Naši u svijetu

Andrej u golmanskoj obećanoj zemlji

vasoAndrej Vasiljević je u finskoj najjačoj ligi! Došao je na probu u HPK, klub iz kojeg je Borna Rendulić otišao u prekooceanski san.

Nakon Slough Jetsa, kratkotrajno Žiline, evo te i u HPK-u. Kako je došlo do ovog transfera?

Vjerujem kako je u životu najbitnije biti u pravo vrijeme na pravom mjestu. Uz stalan rad i trud bez kojih se ništa ne može ostvariti, važno je upoznati prave ljude koji će to prepoznati i vjerovati u tebe, uz naravno i malo sreće koja se svakome u datom trenutku može osmjehnuti. Mislim kako su svi ti faktori zajedno rezultirali kako bi došlo do ovoga transfera.

 

U HPK te čeka jaka konkurencija - mladi Saros i iskusni Myllykoski…

Gdje kod dođeš, čeka te konkurencija. Bilo da si doveden kao prvi, drugi ili treći golman. Prije svega ih respektiram, i kao osobe i kao suigrače. Neizmjerno mi je drago što od njih mogu učiti i na ledu i izvan leda, a takva jaka konkurencija samo može biti još veći poticaj za rad. Najbitnije je "gristi" i vjerovati u sebe, bez toga teško je izboriti svoje mjesto u momčadi.

 

Znamo da je finska golmanska škola možda i najbolja na svijetu. Koliko ti je bliska? Kakav je tvoj stil branjenja?

Da, istina. Zato je ovo, prije svega, ogromno iskustvo. Kao i većini današnjih golmana, moj stil je tzv. butterfly. Pokušavam svoju brzinu iskoristiti maksimalno, i uvijek biti na pravom mjestu ispred paka tako da mogu pravovremeno reagirati. Vjerujem kako će me rad s ponajboljim finskim trenerima definitivno afirmirati na ledu.

 

Koliko ti je pomoglo ili odmoglo jednogodišnje KHL iskustvo u Medveščaku?

Prije bih rekao šestomjesečno iskustvo. Definitivno da mi je treniranje s KHL momčadi pomoglo i utjecalo na razinu moje forme i branjena te sam na tome neizmjerno zahvalan. No, svi znamo kako je za sve, a osobito za golmana, bitno da igra utakmice. Tako da smatram kako se prvi dio sezone treniranja u KHL-u kompenzirao drugim djelom u Slough Jetsima gdje sam branio gotovo sve utakmice i sveukupno je cijela prošla sezona pozitivno utjecala na mene.

 

HPK je trenutno u sredini tablice. Kakva je momčad i kakvi su vam ciljevi u finskom prvenstvu?

Mlada je momčad gdje je kolektivitet na visokoj razini. Trenutno smo na četvrtom mjestu s utakmicom manje i -3 boda do vodećeg. Sve opcije su otvorene i sve je veoma neizvjesno. Prvenstveno je cilj ući u play off, a potom ce se razmišljati dalje. Liga je jaka, sve momčadi su dobre, svaka utakmica može biti presudna tako da je svaki bod važan.

 

Rendulić je prošle sezone igrao za isti klub. Što tvoji suigrači kažu za njega?

Da, nevjerojatna koincidencija. Rendulić, osim sto prije svega zaslužuje ogroman respekt svojom igrom, definitivno je i osoba koja svojom optimizmom i pozitivnom energijom ostavi trag na momčadi i suigračima iz kabine. Svi mu ovdje, uključujući i mene, želimo sto je mogući bolji uspjeh. 

 

Kakav ti je plan za budućnost? Gdje se vidiš za naprimjer desetak godina?

Dan po dan. Kada god nešto planiraš, gotovo nikada ne ispadne onako kako si zamišljao. Mlad sam, strpljiv, te vjerujem kako se sve u životu valorizira. Na meni je samo da treniram i radim na sebi.

Korištenjem naše stranice pristajete na uporabu kolačića. Blokiranjem kolačića i dalje možete pregledavati stranicu, no neke funkcionalnosti Vam neće biti dostupne." Learn more".

EU Cookie Directive Module Information