Naši u svijetu

Snovi se ostvaruju

rendulic mara bratos1Prvi Hrvat koji je počeo igrati hokej u Hrvatskoj, nedavno je zaigrao i u najjačoj ligi na svijetu - NHL-u. Najbolji hrvatski hokejaš Borna Rendulić nije imao niti malo lagan put do Colorada. O tome i o nekim drugim “sitnicama” razgovarali smo u njegovim pauzama između igranja i putovanja.

Dolazi Božić. Kako si ga u zadnjih pet, šest godina slavio, a kako ćeš ove godine?

Prošle i pretprošle godine nisam bio u Zagrebu za Božić. Igrao sam u Finskoj i nije bilo odmora. Tako ću i ove godine. Imamo pauzu od 21. do 25. prosinca i onda nastavljamo s utakmicama. Hokejaši su vrlo rijetko slobodni oko Božića.

 

Kakva je razlika između igranja u AHL-u i Liigi?

U AHL-u je dosta manji teren. Igra se puno na tijelo. Jednostavnija je i puno brža igra. Nemaš baš puno vremena za razmišljanje.

 

Što ti je prvo palo na pamet kada si dobio poziv da pređeš iz AHL-a u NHL? Kakav je to osjećaj?

Nisam imao baš puno vremena razmišljati. Bili smo u Grand Rapidsu i trener mi je rekao: “Pozvan si gore! Za sat vremena ti je let. Pokupi stvari. Letiš za Denver.” Naravno, taj osjećaj je nevjerojatan i nezaboravan.

 

Kako su te suigrači u Coloradu dočekali kad si se pridružio momčadi pred utakmicu? Kako je bilo u kabini, koji su ti prvi "susjedi"?

U Colorado sam došao 20 minuta prije zagrijavanja. Rukovao sam se sa svima i pozdravio ih. Poznajemo se svi iz predsezone. S jedne strane mi je bio Duchene a s druge Cliche.

 

Čuješ li se s dečkima iz reprezentacije? Što ti govore?

Čuo sam se sa svima. Svi su mi čestitali i bili sretni zbog mene. Drago im je.

 

Postoji li mogućnost da nastupiš na svjetskom prvenstvu?

Ne vjerujem da postoji mogućnost. Mislim da ćemo uhvatiti playoff i u AHL-u i u NHL-u.

 

Ostvario si svoj san! Koji su tvoji savjeti “klincima”, budućim profesionalcima?

Poruka je vrlo jednostavna. Treba se truditi i vjerovati u svoje snove jer se snovi ostvaruju!

Foto: Mara Bratš / khl.hr

 

Korištenjem naše stranice pristajete na uporabu kolačića. Blokiranjem kolačića i dalje možete pregledavati stranicu, no neke funkcionalnosti Vam neće biti dostupne." Learn more".

EU Cookie Directive Module Information