupili po 8 bodova. Luka Kramarić je sa 6 bodova bio najučinkovitiji među braničima, a slijedio ga je Nikša Trstenjak s 5. Štimac-Rojtinić je s 90,46% obrana u tri nastupa bio najuspješniji u vratarskom trojcu Mladosti. Trener Smerdelj je imao dosta poteškoća u sastavljanju petorki za nastup. Nedostajali su napadači Lovro Grgurić, Petar Trstenjak, Mirić i Meničanin, branič Polović i vratar Štimac-Rojtinić. Praznine u napadu popunili su braniči Borić i Čeak, a nastupio je čak i Šakić koji ove sezone radi kao trener u njemačkoj trećoj ligi, a u Zagrebu se zatekao na odmoru.

Medveščak je sa svega dva boda i dalje prikovan za začelje. "Medvedi" su jedine bodove osvojili u produžetku protiv Zagreba nakon čak šest uzastopnih poraza. Ni prva pobjeda nije popravila izvedbu Medveščaka koji su poslije nje pretrpjeli još dva poraza. "Medvedi" su se mladostašima sučelili tri puta i svaki put ostali kratkih rukava. Najbliže uspjehu bili su još u drugom kolu kad su izgubili s tijesnih 5:4. Dimitrijević je s 10 bodova bio najuspješniji među "medvedima", a u stopu ga je pratio Završki s 9 bodova. Kašparek i branič Filipović su upisali po 5 bodova, a među braničima su se istaknuli i Brenčun i Pleško sa po 3 boda. Vratar Ružić je zaustavio 83,08% udaraca u četiri nastupa. Treneru Kolombu se nedostajali napadači Kovaček, Rakar, Burazin i Krivošić, braniči Filipović, Jandrić i Senzel te vratari Shaikh i Makovac. Nedostatak braniča nadoknadili su Lovrenčić i Budak prekomandom u obranu.

“Medvedi” nisu gubili vrijeme u novoj godini pa su poveli već u drugoj minuti. Luka Ružić je uposlio Zanoškog koji je udarcem iz blizine svladao čuvara mreže “crnih”. Mladost je pokušala odgovoriti već u idućem napadu bekhendom Kozine, ali je Ivan Ružić bio na mjestu. “Mamuti” su ipak izjednačili već u trećoj minuti. Tomo Trstenjak je s plave linije uposlio Šakića u lijevom kutu koji ubacuje pak pred vrata gdje se najbolje snašao Novak i ubacio pak u mrežu. Mladostaši su potom preuzeli inicijativu pa su u više navrata gađali prema vratima “bijelih”. Vratar Ružić je bio na visini zadatka pa je spriječio “mamute” da preokrenu omjer. Imali su i “medvedi” svojih prigoda no većina udaraca je završavala u bloku, a što bi došlo do vrata postalo bi plijenom Janjatovića Lončara. Mladost je imala više od igre i u drugom dijelu trećine. Vratari su bili podjednako zaposleni, jer je većina pokušaja “crnih” bila neprecizna pa su pakovi letjeli pored gola ili u blok.

Pritisak mladostaša ipak je urodio plodom u 15. minuti.
Novak je s pakom obišao trećinu, a potom udarcem slijeva svladao vratara “bijelih”. "Medvedi” su u završnici trećine uspostavili ravnotežu u igri no Mladost je i dalje bila opasnije po protivnička vrata. Ružić je u 17. minuti odličnom obranom zaustavio udarac Smoleca iskosa s lijeve strane, a Novak je minutu kasnije udarcem iz desnog kuta pogodio prečku. Delić je početkom 19. minute sjeo na klupu za kažnjene pa je Medveščak dobio priliku za izjednačenje. “Medvedi” su u par navrata gađali prema vratima no Janjatović Lončar je bio siguran. Mladost je sačuvala svoju mrežu sve do završetka trećine pa joj je u nastavku preostalo samo devet sekundi s igračem manje. “Mamuti” su zadovoljno pošli na odmor, jer su preokrenuli početni zaostatak i tijekom većeg dijela trećine imali više od igre. U taboru Medveščaka su žalili za propuštenom prilikom u završnici trećine no i dalje su imali vremena napretek za povratak u utakmicu.

Mladost je aktivnije ušla u nastavak susreta pa je Ružić od prvih minuta morao braniti svoju mrežu. Nakon nekoliko otklonjenih prijetnji, vratar “bijelih” je u 23. minuti ipak morao vaditi pak iz mreže. Nikola Kramarić je iz lijevog kuta ubacio pak pred vrata gdje se najbolje snašao Matošić i bekhendom ubacio pak u mrežu. Novi pogodak dao je dodatni poticaj “mamutima” čije se prigode nižu jedna za drugom. Ružić je branio udarce sdesna i slijeva, izbliza i iz daljine i svojim obranama držao Medveščaka u utakmici. Najviše se istaknuo u 26. minuti u kojoj je Fičur uputio opasan udarac slijeva. “Medvedi” su izdržali ofanzivu Mladosti i kad su se “crni” ispuhali, Medveščak kreće prema naprijed. Kurjaković je u 27. minuti zamalo iznenadio vratara Mladosti udarcem iz sredine, a potom je uslijedilo nekoliko nepreciznih pokušaja “bijelih”.

Napori Medveščaka urodili su plodom u 28. minuti. Senzel je s plave linije pogodio u blok od kojeg se pak odbio do
Završkog koji iz blizine ubacuje pak u mrežu. “Medvedi” su zadržali napadački zamah pa su minutu kasnije iznudili prekršaj Varge. Mladostaši su s igračem manje zatvorili sve prilaze svojim vratima tako da vratar “crnih” tijekom iduće dvije minute nijednom nije morao braniti svoja vrata. Medveščak je počeo ozbiljnije prijetiti tek kad su se snage na ledu izjednačile. Janjatović Lončar je u 33. minuti obranio opasan udarac Kašpareka iz sredine, a u nastavku napada Završki pogađa stativu. Udarna navala “bijelih” je minutu kasnije izjednačila. Dimitrijević je s plave linije uposlio Kašpareka koji izlazi sam pred vrata i pogađa mrežu.

“Mamutima” se nikako nije svidio gubitak prednosti pa su u završnici trećine krenuli u napad. Mladostaši su nizali priliku za prilikom, ali su pritom propustili namjestiti ciljnike pa je polovica udaraca završila u bloku ili pored vrata. Najbliži pogotku je bio Fičur u 35. minuti koji je tukao iskosa s desne strane. Medveščak se nije samo pasivno branio, nego su “bijeli” koristili svaku prigodu za protuudar. Najopasniji je bio Kašparek koji je u 40. minuti uputio oštar udarac iz sredine no Janjatović Lončar je bio na mjestu. Suparnici su na drugi odmor pošli u rezultatskoj ravnoteži no “medvedi” su imali više razloga za zadovoljstvo. Unatoč podređenom položaju u kojem su proveli veći dio trećine, bili su dovoljno snalažljivi da nadoknade dva gola manjka. “Mamuti” su mogli samo žaliti zbog poslovične neučinkovitosti u napadu.

Mladost je u zadnjoj trećini nedvojbeno popravila učinkovitost u napadu, ali je to pošlo za rukom i “medvedima”. “Mamuti” su zaprijetili već u 41. minuti kad je Fičur pucao iz blizine, Smolec pokušao pospremiti odbijanac u mrežu nakon čega Fičur udarcem sdesna pogađa stativu. Smolec je minutu kasnije dugim dodavanjem “izbacio” Nikolu Kramarića samog pred gol, a mladi napadač “crnih” postiže svoj prve pogodak u prvenstvu. Na odgovor Medveščaka nije trebalo dugo čekati. Nakon par promašaja “bijelih”, Završki je u 43. minuti uposlio Kašpareka koji izlazi pred gol i puca. Janjatović Lončar brani, ali Kašparek odbijanac posprema u mrežu. Mladost se vratila u vodstvo poslije samo 37 sekundi udarcem Smoleca s lijevog krila. Mladost je nastavila napadati kako bi povećala razliku no Medveščak je poravnao omjer za manje od minute. Dimitrijević je prošao po desnom krilu te ubacio pak pred vrata odakle Završki pogađa mrežu.

“Mamuti” nisu htjeli ispustiti pobjedu pa su zadržali inicijativu. Od brojnih prigoda izdvajamo oštar udarac Novaka iskosa s lijeve strane u 47. minuti. Medveščak se nije samo branio, nego je vrebao svaku moguću prigodu za protunapad. Janjatović Lončar je najviše poteškoća imao s opasnim udarcima Dimitrijevića u 49. minuti. Mladost je u drugi dio trećine također ušla napadački tražči pogodak koji bi je vratio u vodstvo. Tukli su “crni” sa svih strana no Ružić je bio na visini zadatka. “Medvedi” su se opirali sve do 53. minute u kojoj je Delić uposlio
Smoleca tuče iz sredine i pogađa cilj.  Međutim, kao i u prethodna dva slučaja u ovoj trećini, Medveščak je u kratkom roku vratio rezultatsku ravnotežu. Kurjaković je u 55. minuti iz desnog kuta ubacio pak pred vrata odakle Buković postiže zgoditak. Krenuli su “mamuti” i po četvrti put u potragu za izgubljenim vodstvom. Mladostaši su stvorili nekoliko prigoda, a onda su “crni” doživjeli neugodno iznenađenje.

Zanoški je uposlio
Luku Ružića koji je u 57. minuti udarcem iz sredine preokrenuo omjer. Mladostaši nisu imali vremena za oporavak pa su u 59. minuti zatražili pola minute predaha. Janjatović Lončar je ustupio mjesto šestom igraču pa su “mamuti” krenuli na sve ili ništa. Luka Kramarić je u zadnjoj minuti zaprijetio oštrim udarcem iz sredine no Ivan Ružić je sjajnom obranom sačuvao pobjedu i nova tri boda za Medveščak. "Medvedima" će ova pobjeda prije svega značiti dodatni poticaj za nastavak prvenstva. U klubu ne očekuju da će se pomaknuti sa začelja, ali se nadaju novim pobjedama te da će u polufinalu doigravanja biti tvrdi orah bilo kojem protivniku. Na drugoj strani, Mladost je i dalje u krizi rezultata. "Mamuti" su na ovoj utakmici imali više od igre, ali im je nedostajalo usredotočenosti i discipline da privedu utakmicu pobjedničkom kraju. Mladostaši su i dalje u trci za prvo mjesto, ali s daleko manje samopouzdanja nego u prvom dijelu prvenstva.
Korištenjem naše stranice pristajete na uporabu kolačića. Blokiranjem kolačića i dalje možete pregledavati stranicu, no neke funkcionalnosti Vam neće biti dostupne." Learn more".

EU Cookie Directive Module Information