Naši u svijetu

Opet ćemo se boriti za zlato

kanaet detva 2Jedan od naših standardnih reprezentativaca, Dominik Kanaet, ove godine igra u Slovačkoj, u Detvi koja se natječe u prvoj ligi. U dosad odigranoj dvadeset i jednoj utakmici, Kanaet ima 18 bodova. U kratkom razgovoru govori o sadašnjem klubu, o bivšim suigračima, o Medveščaku i naravno o reprezentaciji.

Prošle si godine igrao u Danskoj, u Herlevu. Kako je došlo do tvog prelaska, povratka u slovačku Detvu?

Nadao sam se da ću nakon prošle sezone ostati u Danskoj ili otići u Norvešku, međutim do kolovoza nisam ni znao hoću li uopće biti u stanju igrati ove sezone zbog ozljede koljena koju sam dobio u Litvi na svjetskom prvenstvu. Detva mi je bila u tom trenutku najsigurnija opcija za ovu sezonu. Mislim da je to bilo najpametnije što sam mogao u ovoj situaciji napraviti. Nakon završetka sezone morat ću ići na operaciju i pokušati se probiti u neku od boljih liga.

Ima li velike razlike u jačini između danske lige i 1. slovačke?

Nisu to neke velike razlike. Ipak, Danska liga je nešto kvalitetnija.

Kakvi su planovi i ciljevi tvoje sadašnje momčadi?

Naš cilj je od samog početka sezone naslov i osvajanje prve lige i proboj u Extraligu. Zasad smo prvi, ali je pred nama još dug put. 

U svojoj karijeri si igrao s mnogim poznatim i velikim igračima. S nekima od njih si i dobar prijatelj. Čuješ li se možda s Rendulićem, Tatarom…?

Naravno! S Bornom se čujem često. Prošli smo skupa sve reprezentacije i preko ljeta smo tu i tamo čak i skupa trenirali. S Tomašom Tatarom sam igrao još kao klinac u Slovačkoj. S njim se tu i tamo čujem a vidimo se svake godine nakon završetka sezone kada se on vrati doma u Dubnicu.

Igrao si u Medveščaku. Kako bi ukratko opisao te tri “ebelovske” sezone?

Igranje u Medveščaku je bilo odlično iskustvo. Prve dvije sezone su bile super, ali je treća bila jako loša. Tada sam odlučio otići igrati negdje drugdje. Tko zna, možda se i vratim jednog dana ako ću biti dovoljno dobar.

U travnju reprezentacija putuje u Nizozemsku na svjetsko prvenstvo. Imate dosta jake protivnike. Kakve su tvoje prognoze i očekivanja?

Prošle smo godine osvojili srebro i naravno da su sada velika očekivanja. Mislim da ni ove sezone nećemo razočarati. Don MacLean radi odličan posao na klupi i vjerujem da ćemo se i ove sezone boriti za zlato.

Korištenjem naše stranice pristajete na uporabu kolačića. Blokiranjem kolačića i dalje možete pregledavati stranicu, no neke funkcionalnosti Vam neće biti dostupne." Learn more".

EU Cookie Directive Module Information