Međunarodni hokej

U međuvremenu, u Njemačkoj...

DEL logoSuperdinamičan i nabijen akcijom, DEL je zanimljiv i zato što se ovamo nakon dužih ili kraćih epizoda u Zagrebu uputilo dosta igrača. Mene svake sezone iznova ponese i ta super atmosfera na uvijek krcatim tribinama, a sviđa mi se i ona prava „švapska“ financijska stabilnost, gdje je nerijetko dio rostera riješen višegodišnjim ugovorima. U pregled zbivanja krećemo od prvaka koji se uz DEL mora koncentrirati i na Ligu prvaka.

Osam godina kasnije

turnirU10U Zagrebu je u organizaciji KHL Mladost i Zagrebačkog saveza hokeja na ledu organiziran 11. međunarodni turnir škola hokeja koji se posljednjih godina održava pod nazivom Otvorenog prvenstva Zagreba. Na klizalištu na Velesajmu 21. i 22. veljače okupilo se tristo malih hokejaša iz pet zemalja okupljenih u 15 momčadi velike škole (hokejaši do 10 godina starosti) i 9 sastava male škole (hokejaši do 8 godina starosti). U dva dana "klinci" su odigrali stotinjak utakmica na kojima su mogli usporediti svoje hokejaške vještine i pritom se dobro zabaviti.

Hrvati u kolijevci hokeja

zg kanada7Hokejaška momčad KHL Zagreb,  generacija do deset godina,  pozvana je na  43. Godišnji Shamrock House Lige turnir - 2014. G  za razinu Atom, u organizaciji West Hill Minor Hockey Association. Turnir je održan od 18. do 20. travnja 2014. u Scarborough, Toronto, Ontario, Kanada. 

Crven, bijeli, plavi pak

zeleni pak 2015Posljednje tri godine tradicionalni turnir mlađih kadeta kojeg organiziraju KHL Zagreb i Zagrebački savez hokeja na ledu predstavlja svojevrsnu smotru mladih hokejaša s prostora nekadašnje Jugoslavije. Uz tradicionalne goste iz Slovenije i Srbije, na ovogodišnjem turniru po prvu puta su se pojavili i mlađi kadeti iz Sarajeva, momčad "Vukova". Zagrebački su klubovi ove sezone igrali zajedničku ligu sa slovenskim momčadima pa smo iz poretka na ljestvici mogli stvoriti sliku relativnog odnosa snaga Slovenaca i Hrvata. Uzevši u obzir nastup dvaju beogradskih sastava, ovaj turnir mogao je poslužiti za prosudbu trenutnog stanja u srpskom hokeju. Male Sarajlije odigrale su u skladu s očekivanjima, a bilo bi zanimljivo da su na turnir pozvani i Siščani pa da se igralo po istom sustavu kao i prošle sezone.

Krenula hokejaška liga prvaka

chlNakon pet godina stanke hokejaška liga prvaka je ponovo u pogonu. Četrdeset i četiri kluba iz dvanaest zemalja, dvadeset i prvog kolovoza krenulo je u borbu za naslov, a pobjednik Champions Hockey League, obnovljene hokejaške lige prvaka, biti će poznat po završetku finalne utakmice 03. veljače 2015. 

Tajanstveni protivnik - Koreja

korejaZemlja na Dalekom Istoku sljedeći je organizator Zimskih Olimpijskih igara. Koreja će kao domaćin imati pravo prijaviti hokejašku reprezentaciju. Kako bi izbjegli preslabu reprezentaciju na olimpijskom turniru, od Koreje se traži da podigne razinu svog hokeja ako želi sudjelovati na Igrama bez kvalifikacija. Marljivi Azijati su ozbiljno shvatili poruku i podigli razinu rada s mlađim kategorijama. Dokle su dospjeli u svojoj zadaći, iskušat će i naši reprezentativci.

Korištenjem naše stranice pristajete na uporabu kolačića. Blokiranjem kolačića i dalje možete pregledavati stranicu, no neke funkcionalnosti Vam neće biti dostupne." Learn more".

EU Cookie Directive Module Information