Kriza i dalje traje

IHL Sis Tri 230114 3Sisak je nastavio s neuspjesima i u 2023. Nakon Maribora koji je jedine bodove osvojio upravo protiv "vitezova", s punim ulovom sa Zibela se vraća i kranjski Triglav. Gosti su rano poveli, a sredinom prve trećine su dosegnuli dva gola prednosti. Bolju igru u prvih dvadeset minuta, "orlovi" su okrunili trećim zgoditkom u drugom dijelu trećine. Pokušaji domaćih da u nastavku dvoboja poprave omjer ostali su uzaludni zbog brojnih isključenja. Siščani su se uglavnom branili protiv suparnika koji je učinkovito održavao visoku prednost. Tračak nade za domaće se pojavio početkom zadnje trećine kad su "vitezovi" postigli prvi zgoditak. Sisak je bacio sve karte u napad te je sredinom trećine uhvatio priključak. Gostujuća klupa je potom pozvala pola minute predaha što je urodilo plodom. "Orlovi" su u drugom dijelu trećine odbili sve nalete domaćih i sačuvali minimalnu prednost za velika tri boda.

Sisak - Triglav 2:3 (0:3, 0:0, 2:0)

Sisak, Dvorana Zibel, 14.1.2023.
Gledatelja: 100
Suci: Prezelj, Saković i Grozaj

Strijelci:

0:1 TRI Podrekar (Pretnar) 4'
0:2 TRI Grošelj (Kuhar) 12'
0:3 TRI Markič (Gorše, Pavlovič) 15'
1:3 SIS Puzić 44'
2:3 SIS Malenica (Puzić) 49'

Udarci na gol:
Sisak 33
Triglav 36

Isključenja:
Sisak 10 + 10 (Selitaj) min
Triglav 10 + 10 (Grošelj) min

Sisak: Anderson, Batnožić - Baždar, Wilk, Schovanek, Čanić, Dobrić - Kralj, Puzić, Jarčov, Malenica, Selitaj - Bezuk, Krikšić, Vragolović, Lulić - Ikanović Šilhan, Bujger. Trener: Dejanović

Triglav: Trelc, Hafner - Pretnar, Ahačič, Podrekar G., Grošelj, Vilfan - Šlibar, Bošković, Potočnik, Ban, Veternik - Kuhar, Morel, Gorše, Markič, Pavlovič. Trener: Drinovec

Sisak se pred dvoboj s Triglavom nalazio u nezavidnom položaju. "Vitezovi" su na računu imali samo 11 bodova što je bilo dovoljno za samo sedmo mjesto. Jesenice su na šestom mjestu imale dva boda više, a Triglav je bio daleko na četvrtom mjestu s 19 bodova. Siščani su posljednji put osvojili sva tri boda u utakmici protiv Vojvodine krajem studenog. Nakon pobjede nad "lalama", Sisak je odigrao četiri domaće utakmice u kojima je osvojio samo pet bodova. "Vitezove" je posebno opekao poraz od predzadnjeg Maribora u prošlom kolu tako da protiv "orlova" nisu imali izbora nego se pokušati "izvaditi" protiv favorita. Schovanek je s 15 bodova predvodio sisačke strijelce, a slijedili su ga Dobrić s 11 i Čanić s 10 bodova. Puzić i Bezuk su predvodili braniče sa po 3 boda. Vratar Anderson je zaustavio 91,42% udaraca. Za utakmicu protiv Triglava u sastavu nije bilo braniča Komljenovića ni Domitrovića napadača Ličine niti Platužića.

Kranjski "orlovi" su u Sisak stigli nakon poraza u Celju s 4:3. Gorenjci su prije celjskog neuspjeha nanizali četiri pobjede u kojima su osvojili deset bodova, a među "žrtvama" su bili Zagrepčani koji su kod kuće izgubili u produžetku s 2:1 i Beograđani koji su u Kranju pokleknuli sa 6:3. Triglav želi zadržati mjesto među četiri najuspješnije momčadi kako bi imao prednost domaćeg leda u četvrtfinalu doigravanja. Potočnik je sa 17 bodova bio najuspješniji među "orlovima", ispred braniča Ahačiča s 11 i Boškovića s 10 bodova. Među napadačima su se istaknuli i Grošelj s 10 bodova i Pavlovič s 9. Vratar Trelc je u 11 nastupa skupio 91,36% obrana. Trener Drinovec je u Sisak doveo 15 igračai dvojicu vratara. Od standardnijih igrača nedostajali su napadači Anže Podrekar, Bertoncelj, Jazbec i Arh te braniči Pavc i Srpčič.

Sisak je prvi zaprijetio udarcem Baždara s plave linije u prvoj minuti. Pak je zapeo u bloku i došao do Schovaneka koji puca bekhendom iz blizine no Trelc je bio na mjestu. Suparnici su potom zapodjenuli ravnopravnu borbu podalje od golova. Prigoda nije bilo sve do pokušaja Schovaneka s lijeve strane u četvrtoj minuti. Bezuk je poslije bulija gađao s plave linije, a Malenica skrenuo pak pred vratima čime je zamalo iznenadio Trelca. Gosti su pošli u protunapad iz kojeg su prešli u vodstvo. Pretnar je s plave linije uposlio Podrekara na lijevom krilu koji ubacuje pak pred vrata odakle ga Pretnar šalje pod prečku. Domaći su ubrzo dobili priliku za odgovor jer je Podrekar u idućoj minuti napravio prekršaj u napadu. “Modri” su pritisnuli goste i ispalili niz udaraca no tek je pokušaj Čanića s plave linije u petoj minuti zaposlio vratara “bijelih”. Trelc je zamalo kapitulirao kod prvog udarca no bio je puno sigurniji braneći dalekometne pokušaje Puzića i Dobrića. “Orlovi” su potom zatvorili sve prilaze svojim vratima tako da je do kraja kazne samo Dobrić udarcem iz sredine u šestoj minuti natjerao Trelca na obranu.

Vratar gostiju bio je siguran i pri pokušaju Puzića iz sredine netom pred izjednačenje snaga na ledu. Slovenci su u sedmoj minuti zamalo povećali prednost kad je Pretnar udarcem s plave linije pogodio stativu. Idući projektil Pretnara s plave linije je malo kasnije zaustavio Anderson, a “modri” uzvraćaju minutu kasnije oštrim udarcem Dobrića iz sredine. Uporni Pretnar je i u osmoj minuti uputio udarac iz daljine no vratar “modrih” je bio na mjestu. Uslijedilo je dulje razdoblje borbene igre u kojem nije bilo nijedne prigode. “Bijeli” su bili nešto aktivniji no nisu pronalazili prostor za udarac. Naposljetku je Ahačič u 12. minuti dugom dijagonalom iz svoje trećine pronašao
Grošelja koji juri sam prema golu i preciznim udarcem sdesna zakucava pak pod prečku. Triglav je nastavio s naletima no domaći su u 13. minuti uzvratili protunapadom Bujgera koji puca s lijevog krila no Trelc je bio siguran. Vratar “bijelih” se nije dao iznenaditi ni minutu kasnije kad je s plave linije tukao Bezuk. Gorenjci su novi udar zadali u 15. minuti. Markič je poveo napad po desnom krilu, ali je zaustavljen u kutu. Tu je pak preuzeo Gorše koji se vratio uz ogradu odakle je uposlio Pavloviča. Mladi napadač Triglava je pogurnuo pak do Markiča pred vratima koji iz neposredne blizine pogađa mrežu.

Sisak se našao u teškom položaju, ali nije odustao od borbe. Domaći su mogli popraviti omjer već u 16. minuti kad je Dobrić uposlio Schovaneka koji puca s lijeve strane no Trelc je bio siguran. Vratar “bijelih” je malo kasnije zaustavio i pokušaj Čanića iz sredine. Novu priliku je u 17. minuti imao Schovanek koji je pucao iz sredine, a Trelc upisuje još jednu odličnu obranu. Wilk je malo kasnije tukao s plave linije, a onda su “modri” dobili veliku priliku za povratak u utakmicu. Prvo je prekršaj napravio Bošković, a tijekom isključenja sa zadrškom i Ban. Sisak je sada imao dvije minute s dvojicom igrača više. Puzić je prvi tukao prema vratima iz sredine u 18. minuti no Trelc se nije dao iznenaditi. Branič domaćih je malo kasnije ponovo natjerao vratara “bijelih” na obranu. Gorenjci su se agresivno branili, na rubu prekršaja, ali su izdržali punu kaznu. Triglav se brzo vratio u napad pa je Pretnar udarcem s plave linije u 19. minuti opasno zaprijetio Andersonu. “Orlovi” su dočekali kraj trećine u odličnom raspoloženju. Igrali su bolje, stvorili visoku prednost i sada su samo trebali zadržati kontrolu utakmice. Siščani nisu bili bez izgleda, ali su morali popraviti učinkovitost u napadu i nipošto primiti još koji zgoditak.

Čanić je napravio prekršaj već u 21. minuti no isključenje sa zadrškom je potrajalo do sljedeće minute. “Orlovi” su se postavili u napad, ali nisu pronašli prostor za udarac prije nego što su Siščani oduzeli pak. “Modri” su se dobro branili pa su u 22. minuti iznijeli pak iz trećine, a Selitaj je udarcem slijeva zaprijetio vratima Triglava. Gosti su se u međuvremenu vratili u napadačku trećinu, ali im nijednom nije pošlo za rukom uputiti udarac prema Andersonu. Siščani su se izvukli iz nevolje, ali su i dalje zaostajali velika tri gola za protivnikom. “Modri” su nakon kraćeg zatišja ponovo krenuli u napad pa je Baždar u 26. minuti gađao s plave linije no Trelc je bio na mjestu. Gorenjci su odgovorili dvije minute kasnije kad je Markič s desnog krila ubacio u sredinu odakle Gorše skreće pak prema vratima no Anderson se nije dao iznenaditi. Puzić je u 29. minuti opasno zaprijetio bekhendom iz sredine koji vratar “bijelih” brani. Trelc je u nastavku akcije zaustavio i pokušaj usamljenog Dobrića iz blizine. Kanonadu “modrih” je zaključio Puzić udarcem s plave linije.

Šlibar je poveo protunapad i s lijevog krila ubacio pak pred vrata za Potočnika koji skreće pak prema vratima. Anderson je bio na mjestu. Malenica je na drugoj strani svoj prodor završio udarcem iskosa s desne strane koji je Trelc ukrotio. Siščani su još bolju priliku imali u 30. minuti. Bezuk je odlično prošao po desnom krilu i od iza gola dao povratni pak pred vrata za Selitaja koji puca iz prve. Trelc je krajnjim naporom zaustavio ovaj udarac, a njegovi suigrači počistili pred golom. Gosti su uzvratili bekhendom Podrekara iskosa s desne strane. Siščanima je prošlo desetak minuta u drugoj trećini bez da su imalo smanjili zaostatak iz prve trećine. Položaj domaćih se dodatno pogoršao poslije prekršaja Wilka u 31. minuti. Prvu priliku su imali domaći, jer je Malenica pobjegao u protunapad koji završava udarcem slijeva koji Trelc brani. “Vitezovi” su aktivnom obranom držali goste podalje svojih vrata, a kad su u 32. minuti ponovo izveli protunapad, pred vratima Triglava se stvorila gužva koju je Podrekar pokušao rasčistiti prekršajem. Triglav se bolje snašao u igri četvorice protiv četvorice, a u 33. minuti neometani Vilfan je udarcem iz sredine promašio nebranjena vrata.

Jarčov se malo kasnije probio po desnom krilu i pucao iz blizine no Trelc je bio na mjestu. Povratak Wilka u igru dao je “modrima” minutu brojčane prednosti. “Orlovi” su bez poteškoća odradili kaznu do kraja pa su u završnicu trećine ušli s netaknutom mrežom. Triglav je u 35. minuti dobio priliku zaključati utakmicu, jer je na klupu za kažnjene sjeo Kralj. Grošelj je zamalo izravno iz bulija pogodio mrežu, a vratar domaćih je bio na mjestu i malo kasnije pri udarcu Ahačiča s plave linije. Bolje sreće nije bio ni Podrekar u 36. minuti kad je pucao iskosa s desne strane. Malenica je u 37. minuti napravio “medvjeđu” uslugu svojim suigračima napravivši nepotrebni prekršaj, a potom zaradivši i dodatne dvije minute zbog prigovora. “Orlovi” su sada imali 14 sekundi s dvojicom igrača više, a potom brojčanu prednost do kraja trećine. Siščani su dočekali povratak Kralja, a nakon toga su izdržali i prvu Maleničinu kaznu. Gosti su pritiskali, ali ne s osobitim žarom. Ahačič je na kraju zaključio trećinu udarcem s plave linije. Triglav je obavio osnovnu zadaću u drugoj trećini, odnosno zadržao prednost iz prvih dvadeset minuta. Domaći su i dalje bili potpuno neučinkoviti u napadu i samo ih je čudo još moglo spasiti u ovoj utakmici.

Gorenjci su u zadnjoj trećini nastojali aktivnom igrom sačuvati vodstvo i osigurati sva tri boda. Bošković je u 42. minuti udarcem slijeva zaposlio Andersona. “Bijeli” su učinkovito održavali ravnotežu u igri, a onda je u 44. minuti Puzić na svojoj plavoj liniji presjekao dodavanje protivnika i pošao u protunapad. Branič “modrih” je odigrao dupli pas s Jarčovom na sredini t euklizao u napadačku trećinu nakon čega udarcem sdesna pogađa mrežu. Nada u preokret se pojavila u taboru domaćih, a šteta je što suci nisu Jarčovu dodijelili zasluženu asistenciju. Domaći su minutu kasnije mogli uhvatiti priključak. Prvo je Kralj tukao s plave linije, a odbijanac dolazi do Schovaneka koji puca bekhendom iza leđa no Trelc je pomaknuo vrata prije udarca pa je sudac prekinuo igru. Malenica je u 46. minuti tukao izravno iz bulija no vratar “bijelih” se nije dao iznenaditi. Visoki Kanađanin je malo kasnije ponovo zaprijetio udarcem iz sredine pa je Trelc krajnjim naporom sačuvao svoju mrežu. “Vitezovi” su osjetili priliku pa su nastavili pritiskati goste. Kralj je u 47. minuti opalio s plave linije i zamalo iznenadio čuvara mreže “orlova”. Gosti uzvraćaju u idućem napadu dalekometnim pokušajem Ahačiča.

Bolja igra domaćih u trečem dijelu susreta urodila je plodom u 49. minuti. Podrekar je u svom desnom kutu poslao pak iza gola trenutak prije nego što ga je Puzić prikliještio uz ogradu. Pretnar je prihvatio pak, ali mu je Jarčov odigrao na tijelo pa se pak odbio do Puzića koji ga u padu gura u sredinu do
Malenice, a krupni napadač “modrih” rutinski pogađa nebranjenu mrežu. Sisak je prišao na samo gol manjka, a do kraja trećine je preostalo više nego dovoljno vremena, gotovo punih 12 minuta. Domaći nisu htjeli gubiti vrijeme pa je Baždar već u 50. minuti opalio sdesna zadavši dosta poteškoća Trelcu. Gosti su malo kasnije pozvali pola minute predaha. Pritisak “vitezova” nije popuštao pa je malo kasnije Vragolović pokušao izjednačiti udarcem slijeva. Vratar “bijelih” je bio aktivan i u 51. minuti kad je s plave linije tukao Puzić. Triglav je i dalje održavao minimalnu prednost, a u 53. minuti je Bošković udarcem s plave linije zaposlio Andersona. Pavlovič je malo kasnije udarcem slijeva još jednom natjerao vratara domaćih na obranu. Bošković je u 54. minuti ponovo bio na sceni pucajući s lijevog krila, a mini ofenzivu gostiju je nastavio Podrekar udarcem sdesna. Siščani su pod hitno trebali vratiti inicijativu, ako su željeli izjednačiti.

“Modri” su se vratili u napad pa je Puzić u 55. minuti gađao s plave linije no Trelc se nije dao iznenaditi. Pretnar je na drugoj strani pokušao odlučiti utakmicu udarcem s plave linije u 56. minuti. U još boljoj prigodi se našao Podrekar koji je minutu kasnije izašao pred vrata i pucao bekhendom no Anderson je iz tog dvoboja izašao kao pobjednik. Vratar “modrih” je u 58. minuti bio uspješniji i od Potočnika koji mu je izašao pred gol s desne strane. “Vitezovima” je ponestajalo vremena za povratak. Dobrić je u 59. minuti pokušao iznenaditi Trelca udarcem sdesna, ali bez uspjeha. Sisak je pozvao pola minute predaha minutu i pol prije kraja trećine. Domaći su nastavili utakmu sa šestoricom igrača. Wilk je prvi stigao uputiti udarac s plave linije no Trelc je bio spreman. Dobrić je idući tukao s desnog krila samo pet sekundi prije kraja trećine. Vratar “bijelih” je obranio nakon čega je došlo do gužve pa i koškanja pred vratima. Grošelj je izvukao najdeblji kraj, jer je uz dvije minute dobio i disciplinsku kaznu. Sisak nije stigao ništa učiniti u pet sekundi, a po istjeku vremena je zamalo došlo do obračuna no suci su ipak uspjeli razdvojiti “zaraćene strane”. Ceh je platio Selitaj disciplinskom kaznom.

Triglav je osvojio bodove kojima se učvrstio na četvrtom mjestu s 22 boda. "Orlovi" su sve riješili za samo dvadeset minuta, a da nije bilo raspoloženog Andersona mogli su izbjeći i neizvjesnost u završnici. Gorenjci za sada zaostaju za vodećim trojcem, ali su stekli pet bodova viška u odnosu na zagrebačku selekciju na petom mjestu. Sisak je pretrpio još jedan poraz i sada s 11 bodova tavori na sedmom mjestu s pet bodova manjka u odnosu na Jesenice. Budući da je Maribor pobjedom u Novom Sadu stigao na samo tri boda do "vitezova", postavlja se pitanje mogu li Siščani još spasiti sezonu u IHL-u? U redovima državnog prvaka su za cilj postavili barem polufinale doigravanja i obranu naslova i na papiru postavili jaču momčad. Uvjeti za rad su i dalje najbolji u Hrvatskoj, a momčad ni u siječnju ne igra onako kako se očekivalo. Za sada Siščanima valja zbiti redove i zaigrati što bolje, a na kraju sezone podvući crtu i krenuti u analizu.

Korištenjem naše stranice pristajete na uporabu kolačića. Blokiranjem kolačića i dalje možete pregledavati stranicu, no neke funkcionalnosti Vam neće biti dostupne." Learn more".

EU Cookie Directive Module Information