INLINE

Put u nepoznato

djeboHrvatski inline hokejaši nas iz godine u godinu uveseljavaju svojim uspjesima, ali ove godine put na svjetsko prvenstvo od njih traži više nego ikada do sada.

Ove godine je od 25. lipnja do 1. srpnja Bratislava domaćin svjetskog prvenstva u inline hokeju. Ako imate mogućnosti, svakako probajte isplanirati izlet do slovačkog glavnog grada da bi navijali i bodrili naše inline hokejaše. Nikada do sada im nije bila potrebna podrška kao ove godine. Po prvi puta igraju elitnu diviziju s najboljim reprezentacijama na svijetu. Hrvati su u skupini s Kanađanima, Slovacima i Amerikancima, dok u drugoj grupi igraju Finska, Češka, Njemačka i Švedska.

Mala, ali odabrana skupina na put kreće u subotu 24. lipnja, a popodne ih već čeka trening u Ondrej Nepela Areni. Prva utakmica je na rasporedu u nedjelju u 14 sati protiv Kanađana. Za kratak razgovor smo zamolili alfu i omegu hrvatskog inline hokeja Igora Jačmenjaka.

- Na put ide 16 igrača i dva golmana, izbornik Sertić i tim menadžer Klobučar, popularni "Brada". Golmani su Filipec i Tomljenović, bekovi su Srketić, Šilović, Kopajtić, Vedlin, Trstenjak, Vujinović i Brenčun. U napadu će igrati braća Čunko, Mario Novak, Janković, Novotny, Miličić, Šakić, Filip Jarčov i moja malenkost.

Koja su vaša očekivanja, koji vam je cilj?

- Očekujemo i na to ciljamo - opstanak. To bi za nas bio veliki uspjeh. Probat ćemo iznenaditi domaćine, Slovake s kojim smo do sada već odigrali utakmice na svjetskim prvenstvima. Momčadi u inline hokeju se često mijenjaju tako da su sastavi svih reprezentacija dosta velike nepoznanice. Sve dok ne zaigramo protiv njih. Nadamo se da nas neće “uzeti” trema i čim krenu utakmice da ćemo igrati onako kako mi znamo. A znamo!

Prije nekoliko dana odigrali ste pripremnu utakmicu…

- Da. U Sloveniji, u Lukovici smo odigrali protiv Slovenaca i rezultat je bio 2:1 za domaćine. Oni su igrali u punom sastavu. Utakmica nam je pokazala naše sitne nedostatke koje ćemo ispraviti. Bila je “egal” i zadovoljni smo s odigranim. Pokazalo se da nam nedostaje jedan veliki, pravi teren jer naše jedino igralište je premalo i na njemu npr. ne možemo vježbati igrača više, igrača manje jer to nije isto kao i na terenu pravih dimenzija. No, i na to smo navikli i potrudit ćemo se na sve to zaboraviti. Na toj provjeri u Lukovici, naši golmani su se pokazali izuzetno sigurni što nam daje još više nade u uspjeh.

Kakva je atmosfera u ekipi?

- U repki je super atmosfera i vlada jedno veliko zajedništvo. To nas sve veseli i još nas više “diže”.

Našim “inlajnerima” želimo puno sreće i puno zabijenih golova, a mi ćemo ih svakodnevno pratiti na njihovom putu prema opstanku.

Korištenjem naše stranice pristajete na uporabu kolačića. Blokiranjem kolačića i dalje možete pregledavati stranicu, no neke funkcionalnosti Vam neće biti dostupne." Learn more".

EU Cookie Directive Module Information