INLINE

Prvo međunarodno prvenstvo

dinamo kunaDanas je počelo još jedno prvenstvo Hrvatske u inline hokeju, ali je ovaj put Prvenstvo postalo međunarodno. Po prvi put nastupaju momčadi iz Makedonije i Srbije.

Ovogodišnji sudionici su:

1. IHK Kuna

2. IHK Dinamo

3. IHK Munje

4. IHK Karlovac

5. IHK Pitoni (Ježevi)

6. IHK Sisak

7. IHK Partizan (Srbija)

8. IHK Metalurg (Makedonija)

9. KHL Tapiri

10. IHK Kuna II

11. IHK Koprivnica

12. IHK Srake

Ovo je ujedno i prošlogodišnji plasman na PH, s tim da su dodane momčadi koje su se ove godine priključile te su poredane prema procijenjenoj jakosti. Partizan je već nastupao na domaćim turnirima i njegova se jakost zna, a za makedonski Metalurg će igrati i nekoliko Slovenaca s makedonskim putovnicama koji su itekako poznati našoj hokejaškoj javnosti. Vnuk, Šarlohar, Anastasov, Pejanovič, Bajkovič su igrači Metalurga i sigurno neće igrati sporednu ulogu u ovogodišnjem prvenstvu Hrvatske. Metalurg i Partizan će dolaziti jednom mjesečno i tada će odigrati po tri utakmice.

Klubovi su podijeljeni u dvije skupine:

A skupina: Kuna, Karlovac, Pitoni, Metalurg, Tapiri i Koprivnica, 

B skupina: Dinamo, Munje, Sisak, Partizan, Kuna2 i Srake

Klubovi će unutar skupina odigrati 2 kruga (10 utakmica po klubu) i jednom s klubovima iz druge skupine (6 utakmica po klubu). Nakon tih 16 utakmica igrat će se play off u kojem će igrati 8 momčadi, po četiri najbolje plasirane iz obje skupine.

Ovogodišnje Prvenstvo garantira obilje zanimljivih utakmica, za što se opet pobrinuo Sportski centar Kuna pod vodstvom Igora Jačmenjaka. Prvenstvo se i ove godine igra pod okriljem Hrvatskog saveza hokeja na ledu, a prema riječima Igora Jačmenjaka, od sljedeće sezone uz prvenstvo Hrvatske mogla bi se igrati još jedna regionalna liga uz sudjelovanje klubova iz Slovenije, Srbije, Makedonije Bosne i Hercegovine i Hrvatske. Veliki planovi za koje se iskreno nadamo da će se ostvariti.

Rezultati prvog dana:

Kuna - Tapiri 14:5 (4:1; 3:1; 3:2; 4:1)
Srake - Sisak 3:8 (0:0; 1:1; 1:4; 1:3)
Sisak - Kuna II 5:3 (0:1; 1:1; 3:0; 1:1)
Pitoni - Karlovac 2:0 (1:0; 0:0; 1:0; 0:0)

Foto: Sanja Berend

Korištenjem naše stranice pristajete na uporabu kolačića. Blokiranjem kolačića i dalje možete pregledavati stranicu, no neke funkcionalnosti Vam neće biti dostupne." Learn more".

EU Cookie Directive Module Information