Propuštena prilika za prolaz

U16 Sla TZG 180310Mlađi juniori Teama Zagreb nisu uspjeli svladati prvu prepreku u doigravanju pa je za njih prvenstvo Slovenije završilo. Zagrepčani su nakon prve pobjede nad Slavijom, tražili pobjedu u "majstorici" u Zalogu koja bi ih uvrstila u polufinale doigravanja. Domaći su rano poveli iskoristivši igrača više. Team Zagreb je sredinom trećine uzvratio na isti način no Ljubljančani su do kraja trećine s dva zgoditka stekli značajnu prednost za nastavak dvoboja. Nastavak susreta donio je ravnopravnu borbu u kojoj ni jednima niti drugima nije pošlo za rukom pronaći put do mreže. Gosti su se pred početak posljednje trećine našli u nezavidnom položaju s dva gola zaostatka. Zagrepčani su uložili veliki napor ne bi li stigli barem do izjednačenja, ali su tek u završnici susreta postigli zgoditak kojim su se približili na gol manjka. Bilo je to premalo i prekasno za Team Zagreb.

Slavija - Team Zagreb 3:2 (3:1, 0:0, 0:1)

Ljubljana, dvorana u Zalogu, 10.3.2018.
Suci: Kralj, Mali i Žuber

Strijelci:

1:0 SLA Jesihar (Zagorc, Povše) 4' PP1
1:1 TZG Bebek (Idžan, Đerek) 10' PP1
2:1 SLA Skerlep (Zagorc) 14'
3:1 SLA Jesihar (Juteršek) 18'
3:2 TZG Kramarić (Janjatović) 59'

Udarci na gol:
Slavija 27
Team Zagreb 24

Isključenja:
Slavija 6 min
Team Zagreb 6 min

Slavija: Sotlar, Kolin - Beričić, Bukovec, Šiftar, Prodan, Povše - Zagorc, Ćosić, Juteršek, Skerlep, Jesihar - Valentič, Gračan, Intihar, Pogačar, Pečnik. Trener: Adlešić

Team Zagreb: Mikulić, Krasić - Janjatović, Đerek, Lovak, Kramarić, Hanžek - Podboj, Čavlović, Dimitrijević, Bebek, Idžan - Čavić, Mandić, Čiček, Pavetić, Joureau - Ikanović Šilhan, Groznik. Trener: Sertić

Domaći su u odlučujući susret sa Zagrepčanima ponovo isklizali bez svog ponajboljeg braniča Černeta. Treneru Adlešiću nedostajao je i napadač Tomažič. Svi ostali standardni prvotimci bili su spremni za borbu, uključujući i vodeće strijelce momčadi Prodana s 49 bodova, Povšeta s 37 te Skerlepa s 33 boda. Između vratnica ponovo je stajao najuspješniji vratar lige, Sotlar, s 90,94% obrana u redovnom dijelu natjecanja. Slavija je prvu utakmicu dobila s visokih 7:1 natpucavši Zagrepčane s 39 naprema 17.

Team Zagreb je u uzvratnoj utakmici slavio s 2:0 uz omjer udaraca 25:17 u svoju korist. Zagrebački strijelci se nisu posebno iskazali u prva dva susreta u kojima su postigli samo tri pogotka, dva Idžan i jedan Bebek. U sastav su se vratili treći strijelac momčadi, Hanžek i standardni branič Mandić. I dalje su nedostajali napadači Pejaković i Mihalić. Stručni stožer Zagrepčana mogao je postaviti prve dvije navale u njihovim standardnim trojkama, dok je branič Čiček uklizao na Pejakovićevo mjesto u trećem napadu. Između vratnica je i dalje bio Mikulić koji je po završetku prethodne utakmice spustio vrata na led.

Domaći su i ovog puta dočekali Zagrepčane s "ratnim bojama" na licima, pokazujući svoju predanost cilju. Prvi poraz koji su pretrpjeli od Teama Zagreb u ovoj sezoni ipak je imao utjecaja na igru "crnih". Početne minute susreta obilježila je obostrano oprezna igra u kojoj je na prvom mjestu bila sigurnost vlastitih vrata. Nije stoga bilo čudno što se na ledu ništa nije događalo četvrte minute kad je isključen Čavić. Slavija je osvojila buli u napadačkoj trećini no prvu priliku za pogodak imali su gosti. Hanžek je oteo pak domaćima i pohitao sam prema vratima. Sotlar je dokazao svoju kakvoću pa je mreža Ljubljančana ostala netaknutom.

"Kazna" za ovaj propust stigla je goste vrlo brzo. Zagorc je s plave linije spustio pak u sredinu odakle Jesihar preciznim udarcem pogađa mrežu. Nije to bio početak kakvom su se Zagrepčani nadali, jer su ponovo morali juriti rezultat. "Bijeli" su smjesta preuzeli inicijativu i počeli s pritiskom prema vratima Slavije. U idućih nekoliko minuta Team Zagreb stvara nekoliko prigoda no nije mu pošlo za rukom izjednačiti. Ipak, inicijativa gostiju dovela je do prekršaja Jesihara u osmoj minuti. Zagrepčani su pokušali s opsadom protivničkih vrata no domaće četvorke su se dobro branile.

Otpor Slavije potrajao je minutu i pol prije nego što je Team Zagreb uspio iskoristiti brojčanu prednost. Idžan je u desetoj minuti vratio pak na plavu liniju odakle Đerek tuče prema vratima. Sotlar kratko odbija, a do paka prvi dolazi Bebek koji iz neposredne blizine posprema pločicu u mrežu. Izjednačenje je dovelo do novog zatišja koje je potrajalo gotovo četiri minute. Obje su momčadi uglavnom vrebale na pogrešku protivnika i vodile računa da im se takva pogreška ne dogodi. Prilika za pogotke jednostavno nije bilo pa su vratari uzeli predah.

Zatišje je iznenada prekinuo Skerlep koji je u 14. minuti sjajnim udarcem iz sredine zakucao pak pod prečku takvom silinom da se pločica odbila izvan vrata. Zagrepčani se nisu dali obeshrabriti no nije im uspjelo smjesta prijeći u ofanzivu. Suprotno očekivanju, obje su momčadi ostale u istom, zatvorenom načinu igre. Nekoliko je minuta proteklo u "igri bez igre" tijekom kojih su samo gosti stigli uputiti udarac. Kad se već činilo da će se na veliki odmor poći s minimalnim vodstvom domaćih, Slavija je zadala još jedan udarac.

Juteršek je pucao s desnog krila, Mikulić odbio pak na suprotnu stranu odakle ga Jesihar zakucava u rašlje. Gosti su se sada našli u nezavidnom položaju, s dva gola zaostatka u utakmici u kojoj su se izgledne prilike mogle nabrojati na prste jedne ruke. Zagrepčani su prije završetka trećine uspjeli uputiti još jedan udarac no prekršaj Lovaka na samom kraju prvog dijela susreta značio je da Slavija u nastavak ulazi s brojčanom prednosti te da će, i ako se gosti obrane, imati inicijativu.

Team Zagreb je drugu trećinu započeo s Krasićem između vratnica. "Crni" su po očekivanju držali pak u napadačkoj trećini i zasuli protivnička vrata nizom udaraca. Novi čuvar mreže "bijelih" se dobro zagrijao te nije dopustio prolaz nijednom paku. Najizgledniju priliku za četvrti pogodak, koji bi vjerojatno i odlučio utakmicu, domaći su imali tek u 23. minuti. Skerlep je raspalio s plave no Mikulić se nije dao iznenaditi. Zagrepčani su ubrzo uspostavili ravnotežu, ali po cijenu potpunog gušenja igre. Borba se vodila na sredini i uz ogradu no prigoda za pogotke više nije bilo.

Na prvu iduću priliku čekalo se sve do 29. minute kad je Lovak tukao iz sredine no Sotlar je bio na visini zadatka. Minutu kasnije s istog mjesta pokušava Dimitrijević, ali je vratar "crnih" ponovo bio uspješan. Domaći su shvatili da moraju krenuti prema naprijed kako bi otklonili opasnost po svoja vrata. Pogačar je u 31. minuti gađao iz sredine, ali i Krasić je pokazao svoje mogućnosti. Uslijedilo je nekoliko minuta bez uzbuđenja, a onda je Prodan u 34. minuti udarcem iz sredine pogodio prečku. Slavija je preuzela inicijativu pa je stvorila još par prilika.

Nalete "crnih" prekinulo je isključenje Čosića u 37. minuti. Minutu kasnije Dimitrijević je mogao iskoristiti brojčanu prednost udarcem sdesna no Sotlar je bio na mjestu. Imali su Zagrepčani još jednu prigodu no Slavija se uspjela obraniti. Uskoro je završila i druga trećina nakon koje su domaći imali razloga za zadovoljstvo. Zadržali su prednost iz prvog dijela susreta pokazavši sposobnost da po potrebi "zatvore" utakmicu što im je u ovim okolnostima davalo značajnu prednost.

Ljubljančani su u zadnju trećinu krenuli aktivnije od suparnika. Uvodne minute protekle su u znaku "crnih" koji su stvorili više prilika od Zagrepčana koji su morali juriti rezultat. Malo po malo, gosti su uspostavili ravnotežu, a potom i preuzeli inicijativu. Idžan se u 46. minuti našao iza gola odakle je uposlio Bebeka koji tuče slijeva no Sotlar je bio na mjestu. Minutu kasnije u prilici se našao Hanžek no vratar domaćih zaustavio je i ovaj udarac s lijevog krila. Kramarić u 48. minuti nije uspio svladati Sotlara iz neposredne blizine, a u idućoj minuti vratar "crnih" brani i pokušaj Dimitrijevića iz sredine.

Izdržavši ofanzivu Teama Zagreb, Ljubljančani su uspostavili ravnotežu u igri. U 49. minuti imali su veliku priliku kad su išli trojica na jednog no Krasić je bio na visini zadatka. Prilike su se nizale na obje strane, a najbolju je imao Bukovec koji je u 53. minuti tukao iz sredine. U nastavku akcije vratar "bijelih" brani i pokušaj Juteršeka s istog mjesta. Vrijeme je sve brže teklo za Zagrepčane koji su sedam minuta prije kraja ostali s igračem manje zbog prekršaja Hanžeka.

Slavija se nije pretjerano trudila napasti jer joj je bilo važnije spriječiti bilo kakav protunapad gostiju. Odma po izjednačenju snaga na ledu, klupa Teama Zagreb zove pola minute predaha ne bi li pripremili posljednji, očajnički juriš svoje momčadi. Zagrepčani su preuzeli inicijativu no prilike su dolazile rijetko, a vremena je bilo sve manje. Krajem predzadnje minute Krasić ustupa mjesto šestom igraču, a samo pet sekundi kasnije pak se našao u mreži "crnih". Janjatović se probio iza gola odakle je uposlio Kramarića koji udarcem iz neposredne blizine vraća tračak nade gostima.

Team Zagreb je osvojio buli na centru i krenuo po izjednačenje. Dvadeset sekundi kasnije prekršaj pravi Skerlep. Krasić je ponovo preselio na klupu kako bi njegovi suigrači sa šestoricom napali četvoricu Ljubljančana. Unatoč naporu, Zagrepčani nisu uspjeli stvoriti prostor za udarac pa je tako Slavija sačuvala minimalnu prednost, a s njome i pobjedu koja je vodi u polufinale protiv gradskog suparnika Olimpije.


Zagrebački mlađi juniori su završili natjecanje već na prvoj prepreci u doigravanju. Zajedno s petim mjestom u konkurenciji devet momčadi ovaj rezultat ne možemo smatrati uspjehom. Momčad koja je na raspolaganju imala dvojicu odličnih vratara, napadače koji su mogli nadjačati bilo čiju obranu te standardnu obranu, mogla se i morala bolje uvrstiti. Isključivu odgovornost za neuspjeh snosi stručni stožer koji, iz samo njima poznatih razloga, nije u obzir uzeo mogućnosti raspoloživih igrača i posložio postave u skladu s njima. Kad se tome pridoda i neodgovarajuća priprema za utakmice onda ne čudi što visoki potencijal ove momčadi nije bio iskorišten. Ostaje samo nada da će netko na prikladan način ocijeniti doprinost stručnog stožera rezultatima juniora i mlađih juniora i za novu sezonu odabrati trenere koji će se znati izboriti za termine za trening, odabrati najbolje igrače neovisno o klupskoj pripadnosti i znati ih pripremiti i voditi na utakmicama.


Korištenjem naše stranice pristajete na uporabu kolačića. Blokiranjem kolačića i dalje možete pregledavati stranicu, no neke funkcionalnosti Vam neće biti dostupne." Learn more".

EU Cookie Directive Module Information